Αγαπητή Ρένα και φίλες, χρειάζομαι την αντικειμενική γνώμη σας και την ουδέτερη στάση σας στα προβλήματα που με απασχολούν. Βασικά δεν ξέρω τι θέλω και μπορεί να τα γράφω όλα για να τα δω αργότερα συγκεντρωμένα, όταν θα πρέπει να τα πω στον ψυχίατρο.
Είμαι 42 χρονών και ο σύζυγός μου 45. Είμαστε μαζί 18 χρόνια. Δεν έχουμε παιδιά.Τον αγαπάω πάρα πολύ, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, έχει την πιο καλή καρδιά του κόσμου, με λατρεύει και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε λεπτό τη ζωή μου μακριά του. Δυστυχώς όμως δεν είναι όλα ρόδινα.
Μετά από 4 χρόνια σχέσης περάσαμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας που ενώ οι γιατροί μας επιβεβαίωναν ότι ήταν ψυχολογικό και όχι παθολογικό, εκείνος επέμενε να πηγαίνει από γιατρό σε γιατρό και ο καιρός να περνάει μέχρι που, ευτυχώς, άλλαξε δουλειά και όντας πιο χαλαρός ξαναζωντάνεψε η σεξουαλική μας ζωή. Δυστυχώς λίγο η κρίση, λίγο κάποια θέματα υγείας και ξανά τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετωπίζουμε και πάλι το ίδιο θέμα με τη διαφορά ότι τώρα πια κι εγώ έχω φτάσει στα όρια μου….
Έχουμε αποφασίσει (βασικά έδωσα τελεσίγραφο γιατί δεν πάει άλλο) ότι αφού η ζωή δεν μπορεί να πάψει να έχει προβλήματα και θα πρέπει να ζούμε και με αυτά , ότι πρέπει να δούμε έναν ψυχίατρο μήπως βγει άκρη. Μου πήρε πολύ καιρό να τον πείσω αλλά πρώτα ο Θεός ξεκινάμε συνεδρίες από εβδομάδα. Ως εδώ μάλλον καλά θα σκεφτείτε, όμως το πρόβλημα μου είναι ότι φοβάμαι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα πάρει χρόνο και σωματικά έχω αρχίσει να νιώθω άσχημα από την έλλειψη του σεξ και ακόμη χειρότερα ψυχολογικά αισθάνομαι πολύ ευάλωτη.
Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνει ο Χ , ετών 40, ο οποίος στο μακρινό παρελθόν είχαμε κάτι που δεν ήταν σοβαρό αλλά στον σεξουαλικό τομέα περνάγαμε καλά. Για πολλούς λόγους με το Χ μείναμε φίλοι και δεν ξαναέγινε κάτι ανάμεσα μας. Στα ενδιάμεσα χρόνια πάντα με φλέρταρε αλλά πολύ διακριτικά και με μορφή κομπλιμέντου ή χιούμορ και δεν έδινα πολύ σημασία. Τον τελευταίο καιρό όμως είμαστε στον ίδιο εργασιακό χώρο και έτσι έχοντας πιο συχνή επαφή το φλερτ έχει γίνει έντονο και αδιάκριτο.
Ο Χ είναι αραβωνιασμένος και όλα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά με την σύντροφό του. Ωστόσο μου εξομολογήθηκε ότι ήμουν η πρώτη του αγάπη, ότι πάντα παρακολουθούσε διακριτικά την ζωή μου (από σοσιαλ, κοινούς γνωστούς κοκ) και ότι κάθε φορά που βρισκόμασταν έστω και τυχαία χαιρόταν. Αρχικά του έβαλα πάγο γιατί λυπάμαι αν εγώ ήμουν η πρώτη αγάπη για εκείνον αλλά εκείνος δεν ήταν η πρώτη αγάπη για εμένα, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι που θα πληγώσει τους συντρόφους μας και εμείς σίγουρα δεν θα έχουμε μέλλον μεταξύ μας. Ωστόσο συνεχίζει την πολιορκία με την (ξέρω πολύ γελία) δικαιολογία ότι δεν χρειάζεται να το μάθουν οι σύντροφοι μας κοκ….
Σε κανονικές συνθήκες θα τον διαολόστελνα αλλά όπως είπα είμαι πολύ ευάλωτη ψυχολογικά και πρέπει να ομολογήσω ότι έχω χρόνια να νιώσω τόσο κολακευμένη… Δεν θέλω να αφήσω τον σύζυγό μου ούτε να τον απατήσω αλλά ώρες ώρες νιώθω ότι με προκαλεί. Λίγο πριν φτάσουμε να βάλω τελεσίγραφο για να δούμε ειδικό μου είπε αυτό που μάλλον πυροδότησε και το γεγονός ότι γράφω αυτό το γράμμα. ” Νιώθω ότι έχεις παραιτηθεί και δεν κάνεις κάτι για με προσελκύσεις πια. Βάζεις μόνο υπομονή και τίποτα άλλο” . Έγινα Τούρκος, καθώς μόνο παραιτημένη δεν με λες και ας μην είμαι ότι ομορφότερο έβγαλε η φύση. Στο τσακ ήμουν να χτυπήσω στη μούρη τον Χ, ο οποίος παρεμπιπτόντως με βρίσκει σέξυ ακόμα και με τσουβάλι και ας είναι αραβωνιασμένος με μια 30 μόλις χρονών.
Ξέρω ότι μου το είπε γιατί τον είχα στριμώξει πολύ αλλά πραγματικά θύμωσα. Λατρεύω το ότι σε γενικές γραμμές μου βγάζει τον καλύτερο μου εαυτό αλλά πια νιώθω πολύ μπερδεμένη…. Δεν νομίζω ότι ποτέ θα δεχόταν έναν πιο ανοιχτό γάμο καθώς είναι πολύ συντηρητικός και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ελπίζω ότι θα μας προτείνει κάτι τέτοιο και ο ψυχίατρος. Δεν θέλω να τον απατήσω γιατί θα τον πλήγωνε πολύ,αλλά ο πειρασμός είναι μεγάλος…
ΥΓ. Η οικονομική μας κατάσταση είναι χρόνια σε κρίση και είναι αδύνατο να επισκεφθούμε το πολύ γνωστό ειδικό πάνω από μία φορά καθώς είναι πολύ ακριβός και η μία φορά δεν θα βοηθήσει, οπότε θα πάμε σε κάποιον ψυχίατρο για το ενδεχόμενο να μπορεί να μας γράψει και φάρμακα αν χρειάζονται.
ΑΠΟ ΤHΝ – Αλλούτερη
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Χωρίς φόβο και πάθος: Εννοώντας “έχεις παραιτηθεί” δεν εννοεί έχεις παραμελήσει την εξωτερική σου εμφάνιση. Όπως -απ’ότι φαίνεται- εννοούν σχεδόν όλοι οι άντρες εννοεί να πάρεις εσύ ερωτικές πρωτοβουλίες! Να τον εκπλήξεις, να τον αιφνιδιάσεις, να πάρεις αρχηγικό ρόλο. Ο Χ σε βρίσκει σέξυ και με το τσουβάλι επειδή δεν έχετε κορέσει το ρεπερτόριό σας όπως με το σύζυγο, είσαι γι’αυτό terra incognita. Το άγνωστο ασκεί μυστηριώδη έλξη. Άμα γίνει οικείο είναι σαν τις παντόφλες: άνετο, χωρίς μυστήριο. Αφήστε τα ψυχοφάρμακα λοιπόν (για όνομα!) και τους διάσημους ειδικούς, δοκιμάστε οτιδήποτε σας φαίνεται νέο και συναρπαστικό και δεν απαιτεί στύση -μάρμαρο… Διαβάστε περισσότερα »
Συμφωνώ αγαπητή Ρένα όμως για μια γυναίκα είναι πολύ εξουθενωτικό και προσβλητικο να έχει δίπλα της κάποιον που δε λειτουργεί. Δυστυχώς μου έχει συμβεί (στον άλλον για την ακρίβεια) και ενώ γνωρίζω ότι το πρόβλημα δεν ήταν δικό μου,με καταρρακώσε.
Ρένα αααα, Μπραβοο μια γυναίκα που είπε ακριβώς τι εννοούμε. Αυτό το “πάρε πρώτοβουλια”. Και ξέρεις τι ακόμα Πες του το. Ένα μεσημέρι κάπου κάποτε χωρίς να υπάρξει ερωτικό ενδεχόμενο, καντου προσωπική συζήτηση ότι έχετε βαλτώσει ότι είναι θέμα για σένα και ότι θα ήθελες να πάρεις πρωτοβουλίες μαζί του σαν γυναίκα. Και τον αφηνει να τσουρουφλιζει… Και μετά ξάφνιασει τον το βράδυ η μία άλλη μέρα. Αλλά λόγω του προβλήματος υπομονή όντως. Έπειτα γιατί δεν κάνετε όλα τα άλλα χωρίς διείσδυση. Χειρονακτικη εργασία είτε ο καθένας το δικό του ή και του άλλου, στοματικό…και αυτός τόσα χρόνια τι κάνει?… Διαβάστε περισσότερα »
Συγγνώμη αλλά όσοι/ες λένε “κάνε σεξ, το δικαιούσαι, ο άλλος φταίει” απλά προσπαθούν να σου δώσουν δικαιολογίες να κάνεις κάτι που κανένα όφελος δεν θα έχει σε κανέναν. Ο σύντροφος σε αγαπάει προφανώς και τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Το ότι έχει κάποια προβλήματα ψυχολογικά/σωματικά σημαίνει ότι εσύ ως σύντροφος πρέπει να του συμπαρασταθείς, και όχι να κοροιδέψεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να τον πείσεις ότι η κατάσταση σε ώθησε στην απιστία. Η απιστία είναι και παραμένει επιλογή σου και καμιά κατάσταση δεν θα σε ωθήσει εκεί, ειδικά αφού εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν μη-τοξικό σύντροφο που απλά έχει κάποια… Διαβάστε περισσότερα »
Όλες οι απιστίες καταδικαστέες είναι, διότι πολύ απλά κοροϊδεύεις και λες ψέματα στον/στην σύντροφό σου. Τώρα σε περίπτωση ανοιχτού γάμου όπως λες, δεν το θεωρώ απιστία μιας και υπάρχει ειλικρίνεια ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν το δεχτεί ο σύζυγος καλώς, αλλά η κουβέντα στην οποία αναφερόμουν ήταν για κάτι κρυφό, δηλαδή απιστία, δηλαδή εξαπάτηση. Το να λέμε ¨να δοκιμάσει ο σύζυγος να κάνει κάτι μήπως ανανεωθεί¨ δεν έχει νόημα μιας και δεν ξέρουμε τι άνθρωπος είναι. Μπορεί ο σύντροφος να είναι τόσο πιστός και να αγαπάει τόσο πολύ την γυναίκα του, που να νιώθει αποστροφή και μόνο στη σκέψη να πάει… Διαβάστε περισσότερα »
Ο άνθρωπος κάνει προσπάθειες να βελτιώσει το πρόβλημά του. Δεν είναι όμως όλα ένας διακόπτης να τον ενεργοποιήσεις και να λύσεις το θέμα. Το “θέλω σεξ, και το θέλω τώρα” δεν έχει νόημα αν ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Η συμβίωση δε με κάποιον άλλον απαιτεί κατανόηση των προβλημάτων αυτών και εν ανάγκη θυσίες.
Συγνώμη που θα καταχραστώ την ερώτηση αλλά νομίζω είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί. Ο πολύ γνωστός ειδικός είναι μεγάλος μισογύνης και εκμεταλλεύεται τον κόσμο. Είχα συναδέλφους όσο ακόμα ήμουν στην Ελλάδα που δουλεύανε για αυτόν και οι συνθήκες ήταν άθλιες, με απαράδεκτες τακτικές, και υποτίθεται είναι ψυχολόγος. Να βρεις κάποιον/κάποια που να έχει ειδίκευση σε θεραπευτική προσέγγιση. Ο ψυχίατρος είναι γιατρός και αν δεν έχει ειδικευτεί σε κάποια μορφή ψυχοθεραπείας, τότε είναι ακατάλληλος για να προσφέρει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. Άλλο που στην Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, εδώ η άλλη έλεγε πως εκπαιδεύει αστροναύτες της ΝΑΣΑ και την βραβεύσε η υπουργός παιδείας.… Διαβάστε περισσότερα »
Αυτό για την τύπισσα από την NASA (και καλά) μου θύμισε όμορφες εποχές 🤣
Α ρε Ελλαδάρα 🤣🤣🤣
Ισχύει. Εχει πει ενα σωρο μισογυνιστικα και χοντροφοβικα (τα χοντροφοβικα εννοείται μόνο για τις γυναίκες)
Επιβεβαιώνω από προσωπικη εμπειρία πολυ κοντινου μου προσωπου
Ναι κοιτα, αρχικα θα θεωρησω οτι τον Χ τον γνωρισες πριν τα 24 γιατι μαθηματικα αν ισχυει κατι αλλο παει να πει οτι τον εχεις απατησει ηδη τον συντροφο σου στο παρελθον. Ας πουμε λοιπον οτι ο Χ ειναι παλαιο νταραβερι και ειναι στη δουλεια σου. Προφανως ξεκιναμε με ενα οχι να μην κανεις κατι – πολυ συνοπτικα και στο ψητο. Συνεχιζοντας θα ελεγα οτι δεν περνας μονο εσυ φαση χωρις σεξακι μαλλον ξεχασες οτι και ο ανδρας σου δεν ευχαριστιεται το σεξ καθως αυτος εχει το προβλημα στην προκειμενη περιπτωση. Πολλ@ το ξεχνανε, καλο θα ηταν να τους θυμιζω… Διαβάστε περισσότερα »
Ωραία και αν σου πουν εδώ κερατωσε ή μη κερατωσεις, τι αλλάζει. Μετάθεση ευθύνης ψάχνεις;
Χωρίς σεξ δε γίνεται να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου, δε πηγές για καλόγρια στις ουρσουλινες ούτε είσαι 90 χρόνων.
Προσωπικά θα έλεγα, βάλε ένα προδιαγεγραμμένο και αμετακίνητο χρονικό όριο που έχει να κάνει αποκλειστικά με τις δικές σου αντοχές και μέσα σε αυτό το παλεύεις με το σύζυγό σου, χωρίς τρίτα πρόσωπα.
Εάν αυτό ξεπεραστεί και σεξ δε κάνετε, τότε πάρε το διαζύγιο σου και κάνε ότι θες.
Καλή τύχη στο να επανέλθει η σεξουαλική σας ζωή !
Spot on. Ψύχραιμη απάντηση, λογική και τίμια!
Πολύ καλή τοποθέτηση!
Το σεξ είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να χαλάσεις το γάμο σου.
Ωστόσο φαίνεται ότι ο δικός σου έχει κάποια διάθεση να το λύσει.
Το πρόβλημα από ότι καταλαβαίνω είναι ψυχολογικό αφού αν ήταν οργανικό θα είχε γίνει διάγνωση εφόσον το ψάξατε.
Αντί να δαπανάτε χρήμα και κυρίως χρόνο στους ψυχιάτρους, πηγαίνετε σε ένα φαρμακειο δώστε ένα 50ρικο και πάρτε ένα κουτί από τα γνωστά χαπάκια. Τα γνήσια, όχι φυτικά και οτιδήποτε άλλο αδοκίμαστο.
Θα περάσετε έναν καταπληκτικό μήνα και θα ξανά θυμηθείτε τον έρωτα σας.
Όταν υπάρξει χρήμα και χρόνος ξεκινάτε ταυτόχρονα και μια ψυχοθεραπεία
Απάτησέ τον στα κρυφά, μόνο για σεξ. Αλλά όχι με αυτόν που σε κυνηγάει στη δουλειά. Εκτός δουλειάς, βρες κάτι περιστασιακό να ξεδώσεις
Σόρρυ αλλά αυτό βγάζει νόημα στο μυαλό σου; Την ωθείς στο να απατήσει τον άντρα της με τον οποίο είναι αγαπημένοι μαζί;
Αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι, θα ενθάρρυνες τον άντρα της να κερατώσει;;
Συμφωνώ με τον Μanhattan Transfer. Κι εγώ αυτό βλέπω ως μόνη λύση. Και για να δώσω την οπτική μου και μερικές κατευθυντήριες: Γράφουσα, είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάς, και δεν υπάρχει εύκολη και ανώδυνη λυση. Το να κάνεις σεξ με κάποιον άλλο θα σου δώσει μια στιγμιαία ικανοποίηση και επιβεβαίωση, αλλά αμέσως μετά θα δυναμιτισει τη σχέση με τον άντρα σου. Ακόμα κι αν εκείνος δεν το μάθει ποτέ. Μπορεί να σκέφτεσαι “έλα μωρέ, ένα σεξ είναι”, αλλά ποτέ δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι αντιβίωση που την παίρνεις για μερικές μέρες και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Θα… Διαβάστε περισσότερα »
Συμφωνώ σε όλα και πιστεύω ότι ο Χ θα την βάλει στον πάγο μόλις κάνει sex μαζί της με την αιτιολογία ότι δεν θέλει να χαλάσει τη σχέση του και θα της καταρρακώσει την ψυχολογία.Απωθημένο την έχει που τόσο καιρό δεν ανταποκρίνεται στο φλερτ του.
Με το παρδόν αλλά νομίζω ότι στο μυαλό σου τον έχεις ήδη απατήσει και απλά ψάχνεις να εκλογικεύσεις την απόφαση. Οχι μόνο αυτό αλλά θέλεις έμμεσα και υποστηρικτές: καλά κάνεις αφού του δικού σου δεν του κάνει κούκου, μια ζωή την έχουμε ας μας πάρει το ποτάμι σαν την Βάνα Μπάρμπα και τον Απόστολο Γκλέτζο σε εκείνη τη σειρά στο Στάρ. Αυτό το “με προκαλεί” δε μου θυμίζει κάτι μπαρπάδες που τα φοράνε στις γυναίκες τους με την δικαιολογία “αφού η άλλη τα πέταξε όλα εγώ φταίω;” Δεν είναι ακριβώς έτσι: η απιστία παραμένει απιστία, μια μονομερής παραβίαση της μεταξύ… Διαβάστε περισσότερα »
Η στυτική δυσλειτουργία είναι λόγος για να μη κάνετε διεισδυτικό σεξ. Το απλο όμως; Εφόσον ελδεν μπορεί το ενα γιατί δεν κάνει το άλλο; Νομίζει ότι το σεξ είναι μόνο ο,τι περιστρέφεται γύρω απο την ανατομία του;
Εσένα γιατί δεν σκέφτεται να το ψάξει τόσα χρόνια; Είστε 18 έτη μαζί και το άφηνε για τοσο καιρο…
Νομίζω δεν έχεις συνειδητοποιήσει και συ η ιδια τη πλήρη αλήθεια: οτι τα προβλήματα σας είναι πολύ μεγαλύτερα απο το κρεβάτι σας.
Συγνώμη αφού το γράφει ότι πήγαινε σε γιατρούς και πέρασε μόλις χαλάρωσε απο δουλειά κ.α. δεν το ξέρεις αν δεν το έχουν ψάξει, κάποιες γυναίκες προτιμούνε κυρίως το διεισδυτικό σεξ.
“κάποιες γυναίκες προτιμούνε κυρίως το διεισδυτικό σεξ.”
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ
ναι τι;
Από πού έβγαλες τα συμπεράσματα για το σύζυγο;
Με βάση τα μαθηματικά. Είναι λέει 18 χρόνια μαζι! Μεσα σε 4 ετη έχει συμβεί και παει σε γιατρους…δλδ ποσο αραια κλεινει τα ραντεβού;😂
Και με βαση οτι δεν μας λέει οτι την ικανοποιεί με άλλο τρόπο,που εικάζω απο το γενικότερο κλιμα του ίδιου κοινωνικου εμφυλου φαινομένου οτι δεν την ικανοποιεί.
Δε νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για μαθηματικά όταν στην ίδια απάντηση υπάρχει το εικάζω. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που φημίζεται για την εκπαίδευση της περί υγείας. Δεν είναι λίγοι που αποφεύγουν να πάνε στο γιατρό πχ. Για 1002 λόγους μπορεί να έκλεινε ραντεβού αραιά, μπορεί να ήταν σε άρνηση, μπορεί κ γω δεν ξερω τι. Θα πρέπει λίγο να αντιληφθούμε πως ακριβώς λόγω ανατομίας δέχονται και οι άντρες πίεση καθως εκτίθενται και όσο κι αν είναι ένα θέμα που χρήζει συζήτησης, πολλές φορές κομπλεξαρονται αφάνταστα. Εγω προσωπικά, μόνο με τον τωρινό μου σύντροφο μπορώ να συζητήσω τα… Διαβάστε περισσότερα »
πες τα χρυστόστομη!!! Βασικά φανταστείτε το παρακάτω γράμμα: Είμαι παντρεμένη 20 χρόνια και με τον σύζυγο υπάρχει πρόβλημα στο σεξ. Έχει πέσει η διάθεση μου και δεν έχω όρεξη λόγω δουλειάς, υποχρεώσεων και λοιπά και δεν το κάνουμε και έχουμε θέμα. Αυτός προσπαθεί να είναι υποστηρικτικός αλλά ταυτόχρονα με πιέζει λέγοντας πως χρειάζεται σεξ και του λείπει και αν είναι να αλλάξουμε την σχέση μας σε μούλτιάμορους αλλά εγώ δεν θέλω και μετά με λέει και συντηρητική. Πρόσφατα ανακάλυψα στον υπολογιστή του ότι γράφει σε μια κοινότητα αντρών και λέει ότι του την πέφτει μια από την δουλειά, αρραβωνιασμένη και… Διαβάστε περισσότερα »
Πολλές εικασίες για καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε με λεπτομέρειες. Τα δεδομένα μας είναι τα εξής: Ο σύντροφος αγαπά την γυναίκα του και προσπαθεί να λύσει το θέμα του. Το ότι δεν έχει καταφέρει να το λύσει ακόμα είναι αυτόματα καταδικαστέο και δικαιολογεί την απιστία, με βάση την λογική σας;
*διορθωση*
Η στυτική δυσλειτουργία είναι λόγος για να μη κάνετε διεισδυτικό σεξ. Το αλλο όμως;