Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!
Θα μπω κατευθείαν στο ψητό…
Πριν κάποια χρόνια έτυχε να δουλεύω με έναν τύπο ο οποίος ήταν λίγο μεγαλύτερος από μένα.. εγώ τότε 25 περίπου και αυτός στα 28 σχεδόν. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και μάλιστα κάναμε πλάκες μεταξύ μας όλοι οι συνάδελφοι και γενικά λειτουργούσαμε ευχάριστα ως ομάδα καθώς υπήρχαν και πολλά κοινά.
Όταν τελείωσε η δουλειά το καλοκαίρι, εγώ έφυγα για άλλη πόλη και μετά από δύο χρόνια επέστρεψα από εκεί που κατάγομαι βρίσκοντας εργασία σε αντίστοιχη δουλειά που ήμουν κάποτε…
Στην καινούργια μου δουλειά λοιπόν ήρθε ξανά ο συνάδελφος από τα παλιά… Το θέμα είναι ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά του απέναντι μου. Για παράδειγμα όταν συνεργαζόμαστε δύο μας ή δεν μιλάμε καθόλου ή λέμε τα τυπικά ή ξεκαρδιζομαστε στα γέλια επειδή θυμόμαστε ιστορίες από την προηγούμενη δουλειά… Όταν όμως είμαστε μπροστά στους συναδέλφους μας με προσβάλει και με μειώνει και αυτό χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους ως πείραγμα επειδή με ξέρει από παλιά…
Εγώ βέβαια δεν έχω αυτή την συμπεριφορά απέναντι του… Γνωρίζω τα όρια μου και γενικά από την φύση μου είμαι ένα άτομο που δεν θα προσβάλει τον άλλον. Ας πούμε μπροστά στο σύντροφό μου που μιλούσαν για ένα παιχνίδι στο pc και δεν άκουγα τι έλεγαν μου απάντησε “είσαι κουτσομπολα και θες να τα μαθαίνεις όλα”;
Στην ερώτηση μου “τι λέτε;” (Με ενδιαφέρον ρώτησα)… Εκείνος βέβαια το είπε σοβαρά και με το φρύδι σηκωμένο πάνω. Για να μη σας κουράζω πλέον σπάνια του απευθύνω το λόγο γιατί και έχω ξενερώσει και δεν ξέρω και τι απάντηση θα πάρω.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Μπερδεμένη συνάδελφος
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Ξεκάθαρη περίπτωση micropolitics και κοινωνικής μανούβρας για να περάσει συγκεκριμένη εικόνα στους συναδέλφους και στους τρίτους. Είσαι το σκαλοπάτι του για να φανεί το alpha male, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που αντιλαμβάνονται έτσι την κυριαρχία στο εργασιακό περιβάλλον. Το πως θα το χειριστείς είναι ζήτημα του χαρακτήρα σου. Άμα δεν το έχεις με το conflict, το βήμα που έχεις κάνει ήδη είναι και το σωστό, του κόβεις τα πολλά πολλά. Άλλο που θα έκανα εγώ στη θέση σου (που είμαι κέρατο βερνικωμένο): στην πρώτη μπηχτή, καλύτερη ανταπάντηση επιτόπου που θα τον έκανε να φανεί μαλάκας. Άλλη λύση λιγότερο risky είναι… Διαβάστε περισσότερα »
Αλλάζουν οι άνθρωποι.
Κάτι που πριν 3 χρόνια θα το προσπερνούσατε τώρα μπορεί να το κουβαλάτε και στον ύπνο σας.
Αν πραγματικά σας ενοχλεί να του το πείτε,νομίζω οι καθαρές κουβέντες θα σας απαλλάξουν από τέτοιους προβληματισμούς.
Όλα καλά.
Κάποια ματαίωση βιώνει με λίγη ζήλεια.
Ακριβώς, αυτή η συμπεριφορά δείχνει μια ανασφάλεια. Ακόμα και σε πλαίσια φιλίας. Αστεία ,αστεία και στην αστυνομία που λένε.
Μπορεί να νομίζει ότι είστε πιο φίλοι απ’οτι πραγματικά νιώθεις εσύ για να σου μιλάει έτσι, πόσο μάλλον μπροστά σε άλλους συναδέλφους, τύπου παραγνωριστηκατε για τα γούστα σου.
Μήπως ζηλεύει που έχεις σύντροφο; Μήπως σε γούσταρε κρυφά;
Να του το ξεκοψεις, γρήγορα, άμεσα και ξεκάθαρα την επόμενη φορά που θα το κάνει. Όταν είστε οι δύο σας, δε χρειάζεται να κάνει εντύπωση σε κάποιον για αυτό και είναι καλουλης όταν όμως έχει κοινό πρέπει να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Έχεις κάθε δικαίωμα να του πεις ξεκάθαρα και μπροστά σε άλλους, γιατί στο κάτ ιδίαν θα σου κάνει gaslighting ή θα πει ότι έκανε πλάκα και είσαι υπερβολική, ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή. Και δε θα έπρεπε να είναι κιόλας αλλά γιατί περιμένουμε μαγικά ο άλλος να είναι σωστός; ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ. Να… Διαβάστε περισσότερα »
Προφανώς το ότι είσαι εκεί πριν από αυτόν μπορεί να θεωρεί ότι έχεις διαμορφώσει ένα κλίμα κ προς αυτόν. Δεν λέω ότι το έχεις κάνει . Επίσης η θέση εργασίας σας είναι ίδια ; Εννοώ κ μισθολογικά. Δλδ είστε κ οι δύο γκαρσονια ή ξέρω εγώ είσαι εκεί υπεύθυνη κ αυτός γκαρσονι; Σαν παράδειγμα το λέω ,δεν το λέω υποτιμητικά σε καμία περίπτωση. Βγάζει το κόμπλεξ του είσαι εδώ πριν από μένα κ παλεύει να κατουρήσει την περιοχή του. Την επόμενη φορά μπροστά σε άλλους αν σου απευθυνθεί περίεργα απαντά του δεν καταλαβαίνω πια το χιούμορ σου ή τον τρόπο… Διαβάστε περισσότερα »
Σου ειπε την πλεον τυπικη ατακα που λεγετε σε καποιον που ρωτα μια ασχετη γι αυτον πληροφορια για την οποια ο απαντων θα χρειαστει χρονο για να την εξηγησει χωρις κανενα λογο και νοημα. Με το συντροφο σου μιλουσαν για παιχνιδι στο pc Αυτους τους 2 ενδιεφερε η κουβεντα Αυτοι οι δυο συνεννοηθηκαν Εσυ ρωτησες τι λετε. Ειναι μια ερωτηση η απαντηση της οποιας Δεν σε ενδιαφερει Δε σου δινει καμια ιδιαιτερη πληροφορια Χανει χρονο οποιος σου εξηγησει Για να αποφυγει λοιπον ολο αυτο το αχρειαστο που προκαλεσε η ερωτηση σου απαντησε το προφανες ευκολο και μονολεκτικο. Εισαι κουτσομπολα. Δεν… Διαβάστε περισσότερα »
οι ανθρωποι που εχουν καποιο φυσικό ή κοινωνικό πλεονέκτημα οπως ευφυία, ομορφιά, τεραστιο εσωτερικο κόσμο , φαντασία κλπ εχουν την ταση οχι μονο να ενοχλουνται αλλα και να υποτιμουν.
Η συμβιωση ομως μας κανει ανθρωπους, η υπομονη , η αντοχή , η ανοχή.
Αυτό δικαιολογεί δηλαδή να είναι γαϊδούρι ο άλλος απέναντί της; Ας της έλεγε “τίποτα μωρέ κάτι βλακείες συζητάμε” ή κάτι τέτοιο. Με ποιο δικαίωμα να της μιλήσει έτσι; Πάμε καθόλου καλά;; Εσείς πριν σχολιάσετε καλό είναι να αποκτήσετε λίγη ενσυναίσθηση! Δε θα σας βλάψει, αλήθεια
Κ να πως αναδύεται ένα κόμπλεξ ! Αυτά τα αντρικά τα καταλαβαίνουν μόνο μεταξύ τους , λογικά δύο ουγκ κ ένα αγκ.
Φοβερή εκτίμηση της κατάστασης. Την επόμενη φορά προσέξτε εσείς να κρύβετε το ίδιο κόμπλεξ με τον πιο πάνω κ μην εκφερετε αυθαιρετες κρισεις. Είναι αχρειαστες.