Γεια σας .
Δεν θα αναφερθώ στο όνομα μου παραμονο στην κατάσταση που με περιβάλλει. Είμαι κορίτσι 17 ετών που σύντομα θα γίνω 18.
Εδωσα πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς κάποιο ευχαριστο αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να φέρει πολλές εντάσεις στην ζωή μου.
Πιο συγκεκριμένα με τη μαμά μου.Καθημερινα μου φωνάζει, με μειώνει και μου επιβεβαιώνει πως οτιδήποτε προσπάθεια για εμένα καταλήγει σε αποτυχία.
Αυτη τη στιγμή είναι καλοκαίρι κι αποφάσισα πως θα ξαναδωσω.
Η συμπεριφορά της είναι ανάμεικτη καθώς άλλοτε με ειρωνευει κι με μειώνει και άλλοτε με ωθεί στο να το κάνω.
Επιπλέον είμαι μεσαίου βάρους ούτε με πάρα πολλά κιλά αλλά ούτε με λίγα και δεν σταματά να μου υπενθυμίζει πως “χοντρή ” δεν θα πετύχω πουθενά.
Καθε φορά που μου φωνάζει απαντά με τα ίδια επειχηρηματα και δεν μου αφήνει περιθώρια έκφρασης της δικής μου άποψης. Συνεχώς δεν με αφήνει να της λέω πως νιώθω και εγώ δε θέλω γιατί με χλευαζει με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται όλο μέσα μου.
Τα λόγια της είναι σκληρά σαν μαχαίρι σε βαθμό που με ωθούν στο τέλος. Φυσικά δεν έχω καταφέρει να το κάνω όσο κ αν τκ θέλω.
Η σχέση μας είναι τοξική ωστόσο υπάρχουν στιγμές που μαζί περνάμε καλά ώσπου να ξανά ξεκινήσει η υστερία.
Ζητώ τη γνώμη σας για το τι θα μπορώ να κάνω ώστε να τη βάλω στη θέση της και να μην την αφήνω να με επηρέαζει ασχημα πλέον γιατί όπως κ να το κάνουμε η μαμά δεν κόβεται …
ΑΠΟ ΤΗΝ – Βασιλική
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS !!! Υπάρχει κάποιος σύμβουλος ψυχικής υγείας να επικοινωνήσει άμεσα με αυτό το πλάσμα που είναι 18 χρονών-μωρό ακόμα- και έγραψε “Τα λόγια της είναι σκληρά σαν μαχαίρι σε βαθμό που με ωθούν στο τέλος. Φυσικά δεν έχω καταφέρει να το κάνω όσο κ αν τκ θέλω.” ;
Συμφωνω οτι η κοπελα χρειαζεται ψυχολογικη βοηθεια! Βασιλικη, ειμαι ειδικος ψυχικης υγειας, ζω στο εξωτερικο αλλα μπορεις να επικοινωνησεις μαζι μου, στειλε μηνυμα εδω με καποιο mail αν επιτρεπεται να δημοσιοποιηθει στη σελιδα η αν θελεις να σου στειλω τα στοιχεια συναδελφων στην Ελλαδα να επικοινωνησεις
Ίσως και να μην το εννοεί έτσι αλλα βλεπεις ότι σε ευαισθητα θέματα αυτή που θα έδινε απάντηση σιωπα…….η μαμά λοιπον δε κόβεται αλλά μπορείς να τη βαζεις στη θεση που θέλεις να είναι!Συνεπεια και συνεχεια και όλοι καταλαβαίνουν που πρέπει να βρίσκονται!
Αγαπητή Βασιλική, καταρχην η αποτυχία στις πανελλήνιες δεν πρεπει να σε αποκαρδιώνει. Και εννοειται πως δεν πρεπει να παιρνεις στα σοβαρα τα λογια της μητέρας σου. Στα νευρα μας λεμε πολλα που δεν τα εννοούμε μονο και μονο για να νιώσουμε εκεινη τη στιγμη καλυτερα. Η μητερα σου καταρχην εχει αγχωθεί για το μελλον σου. Κοινώς, τι θα απογίνεις. Θεωρείς πως εκανες το καλυτερο δυνατο και εδωσες το καλυτερο σου εαυτο; Τοτε δεν χρειαζεται να ταλαιπωρείς το μυαλο σου παραπανω. Συνεχισε το διαβασμα, βρες και μια απασχόληση και κυριως δειξτης οτι το εννοεις σοβαρα. Μην αφησεις τον επομενο χρονο να… Διαβάστε περισσότερα »
H μαμά δεν έχει απλώς αγχωθεί, The_one_with_the_girls. Η μαμά κακοποιεί συστηματικά τη 17χρονη κόρη της. Σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της αντί να τη στηρίζει, να της συμπαραστέκεται και να την ενθαρρύνει, κάνει ό,τι μπορεί για να της τσακίσει το ηθικό και να τη βγάλει τελείως άχρηστη. Επιπλέον της κάνει body shaming αποκαλώντας τη “χοντρή”. Αν νομίζεις ότι έτσι συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος που έχει απλά νεύρα, κάνεις μεγάλο λάθος. Κακοποίηση λέγεται, τόσο άγρια μάλιστα που το κορίτσι σκέφτεται τα χειρότερα. Η μάνα σίγουρα χρειάζεται να δει ειδικό, για να μάθει να ελεγχει τα νεύρα της και να μάθει να… Διαβάστε περισσότερα »
Συμφωνώ ότι η μητέρα έχει αγχωθεί, ότι θέλει το καλό της, ότι σκέφτεται τι θα απογίνει , όμως είναι παραπάνω από προφανές ότι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα συναισθήματα της είναι εντελώς ακατάλληλος για το παιδί της.
Η Βασιλική πιέζεται, δεν έχει σημασία ο λόγος που η μητέρα της συμπεριφέρεται έτσι, σημασία έχει πως νιώθει το παιδί.
Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ένα πράγμα ζητούν από τους γονείς τους, την αποδοχή, όταν ο γονέας δεν αποδέχεται το παιδί του οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.
Βασιλικη, δοκίμασε και τηλεφώνησε σε κάποια από τις γραμμες: – ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 – 15900 -1107 γραμμή παιδικής προστασίας -1056 χαμόγελο του παιδιού -Γραμμή 11525 (μαζί για το παιδί) και περιέγραψε ακριβώς την ιστορία σου όπως την περιέγραψες εδώ Είσαι μικρή και καταλαβαίνω αυτό που λες “η μαμά δεν κόβεται ” Όμως κόβεται, κόβεται και θα είσαι μια χαρά. Θα είσαι ασφαλής, θα είσαι αγαπημένη από άλλους ανθρώπους. Αυτό θα πρέπει να γίνει κιόλας. Θα πρέπει να κοπεί. Η λύση είναι να αναζητήσεις βοήθεια (το πρώτο βημα) . Πάρε τηλέφωνο τις γραμμες που αναφέρθηκαν ή οποιαδήποτε άλλη γραμμή υποστηριξης βρεις… Διαβάστε περισσότερα »
Για εμένα πρέπει να κάνει την καρδιά της πέτρα και να ξαναδώσει πανελλαδικές, για να περάσει σε κάτι που της αρέσει και της εξασφαλίζει ένα πτυχίο που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εργαστεί στο μέλλον. Εξάλλου, μπορεί να εργαστεί και παράλληλα με τις σπουδές της. Αφήνοντας, όμως, σε αυτή τη φάση, τις πανελλήνιες για μετά, χάνει την επαφή που ήδη έχει και όποια δουλειά κι αν βρει, δε νομίζω να της αποφέρει χρήματα που να αρκούν για να πληρώσει φροντιστήρια (που δυστυχώς σήμερα είναι σχεδόν απαραίτητα), ούτε θα μπορέσει να μαζέψει σύντομα οικονομίες που να της επιτρέψουν για ένα χρόνο… Διαβάστε περισσότερα »
Είναι μια επιλογη/εναλλακτική αυτό. Αλλά δεν θα την προτεινα. Αυτό διότι όσο συνεχίζονται οι τοσο τοξικές προσλαμβανουσες ,μπορούν να αποτελεσουν εμπόδιο στην θεραπεία. Και όταν υπάρχει ιδεασμος , έστω και αν δεν υπάρχει πλανο ακόμα, είναι όντως sos και συμφωνω με όσους το έγραψαν. Το να κάνει την καρδιά της πέτρα και να μείνει σε αυτό το περιβάλλον θα την εκθέσει σε παραπάνω κίνδυνο. Το γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να αυτονομηθει οικονομικα άμεσα. Μπορεί να αυτόνομηθει με βοηθεια- με συγκατοίκηση, με βοήθεια αλλου συγγενή-φιλου κλπ Πρέπει να καταλάβουμε ότι παραμένοντας σε τοξικά περιβάλλοντα διαμορφωμένα από πολύ οικείους είναι σουπερ δυσκολο… Διαβάστε περισσότερα »
Άσε τις πανελλήνιες.
Πιάσε δουλειά, βρες συγκάτοικο και μάζεψε τα από κει μεσα!
Ε,δεν θα κάνεις κακό στον εαυτό σου επειδή η μάνα σου δεν έχει πάει ποτέ σε ψυχίατρο!
Έλεος πια!
Πολλή αξία δινεις σε έναν άνθρωπο τοξικό και χωρίς ζωή απότι φαίνεται.
Φυγε από εκεί!
Άκουσε με: ΦΥΓΕ!
Ας παρέμβει κάποιος άμεσα ώστε να βοηθηθεί αυτό το παιδί!
Η ξαδερφη μου που φεροταν καπως ετσι στην κορη της, πηγε η ιδια σε ψυχολογο και μετα απο καιρο ελεγε (και τωρα που το παιδι ειναι 30 λεει) πως ευτυχως που πηγα ,γιατι θα το ειχα τρελανει τελειως το παιδι μου
Βασιλική μου σε καταλαβαίνω και έχω περάσει παρόμοιες καταστάσεις. Υπάρχουν χίλιοι δύο λόγοι για τους οποίους η μητέρα σου μπορεί να έχει αυτή τη συμπεριφορά και κανένας από αυτούς ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία για της συμπεριφοράς της και ΔΕΝ έχει να κάνει με την δική σου αξία. Γιατί αξίζεις και θα ήθελα να μην αφήσεις κανέναν και πάνω από όλα τον εαυτό σου να σε πείσει για το αντίθετο. Οι Πανελλήνιες δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως, είναι απλά εξετάσεις που επαναλαμβανονται κάθε χρόνο και αποτελούν έναν τρόπο (όχι τον μοναδικό) εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλοί πέρασαν 2,3 και παραπάνω φορές αυτή τη… Διαβάστε περισσότερα »
Έχεις μπλέξει ρε κορίτσι μου και είσαι πολύ μικρή για να καταλάβεις πόσο τοξική είναι η μάνα σου. Πήγαινε σε δωρεάν προγράμματα ψυχικής υποστήριξης των δήμων ή μπες στο you tube και παρακολούθησε ψυχολόγους που αναλύουν όλες αυτές τις συμπεριφορές. Ενδυνάμωσε τον εαυτό σου , ώστε να μην έχει επιρροή η μάνα σου επάνω σου. Δύσκολο για την ηλικία σου, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι προέχει η δική σου ζωή και αν σε επηρεάσει θα σε βλάψει
Ένα σύμβουλο ψυχικής υγείας και εργασία. Άσε τις εξετάσεις αργότερα.
Όχι Βασιλική μου, λάθος το “η μαμά δεν κόβεται”. Όταν η μαμά ξεχνάει πως πρέπει να συμπεριφέρεται μια μαμά και κάνει τη ζωή σου τόσο δύσκολη ώστε να σκέφτεσαι μέχρι την αυτοκτονία, πρέπει να κοπεί κάποια στιγμή, όλοι οι τοξικοί άνθρωποι πρέπει να κόβονται ανεξαρτήτως βαθμου συγγένειας. Αλήθεια τι θα έλεγε εκείνη αν ήξερε ότι έχεις τέτοιου είδους σκέψεις; Θα συνερχοταν καθόλου η θα συνέχιζε το ίδιο βιολί; Καταλαβαίνω ότι είσαι ακόμα μικρή και εξαρτάσαι οικονομικά από εκείνη. Οπότε προς το παρόν, κάνε αυτό που σε συμβούλεψαν κι άλλες, οπωσδήποτε ξεκίνα θεραπεία έστω και σε δημόσιες δομές αν δεν σου… Διαβάστε περισσότερα »