Καλησπέρα! Έχω σχέση εδώ και 1.5 χρόνο με ένα παιδί. 28 εγώ 26 αυτός. Εγώ από τον Ιανουάριο και μετά είμαι άνεργη και επειδή κάνω πρακτική δεν μπορώ να βρω δουλειά. Δεν έχω κανένα εισόδημα από τότε εκτός από 350 που παίρνω από ένα ενοίκιο. Ο σύντροφός μου πληρώνει τα πάντα όταν είμαστε έξω μαζί, ποτά, φαγητά κλπ. Πηγαίνω και τρώω σπίτι του γιατί δεν έχω λεφτά για μαγειρέματα κλπ.
Απλά ας πούμε δεν έχει προσφερθεί να μου πληρώσει έναν λογαριασμό μια φορά ενώ ξέρει ότι δεν δουλεύω λόγω της πρακτικής και ότι δεν έχω καμία βοήθεια από συγγενείς μιας και δεν έχω γονείς και οικογένεια, είμαι μόνη μου. Πολλές φορές νιώθω να με πνίγουν τα έξοδα και πάλι καλά που έχω αυτό το ενοίκιο και πληρώνω τους λογαριασμούς.
Βλέπω φίλες μου, κουμπάρες μου που από επιλογή δεν εργάζονται και οι σύντροφοί τους προσφέρονται απλόχερα. Δεν λέω ότι έχω σκοπό να με συντηρεί ή κάτι τέτοιο. Απλά μέχρι να τελειώσω την πρακτική ήθελα να δω κάτι παραπάνω. Έχουμε τσακωθεί πολλές φορές για αυτό το θέμα και άκρη δεν βγαίνει. Είναι πολύ καλό παιδί και τον αγαπάω απλά θα ήθελα μια παραπάνω βοήθεια.
Ποια η γνώμη σας;
ΑΠΟ ΤΗΝ – Μαρία
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Σου πληρώνει έναν λογαριασμό. Του σουπερ μάρκετ (πέρα από όλες τις εξόδους). Κακό πράγμα η αχαριστία θα πω εγώ.
Έχεις ένα σπιτάκι, που νοικιάζεις.
Ο σύντροφός σου μπορεί να παλεύει με το ενοίκιο, δεν ξέρουμε τη δουλειά του, την οικονομική του κατάσταση, 26 χρονών είναι.
Θα μπορούσες να καθυστερήσεις την πρακτική και νά βρεις μια δουλειά.
Δεν είσαστε παντρεμένοι.
Τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά.
Ήδη δίνει πολλά.
Αν ήταν γιος μου, θα του έλεγα να προσέχει.
Αυτά που ζητάς, ούτε σε σχέσεις ζωής.
Πες τα Χρυσόστομη
Έχετε τσακωθεί πολλές φορες γιατί δεν προσφέρεται να σας πληρώσει κάποιον λογαριασμό? Είστε σοβαρή? Βρείτε ένα τρόπο να αυξήσετε το εισόδημα σας και αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο.
Που έμπλεξε ο άνθρωπος…🤭
Εν τω μεταξύ ο καημένος είναι 26 ετων , τι τον βρήκε τον άνθρωπο
Α όλα κι όλα, ας πρόσεχε, δεν τον έβαλε με το ζόρι στο βρακί της. Αυτός πρέπει να νταλαβεριαζεται με 20-22 χρονών. Αυτές το πολύ ένα καφέ/ πητογυρο να θέλουν…
Μου αρέσει το σχόλιο σου, έτσι ακριβώς σκέφτηκα όταν το διάβασα. Μην νομίζετε ότι τέτοιες ” συμπεριφορές” είναι σπάνιο φαινόμενο…
Και του ρίχνει και δύο χρόνια παραπάνω στη ηλικία…( υποτίθεται ότι οι γυναίκες ωριμάζουν ποιο νωρίς από τους άνδρες….
Απαραδεκτη η ματια σου
Στη θεση σου θα ντρεπόμουν να βγω και για ποτο χωρις χρηματα, η εξοδος ειναι πολυτελεια.
Δηλαδη αν χωρισετε αυριο τι θα κανεις;;; Ετσι θα επρεπε να σκεφτεσαι που του στηνεις και καβγαδες. Δηλαδη να ξεβρακωθει εκεινος για τις δικες σου επιλογές! Ρε κοριτσια συνελθετε λιγο πραγματικα
Βρε Μαρία μου τι απαιτήσεις είναι αυτές ; Ρε κορίτσια θυμώνω αλήθεια. Αυτά λέτε και μετά μας λένε προικοθήρες. Οι γνωστές σου θα έπρεπε να ντρέπονται που τις συντηρούν, δεν έχουν αξιοπρέπεια και άλλα πολλα. Εσύ γιατί παραδειγματίζεσαι απ αυτές και όχι από ανεξάρτητες αυτόνομες γυναίκες που βλέπεις γύρω σου ; Το κέρατο μου το τράγιο δηλαδή, μην τα λέμε αυτά ρε αγάπη. Θέλουν την βρωμοισότητα.
*ΘΕΛΟΥΜΕ!
ΜΑΡΙΑ πιάσε part time job!
Μαζί σου και εγώ θύμωσα παρα πολύ όταν το διαβασα.
Γιατί να ντρέπονται οι γνωστές της να τις ‘συντηρούν’ εφόσον δεν ξέρουμε τι οικιακό/ γονεϊκό φορτίο έχουν αναλάβει γι αυτήν τη ‘συντήρηση’;;; Τη θέλουμε τη βρωμοϊσότητα και σε αυτήν συνεπάγεται και αναγνώριση της αόρατης οικιακής εργασίας. Και εδώ συγκεκριμένα δεν αναφέρεται καμία άλλη λεπτομέρεια για να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι οι φίλες, κουμπάρες και γνωστές της κάθονται και τους κάνουν αέρα με τις βεντάλιες όλη μέρα ενώ πληρώνει άλλος όλα τα έξοδα. Στο δια ταύτα, η γράφουσα δε μας δίνει άλλες πληροφορίες για να καταλάβουμε για την άλλη πλευρά τι δουλειά κάνει, τι έξοδα έχει και γιατί της πληρώνει ””μόνο””… Διαβάστε περισσότερα »
👏🏻👏🏻
Διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου εχθρού της γυναικείας χειραφέτησης. Ένα κίνημα οπισθοδρομικό, φτιαγμένο από γυναίκες. Οι tradwives ή #tradwife, όπως είναι το hashtag που όλες τις ενώνει ως παρουσία στα social media, προβάλλουν αντίσταση εκ των έσω, δεν θέλουν φεμινισμό, συνεπώς ούτε ισότητα με τους άνδρες. Πρόκειται για μία τάση παλιακή όσο και το φακιόλι, με επικίνδυνες ρίζες. #TradWife ίσον σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά, τελεία. Trad εκ του “traditional”, wife γιατί η “σύζυγος”, είναι ο βασικός ρόλος και το νόημα ζωής που αναγνωρίζουν οι γυναίκες που συσπειρώνονται κάτω από αυτή την παλιά-νέα τάση. Μην τις υποτιμάς, δεν είναι λίγες. Η tradwife… Διαβάστε περισσότερα »
https://ampa.lifo.gr/media/to-diadiktyako-kinima-tradwife-kai-i-toxikotita-toy-gia-tis-gynaikes/
Άσχετο σχόλιο. Ούτε για trad wife μίλησα, ούτε για επιστροφή στο 50. Είπα απλά ότι μπορεί η κουμπάρα της για Χ Ψ Ζ λόγο να μεγαλώνει ένα παιδί ή να έχει άλλο λόγο για τον οποίο τη στηρίζει ο σύντροφός της. Γιατί πρέπει σώνει και ντε με το μαχαίρι στο λαιμό να λέμε σε όλες τις γυναίκες ότι αν δε βγουν έξω να δουλέψουν είναι άχρηστες, ντροπή του φεμινισμού και καλώς ήρθες 1950;
Δηλαδή πριν την σχέση τα μοιραζόντουσαν όλα και μετά τον γάμο έγινε δουλάρα οικειοθελώς για να της κόψει ο άλλος μισθό ; Τι ακούμε πρωί πρωί
Μετά το παιδί μπορεί να έχασε τη δουλειά της, μπορεί να έχει παιδι αμεα, μπορεί να εχει θέμα υγείας. Η σύζυγος ενός φίλου του άντρα μου ειναι καρκινοπαθης, παλεύει εδω και πολλα χρόνια. Δεν μπορεί να εργαστεί πλέον, δεν μπορεί να προσφέρει ουτε στο σπίτι οικιακή εργασία. Ναι, τη συντηρεί ο άντρας της όμως αυτο υποσχέθηκαν ο ενας στον αλλο πριν 25 χρόνια που παντρεύτηκαν. Οτι θα ειναι μαζί και στα εύκολα κ στα δύσκολα. Και οχι δεν είναι χειραφέτηση μια γυναικα που παλεύει για τη ζωή της να τρέχει στις γαλερες για να μην την πουν προκκοθηρα.
α, ακου να σου πω, την ισότητα τη θελουμε για εξω απο το σπίτι, εντος κάνουμε ο,τι γουστάρουμε (και λόγο δε δίνουμε), μεγαλα κορίτσια ειμαστε, μεγαλα αγόρια.. Αν ο “x” δικος σου ψαχνεται να βρει δικαιολογίες για να υποτιμησει τις γυναίκες συλληβδην επειδη η “y” εγω εχω επιλέξει να στηρίζομαι μια περίοδο οικονομικά στον “z” συντροφο μου, ε, συγνωμη αλλά ούτε εγω σας φταίω (που χαλάω και καλά την πιάτσα), ούτε η ισότητα, ούτε οι γυναικες συνολικά, ουτε και είμαι καν προικοθηρας απαραίτητα (ξεπληρωνω αλλιώς, εσεις τι ζόρι τραβάτε? χαχα)
Άλλο «μου έτυχε κάτι στραβό»: έχασα τη δουλειά μου, έμεινα για λίγο χωρίς εισόδημα, ψάχνω να ξαναβρώ τον δρόμο μου και ο σύντροφός μου, επειδή βλέπει ότι ζορίζομαι, προσφέρεται να με βοηθήσει για ένα διάστημα. Αυτό είναι στήριξη και είναι πολύ όμορφο όταν υπάρχει. Και άλλο «έστησα τη ζωή μου με δεδομένο ότι ο σύντροφός μου θα καλύψει το οικονομικό κενό»: δεν έχω εισόδημα, δεν έχω από πού να περιμένω βοήθεια, δεν μπορώ να καλύψω τα έξοδά μου και περιμένω από έναν 26χρονο σύντροφο να αρχίσει να πληρώνει και τους προσωπικούς μου λογαριασμούς. Το πρώτο είναι μια έκτακτη ανάγκη στην… Διαβάστε περισσότερα »
Πόσο καιρό κάνεις πρακτική και δεν γίνεται να βρεις δουλειά από τον Ιανουάριο; Επίσης, εφόσον ζεις μόνη και δεν έχεις στήριξη, γιατί επέλεξες να κάνεις αμισθί πρακτική και δεν έψαξες κανονική δουλειά;
Α αυτό δεν το παρατήρησα. Εχεις δίκιο. Πώς γίνεται να κάνει πρακτική τόσους μήνες; Ή πρακτική θα έπρεπε να έχει τελειώσει τώρα
Οταν σπούδαζα εγώ ήταν εξάμηνη στα τότε ΤΕΙ,θυμάμαι όμως πως πληρωνόταν κανονικά σε αντίθεση με την μην υποχρεωτική 2μηνη δικιά μας και τα ψίχουλα.τωρα δεν δεν ξέρω τι παίζει
Στην πρώτη σχολή που ήμουν πηρα για εξάμηνη πρακτικη συνολικά 1800 ευρω απο τον οαεδ έξι μήνες μετά τη λήξη της. Στη δεύτερη έπαιρνα ολόκληρο μισθό (το 80% του βασικου χωρις κρατήσεις στην ουσια ο βασικός) και μετα με κράτησαν κάποιους μηνες με σύμβαση -με το βασικό. Γενικα η πρακτική πλέον πληρώνεται υποχρεωτικά και στα πανεπιστημια και στα ΙΕΚ. Για τη μόνη πρακτική που δεν εχω γνώση είναι αυτη των μεταπτυχιακων ειδικής αγωγής.
Το αγόρι σου κάνει ήδη πολλά. Κι εγώ διακρίνω αχαριστία. Δεν μας λες ποια είναι η οικονομική κατάσταση του κάτι που μάλλον δεν είναι τυχαίο. 28 χρονών λίγο δύσκολο να έχει έναν μεγάλο μισθό. Έχουν χρήματα οι δικοί του; Είναι τόσο πλούσιος ώστε να σου καλύπτει όλα τα έξοδα; Πως ξέρεις ότι έχει τη δυνατότητα να πληρώνει και άλλα για σένα; Σου πληρώνει ήδη φαγητά και εξόδους. Αυτά μου φαίνονται ήδη πάρα πολλά. Θα μπορούσε και να μην έχει τη δυνατότητα ούτε γι αυτά. Οι σύντροφοι των φίλων σου που ζηλεύεις μπορεί να είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και με αλλά… Διαβάστε περισσότερα »
26 μάλιστα είναι αυτός. Ακόμα πιο μικρός. 28 είσαι εσύ. Μπερδεύτηκα
Εντάξει τώρα, μπορείτε να βρείτε μια δουλίτσα για εξτραδάκια και ποιά δηλωμένη πρακτική εξάσκηση δεν πληρώνεται σήμερα θα ήθελα να ξέρω.
Η επίκληση στο συναίσθημα δεν πείθει.
Καμία πρακτική δεν πληρωνει ειδικά όταν μιλάμε για πρακτική από ΑΕΙ. Εγω ως απόφοιτη γεωπονίας στην υποχρεωτική πρακτική για τη λήψη του πτυχίου έπαιρνα 200e το μήνα και αυτό γιατί είχα επιλεγεί μέσω ΕΣΠΑ, υπήρχαν συμφοιτητές που δεν είχαν καταφέρει να πάρουν ΕΣΠΑ. Επίσης, μία φίλη μου νηπιαγωγός υποχρεούται για να ολοκληρώσει το πτυχίο της να κάνει 2 εξάμηνες πρακτικές σε νηπιαγωγείο και δεν πληρώνεται σε καμία από τις 2.
Κανονικά πλήρωναν όλες οι σχολές ΑΕΙ τις πρακτικές όταν σπούδαζα εγώ. Ψίχουλα, αλλά πλήρωναν.
Υποχρεωτικά πληρώνονται απο τον νόμο,το ποσό αλλάζει απο τον φορέα.
Δεν πληρώνονται πρακτικές κάποιων ωρών που θεωρούνται εργαστηριακό μάθημα.
Πρακτική 5ημερη πληρώνεται κανονικότατα.
Οι πρακτικές πληρώνονταν με ψίχουλα κάτι αστεία συμβολικά ποσά όταν ήμουν εγώ φοιτήτρια. Έχει αλλάξει αυτό και πληρώνονται με μισθό; Πολύ αμφιβάλλω
Εξαρτάται τον φορέα, καλά μην φανταστείς μισθό βασικό αλλά περίπου στα 400 νομίζω με ασφάλιση.
Εγώ που έκανα το 25 και έχω και δύο φίλους που κάναν φέτος θα πω ότι είναι γύρω στα 300-350.Η δικια μου και του ενός παιδιού δεν ήταν καν υποχρεωτική.Την εφτιαχνες αμα ήθελες και σε επέλεγαν μέσω ΕΣΠΑ.Τωρα όσον αφορά την γραφουσα δεν θα σχολιάσω πολύ.Με έχουν καλύψει αρκετοί εδώ μέσα.Τι άλλο να κάνει ο σύντροφός σου?Εγώ άμα ήμουν στην θέση του θα σε είχα χωρίσει.Δεν φτάνει που προσφέρω όσο μπορώ,μου κάνεις και σκηνές για να σε βοηθήσω και άλλο?Η συμπεριφορα σου δείχνει αχαριστία!
Ασφάλιση δεν εχει, μονο εργατικό ατύχημα καλύπτουν τα ένσημα πρακτικής.
Στην τελευταία που έκανα έπαιρνα 740. Στη πρώτη σχολή 300 το μηνα μου τα έβαλαν μέρα σπο καιρό.
Αμάν βρε παιδιά πως γράφετε έτσι “ένα παιδί” 26 χρονών άντρας; Μου πήρε ώρα να καταλάβω ότι δεν έχεις και μικρό παιδί. Κατά τα άλλα, αν η επιστολή σου είναι πραγματική, δηλαδή όλοι εμείς οι υπόλοιποι πως σπουδάζαμε και δουλεύαμε ταυτόχρονα, εξωγήινοι είμαστε; Και παίρναμε άδεια εξεταστικής όταν ερχόταν εκείνη η ώρα, για να μελετήσουμε με την ησυχία μας. Έπειτα εσύ ενοίκιο δεν έχεις απ’ότι φαίνεται, αφού μιλάς μόνο για λογαριασμούς, κι έπειτα θα ήταν βλακεία να είσαι στο ενοίκιο και να δίνεις ένα άλλο σπίτι με ενοίκιο όπως λες. Δηλαδή είσαι μια κοπέλα που μένει μόνη, χωρίς άλλες υποχρεώσεις,… Διαβάστε περισσότερα »