Καλησπέρα σας,
Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί 5 χρόνια, 3 παιδιά αυτός από τον πρώτο γάμο, 2 εγώ.Εδω κ 2 χρόνια συγκατοικούμε αφού αποκτήσαμε έναν γιο ο οποίος είναι 2 χρόνων. Τα παιδιά μας στην εφηβεία κ τα 2 δικά του ενήλικα τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, βγαίνουν, κτλ.όπως κ με μας. Το μωρό το αποδέχτηκαν αμέσως.
Ειχε αναφερθεί να παντρευτούμε στο παρελθόν 2 φορές,πριν το γεννηθεί το παιδί μας κ μετά την γέννηση.Τωρα παλι το ανέφερε κυρίως για θρησκευτικούς λόγους κ γιατί έτσι είναι κ το σωστό κ συμφωνώ (εν μέρει).
Όμως προβληματίζομαι τόσα χρόνια κ δεν το κάνω. Να σημειώσω εδώ ότι γνωρίστηκαμε σε μεγάλη πόλη κ ήρθα με τα παιδιά μου στην επαρχία όπου ζούσαν τα παιδιά κ οι γονείς του.Τα προβλήματα μεταξύ μας ήρθαν όταν ήθελε να βάλει σε τάξη κυρίως όλα τα παιδιά επειδή είναι πατριαρχικής οικογένειας, συν κ τα δικά μου κ εκεί αντέδρασα κ είπα ότι εν μέρει μπορεί αλλά σε κάποια πράγματα αποφάσεις παίρνω εγώ σαν μητέρα τους.Κ αυτό δεν του άρεσε κ έτσι έχουμε λογομαχικους κυρίως καβγάδες.
Η συμπεριφορά του άρχισε να γίνεται όλο κ πιο ενοχλητικη για μένα κ μετά για τα παιδιά μας, γιατί έτυχε πολλές φορές να μαλώνουμε μπροστά τους γιατί δεν ανέχομαι πολλά πολλά εγώ κ αυτός δεν κάνει πίσω. Λεει ότι προσπαθεί να έχουμε μια ισορροπία κ γω το χαλάω με το να εκφράζομαι μπροστά στα παιδιά με τις αντιρρήσεις μου.
Εχω ξενερώσει απίστευτα κ δεν ξέρω αν τελικά παντρευτώ αν θα γίνει χειρότερη η κατάσταση.( Εδώ να πω επίσης ότι είμασταν ένα ζευγάρι που είχαμε άψογες σχέσεις όσον αφορά το κομμάτι του ερωτικού τομέα,κ τώρα είναι περιορισμένες λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων).
Πάντα πιστεύε πολύ στον Θεό αλλά τώρα έκανε ακόμα περισσότερη στροφή προς τον Θεό ίσως επειδή η μητέρα του είναι άρρωστη,οπότε λειτουργεί όπως ένας πνευματικός Εξομολογείται, νηστεύει σε όλα κ γενικά τα κάνει όλα όπως λέει η θρησκεία μας.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Μαρία
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Πάντως κι εμένα έτσι μου τα έμαθε η μαμά μου. Στις διαφωνίες αφήνεις τον άντρα να νομίζει ότι του περνάει και μετά βρίσκεις μια ήρεμη ιδιωτική στιγμή και του μιλάς με τρόπο να τον φέρεις σιγά σιγά εκεί που θέλεις. Ο άντρας πρέπει να νομίζει ότι επιβάλεται, ειδικά μπροστά στα παιδιά να νομίζει ότι περναει το δικό του. Δεν κρατάς σπίτι αλλιώς. Κι όταν έχετε λίγο χρόνο οι δυο σας μασάζ στον εγωισμό του πρέπει να του κάνεις και να εκφράζεις ήπια και με καλό τρόπο τις διαφωνίες σου, όχι να ζητάς και σεξ ντροπές πράματα, μάνα με μωρό παιδί… Διαβάστε περισσότερα »
Σε ποια εποχή ζεις! Στα δικά της παιδιά που είναι ένας ξένος θα κάνει αυτός κουμάντο?… Δεν έχουμε πλέον καμία συναίσθηση στο τι λέμε και τι γράφουμε.
Κι εγώ που νόμιζα ότι η ειρωνεία ήταν εμφανής, έβαλα κι ένα \sarcasm για να είμαι σίγουρη. Τι να πω, όσο ζω μαθαίνω ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο
Βιάζονται όλοι παιδί μου να γράψουν άποψη πριν διαβάσουν ολόκληρο το σχόλιο. Και μετά μαγκιά💫. Τέλειο;
Στο γραπτό λόγο ο σαρκασμός δεν είναι εμφανής όσο και αν το βάζεις σε disclaimer που πραγματικά δεν το κατάλαβα γιατί συνήθως θα είναι στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου.
Εξομολογειται και νηστευει αλλά φερεται ως άλλος ενας δικτάτορας που νομίζει ότι οι γυναίκες υπάρχουν για να τον υπηρετούν και μόνο..
Και να παντρευτείς…θα χωρισεις.
Μήπως να μην μπεις σε τζάμπα έξοδα?
Να μην παντρευτείς. Η συμπεριφορά του είναι λόγος για να χωρίσεις, όχι να παντρευτείς κιόλας. Φαντάζομαι είσαι καλυμμένη νομικα όσον αφορά το παιδί που αποκτήσατε μαζί, να το έχει αναγνωρίσει κτλ. Ίσως ακουστώ υπερβολικη αλλά για μένα η θρησκεία είναι τεράστιο red flag. Όταν κάποιος μου λέει ότι πιστεύει, πάει συχνά στην εκκλησία, είναι θρησκος κτλ κάνω αναστροφη. Πιστεύω πως μόνο δύο εξισου θρησκοι κάνουν χωριό μαζί.
Όταν παντρεύεσαι έναν άνθρωπο, συνήθως “παντρεύεσαι” και όλη την οικογένειά του μαζί με όλα τους τα προβλήματα. Και στην περίπτωσή του βλέπω μόνο προβλήματα. Να εμπιστεύεσαι πάντα το αρχικό σου ένστικτο σε τέτοιες καταστάσεις και εσύ νομίζω ήδη ξέρεις τι πρέπει να κάνεις…
Όχι δεν είναι υποχρεωτικό πως παντρεύεσαι κι όλη την οικογένεια του μαζί. Δεν ξέρω γιατί στην Ελλάδα το θεωρούμε κανόνα αυτό. Αν και οι δύο είναι ώριμοι θα κρατήσουν την οικογένεια τους σε απόσταση από τον άλλον ώστε να μην τους δημιουργεί προβλήματα. Στην ερώτηση τη συγκεκριμένη, ο άντρας οχι μόνο δεν είναι ώριμος, είναι ένας αυταρχικός τύπος που δεν έχει καμία διάθεση να το κάνει.
Mην τον παντρευτείς. Τους λόγους τους εξηγείς στην επιστολή που έστειλες. Αν δεις ότι δεν πάει άλλο, μπορείς να φύγεις ανά πάσα στιγμή. Το πότε εσύ θα το κρίνεις. Ίσως η ώρα είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις.
Εννοείται να μην παντρευτείς με αυτά τα δεδομένα, μάλλον χειρότερη θα γίνει η κατάσταση. Δεν ξέρω αν θέλεις ή και μπορείς σε αυτή τη φάση να απομακρυνθείς, δεν ξέρω αν σου αρέσει εκεί που ζεις, αν έχεις τακτοποιηθεί επαγγελματικά κλπ. Δύσκολα πάντως θα του αλλάξεις τόσο πατριάρχες και δογματικές απόψεις για να μπορέσετε να συνυπάρξετε ομαλά.
Ζείτε ήδη μαζί και έχετε ένα παιδί. Τι πιστεύεις ότι θα αλλάξει με τον γάμο; Είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο.
Κι όμως, ο άλλος μπορεί να νιώσει ότι τον έδεσε τον γάιδαρο του και να γίνει ακόμα χειρότερος. Επιπλέον, αν τελικά θελήσει να χωρίσει θα της στοιχίσει και οικονομικά.
Συμφωνώ, θα μπορούσε να γίνει χειρότερος θεωρώντας ότι είναι δεδομένη. Σκέφτομαι, όμως, ότι ίσως λόγω της θρησκείας στα δικά του τα μάτια να αποκτήσουν υποσταση ως ζευγάρι μόνο αφού παντρευτούν. Και να αρχίσει να την υπολογίζει.
Μπα, αποκλείεται. Τότε είναι που θα χειροτερέψει, θα τη δει “άντρας του σπιτιού” και “η δε γυνή να φοβήται τον άντρα.” Χειρότερα θα τον κάνει η θρησκεία.
Είναι ρίσκο. Γνωστός μου πολύ θρήσκος, μόλις παντρεύτηκε, άρχισε τα: μας ευλόγησε ο Θεός, τα δεσμά του γάμου είναι ιερά κλπ.
Κι εγώ σκάλωσα στο σημείο που γράφει ότι ο γάμος είναι το σωστό. Ποιος το λέει αυτό και γιατί; Τι πάει να πει σωστό; Αυτή την ερώτηση πρέπει να απαντήσει η γράφουσα ώστε όποια απόφαση και να πάρει να είναι συνειδητοποιημένη.
Κοινωνικά ίσως; Πιστεύει κι εκείνη, αλλά όχι στον βαθμό που πιστεύει ο σύντροφός της;
Ναι, πρέπει πρώτα απ’ όλα να σκεφτεί τι αντιπροσωπεύει ο γάμος για εκείνη.
Αγαπητή μου, σ’αυτό που ρωτάς, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν καλύτερα τα πράγματα μετά γάμου, μόνο χειρότερα. Όταν υπάρχουν τριβές σ’ένα ζευγάρι, μετά από ένα πιο σοβαρό βήμα όπως ο γάμος, υπολόγισε τες από τριπλάσιες και πάνω. Ο γάμος θα του δώσει και περισσότερο θάρρος πάνω σου. Οι μόνες λίγες περιπτώσεις που ηρεμούν τα πνεύματα με την πάροδο των χρόνων, είναι όταν έχεις ένα ζευγάρι που κάνει αμοιβαίες υποχωρήσεις και ας πούμε ότι έτσι μαθαίνουν να ανέχονται σιγά σιγά ο ένας τον άλλον. Αλλά στην περίπτωση σας που εσύ λες ότι δεν σηκώνεις πολλά κι εκείνος μουλαρωνει και δεν κάνει… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το ερώτημα σου τελικά. Μια χαρά άποψη έχεις και την εφαρμόζεις.
Οργανώνεις την έξοδό σου και την κάνεις με ελαφρά. Δε θα μετανιώσεις ποτέ, πίστεψε με..