in

Προσωπική ιστορία: Η φίλη μου δεν ξεκολλάει από το κινητό της

Κάθε μας καφές, κάθε συνάντηση, κάθε ταινία, κάθε οτιδήποτε ήταν με ένα κινητό. Αδυνατούσε να το αποχωριστεί.

Κάθε μας καφές, κάθε συνάντηση, κάθε ταινία, κάθε οτιδήποτε ήταν με ένα κινητό. Αδυνατούσε να το αποχωριστεί. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

addiction mob

Πόσο επηρεαζουν τα κινητά την ζωή μας τελικά??

Σήμερα θα μιλήσω για τον επηρεασμό της φιλίας. Δυστυχως στις μέρες μας τα κινητά έχουν γίνει πρώτο χέρι. Όχι δεύτερο. Αυτό που έχω να πω εγω, είναι ότι είχα μια φιλία πάνω από πέντα χρόνια σίγουρα. Το τελευταίο διάστημα έχει χαθεί τόσο πολύ στο κινητό της, που πραγματικά ήθελα καιρό να της μιλήσω . Απλά έπρεπε να το κάνω με τέτοιο τρόπο που να μην την προσβάλλω. Ένας λόγος που χώρισε από την σχέση που είχε ήταν αυτός!!! Λόγο χρήσης κινητού και απουσίας απ’την σχέση. Τότε τα κορόιδευα και της έλεγα: έλα ρε συ αποκλείεται. Εσύ με το κινητό;;; Αφού δεν ασχολείσαι καν . Κι όμως , αρχίζαμε και βρισκόμασταν αρκετά συχνά, και πολλές φορές σε καθημερινή βάση για 2-3 ώρες μπορεί και παραπάνω . Μετά λόγο καθημερινότητας απομακρυνόμασταν από την καθημερινή συνάντηση σιγά σιγά.

Κάθε μας καφές, κάθε συνάντηση, Κάθε ταινία, Κάθε οτιδήποτε ήταν με ένα κινητό . Αδυνατούσε να το αποχωριστεί. Μου έλεγε να βρεθούμε και όταν πήγαινα δεν λέγαμε κουβέντα παρά άκουγα στα αφτιά μου ένα “Ντιν Ντιν” συνεχόμενο. Δεν είπα κάτι στις αρχές του παιχνιδιού αυτού. Θα έτυχε λεω, θα δούλευε δεν θα πρόλαβε να μιλήσει άντε αστην και άντε αστην.

Αλλά παιδιά δεν άντεξα μια μέρα . Και το χειρότερο ήταν ότι ήθελα πολύ να σεβαστώ το ότι ήθελε να στέλνει μηνύματα και να μιλάει απτό κινητό . Το θέμα είναι ότι επαναλαμβανόμουν σε αυτά που της έλεγα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σπάσιμο νεύρων . Γιατί κάθε τι που έλεγα ή θα απαντούσε μονολεκτικά ( γιατί δεν μπορεί να μιλάει και να γράφει φυσικά) ή θα έλεγε ” τι;; Δεν σε άκουσα” . Πολλές φορές με ρωτούσε κάτι το οποίο της το είχα πει πριν δύο μέρες. Και λογικό να μην θυμάται αφού ή μόνη απασχόληση ήταν τα μηνύματα και τα τηλέφωνα. Ώσπου της το ανέφερα ότι ξέρεις κάτι, με ενοχλεί αυτό που κάνεις . Δεν είναι σωστό , ευγενικό όποια λέξη θες χρησιμοποίησε, όταν είσαι με κάποιον να ασχολείσαι με το κινητό σου . Τότε ποιος ο λόγος που καλεις τον άλλον ;;; Για την παρουσία στον χώρο;;; Ή την υποτίθεμενει ταινία που βλέπουμε παρέα για να ασχολείσαι πάλι με το κινητό σου ;;; Δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα.

Μην τα πολυλογώ δεν βρήκα το δίκιο μου εννοείται. Και η απάντηση ήταν ” ε τι δεν θα απαντήσω ;; Αφού μου στέλνουν . !!! ” Εντάξει της λέω κάτσε με τους εικονικούς σου φίλους μέχρι να βρεθείτε από κοντά ξανά μέχρι να ξανά φύγουν,και άσε την πραγματικότητα ως έχει . Και έφυγα. Δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν προσπαθώ να αλλάξω κανέναν .

Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χαρακτήρα. Αλλά ένας φίλος δεν είναι μόνο για τα μπράβο που και αυτά μερικές φορές είναι δήθεν. Είναι για να λέει και τα στραβά του άλλου.

Εγώ έτσι ξέρω . Παρόλο που έδινα και ευκαιρίες έτσι ;;; Να σημειωθεί. Σήμερα η ζωή είναι εικονική πραγματικότητα. Χάσαμε τις αξίες και τους φίλους και τις σχέσεις των ανθρώπων. Κρίμα που δεν το καταλαβαίνουν..

ΑΠΟ ΤΗΝ – Φιλιώ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Acroposthion
Acroposthion
3 χρόνια πριν

Θα ακουστώ σα ραμολί και είναι ό,τι σιχαίνομαι πιο πολύ: δυστυχώς πλέον πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η ζωή βρίσκεται στο ίνστα και το τικτοκ και οι πιο μεγάλοι στο φέις το μπουκ. Πολλά από τα προβλήματα της εποχής μας πηγάζουν από αυτά τα τρία κακά, σε πολλά επίπεδα. Τι λύση υπάρχει; Δεν ξέρω.

Ο υποφαινόμενος.
Ο υποφαινόμενος.
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Acroposthion

Συμφωνώ!
Εδώ ήταν προχθές η συναυλία Florence and the Machine και εγώ που δεν πήγα γιατί δεν την ακούω (άσχετο αυτό), είδα τόσα πολλά στόρυ και ποστ που οριακά αναρωτιόμουν εάν ο κόσμος πάει στις συναυλίες για την εμπειρία ή για να το μοστράρει στα μέσα.
Και δε μιλάμε για μια δημοσίευση, οριακά όλη η συναυλία με εκατό κινητά να απαθανατίζουν το γεγονός.
Ας το αφήσουμε και λίγο το ρημάδι.

Ο υποφαινόμενος.
Ο υποφαινόμενος.
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ο υποφαινόμενος.

Φοβερό, πράγματι. Δεν το ζει ο κόσμος. Πάει για το στόρι. Πάντως έχω παρατηρήσει ότι οι μιλένιαλ το κάνουν πιο πολύ από την Gen Z και δεν το περίμενα (τουλάχιστον απ’ όσα βλέπω στο ίνσταγκραμ, ίσως είναι και το δείγμα τέτοιο). Καλέ πέρυσι εγώ πήγα σε μια συναυλία της Μποφίλιου μαζί με μια φίλη μου και αυτή τράβηξε κυριολεκτικά ΟΛΗ τη συναυλία. Αφού να φανταστείς της τελείωσε η μπαταρία και πήρε το δικό μου κινητό. Μπαίνω κι εγώ μετά στη συλλογή και τα όσα είχε τραβήξει ήταν οριακά πιο πολλά από τις φωτογραφίες και τα βίντεό μου, συνολικά. Είχα πάθει… Διαβάστε περισσότερα »

whoy
whoy
3 χρόνια πριν

Η μητέρα μου κάνει αυτό το πράγμα. Της μιλάω και δεν έχει ακούσει τίποτα, τίποτα. Της λέω, αν δεν μπορείς να με ακούσεις τώρα, πες το να μη μιλάω στον αέρα. Αλλά ούτε αυτό. Θεωρεί τους ανθρώπους στο κινητό της πιο σημαντικούς από εσένα και δεν ξέρω γιατί θέλει να βρεθείτε, αφού δεν σου δίνει χρόνο. Δεν σε θεωρεί σημαντική, μην ασχοληθείς άλλο. Πες της πως αφού έχει πιο σημαντικούς ανθρώπους στο κινητό, δεν σε χρειάζεται. Είχα δει ένα βίντεο που έλεγε πως και μόνο να βγάζεις το κινητό στο τραπέζι ας πούμε και να το αφήνεις εκεί, δίνει στον… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 3 χρόνια πριν από whoy
Dimce
Dimce
3 χρόνια πριν

Κατηγορουμε τους νεους οτι ειναι κολλημενοι στα κινητα τους αλλα εχω δει παρεα ζευγαριων κοντα στα 60 να περνανε την μιση νυχτα τους σε καλοκαιρινο εστιατοριο βγαζοντας φωτογραφιες και ποσταροντας τις στο facebook και γνωστο μου 45 χρονων ανθρωπο με οικογενεια να χαλιεται γιατι η φωτο προφιλ του δεν πηρε πολλα λαικς…αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου και ακομα περισσοτερο η ψυχη τ@ εθισμεν@ στα κοινωνικα δικτυα τελικα.

Nienna
Nienna
3 χρόνια πριν

“Σήμερα η ζωή είναι εικονική πραγματικότητα. Χάσαμε τις αξίες και τους φίλους και τις σχέσεις των ανθρώπων. Κρίμα που δεν το καταλαβαίνουν..” Αυτό είναι σύνηθες να βγαίνει ως συμπερασμα , αλλά αβάσιμο εντελώς και βεβιασμένο. Μια σχέση , η δική σου και της φίλης σου χάθηκε με αυτό τον τρόπο. Δεν σημαίνει ότι γενικά χάθηκαν οι φιλίες και οι σχέσεις. Έχω βγάλει ακριβώς το αντίθετο συμπερασμα ότι τα σοσιαλ μας εχουν βοηθήσει να κρατήσουμε σχέσεις (η να δημιουργήσουμε από το μηδέν σχέσεις) που παλιοτερα κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει. Εσύ καλά έκανες που είπες στη φίλη σου τι… Διαβάστε περισσότερα »

Kassandra with a K
Kassandra with a K
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nienna

Πολύ σωστό αυτό που επισημαίνεις, Nienna, και σκέφτηκα αμέσως τα 2 lockdown που η βιντεοκλήση έγινε καθημερινή ασχολία. Και μετά θυμήθηκα ότι εγώ χωρίς κινητό και social δε θα είχα σχέση εδώ και ένα χρόνο. Μάλλον αυτή η φιλία θα υπέφερε και χωρίς τον εθισμό στο κινητό. Από την άλλη μεριά, και μια πιο δυνατή φιλία θα υπέφερε από κάτι τέτοιο.

galini17
galini17
3 χρόνια πριν

Θυμήθηκα ένα πολύ ωραίο χιουμοριστικό απόσπασμα από εκπομπή που έδειχνε δύο άτομα να είναι εκδρομή σε βουνό και να έχουν μπροστά τους μια υπέροχη θέα. Ο ένας την έβλεπε, ο άλλος όμως ήταν βουτηγμένος στο κινητό και ούτε που την είχε πάρει χαμπάρι. Τον σκουνταγε ο άλλος για να ξεκολλήσει από τη συσκευή και να δει που βρίσκονται, τίποτα. Τότε του ήρθε μια ιδέα, έβγαλε φωτογραφία την υπέροχη θέα απεναντι και την έστειλε στον διπλανό στο κινητό. Μόνο τότε το είδε εκείνος, κι εσπευσε να πατήσει like. Τότε ο πρώτος του χαμηλώνει τη συσκευή, και του δίνει να καταλάβει ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Observer
3 χρόνια πριν

Αν βρεθούν στην αντίθετη θέση απλά θα βγάλουν το κινητό τους και θα αρχίσουν τις βόλτες στο διαδίκτυο.

Καλή ιδέα πάντως το “είμαι έξω θα σε καλέσω σε λίγο”

Trudy
Trudy
3 χρόνια πριν

Υποθετω οτι η φιλη σου το κάνει αυτο για να αποφυγει την προσωπικη συνδεση με τους αλλους. Ξαναυποθέτω οτι μαλλον την αγχωνει η αμεση προσωπικη επαφη σε συνδυασμο με την προσοχη που πρεπει να δειξει στον αλλο οταν αυτος μιλαει και γενικως να δωσει βαση σε οσα εχουν να της πουν. Κοινώς δεν ειναι συναισθηματικα διαθεσιμη ως φιλη και χρησιμοποιει το κινητο της σαν εξοδο κινδυνου. Για δικους της λογους δεν ειναι σε θεση να συνδεθει με τους αλλους και εχει βρει αυτον τον τροπο να το δειξει εμμεσα.Το οτι επιζητει την παρεα σου δεν σημαινει τιποτα και απλώς γελιεσαι,… Διαβάστε περισσότερα »

Renia
Renia
3 χρόνια πριν

Δυστυχώς ορισμένοι άνθρωποι έχουν δώσει μεγάλη σημασία στα κοινωνικά δίκτυα και νομίζουν πως οι εικονικοί φίλοι έχουν κάποια αξία. Ξέρω περιπτώσεις ατόμων που δημοσιεύουν διάφορα πράγματα της προσωπικής τους ζωής για να πικάρουν άλλους, συγγενείς τους, φίλους τους κτλ. Δεν είναι και το πιο ωραίο. Είχα φίλη που ήταν ακριβώς σαν τη δίκη σου. Αυτό μου συνέβη το 2012 όταν ήμουν φοιτήτρια στο προπτυχιακό. Βγαίναμε για βόλτες και όλο κάτι έγραφε στο κινητό. Όταν λοιπόν τα μηνύματα με όλους αυτούς τους άγνωστους ήταν θετικά, εμένα δεν μου μιλούσε, με έγραφε κανονικά. Όταν την στόλιζαν τότε με έπαιρνε να μου κλαφτεί.… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Observer
3 χρόνια πριν

Υπάρχουν άτομα με τα οποία βγαίνω και μπορώ να κλείσω τα δεδομένα και να δεχτώ κλήσεις μόνο από τους δικούς μου κι άλλα που πριν πάω θα βεβαιωθώ ότι υπάρχει καλό wifi και έχω και δεδομένα.

Σίγουρα όμως αν έχω απέναντι ένα άτομο συνέχεια στο κινητό δεν είναι ευχάριστο οπότε είναι η προτελευταία έξοδος – εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

An Exquisite Fox
An Exquisite Fox
3 χρόνια πριν

Κοιτα μπορει ετσι να ειμαι εγω αλλα αν ο αλλος δεν καταλαβαινει οτι αυτο που κανει ειναι μλκια δεν χρειαζεται να εισαι ευγενικη μαζι του, χυμα το λες και δεν αν συνεχισει και δεν σε σεβεται τοτε πηρες την απαντηση σου και αραιωνεις. Τοσο απλα τα πραγματα