2014. Ευλογημένη χρονιά!
Μέσα σε εκείνους τους 12 μήνες άλλαξα όλη την ζωή μου. 26 ετών εγώ, χώρισα από μακροχρόνια σχέση που πλέον δεν με κάλυπτε. Έπειτα “το έζησα” με κάποιον που μου ξύπνησε συναισθήματα που από καιρό βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη. Όμως έπειτα από λίγους μήνες το έληξα γιατί δεν θέλαμε τα ίδια πράγματα. Και μετά από ένα υπέροχο καλοκαίρι με τις φίλες μου και τις διακοπές μου, έχοντας γνωριμίες αλλά τίποτα σωστό για μένα, αποφασίζω να συνεχίσω μόνη. Κόβω μαχαίρι την επικοινωνία με ο,τι με κρατούσε πίσω για να είμαι ελεύθερη και διαθέσιμη συναισθηματικά για τον κατάλληλο άνθρωπο, όποτε ερχόταν.
Σχεδόν δύο μήνες μετά, στην εκπνοή του έτους, μας γνώρισαν κοινοί φίλοι. Δύο χρόνια μεγαλύτερος. Όμορφος, μυαλό ξυράφι, gentleman . Μετά την πρώτη έξοδο της γνωριμίας, το επόμενο ήταν ραντεβού. Γίναμε ζευγάρι, θέλαμε να είμαστε μαζί. Ο αρχικός ενθουσιασμός έγινε έρωτας φλογερός. Πολύ γρήγορα αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί. Φούντωσε περισσότερο ο έρωτας. Ζήσαμε το απόλυτο ταίριασμα, το 100%. Είπαμε, αν δεν βγει μεταξύ μας, τότε δεν γίνεται να βγει με κανέναν άλλον. Όταν ζεις το απόλυτο, με τι λιγότερο να συμβιβαστείς;
Και βγήκε. Παντρευτηκαμε σε λίγο παραπάνω από μισό χρόνο γνωριμίας. Σύντομα ήρθε το πρώτο μας παιδάκι. Σήμερα έχουμε 3. Είμαστε μαζί και ενωμένοι στο διάβα της ζωής. Είμαστε ακόμα ερωτευμένοι.
Κάποιοι είπαν τότε ότι βιαστηκαμε, ότι ρισκάραμε, ότι πέσαμε χωρίς αλεξίπτωτο και τυχαία σωθηκαμε.
Δεν υπάρχει τύχη, μόνο αγάπη και προσπάθεια. Δεν είμαστε τέλειοι αλλά ταιριάξαμε τις ατέλειές μας. Ποιος ορίζει την βιασύνη; Συνάντησα τον άνθρωπό μου και το ήξερα. Μπήκε βαθιά στα κύτταρά μου και έγραψε. Έγινε σύζυγος , σύντροφος, φίλος, εραστής, πατέρας των παιδιών μας. Η σχέση μας έχει χτιστεί με εμπιστοσύνη, συγχώρεση και αγάπη.
Δεν σας γράφω αυτά για να κομπάσω για μία δήθεν τέλεια σχέση. Ούτε για να σας συμβουλεύσω να βιάζεστε. Σας γράφω για να είστε αισιόδοξες/οι. Σας γράφω για να δίνετε στους κατάλληλους ανθρώπους την ευκαιρία να σας δείξουν ότι μπορεί αυτά που λένε να τα εννοούν. Για να κλείνετε πόρτες και να κόβετε εξαρτήσεις ώστε να μπορείτε να υποδεχτείτε κάτι όμορφο. Να επιλέγετε ανθρώπους που έχετε κοινό σύστημα αξιών, διότι αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο, μετά τον έρωτα, που εγγυάται μακροημέρευση.
Ξέρω ότι η ιστορία μου να είναι κάτι σπάνιο να ακούσει κανείς, η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Εύχομαι σε όσες/ους την διαβάσετε, να σας αφήσει μια νότα αισιοδοξίας και προσμονής για αυτό που μπορεί να έρθει…και να μείνει!
Καλούς νέους 12 μήνες!
ΑΠΟ ΤΗΝ – Something is out there.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Βασικά η τύχη έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Ήσασταν τυχεροί που σας γνώρισαν οι κοινοί γνωστοί και πολύ τυχεροί που ταιριάξατε. Πολύ καλά κάνατε και φροντισατε και τα υπόλοιπα, αλλά όχι και δεν υπάρχει τύχη. Εύχομαι να είστε πάντα έτσι.
Ευχαριστώ για την απάντηση! Είμαι η γραφουσα. Δεν αναφέρομαι στην γνωριμία, εκεί ήταν ας πούμε τυχαίο. Αναφέρομαι στο ότι κάποιοι έσπευσαν να μας πουν ότι από τύχη δεν χάλασε ο γάμος μας λόγω της θεωρητικής βιασύνης. Δηλαδή οι γάμοι που γίνονται μετά από 5 χρόνια πχ δεν χαλάνε; Αυτό είναι καθαρά θέμα αγάπης και προσπάθειας. Η ζωή τούς διέψευσε.
Είμαι κατά του να ξαναζεσταίνεις τα μακαρόνια και να προσπαθεις ενω σου εχει φύγει, σε μενα δε δουλευει καθολου, αλλά ο καθενας κάνει αυτο που λειτουργει για αυτον. Η ”προσπαθεια” για μενα ισουται με υποκρισια απο μερους μου. Το καταλαβαινω αν κάποιος εχει παιδια παιζει σε αλλη πιστα, αλλα δεν έχω και δεν εξαναγκαζω τον εαυτο μου να προσπαθει ενω έχει παρέλθει η ημερομηνια ληξεως.
Οι ιστορίες μας μοιάζουν πολύ, γι αυτό γράφω.. αποφασίσαμε σχετικά γρήγορα και σχολιάστηκε. Τύχη που γνωριστήκαμε αλλά ήταν και το πώς το χειριστήκαμε. Δλδ το ότι έχει κρατήσει είκοσι χρόνια τώρα δεν είναι τύχη, έγιναν αμοιβαίες προσπάθειες, ίσως και το εξωτερικό μας έδεσε περισσότερο,να ένας άλλος παράγοντας, άλλο που εγώ έχω αρχίσει να βαριέμαι.. το ότι είναι σπάνιος άνθρωπος, πραγματικά με αρχές και σταθερότητα το είδα από την αρχή ομως..και κάπως, ήμουν σίγουρη για το πόσο καλός πατέρας θα ήταν. Τι θέλω να πω, παίζουν ρόλο και οι συγκυριες.. δεν ξέρω, γιατι ακούω περιπτωσεις που λενε οτι άλλαξε παααρα πολύ… Διαβάστε περισσότερα »
Χαίρομαι πολύ για εσάς!!! Εύχομαι να είστε πάντα καλά και μονιασμένοι! Εδώ μάλλον κάποιες δεν εκτιμούν την θετική νότα γιατί δεν τους δίνει πάτημα να ξεσπαθωσουν κατά παντός αρσενικού… Σας ευχαριστώ για την απάντηση!
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι στα σχόλια πέσατε να την φάτε την κοπελα. Είναι και φεμινιστικό σαιτ υποτίθεται, στηρίζουμε η μια την άλλη και χαιρόμαστε με την χαρά της. Αλλά στα ξαφνικά η γραφούσα βγήκε ότι φλεξάρει, ότι είναι σαν θεία του ’60, ότι καταπίνει στέλειες του άλλου και ότι σε 1 χρόνο θα στέλνει ότι “νόμιζε ότι είχε βρει τον ιδανικό”. Τι σας τσίγκλισε τόσο πολύ και αντιδράτε έτσι; πρέπει δηλαδή όλες να στέλνουν άσχημες ιστορίες με προβλήματα για να είστε ευχαριστημένες; είναι φεμινιστικό αυτό; φεμινισμός δεν είναι η στήριξη των γυναικών μεταξύ τους σε ό,τι απόφαση κι αν… Διαβάστε περισσότερα »
Και δηλαδή μην πει κάποια ότι έχει καλή σχέση με τον σύντροφό της…μόνο άμα είναι γαϊδούρι να γράψει κειμενο. Με αυτή τη λογική να μην είσαι ευγνώμων για την καλή σου υγεία γιατί στα 70 μπορεί να εκδηλωθει κάποια ανίατη ασθένεια και να σου βγει ξινο ή μπορεί να σε “ματιασουν” για την καλή σου τύχη και τότε έλα να μας τα πεις. Η γραφουσα ήθελε απλά να μοιραστεί την ιστορία και την εμπειρία της πρέπει να νιώθει ενοχές;
Ευχαριστώ πολύ εσάς και την iliotropio για τις απαντήσεις! Αυτά σκέφτηκα και εγώ.
Γράψε τις ατέλειες που έχει αναλυτικά ,και θα δούμε που κατάπιες και εσύ ένα μαγκάλι κάρβουνα,και άσε τις “συμβουλές” και το φλεξαρισμα.Ασε αυτά που λέμε (και εγώ τα λέω όταν έχω γκόμενο):”ε δεν υπάρχει τέλειος άντρας”,και εν τω μεταξύ οι γκόμενοι μου είναι ένα βήμα πριν τους καλεσμένους της Πανιας,όπως άλλωστε και εγώ ,δε το αρνούμαι ,αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ φοράω κορόνα, κανονικό στέμμα και έτσι κατέβηκα και πήρα και τα σουβλάκια πριν . Οπότε καλά δε με λες .Οπότε άσε το φλεξαρισμα,και λέγε που έκανες τον μ@λ@κ@,και γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα στείλεις ερώτηση :”νόμιζα ότι… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν χρειάζεται να κατεβάσει ένα μαγκάλι κάρβουνα, μπορεί τα δικά του ελαττώματα να μην αξιολογούνται ως πρόβλημα βάσει του δικού της χαρακτήρα ή αξιολογικού συστήματος, ενώ σε άλλον θα ήταν τεράστιο θέμα (βλέπε παντοφλάκιας, για άλλη είναι αιτία χωρισμού, άλλη σκασίλα της γιατί η ίδια βγαίνει και κάνει τη ζωούλα της και άλλη είναι παντοφλάκιας και η ίδια). Θα συμφωνήσω με τα χίλια πάντως ότι είναι λαχείο να σου κάτσει η γνωριμία, το timing, να γίνει η καλή αρχή τέλος πάντων.
Καλησπέρα & καλή χρονιά! Είμαι η γραφουσα. Δεν ξέρω αν διάβασες προσεκτικά, δεν είναι γκόμενος, είναι σύζυγός μου εδώ και μια δεκαετία σχεδόν. Άρα δεν θυμήθηκα ξαφνικά να “φλεξαρω”. Ουδέποτε το έκανα γενικά. Ρωτάς αν κατάπια ελαττώματα: ουυυ! εννοείται. Άλλα τόσα όμως δικά μου κατάπιε και καταπίνει και εκείνος. Δεν υπάρχει σχέση που να σφυριλατειται χωρίς συμβιβασμούς, αρκεί αυτοί να μην περνούν τις κόκκινες γραμμές σου. Αν τις περνούν, δεν είναι καλή η σχέση. Φεύγεις.
Γιατι αισθάνεσαι την αναγκη να ερθεις εδω και να το παιξεις συμβουλος σχεσεων και ψυχολογος με πτυχίο από τη Μορντορ? Αν θελουμε συμβουλες, οι καταλληλοι είναι οι πτυχιουχοι ειδικοι.
Ωραία γράψε τα ελαττώματα.Περιμενω …για τον σύζυγό σου .Τι ελαττώματα καταπιες;Γιατί δε τα γράφεις;Έλα λέγε και θα σου πω εγώ μετά γιατί αν ήθελα θα ήμουν παντρεμένη από τα 17 που είχα το πρώτο μου γκόμενο,αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς,έχω κόκκινες γραμμές.Περιμενουμε να μας πεις που έκανες την … πάπια.Στο οικονομικό; Πίνει;Δε βλέπεται;Είναι μαμοθρεφτο;Σε έχει κάνει τάρανδο;Γράψε που έκλεισες τα μάτια και άσε τις συμβουλές.
Η Ποκάχοντας μια χαρά ξέρει να διαβάζει, εσύ μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι εδω είναι φεμινιστικό σάιτ και δεν είμαστε υποχρεωμένες να ζούμε όπως οι γιαγιάδες μας.
Μα με τρώει το χέρι μου τώρα. Βρε παιδί μου, πώς το πετάς έτσι αυτο το “φευγεις”;;; Είσαι βέβαιη ότι αν ο άντρας σου δεν ήταν αυτός που είναι, θα εφευγες;;; Ποτέ θα εφευγες; πριν τα παιδια; πόσο σύντομα θα έβλεπες ότι πέρασες τις κόκκινες γραμμές σου; πώς ησουν σίγουρη ότι 10 χρόνια μετά θα είστε ετσι, για να κάνεις 3 παιδια μαζί του; και μετα από 3 παιδια, θα εφευγες ετσι ευκολα; Ακούγεσαι πολύ απόλυτη και μπράβο σου αν είχες τέτοια διαύγεια σε όλη τη μετά τα 25 ζωή σου, εμείς εδώ οι κοινοί θνητοί έχουμε κάνει τα λάθη… Διαβάστε περισσότερα »
ΠΕΣ ΤΑ ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ! Είσαι η αγαπημένη μου ποστερ και δεύτερη η Λεαινα.
Να σαι καλα, εκει με την Πανια πεθανα
Εντάξει λιγάκι να κομπάσεις ήθελες, φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις. Ησουν 26 όταν χώρισες και γνώρισες τον ίδιο χρόνο αντε τον επόμενο τον σύντροφό σου και πριν ήσουν σε μακροχρονια σχέση. Και στο ενδιάμεσο γνώρισες κάποιον που εσύ χώρισες, έχει σημασία αυτό. Ουσιαστικά από τα 18-20 βρίσκεσαι μονίμως σε σχέση με κάποια μικρά διαλείμματα. Λυπάμαι αλλά δεν είσαι σε θέση να λες σε κάποια που ίσως βρίσκεται 10 χρόνια χωρίς σχέση να είναι αισιόδοξος και πρέπει να δώσει ευκαιρίες κι άλλα τέτοια. Εγώ λοιπόν που ήμουν γύρω στα 7 χρόνια χωρίς σταθερή σχέση και μέχρι να γνωρίσω τον άντρα… Διαβάστε περισσότερα »
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι πριν γνωρίσω τον άντρα μου, δεν είχα καν στο μυαλό μου να παντρευτώ άμεσα και να κάνω οικογένεια. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γίνει έτσι ξαφνικά. Οπότε η σχέση δεν αποτελούσε αυτοσκοπό. Αυτό που έκανες εσύ ,δηλαδή που δεν έχασες την πίστη σου στο άλλο φύλο και συνέχιζες, είναι αυτό που λέω και εγώ. Συμφωνούμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να συμβουλεύω μια φίλη πχ που είναι χρόνια μόνη. Εκτός αν σκέφτεται ότι είμαι “έξω από το χορό” που λένε. Εκεί όμως είναι θέμα της φίλης πώς θα εκλάβει αυτό… Διαβάστε περισσότερα »
Σου ζήτησε τη συμβουλή σου η φίλη? Αν ναι καλώς τη δίνεις. αν όχι είναι ναρκισσιστικό το να αυτοδιορίζεσαι LIFE coach για άλλους ενήλικες.
Ευχαριστώ κι εσένα που απάντησες. Την φίλη μην την συμβουλέψεις αν δεν ζητήσει συμβουλή γιατί όπως προείπα το να γνωρίσεις κάποιον που θα σου κάνει κλικ και θα κάνεις κι εσύ σ αυτόν κλικ είναι καθαρά θέμα τύχης. Δεν μπορει να κάνει κάτι γι αυτό επομένως τι ακριβώς θα την συμβουλέψεις; Και ναι, επειδή είσαι έξω από τον χορό δεν μπορεις να την καταλάβεις. Τέλος συμβουλεύουμε κάποιον οταν είμαστε ειδικοί σε κάτι. Θα δεχόμουν μια συμβουλή σε τέτοια στήλη από έναν σύμβουλο γάμου πχ ή έναν θεραπευτή ζευγαριών αλλά εσύ απλά έκανες σχέση και παντρεύτηκες, κατι που έχουν κάνει τόσα… Διαβάστε περισσότερα »
Συμφωνώ. Μόνο που ξεκαθάρισα στην ιστορία μου ότι γνωρίζω πως ΔΕΝ αποτελεί κανόνα και ότι ΔΕΝ συμβουλεύω κανένα να βιαστεί! Άρα για ποιο λόγο επισημαίνεται αυτό;
Γλυκούλα μου, εύχομαι πάντα να είστε αγαπημένοι και ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τη χαρά σου. Ήσουν όμως τυχερή, κι εκείνος τυχερός. Το να παραβλέπεις την τύχη, προσωπικά το θεωρώ τεράστια ύβρη, από αυτήν την αρχαιοελληνική που οδηγεί στην τιμωρία. Γενικά το να πιστεύεις ότι όλα έγιναν με την αγάπη, δεν βοηθάει κανέναν. Και θα εξηγήσω: α) Η θεωρία σου κάθε άλλο παρά βοηθάει τις γυναίκες που προσπαθούν πολύ για μια ποιοτική σχέση. Αυτές που όπως τραγούδησε κι η Δέσποινα “τα ‘δωσαν όλα κι έμειναν στον άσσο”. Τις ακυρώνεις άσχημα άθελά σου. Εδώ μέσα διαβάζουν κοπέλες που έχουν ζήσει άγρια… Διαβάστε περισσότερα »
Συμφωνώ πολύ για το κοινό σύστημα αξιών. Αν δεν τα βρίσκεις με τον άλλο σε θεμελιώδη θέματα δεν πας για γάμο. Διαφωνώ στο ότι “δεν υπάρχει τύχη, παρά μόνο αγάπη και προσπάθεια”. Αν αρκούσε η αγάπη κι η προσπάθεια, θα ερωτευόμασταν όλες το πρώτο “Καλό Παιδί ΤΜ” που βρισκόταν στο δρόμο μας χωρίς σκοτούρες και δε θα βασανιζόμασταν να γουστάρουμε άτομα που δε μας γουστάρουν. Δε γίνεται να ερωτευτείς και να αγαπήσεις κάποιον με το ζόρι.
Όπως και να είναι, σου εύχομαι να έχεις μια καλή ζωή <3 <3 <3
Όχι καλή μου, υπάρχει ΚΥΡΙΩΣ τύχη, η αγάπη και η προσπάθεια δεν αρκούν. Για ρώτα κι εμένα. Νόμιζα κάποτε ότι βρήκα τον τέλειο, έρωτας, χημεία απίστευτη, ίδιες σπουδές, περνούσαμε υπέροχα. Μετά από δύο χρόνια σχέσης συγκατοικησαμε και πετούσα στα σύννεφα. Έτσι νόμιζα κι εγώ, ότι με αγάπη και προσπάθεια όλα θα πάνε καλά. Ήμουν όμως μικρή και άπειρη και αγνοούσα κάτι σημαντικό: Ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να είναι μονομερής αλλά να έρχεται κι από τις δύο πλευρές. Ενώ εδώ προσπαθούσα μόνο εγώ και δεν αρκεί. Ειδικά αν ο άλλος είναι διαταραγμένη προσωπικότητα, και αγια να είσαι, θα βρει κάτι… Διαβάστε περισσότερα »
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και που μου είπες την εμπειρία σου. Είναι χρήσιμος ο διάλογος για να βλέπουμε τα πράγματα και από άλλο πρίσμα. Μακάρι να είμαστε όλοι καλά σε άλλα 10 χρόνια να σας πω!! 🙂
Θα πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο. Συγχαρητήρια που βρήκες τη δύναμη να φύγεις! ❤️
Εκτός τόπου και χρόνου. Παντρεύτηκες έναν πρακτικά άγνωστο και είχε καλή κατάληξη, το να συμβουλεύεις τους άλλους να κάνουν το ίδιο δείχνει από έλλειψη εμπειριών, μέχρι έλλειψη ενσυναισθησης και άγνοια κινδύνου. Ξέρω μία γυναίκα που παντρεύτηκε Αμερικάνο, λευκό, μορφωμένο κτλ μετά από ένα χρόνο σχέσης και δεν είχε ίδεα ότι αυτός ήταν νεοναζί και είχε ιστορικό βίας και κακοποίησης γυναικών που δεν τις θεωρούσε ‘Αρυα φυλη’. Τη σαπισε στο ξύλο και σώθηκε χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας και ήταν τυχερή που ζουσε στην Καλιφόρνια όπου βγαινουν γρήγορα τα περιοριστικα μετρα. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ… Διαβάστε περισσότερα »
Φοβερό το ότι γράφεις κάτι ευχάριστο και πέφτουν κάποιοι να σε φάνε. Pocahontas, τίποτα από αυτά που έγραψες. Απλά καθημερινά πράγματα. Που άλλα τόσα έχω κι εγώ. Τι να κάνουμε, σε απογοητεύω μάλλον. Excel, τα μακαρόνια μας δεν κρυωσαν ακόμη. Η προσπάθεια αφορά την λειτουργική συμβίωση δύο ανθρώπων, από κοινού πάντα.
Καλό ξημέρωμα σε όλους. Ευχαριστώ κυρίως όσους κατάλαβαν το καλοπροαίρετο της δημοσίευσης.
Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με το βασικό πρόταγμα της ιστορίας (τύχη/προσπάθεια στις σχέσεις), έχω πάθει σοκ από το μένος και την κακία της επίθεσης εναντίον σου. Ελπίζω να μην επηρεάζεσαι από άτομα με φοβερά κομπλεξικά σύνδρομα που τα έχουν αφήσει αφρόντιστα. Δεν συμφωνώ σε όλα τα σημεία μαζί σου αλλά την ευχαριστήθηκα την ιστορία σου και εύχομαι να είστε πάντα καλά!
Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο. Το εκτιμώ πραγματικά! Δεν έγραψα για να μου επιβεβαιώσει κάποιος ότι καλά έκανα. Έγραψα απλά για να δείξω ότι υπάρχει και αυτό το ταίριασμα. Και σε καμία περίπτωση για να διαφημίσω τον δικό μου σύζυγο…
Παρολο που αναγνωρίζω την καλή σου πρόθεση, να είναι ο κόσμος αισιόδοξος, να ελπίζει, να μην χάνει την πίστη του στους ανθρώπους, μαζί σου 100% Παρόλα αυτά λοιπόν Θεωρώ ότι τοποθετείσαι σε λάθος βάση. Κι εξηγω: Λες “να δίνετε την ευκαιρία στους ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ανθρωπους” “Να ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ανθρώπους που έχετε κοινό σύστημα αξιων” Πιστεύεις ότι όποια (δεν χρησιμοποιώ τυχαία το θηλυκο, διαισθανομαι οτι η κουβέντα δεν αφορά τους αντρες), οποια λοιπον έχει ταλαιπωρηθεί από άσχημες σχέσεις έχει κάνει η ίδια το λαθος; Πόσο σίγουρη μπορει να είναι κάποια όταν γνωρίζει έναν ανθρωπο ότι είναι ο κατάλληλος για να του δώσει την… Διαβάστε περισσότερα »
Συμφωνω απολυτα.