Αγαπημένες φίλες και φίλοι του αμπα,
Ξέρω ότι δεν θα σας ξενίσει η επιστολή μου. Διάβασα την επιστολή της κοπέλας που την πάρατησε μετά από 8 χρόνια και αμέσως μετά παντρεύτηκε μια άλλη και κάπως αισθάνομαι από τότε. Εγω είμαι ένα στάδιο πριν και στεναχωριεμαι όταν σκέφτομαι ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Για να κάνω ένα Briefing πριν σας πάρω μονοτερμα, ο σύντροφός μου λέει ότι στα 43 δεν αισθάνεται έτοιμος ακόμα για γάμο και οικογένεια.
Είμαι 37 είναι 43, έχουμε σχέση σύνολο 5 χρόνια και συγκατοίκουμε 1,5 χρόνο. Όμως θέλει κι άλλο χρόνο. Δεν νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα.
Και μετά όλο μου λέει ότι μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή και να κάνουμε ταξίδια να δούμε τον κόσμο, να πηγαίνουμε εκδρομές ,να βγαίνουμε οπότε γουστάρουμε, να πίνουμε ,να διασκεδάζουμε , να αράζουμε στα μπαράκια και να ξενυχταμε χωρίς ουρλιαχτά από μωρα, φωνές, ξενύχτια και ευθύνες.
Εγώ λοιπόν, όλα τα παραπάνω,τα χάρηκα, τα τιμώ και τα εκτιμώ, αλλά φτάνει. Όχι άλλο. Τα έζησα όλα αυτά ,δε μου λείπουν. Εγκωσα. Σκυλοβαρέθηκα ρε παιδιά .
Βγήκα σε κλαμπ ,μπουζούκια, συναυλίες τόσο που ήδη στα 25 τα είχα βαρεθεί. Ταξιδεψα πολύ, είδα πολλά, ο κόσμος είναι απέραντος ευτυχώς,αλλά δεν ξανακαβαλαω αεροπλάνο για τα επόμενα είκοσι χρόνια άμα λάχει. Βαρέθηκα και την ανεμελιά και το αραγμα και όλο αυτό το στυλάκι ζωής τύπου ζω λες και είμαι 20 χρόνων και θα παραμείνω 20 μέχρι τα 70.
Είμαι αισιως 37, είδα κι έμαθα πολλά , αλλά δεν αντέχω άλλο τα ίδια και τα ίδια συναρπαστικα γαμάτα και ανεμελα χρόνια. Ξέρω ότι ξεστομίσω μεγάλη κουβέντα, αλλά να ρε κορίτσια, έτσι αισθάνομαι. Κι ο σύντροφός μου είχε αντίστοιχη ζωή. Δεν είναι ότι ήταν κλεισμένος στο σπίτι και έχει απωθημένα. Μην πω ότι αυτός ξεσαλωσε πολύ περισσότερο στη ζωή του.
Τον σύντροφό μου τον αγαπάω, τον θέλω στη ζωή μου,θέλω να γίνουμε γερόντια μαζί. Αλλά όχι έτσι λες και είμαστε μούμιες. Δεν θέλω να ταριχευσω τη νεότητα μου, θέλω να αφεθω στον κύκλο της ζωής. Να κάνουμε παιδιά και ως γέροντακια να παίζουμε με εγγόνια και να τους λέμε πώς κάποτε δεν είχαμε ίντερνετ και κινητό τηλέφωνο.
Θέλω να χαρούμε παιδιά, να τα μεγαλώσουμε και να μεγαλώσουμε όλοι μαζί πώς το λένε. Αυτός λέει ότι στα 43 δεν αισθάνεται έτοιμος ακόμα για γάμο και οικογένεια. Τα έχω συζητήσει πολλές φορές, αλλά αισθάνομαι ότι τα λόγια δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.
Φοβάμαι ότι μια χαρά την βγάζει τώρα και όταν θα νιώσει ότι ήρθε η στιγμή θα τον πάρει η επόμενη έτοιμο, ενώ εγώ θα μείνω για πάντα μόνη μου. Και θα την παρακαλάει γονατιστός με μονόπετρο για παιδιά και οικογένεια. Και μετά θα σας στέλνω εδώ ξανά να κλαιω τη μοίρα μου όπως η άλλη κοπέλα.
Έχω την αίσθηση ότι περιμένω και περιμένω στην αποβάθρα,
ενώ τα δρομολόγια του τρένου είναι γνωστά.
Και καλά το να φυγω είναι εύκολο. Αλλά μετά;
Και τώρα τι κάνουμε;
Να μείνω ή να φύγω;
ΑΠΟ ΤΗΝ – Κι αν παντρευτεί την επόμενη στο εξάμηνο;
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

To ζητημα σου δηλαδη ειναι αν θα παντρευετει αλλη το επομενο εξαμηνο;
Εαν χωρισετε, είτε παντρευτει αλλη είτε οχι δεν αλλαζει κατι για σενα. Ειναι τελειως εγωιστικη αυτη η σκεψη και αποπροσανατολιζει πιστεύω. Το ζητημα ειναι οτι εσύ και ο συντροφος σου σημερα δεν θελετε τα ιδια πραγματα, αρα δεν μπορείτε και να σχεδιασετε τιποτα απο κοινού. Το φυγε ειναι δυσκολο αλλα το μεινε οταν δεν υπαρχει κοινο οραμα ζωής δυσκολότερο. Δεν εχετε τις ιδιες επιθυμίες, αρα δεν ταιριάζετε.
Καρδούλα μου όταν λέει ότι δεν είναι έτοιμος για οικογένεια εννοεί μαζί σου, και αν δεν είναι μετά από 5 χρόνια δεν θα είναι ποτε. Εφόσον αυτό είναι που θελεις από τη ζωή σου, στείλτον για να βρεις έναν άλλο άνθρωπο με τις ίδιες επιθυμίες. Αν έχει και αυτός τις ίδιες επιθυμίες με εσένα, θα ζυγισει το τι χάνει και θα επανέλθει συνειδητοποιημένος (μικρή πιθανοτητα, και είναι οκ το να θέλετε διαφορετικά πραγματα). Αν τώρα δεν επανέλθει ποτε και τον παρει η επόμενη έτοιμο και την παντρευτει στο εξάμηνο δεν σε αφορά, διότι με εσένα δεν θα το έκανε ουτως… Διαβάστε περισσότερα »
Eντάξει, δεν είναι και μούμιες τα άτεκνα ζευγάρια. Μην το παρακάνουμε με τις απόλυτες αλήθειες μας.
Μα πραγματικά με άφησε άφωνη αυτό που είπε. Ακου μούμιες!
Μην τον πιεσεις και μην περιμενεις κατα τη γνωμη μου. Ημουν 17 χρονια σε σχεση και 14 χρονια σε γαμο με παιδια με εναν αντρα ο οποιος για τιποτα απο τα 3 δεν ηταν πραγματικα διαθεσιμος, παροτι διερηγνυε τα ιματια του για το αντιθετο απλα ποτε δεν ηταν στην πραξη ετοιμος. Το αποτελεσμα; ενας διαρκης αγωνας δρομου αρχικα να παντρευτουμε μετα να κανουμε τα παιδια γιατι μονιμως ηταν ναι μεν αλλα…Επισης διαπιστωσα οτι ακομα και αφου εξηγηθηκα εντιμα οτι αυτη ειναι η επιθυμια μου και οτι αν δε θελει οικογενεις καλυτερα να χωρισουμε η μεταστροφη του και η μεταννοια του… Διαβάστε περισσότερα »
Πρακτικό τεστ για να λάβεις αξιόπιστη απάντηση. Γράφεις: “[μου λέει] μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή και να κάνουμε ταξίδια να δούμε τον κόσμο, να πηγαίνουμε εκδρομές ,να βγαίνουμε οπότε γουστάρουμε, να πίνουμε ,να διασκεδάζουμε , να αράζουμε στα μπαράκια και να ξενυχταμε χωρίς τος φωνές παιδιών κλπ” Πάρε χαρτί και μολύβι. Στα 5 χρόνια και κυρίως στον 1,5 χρόνο συγκατοίκησης ΠΟΣΕΣ φορές πήγατε ταξίδι, πήγατε εκδρομή, ήπιατε και ξενυχτήσετε στα μπαράκια; Αν είναι όσα κι εκείνα των οικογενειαρχών πάνω κάτω (ένα ταξίδι το χρόνο, 2-3 εκδρομές) είναι μόνο λόγια. Τα λόγια είναι τζάμπα. Κι απλώς σου χρυσώνει το χάπι ότι… Διαβάστε περισσότερα »
Εξαιρετικό το τεστ!
Επίσης ταξίδια μπορείς να κάνεις και με παιδί/παιδιά.
Πόσους single ή άτεκνους φίλους έχουμε που ναι μεν έχουν την δυνατότητα να πάνε ταξίδια και να βγαίνουν καθημερινά αλλά δεν την αξιοποιούν!
Χμμ δεν ξέρω, εγώ με τον άντρα μου βγαίναμε συνέχεια πριν κάνουμε παιδί πάντως. Και πολλά άλλα ζευγάρια που ξέρω.
Για τα ταξίδια, χρειάζεται μπάτζετ και χρόνος, αλλά αριθμητικά κάνουμε αντίστοιχα με όσα κάναμε πριν το παιδί. Με πολύ διαφορετικές συνθήκες βέβαια.
Μπορεί να τα εννοεί αυτά που λέει ο σύντροφός της, γιατί όχι. Σημασία έχει ότι δεν ταιριάζουν τα θέλω τους.
Βασικά να τον ακούσεις. Δεν είναι έτοιμος. Δεν θέλει τώρα. Μπορεί να θέλει αργότερα; Ναι, ίσως. Αυτά τα πράγματα είναι ρευστά. Αν μείνεις μαζί του, παίρνεις το ρίσκο ότι δεν θα νιώσει ποτέ έτοιμος. Αν φύγεις, παίρνεις το ρίσκο ότι θα νιώσει έτοιμος αμέσως μετά (που δεν σε αφορά) και ότι θα πρέπει να το παλέψεις μόνη σου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου δώσουμε εγκυήσεις.
Το προβλημα ειναι δομικο. Δεν ειναι μονο οτι δεν ειναι “ετοιμος” για οικογενεια. Εχει αλλη ιδιοσυγκρασια. Εσυ εισαι απο εκεινους που απο μια ηλικία και μετα θεωρεις οτι ειναι καιρος να “σοβαρευτεις”, αυτός πάλι δεν εχει βαλει υπενθυμιση, να χτυπησει στα 35 και να του πει οτι ειναι ωρα να αναλαβει ευθυνες Εσεις επομενως οι δυο, και να συνθηκολογησει, θα συνεχισετε να εχετε την ιδια δομικη διαφορα, με αποτελεσμα να αναλαβεις πρακτικά, όλο το “βάρος” της οικογενειας που τόσο εχεις εξειδανικευσει Πίστεψέ με, τα παιδια, κανουν τη ζωη σου πολυ πολυ πολυ δυσκολη. Εχει μια σχετική απαντηση δώσει η Ρένα,… Διαβάστε περισσότερα »
Να φύγεις. Χτες. Θέλετε άλλα πράγματα. Και ούτε εσύ τον σέβεσαι αν περιμένεις πότε θα θελήσει, ούτε τον εαυτό σου σέβεσαι που τα θέλεις όλα αυτά και τα στερείσαι.
Εσύ για καλό και για κακό κάνε μια κατάψυξη ωαρίων γιατί είτε περιμένεις αυτόν να θελήσει είτε αποφασίσεις να χωρίσεις και να ψάξεις να βρεις άλλον μπορεί να σου πάρει χρόνο . Επίσης η ηλικία του άντρα επηρεάζει και την ποιότητα του σπέρματος . Αφού λέει ότι θέλει αργότερα ας κάνει τουλάχιστον ένα σπερμοδιάγραμμα να δει αν μπορεί
Νομίζω ότι αυτή η κατηγορία ελεύθερων πουλιών παντρεύονται μόλις φάνε μερικά άκυρα που τσούζουν και συνειδητοποιήσουν ότι υπέροχες γυναίκες είναι διατεθειμένες να τους αφήσουν επειδή θέλουν οικογένεια. Δηλαδή πιστεύω ότι δεν γίνεται κάποια ουσιαστική μεταστροφή απλά φοβούνται μη μείνουν στον άσσο. Αυτή είναι η δική μου θεωρία. Όπως πατέρας τουρίστας θα γίνει με εσένα αν τον πιέσεις, πατέρας τουρίστας θα είναι και με την επόμενη να είσαι βέβαιη. Το ερώτημα είναι θέλεις πατέρα τουρίστα?