Καλησπέρα σε όλους..
με λένε Νίκη και είμαι 42 χρονών.Ειμαι παντρεμένη 2 χρόνια και έχω ενα παιδάκι ενάμιση χρονών.Με τον σύζυγο ζούμε χωρια από την αρχή.
Εμεινα εγκυος (το ήθελα πολύ δεν προέκυψε όπως λέει εκεινος)γιατί κι αυτός ελεγε οτι ήθελε να γίνει πατέρας αλλά όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη άλλαξε τελείως συμπεριφορά..Εκεί κατάλαβα ότι μόνο στα λόγια ήθελε να γίνει πατέρας..Μου είπε χαρακτηριστικά ότι είχε μάθει να δουλεύει για την πάρτη του..Μετά από πολύ καιρό κι αφού είδα ότι δεν κάνει καμία προσπάθεια να βρούμε σπίτι και έχει βολευτεί στην μάνα του του είπα να χωρίσουμε..απο όλο τον χρόνο 2 μήνες δουλεύει 10 κάθεται..
Έρχεται να δει το παιδί γιατί δεν μπορώ να του το απαγορεύσω το παιδί δεν φταίει σε τίποτα και δεν τον ενδιαφερει το παιδί από ότι έχει καταλάβει όλοι μου η οικογένεια κι εγω επίσης,ερχεται για μένα..όσο είναι σπίτι μου κυνηγάει εμένα από πίσω και δεν ασχολείται με το παιδί.Κι αλήθεια σας το λέω όταν κάθεται να παίξει με το παιδί βλέπω ότι κάθεται με το ζόρι παίζει ψεύτικα μαζι του..
Μια φορά ήρθε σπίτι και ξαφνικά έφυγε.Μετα από κάποια ώρα που ήρθε με φώναξε να πάω λίγο μέσα στο δωμάτιο να μου πει κάτι.Πηγα και βρωμοκοπουσε μπύρα.Εκεινη την ώρα επεσε πάνω μου και άρχισε να με χουφτώνει και να προσπαθεί να με φιλήσει..εγώ του είπα να με αφήσει κι από τα νεύρα του έκανε το χέρι του μπουνιά ότι θα με χτυπήσει..Εννοείται δεν το έκανε γιατί ήμασταν σπίτι μου..αν ήμασταν κάπου μόνοι μας είμαι σίγουρη ότι θα με χτύπαγε.
Εδω και πάρα πολλούς μήνες όταν επιμένω στον χωρισμό με βρίζει χυδαία,με λέει συνέχεια βρώμα,πουτανα,με στελνει στο διαόλου και μου λέει να πάω να γ@@@θω..με λέει άχρηστη κι ότι το μόνο που βάζω είναι να του τρώω τα λεφτά που δίνει μια φορα το 3 μηνο..μπήκε το α21 του παιδιού κι επειδή έκανε την αίτηση ο αδερφός του κράτησαν τα λεφτά και μου είπε ότι χάρη στον αδερφό του παίρνω αυτό το επιδομα για αυτό και αυτήν την φορά τα κράτησε γιατί προφανώς δεν δουλευει αλλά επειδή του έστειλα μήνυμα και τον έκραξα ότι θέλω τα λεφτά αναγκάστηκε και μου τα έδωσε μετά από 2 μήνες.Δεν με έχει ρωτήσει καθόλου τους τελευταίους 4 μήνες αν έχω λεφτά για το παιδί,πως του ψωνίζω δεν ρωτάει τίποτα.Ευτυχως με κάτι μεροκάματα δικά μου και με την βοήθεια της οικογένειας μου τα βγάζω πέρα δύσκολα μεν αλλά τα καταφέρνω δόξα τω Θεό..οι βρισιές συνεχίστηκαν εννοείτε γιατί προσπαθούσε να τα ξανά βρούμε και εγώ δεν θέλω.
Αρχισε πάλι να με λέει βρώμα,πουτανα και άχρηστη κι όταν πήρα την μάνα του για να τον μαζέψει μου είπε ότι καλά μου έκανε και να γυρίσω στον άντρα μου..ότι ο γιος της μπορεί να κάνει φασαρίες και να βρίζει αλλά είναι καλό παιδί..εκεί ειλικρινά τα είδα όλα.Δεν περίμενα να με υποστηρίξει αλλά δεν περίμενα ούτε τέτοια απάντηση..
Λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά άρχισε πάλι στα καλά καθούμενα να με βρίζει και με απείλησε ότι θα έρθει με τον αδερφό του να μου παρει το παιδι.Εκει ειλικρινά θολωσα και του είπα ότι αν δεν σταματήσει θα παώ στην αστυνομία και η απάντηση του ήταν “Να πας στο διαολο να πας στην αστυνομια”..ήμουν τόσο θυμωμένη αλλά όταν με απείλησε με το μωρο εκεί μαύρισαν όλα..Πήρα την αστυνομία τους είπα τι συμβαίνει και η κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο με συμβούλεψε να στείλει περιπολικό να καταγραφεί το γεγονός για να είμαι καλυμμένη όπως κι έκανα..πήγα σε δικηγόρο,με φώναξε και η αστυνομία για κατάθεση και μου είπαν ότι θα μας καλέσει ο εισαγγελέας και θα γίνει δικαστήριο..
Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πάρα πολύ δεν έχω ξανά βρεθεί σε τέτοια θέση ούτε σε δικαστήρια..και ο πρωην σύζυγος δεν ξέρει ότι του έκανα καταγγελια..δεν ξέρω αν έπραξα σωστά αλλά δεν μπορώ να υπομενω άλλο αυτό το μαρτύριο..δεν έγινε μια φορα να με βρίσει να πω οκ,αυτό γίνεται σχεδόν συνέχεια..
Και δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι για το μωρο μου..είναι ανεύθυνος,πίνει συνέχεια μπύρες,μπαφους και δεν τον εμπιστεύομαι με το παιδί..είμαι πολύ φοβισμένη και δεν ξέρω τι να κανω όταν έρθει η ώρα του δικαστηρίου..δεν έχω μετανιώσει για την καταγγελία γιατί ξέρω ότι θα ξανά κάνει τα ίδια..
Φοβάμαι γιατί δεν ξέρω πως να χειριστώ ότι έχει να κάνει με το δικαστήριο..συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα να το βγάλω με κάποιο τρόπο από μέσα μου.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Νικη
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..είμαι η Νίκη που δημοσίευσα το ποστ.Θελω να πω ότι δεν ήταν άγγελος και μεταμορφωθηκε σε τέρας μέσα σε 2 χρόνια..άλλαξε η συμπεριφορά του γιατί δεν πίστευε λέει ότι θα γίνει πατέρας..μάλλον φοβήθηκε και ήθελε να αποφύγει τις ευθύνες..Πατέρας με το ζόρι δεν έγινε κάνεις.Ειχαμε σχέση και ο καθένας έμενε σπίτι του,εγώ στην μαμά μου κι αυτός νοίκιαζε.Οταν του ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου δεν μίλαγε καθόλου.Επεσε από τα σύννεφα γιατί λέει δεν το περίμενε.ΟΧΙ..όταν κάνεις ότι κάνεις ελεύθερα όλα να τα περιμένεις.Μετα από αυτό ξενοικιασε το σπίτι που νοίκιαζε,άφησε την δουλειά του γιατί θυμήθηκε… Διαβάστε περισσότερα »
Δηλαδή όταν παντρευτήκατε δε συζητήσατε καν να πας να μείνεις μαζί του στο σπίτι που νοίκιαζε αυτός (υποθέτω μόνος του); Πόσο καιρό ήσασταν μαζί πριν το γάμο; Για το παιδί δεν το είχατε συζητήσει; Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό και μη μετανιώνεις που έκανες την καταγγελία.
Όχι δεν μου είπε ποτέ να μείνω μαζί του.Ξενοικιασε το σπίτι και δεν μου το είπε,το έμαθα από τον φίλο του και νόμιζα ότι το ξενοικιασε για να νοικιάσει κάπου πιο κοντά για να ήμαστε κοντα στους δικούς μας..μαζί ήμασταν από το 2020 και είχαμε πει ότι θέλαμε παιδάκι,αλλά μάλλον αυτός ήθελε μόνο στα λόγια.Η αλήθεια είναι ότι δεν μετανιώνω για την καταγγελία,αλλά φοβάμαι πολύ για το τι θα γινει
λογικά ο γάμος θα έγινε όπως όπως για αναγνώριση τέκνου…
δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.
όλα ξεκινάνε από εδώ “Εμεινα εγκυος (το ήθελα πολύ δεν προέκυψε….)”
στο τώρα είναι πολύ τυχερή που έχει την οικογένεια δίπλα της,
.Με έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε αυτά τα θέματα θα είναι οκ
και ποτέ μόνη.ουτε σε ιδιωτικό χώρο,ουτε σε δημόσιο.
Αν κατάλαβα, απλά έχει αναγνωρίσει το παιδί, δεν σας δένει κάποιο σύμφωνο. Δεν ήθελε το παιδί…περίεργη η συμπεριφορά του έκτοτε.
Περίεργα όλα.
Χρειάζεται προσοχή γιατί φαίνεται πολλά να μην έχετε λάβει υπ όψιν.
Καλή έκβαση
Κυρία Νίκη,ετών 42,τι μεταστροφή του πρώην ήταν άγγελος και έγινε διαολος μέσα σε 2 χρόνια…
Δεν ήταν έτοιμος να γίνει πατέρας για αυτό κι αυτή η συμπεριφορά..και μια φορα θυμάμαι όταν ήμουν 2 μηνων εγκυος περίπου είπε η μάνα του στην νύφη μου ότι φοβάται τον γιο της γιατί δεν αναλαμβάνει ευθύνες.Οποτε δεν ήταν άγγελος και ξαφνικά έγινε τέρας.
Θα ακουστεί λίγο περιεργη η ερώτηση μου.
Η μητέρα του πρώην σου, πως γίνεται να σε βρίζει και ταυτόχρονα να φοβάται τον γιο της;
Μοιάζει να είναι αντιφαντικη η στάση της μητέρας του.
Με συγχωρείς για την ερώτηση μου απλα αυτή η συγκεκριμένη της στάση για κάποιο λόγο με παραξενεψε πολύ.
Εσείς ωστόσο καλά κάνετε και προστατευετε τον εαυτό σας και το μωρό. Και είναι υπέροχο που έχετε όλη τη στήριξη της οικογένειας σου! Μείνετε ενωμένοι σαν γροθιά μέχρι τέλους. Εύχομαι καλή δύναμη!
Καλησπέρα..είχε πει ότι τον φοβάται στο ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνες σαν να λέει ότι δεν θα κάνει αυτά που πρεπει να κάνει πχ να νοικιασει σπίτι και να βρει μια δουλειά..τώρα από ότι έχω καταλάβει με βρίζει γιατί θα τον φορτωθεί αυτή και ο αδερφός του..ο αδερφός του μου έκανε παράπονα πριν περίπου ένα χρόνο ότι δεν του φτάνουν τα δικά του προβλήματα έχει και τον πρώην μου να μένει μαζί του..και η μάνα του μου είχε πει ο πρωην ότι του κλείνει την πόρτα τα βράδια για να μην μπει σπίτι της.Με λίγα λόγια θέλουν να τον ξεφορτωθούν κι… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν ξέρω τι να πω.. Ότι και να πω θα είναι λίγο. Εύχομαι στο τέλος να πάνε όλα καλά!
Η φαντασία μου κυρία Νίκη δεν φτάνει να πιστέψω ότι επιλέξατε πατέρα του παιδιού σας κάποιον που ήταν σωστός απεναντι σας,έπινε λίγο και άλλαξε με την έλευση του παιδιού. Και τότε έπινε μπάφους. Θέλω να πω, φέρετε ευθύνη για τις επιλογές σας,δεν είσαστε κοριτσάκι,μια ώριμη γυναίκα,τα κριτήρια μας θα πρέπει να είναι χιλιοτσεκαρισμένα. Ο τύπος θεωρώ ήταν είναι και θα είναι ανεύθυνος,περιορισμένων αντιλήψεων,ο νταής της γειτονιάς. Δεν θα ξεμπλέξετε εύκολα,συμβουλή μου πέρα από τα ένδικα μέσα να φροντίζετε να είστε πάντα με κόσμο στις συναντήσεις σας και να αγνοείτε τις προκλήσεις του. Υ.Γ. Να εύχεστε να μπλέξει με άλλη το… Διαβάστε περισσότερα »
Εκανες πολύ καλά και έκανες καταγγελία. Τωρα θα πρεπει να το πας μέχρι τέλους για την ασφάλεια σου και του παιδιού σου. Να σαι δυνατή και να πηγαίνεις “χέρι-χέρι” με τον δικηγόρο σου.
Αυτό το μέχρι τέλους είναι το πιο σημαντικό. Γιατί αν λιγοψυχισει καταλαβαίνει ο άλλος ότι έχει την εξουσία. Και δεν είναι τόσο η εξουσία που έχει αλλά αυτή που νομίζει ότι έχει βλέποντας σε να φοβάσαι και να κάνεις πίσω. Αυτό το μέχρι τέλους είναι το παν. Ένα ένα βήμα τη φορά, γερό ψύχραιμο και με την ανάλογη υποστήριξη από δικηγόρο και οικογένεια και συνεχώς προς το τέλος της διαδρομής. Όλοι οι νόμοι είναι με το μέρος της.
Ναι φυσικά. Ειναι τόσο συνηθες δυστυχώς γυναικες να κανουν καταγγελία και στη συνέχεια να την αποσυρουν οχι μονο γιατι πιθονται για αυτο απο την αλλη πλευρά αλλα και επειδη δεν αντεχουν την διαδικασία.
Καλά έκανες και προχώρησες σε καταγγελία. Όλα αυτά πρέπει να καταγράφονται. Κάνεις ότι χρειάζεται προκειμένου εσύ και το παιδί σου να είστε προστατευμένοι.
Λογικό να σε τρομάζει η κατάσταση , είναι είναι κάτι πολύ δυσάρεστο .
Πρέπει να συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου, θα σε καθοδηγήσει σχετικά με το τι πρέπει να γίνει ότι έρθει η ώρα του δικαστηρίου.
Πες στο δικηγόρο όλα όσα έχει κάνει ο άνθρωπος αυτος με το νι και με το σίγμα. Να έχει όλο το ιστορικό. Λογικά θα τον ενημερωσει ο δικηγόρος σου ή η αστυνομία για τα επόμενα βήματα δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάτι. Υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει ποινές για εκφοβισμό, εξυβριση και βιαιοπραγία και θα βρεθεί προ των ευθυνών του ο κύριος. Οπωσδήποτε μίλησε με δικούς σου ανθρώπους, να έχεις στήριξη να μην είσαι μόνη σου στο δύσκολο αγώνα που έχεις. Και να ξερει ο λεγαμενος οτι εχεις πλατες και δεν εισαι καλαμια στον καμπο. Παιζει ρολο αυτο! Στην ανάγκη παρε… Διαβάστε περισσότερα »
Ρε Νίκη μου ήξερες από την αρχή τι γομάρι είναι, τι του είπες ότι το παιδί είναι δικό του; Αφού δεν είχε σκοπό να συνεισφέρει καν οικονομικά έπρεπε να πεις ότι δεν είναι δικό του, να σου άδειαζε τη γωνιά μια ώρα αρχύτερα. Δεν έπρεπε καν να μπλέξεις με αυτόν τον άνθρωπο. Τέλος πάντων, επειδή καταλαβαίνω την αγωνία σου. Ένα δικηγόρο δεν έχεις να σε συμβουλέψει; Μόνο οι δικηγόροι μπορούν να σε καθοδηγήσουν. Οι υπόλοιποι ό,τι και να πούμε έξω απ´τον χορό είμαστε Νίκη μου. Εσύ ξέρεις τι περνάς, πρέπει να αποταθείς σε έναν δικηγόρο του οικογενειακού δικαίου. Αυτός θα… Διαβάστε περισσότερα »
Το ξέρω έχετε δίκιο αλλά μέχρι να μείνω εγκυος πίστευα ότι ήθελε να γίνει πατέρας με όλα αυτά που μου έλεγε.Τελικα έπεσα έξω.
Επειδή λόγω της δουλειάς μου βλεπω σχεδόν κάθε μέρα τέτοια περιστατικά θα πω τα εξής: 1. Δικηγόρος οπωσδήποτε και αν βρεις και γυναίκα θα είναι ακόμα καλύτερα. Έχω παρατηρήσει ότι οι δικηγορίνες σε τέτοιες υποθέσεις τα σπάνε. Άσε που μπορεί κι ο άλλος να βάλει γυναίκα δικηγόρο, κάτι που επίσης παίζει πολύ έντονα, για να δείξει και καλά ότι έχει υπόψη του τη γυναικεία ματιά στο θέμα. Μπούρδες… 2. Στο δικαστήριο να είσαι έτοιμη να πεις τα γεγονότα. Μην τον λυπηθείς, μην του χαριστείς. Εξόπλισε τη δικηγόρο σου με όλα τα στοιχεία που έχεις. 3. Το Α21. Τι δουλειά έχει… Διαβάστε περισσότερα »
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση..Όταν λέω ότι ο αδερφός του έκανε την αίτηση δεν εννοώ στο όνομα του αδερφού του.Δικο μου λάθος,δεν το διατύπωσα σωστά.Εννοω ότι με τα στοιχεία του πρώην μπήκε ο αδερφός του και έκανε την αίτηση επειδή ο πρωην δεν έχει ιδέα από αυτά κι επειδή έφτιαξε την αίτηση ο αδερφός του μου είπε ότι χάρη στον αδερφό του παίρνω αυτά τα λεφτά ότι και καλά μου κάνει χάρη.Για αυτό τα κράτησε.Ηταν να πάρω αναδρομικα κάποια χρήματα που δεν είχα πάρει εξαιτίας δικού του λάθος και τα κρατησε αυτός..μου τα έδωσε βέβαια μετά από παρέμβαση δικιά… Διαβάστε περισσότερα »
Πρώτα πρώτα να σου ζητήσω συγγνώμη γιατί ξαναδιαβάζοντας τι έγραψα νομίζω ότι σε κάποια σημεία ήμουν επικριτικη και αλήθεια δεν είχα τέτοια πρόθεση. Έχοντας κι εγώ ένα παιδάκι 22 μηνών μόνο να φανταστώ μπορώ τι αγώνα κάνεις μόνη σου και θα ήθελα να μπορούσα να σε βοηθήσω όσο δεν φαντάζεσαι. Μάλλον όμως δεν μένουμε στην ίδια πόλη. Αλλά για το θέμα του Α21 πάρτο στο όνομά σου όπως και να χει, μην του αφήνεις ούτε σεντ. Αν αυτός το έκανε μια φορά να σου κρατήσει τα χρήματα ακόμα κι αν στα έδωσε μετά, θα το ξανακάνει. Τέτοιοι είναι, δεν το… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη.Να σου ζήσει το παιδάκι σου να σαι καλά να το χαιρεσαι
Άλλαξε την αίτηση στο όνομα σου, αν γίνεται. Ρωτά έναν λογιστή ή ακόμα και σε ΚΕΠ, και κάνε το άμεσα.
Η καταγραφή περιστατικού κι η καταγγελία είναι ότι πιο σοφό να κάνεις σε αυτή την περίπτωση. Μην ανησυχείς , εμπιστευσου τον δικηγόρο σου,ζητά του να σε προετοιμάσει. Καλή τύχη!
Νίκη, έχεις κάνει όλες τις σωστές κινήσεις -είσαι τυχερή που δεν σε απετρεψε η αστυνομία από το να κάνεις καταγγελία. Ψάξε για δικηγόρο-ψάξε μην πας στον πρώτο τυχόντα κ εννοείται μην ανακοινώσεις τις προθέσεις σου. Κινήσου ήσυχα κ διακριτικά. Ο δικηγόρος θα σε κατευθύνει να μαζέψεις στοιχεία κ γεγονότα να έχεις στην δική, μην νομίζεις ότι ο σύζυγος κάθεται κ περιμένει κ αυτός οργανώνει την υπόθεση του απόδειξη είναι η απειλές του!!! Ψύχραιμα, μην αμφισβητείς τον εαυτό σου, είσαι σωστή κ είναι σε όλα λάθος. Οφείλεις να προστατέψεις το παιδί. Είσαι μέσα στην καταιγίδα, ψάξε για στήριγμα έναν καλό δικηγόρο… Διαβάστε περισσότερα »
Φυσικά και δεν ξέρεις τι να κάνεις και δεν χρειάζεται να ξέρεις. Γι’ αυτό υπάρχουμε οι δικηγόροι. Η περίπτωσή σου δεν είναι σπάνια. Θα σε καθοδηγήσει ο/η δικηγόρος σου, και ως προς το επικείμενο ποινικό ακροατήριο και ως προς τα ασφαλιστικά μέτρα, που προφανώς θα κάνετε για να διευθετήσετε τα περί επιμέλειας και επικοινωνίας με το παιδί, έως ότου επιλυθεί οριστικά το θέμα με αγωγή (το κόβω μάλλον απίθανο να τα βρείτε εξωδικαστικά). Ορθώς έκανες μήνυση, καθώς μία ποινική καταδίκη του από τώρα θα επηρεάσει και την κρίση του οικογενειακού δικαστηρίου, όταν αυτό λάβει χώρα. Έχεις έναν μακρύ δικαστικό αγώνα… Διαβάστε περισσότερα »
Καλά έκανες.
Θα σε κατευθύνει ο δικηγόρος σου.
Μην περιμένεις πολλά από το δικαστήριο.
Ίσως πρέπει να προχωρήσεις και σε διαζύγιο.
Χρειάζονται προσεκτικά βήματα.
Κάποιοι είναι θρασύδειλοι, άλλοι πιο επιθετικοί.
Φρόντισε για την ασφάλειά σου και του παιδιού σου.