in ,

Προς τις δικηγορίνες και τους δικηγόρους του σάιτ: μία συνάδελφος θέλει τη γνώμη σας

‘Πείτε ρε παιδιά κανένα τιπ, τι να κάνω για να βελτιωθώ;’

‘Πείτε ρε παιδιά κανένα τιπ, τι να κάνω για να βελτιωθώ;’ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

84c0b34aedadc64093df8d8691803cb5
Η Candice Bergen στο ρόλο της Shirley Schmidt που άφησε τηλεοπτική ιστορία στη σειρά Boston Legal

Γεια σε όλες τις συναδέλφους του σάιτ! Ξέρω ότι είμαστε πολλές!

Εγώ λοιπόν ως δικηγόρος αγωνίζομαι καθημερινά και προσπαθώ να βελτιώνομαι, προσπαθώ να είμαι αντάξια της εμπιστοσύνης των πελατών μου και γενικά να κάνω ό,τι μπορώ. Έχω όμως μονίμως αμφιβολίες και θα έλεγα για να είμαι ειλικρινής χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αντίθετα βλέπω τους άντρες, ό,τι και να πουν, ακόμη και μπαρούφα, έχουν έναν στόμφο και ένα ύφος δικηγοράρας που τους ζηλεύω.

Πείτε ρε παιδιά κανένα τιπ, τι να κάνω για να βελτιωθώ; Αγχώνομαι και το άγχος μου επηρεάζει και την απόδοσή μου. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο έτοιμη γίνεται, αλλά με κατακλύζουν οι αμφιβολίες. Αισθάνεστε κι εσείς έτσι;

Να σημειώσω ότι παρότι είμαι πολλά χρόνια δικηγόρος, επειδή πριν δούλευα σε νομικά τμήματα εταιριών έχω ασχοληθεί κυρίως με συμβουλευτική δικηγορία, με αποτέλεσμα να μην έχω τόσο μεγάλη πείρα από ακροατήρια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

62 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν

Εδώ ο άνθρωπος σου. Είμαι 22 χρόνια δικηγόρος και μόλις τα τελευταία 7 αποφάσισα να κινηθώ μόνη μου και να ανοίξω γραφείο. Ο λόγος είναι η πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και ο τρόμος που αισθανόμουν , όχι μόνο γιατί η νομική είναι παλούκι, αλλά κυρίως γιατί δεν μπορούσα σχεδόν με τίποτα να επιβληθώ σε γραφεία , σε πελάτες κλπ. Όχι σε όλους αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία ήμουν η κοπελίτσα και σκέψου ότι είμαι 1,72 συν μπάσα φωνή (καπνίζω 2 πακέτα από τα 17) συν υπέρμετρα σοβαρή έως αγγούρι. Όλος αυτός ο σεξισμός και η αγένεια καθώς και η αντίληψη του κόσμου… Διαβάστε περισσότερα »

crunch
crunch
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

συναδέλφισσά μου, με πολλή αγάπη και με όλο το θάρρος γιατί είμαι και λιγότερα χρόνια από εσένα στο επάγγελμα, ΠΟΤΕ συμβουλές χωρίς αμοιβή. Είναι σαν να λέμε εμείς οι ίδιες ότι η νομική συμβουλή δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεται. Δεν πρόκειται να σε εκτιμήσει ο υποψήφιος πελάτης αν δεν σε σε πληρώσει – μόνο που θα σε υποτιμήσει.

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  crunch

Όταν ξεκινάς από το πουθενά και είσαι από άλλη πόλη και έρχεσαι ουρανοκατέβατη στην Αθήνα…. πίστεψε με δε σε παίρνει…. γιατί πρέπει να φτιάξεις στοιχειώδη κύκλο. Όταν δεν ξέρεις κανέναν, πρέπει με κάποιο τρόπο να σε μάθουν. Σήμερα δεν είναι όπως παλιά, που όλοι είχαν συγχωριανούς και φίλους των γονιών τους και γείτονες και γονείς συμμαθητών κτλ κτλ…. Σκεφτείτε το εσείς οι Αθηναίοι, πόσο πιο δύσκολο είναι να φτιάξεις πελατεία από το πουθενά. Αν πεις θέλω λεφτά για συμβουλή, όταν ξεκινάς έτσι απλά δεν θα έρθει κανένας και πίστεψε με το έχω πάθει . Μάλλον δεν γνωρίζεις τι σημαίνει να… Διαβάστε περισσότερα »

crunch
crunch
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

J. Brian, κι εγώ ουρανοκατέβατη ήρθα Θεσσαλονίκη από ένα χωριό των 600 κατοίκων και χωρίς κανένα δικηγόρο στην οικογένεια. Οπότε ξέρω πολύ καλά τι είναι να μην πατάει πελάτης στο γραφείο, να μην βγαίνουν τα έξοδα και να παρακαλάς να πατήσει πελάτης έστω για μια επικύρωση. Ξέρεις πότε ξεκίνησαν να ερχονται; Μάντεψε: ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΧΡΕΩΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, γιατί φάνηκε ότι παίρνω τον εαυτό μου και το λειτούργημά μου στα σοβαρά. Αν πεις «θέλω λεφτά για συμβουλή» θα φύγει το πελατάκι που ούτως ή άλλως είναι φύρα και θα σε ταλαπωρήσει, αλλά θα μείνει ο πελάτης που και εσένα… Διαβάστε περισσότερα »

Panagiotis Kesog
Panagiotis Kesog
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

“καθώς και η αντίληψη του κόσμου ότι η νομική δεν είναι επιστήμη”
δεν είναι αντίληψη, αλλά η πραγματικότητα!

Χαρουλίδιο
Χαρουλίδιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

H νομική δεν είναι επιστήμη και τότε τι είναι ακριβώς;

Panagiotis Kesog
Panagiotis Kesog
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Χαρουλίδιο

Ένα σύνολο διαδικασιών και κανόνων.

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Μα το λες μόνος σου σου Παναγιώτη Κεσογκ……… διαδικασίες και κανόνες συνιστούν την έννοια της επιστήμης, Μη φρικάρεις που δεν έχεις τον λόγο. Μπορείς να διαβάσεις και κάτι να κάνεις και εσύ. Δεν είναι απλό, άλλα αξίζει να μάθεις να σκέπτεσαι. Η νομική επιστήμη είναι φιλοσοφία της λογικής και η λογική , όπως και όλες οι επιστήμες ακολουθούν σκληρό πλαίσιο κανόνων, απλά δεν είναι ύλη. Οι ανθρώπινες ενέργειες δεν είναι απτές, τα αποτελέσματα τους όμως είναι υλικά. πχ κάνω γάμο και μετά χωρίζω…. άυλο και αδιάφορο, όμως υπάρχουν σπίτια , αυτοκίνητα και φυσικά πάνω από όλα παιδιά που πρέπει να… Διαβάστε περισσότερα »

Χαρουλίδιο
Χαρουλίδιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Και ότι είναι σύνολο διαδικασιών και κανόνων δεν είναι επιστήμη; η ιατρική που είναι σύνολο επίσης διαδικασιών και κανόνων τι είναι τότε; χομπυ; και αφού δεν είναι επιστήμη γιατί υπάρχει ολόκληρο τμήμα αφιερωμένη σε αυτή και καθηγητές που τη διδάσκουν και άνθρωποι που την ασκουν; ρε τι λέτε ρε; θα μας τρελανετε

Panagiotis Kesog
Panagiotis Kesog
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Χαρουλίδιο

Διαφώνησαν πολλοί με διάφορα επιχειρήματα, πάντως το επιχείρημα ότι για το κάνουν “στο πανεπιστήμιο” σημαίνει ότι μάλλον θα ‘ναι και επιστήμη είναι το πλέον άστοχο και απλοϊκό. Και μάρκετινγκ κάνουν “στο πανεπιστήμιο”, ομοιοπαθητική, δημόσιες σχέσεις, βιομηχανικό design, δημοσιογραφία, διπλωματία τι πάει να πει αυτό; Προφανώς τίποτα γι’ αυτό και σταματώ εδώ. Άλλοι είπαν ότι η επιστημονικότητα αποδεικνύεται επειδή σε μια υπόθεση είναι απαραίτητος ο δικηγόρος και δεν αρκεί κάποιος να ξέρει το “σύνολο των διαδικασιών και κανόνων”. Αυτό έχει σχέση με το πώς ασκείται το επάγγελμα και τι ισχύει σε κάθε χρονική περίοδο. Αν σε κάποια περίπτωση δεν είναι απαραίτητη… Διαβάστε περισσότερα »

Χαρουλίδιο
Χαρουλίδιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Ενώ εσένα το δικό σου επιχείρημα που στηρίζεται; συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εμείς δεν είπαμε πως όλα τα μαθήματα που διδάσκεται κάνεις στο πανεπιστήμιο είναι επιστήμες. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι βέβαια σε κάποιες όχι. Εσύ λες ότι η νομική δεν είναι επιστήμη και απόδειξη αυτού είναι ότι ο αστικός κώδικας λόγου χάρη που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο δεν αποτελεί επιστήμη. Λες και εμείς είπαμε ότι κάποιος που σπουδαζει πχ μάρκετινγκ αν διδάσκεται ως μάθημα τη στατιστική είναι και η στατιστική επιστήμη. Να σου υπενθυμίσω λοιπόν πως όταν δίνεις πανελλήνιες ο πρώτος κλάδος στον οποίο συγκαταλέγεται η νομική ονομάζεται ανθρωπιστικες επιστήμες άρα όλοι… Διαβάστε περισσότερα »

a.k.
a.k.
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι η νομική είναι μόνο ένα “σύνολο διαδικασιών και κανόνων” και όχι επιστήμη τότε θα ήθελα πραγματικά να προσπαθήσουν οι ίδιοι χωρίς βοήθεια δικηγόρου, να δώσουν πχ μια νομική συμβουλή στον εαυτό τους ή να βρούνε απάντηση σε μια νομική υπόθεση που άκουσαν απο φίλο τους (βέβαια καθαρά για να τεστάρουν αν όντως βρήκαν απάντηση και όχι για να συμβουλεύσουν τον άλλον γιατί θα τον κάψουν). Το “σύνολο των κανόνων και διαδικασιών” είναι ελεύθερο στην αγορά. Ας αγοράσουν λοιπόν έναν Αστικό, ένα Ποινικό Κώδικα και ας διαβάσουν τους “κανόνες” για να βρούνε τη λύση μόνοι τους… Διαβάστε περισσότερα »

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  a.k.

a.k πραγματικά με συγκινείς που έκατσες να εξηγήσεις με τόσο αναλυτικό τρόπο την επιστήμη μας. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να κερδίσεις και τα χρήματα που μας αξίζουν και μας αναλογούν. Η γνώμη του κυρ Παναγιώτη , δυστυχώς είναι η γνώμη των πιο πολλών πελατών και όχι μόνο……….. Από εκεί ξεκινάει ο εκπεσμός του επαγγέλματος μας. Δεν θεωρούν ότι ξέρουμε κάτι ειδικό

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Χαρουλίδιο

Είναι τέχνη ή μήπως είναι φαντασία ή μήπως είναι ένα όνειρο τρελό; Κατάλαβες χαρουλίδα τι περνάμε; Δε φτάνει το αντικείμενο που είναι αυτό που είναι έχουμε και τους μαθηματικαράδες (που σιγά μην είναι) να μας υποτιμούν…. Τους εύχομαι να πάνε στα δικαστήρια και τότε να δούμε πόσο υποκειμενική και ψευδοεπιστήμη είναι η νομική

Χαρουλίδιο
Χαρουλίδιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Ήρθε να γράψει το κομπεξιλικι του να νιώσει κάποιος. Τώρα είμαι σίγουρη θα νιώθει ότι έχει πει κάτι σοφο και βαθυστόχαστο

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Η νομική ανήκει στις κοινωνικές επιστήμες. Το λάθος είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει την έννοια της επιστήμης με τις φυσικές επιστήμες και μόνο.
Μια απορία: Ρε παιδιά γιατί δε googlάρετε πριν πετάξετε δημόσια την άποψή σας ως αντικειμενική αλήθεια;

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Εντελβάις , έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή ήταν άποψη πριν το 18ο αιώνα , δε θυμάμαι ποιος το είπε…. που θεωρούταν επιστήμη μόνο τα μαθηματικά και η φυσική

Μῆτις / Mêtis
Μῆτις / Mêtis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Panagiotis επειδή δεν νομίζω ότι έκανες το σχόλιο για να δείξεις ότι είναι τόσο αυτονόητη η διαφορά μεταξύ LLB και BSc που δεν χρειάζεται καν να το αναλύσεις, αλλά το έκανες με βάση την “κοινή λογική”/γνώμη” που οδηγεί στο ότι δεν χρειάζεται τόσο σεβασμός στους δικηγόρους όσο σε άλλους επιστήμονες, η απάντηση είναι μόνο μια: Άσε ρε φιλαράκι, είναι η νομική επιστήμη σε όλον τον κόσμο και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα!

Panagiotis Kesog
Panagiotis Kesog
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μῆτις / Mêtis

Αντιθέτως σε όλο το κόσμο υπάρχει ακριβώς η ίδια αντίληψη, το ότι η νομική ΔΕΝ είναι επιστήμη.

Μῆτις / Mêtis
Μῆτις / Mêtis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Σε ποια πανεπιστήμια το λένε αυτό; και με ποιον κόσμο κάνεις παρέα που έχει τέτοια αντίληψη και μας την μεταφέρεις;

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Παναγιώτη Κεσογκ δεν αληθεύει αυτό που λες. Το έβγαλες από το κεφάλι σου γιατί σε ενοχλούν οι περιορισμοί που θέτει το θετό δίκαιο. Εκτίθεσαι. Πουθενά επίσημα δεν ισχύει αυτό που λες. Από το 18ο αιώνα έχουν πάρει τη θέση που τους αξίζει οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και χτυπησου κάτω

Χαρουλίδιο
Χαρουλίδιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Όλες αυτές τις αρλούμπες που λες που τις έχεις διαβάσει; υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές έρευνες που το αποδεικνύουν; αν πετάς λόγια του αέρα χωρίς αποδείξεις κάνεις δε σε παίρνει στα σοβαρά. Να μας πεις εδώ υπεύθυνα τίτλους βιβλίων και ερευνών που το υποστηρίζουν να τα δούμε και εμείς.

Peggy Olson
Peggy Olson
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μῆτις / Mêtis

Εννοεί ότι δεν είναι επιστήμη με την αυστηρή έννοια του όρου επειδή π.χ. δεν γίνονται πειράματα όπως στη φυσική. Αλλά δεν το εξηγεί, για να δημιουργήσει σασπένς. Έχω ψαρώσει ήδη.

Χαρουλίδιο
Χαρουλίδιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Peggy Olson

Δε το εξηγεί γιατί δεν έχει κάτι να εξηγήσει. Απλά ήρθε να πει μια αρλούμπα και να το παίξει ψαγμένος

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Όσοι νομίζουν ότι οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν είναι επιστήμες έχουν μείνει 3 αιώνες πίσω. Ο,τιδήποτε άπτεται απόδειξης και υπόκειται σε κανόνες είναι επιστήμη. Για πήγαινε σε δικαστήριο να πεις τη γνώμη σου…. σε βλέπω χαμένο. Μόνο αγραμματοσύνη εκφράζει αυτή η άποψη και βέβαια κόμπλεξ

Angry Angie
Angry Angie
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Ούτε το να είσαι παπάρας είναι επιστήμη, Πανουλη.

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Angry Angie

Α χαααχααα είσαι θεά Angry Angie….

Big Chungus
Big Chungus
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Panagiotis Kesog

Η δικηγορία είναι επάγγελμα το οποίο εφαρμόζει τη νομική επιστήμη. Το οτι δε γίνονται πειράματα με την “κλασική” έννοια δε σημαίνει πως δε γίνεται έρευνα του δικαίου και ερμηνεία των κανόνων. Και η ιατρική επιστήμη, και η έρευνα στη φυσική και τη χημεία π.χ. βασίζονται σε κανόνες

v for vendetta
v for vendetta
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Μπράβο σου J. Brian, αυτό σου το κείμενο είναι εγχειρίδιο επιβίωσης για πολλά ελεύθερα επαγγέλματα και όχι μόνο για τους δικηγόρους. Πιστεύω βοήθησες πολύ τη γράφουσα και όχι μόνο. Επίσης τις συμβουλές αυτές άλλοι δεν τις μοιράζονται δωρεάν, οπότε ευχαριστούμε. Αυτό θα πει Α-μπα.

crunch
crunch
3 χρόνια πριν

εννοείται ότι όλες έχουμε άγχος. Και το μεγάλο μας πρόβλημα θεωρώ ότι είναι η ανασφάλεια δικαίου που μας κατακλύζει στην Ελλάδα. Απειροι νομοι και διατάγματα που αλλάζουν καθημερινά, ξέρεις κάτι σήμερα το πρωί και το ίδιο βράδυ βγαίνει νόμος που το αλλάζει, πας να δικάσεις και κάνεις το σταυρό σου μήπως έχει βγει σήμερα το πρωί μια διάταξη σε έναν άσχετο νόμο που σου κάνει την υπόθεση μύλο. Είναι σαν να είσαι γιατρός και ξαφνικά να σου λένε ότι πλέον η παρακεταμόλη δεν είναι αναλγητικό αλλά αντιαλλεργικό – και αυτό να συμβαίνει κάθε τρεις και λίγο. Το άλλο μας πρόβλημα… Διαβάστε περισσότερα »

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  crunch

Πελατάκια;! Σοβαρά τώρα;

crunch
crunch
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Corry Karav O'Keerie

σοβαρότατα. Όποιος και όποια υποτιμάει τη δουλειά μου, ερχεται στο γραφείο με υφάκι, νομίζει ότι επειδή γκούγκλαρε ξέρει τι πρέπει να πω στο δικαστήριο και έχει και την απαίτηση να μη με πληρώσει, είναι πελατάκι και ως τέτοιο θα έχει και την αντίστοιχη αντιμετώπιση: «το φάκελό σου και όξω από την πόρτα».

konstantinos konstant.
konstantinos konstant.
3 χρόνια πριν

Sorry για το διπλό post, αλλά κάτι τελευταίο….

Ποτέ σε δικαστήριο δεν θα ρωτήσεις ή θα πεις όσα σκοπευες να ρωτήσεις και να πεις. Κάτι θα ξεχάσεις, κάτι δεν θα προλάβεις, κάπου η πορεία θα πάει αλλού και δεν θα ταιριάζει μια ερώτηση που είχες προετοιμάσει.

Μην το σκέφτεσαι μετά το δικαστήριο και αυτοτιμωρεισαι. Συμβαίνει σχεδόν πάντα. Αν είναι αστικό γραψε το στην προσθήκη ή στο σημείωμα όπως ταιριάζει και βγαλτο από το μυαλό σου

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
3 χρόνια πριν

Και μερικά ανέκδοτα περιστατικά, καθώς και… τεχνάσματα με τα οποία αντιμετωπίζω ιστορίες καθημερινής τρέλας στο γραφείο! 1) Ο “ενημερωμένος” πελάτης. Μπαίνει στο γραφείο αποφασισμένος, σου αφηγείται και σχολιάζει με ύφος ειδικού την υπόθεσή του και στο τέλος σου… υποδεικνύει ποιες ακριβώς ενέργειες πρέπει να κάνεις! Στην ερώτησή σου, πώς ακριβώς κατέληξε σε αυτή τη βεβαιότητα, τις περισσότερες φορές απαντά “το έψαξα στο ίντερνετ”! Αφού ήδη είχα ματαίως σπαταλήσει άπειρο χρόνο προσπαθώντας να πείσω τέτοιους τύπους για κάτι που νόμιζαν ότι ήδη γνωρίζουν, άλλαξα τακτική: Τους ακούω… ευλαβικά να λένε την “επιστημονική” τους άποψη, η οποία καταλήγει στην “σωστή” κατά τη… Διαβάστε περισσότερα »

Afro girl
Afro girl
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ασκαρδαμυκτί!

Xαχαχαχα! Επική διαχείριση Ασκαρδαμυκτί!

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
3 χρόνια πριν

Να πούμε εδώ ότι φυσικά και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Στο Η.Β., μεγάλες δικηγορικές παλεύουν (;) για να αυξήσουν το ποσοστό των γυναικών εταίρων στο 40%. Δε μιλάμε καν για 50% – και πάλι θεωρείται απαιτητικός στόχος. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ελαφρώς χειρότερα: ενώ οι φοιτήτριες αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των εγγεγραμμένων στις τρεις νομικές της χώρας, στα αμφιθέατρα αυτοί που ξεχωρίζουν είναι σε δυσανάλογο βαθμό οι άνδρες: μπορεί να λένε βατράχια, αλλά η αυτοπεποίθησή τους είναι άξια θαυμασμού. Κι αυτό αναπαράγεται στο εργασιακό περιβάλλον. Πόσες φορές έχετε μπει σε μίτινγκ με πελάτ@ που απευθύνεται μόνο στον… Διαβάστε περισσότερα »

Το α-κτινιδιο
Το α-κτινιδιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BiggerOnTheInside

Bigger, γλωσσονευρολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος μας δεν συνειδητοποιει το “δεν” οπότε σε τέτοιες ασκήσεις θαρους χρειάζεται θετική προσέγγιση η ακόμα και υπερβολη πχ “είμαι πιο έξυπνη από όλους τους άντρες” ή “είμαι τόσο έξυπνη όσο όλοι οι άλλοι”. Ίσως αυτή η τακτική δουλεύει καλύτερα.

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το α-κτινιδιο

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστώ πολύ – θα το εφαρμόσω την επόμενη φορά που θα μπω σε μίτινγκ σίγουρα 🙂

Sleepy yet busy
Sleepy yet busy
3 χρόνια πριν

Δεν είμαι δικηγόρος,θα σου πω όμως τι βοήθησε εμένα πάνω σε αυτό το κομμάτι μιας κ η δουλειά μου βασίζεται εν μέρει στην πειθώ και στη διαχείριση αντιρρήσεων,εφόσον είμαι πωλήτρια. Μην γελάσεις.
Στάσου μπροστά στον καθρέφτη και μίλα. Κάνε υποθετικά σενάρια και δώσε απαντήσεις. Παρατήρησε το ύφος σου,τη χροιά της φωνής σου,το βλέμμα σου,όλα.
Σημείωσε τι σου άρεσε και τι επιδέχεται βελτίωσης.
Η επανάληψη αυτή κάποια στιγμή θα σου βγάλει αυθόρμητα τον εαυτό που θέλεις (ως ένα βαθμό τουλάχιστον γιατί τα υπόλοιπα εφόδια τα αποκτάς βιωματικά).

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sleepy yet busy

Συμφωνώ απόλυτα ως προς το κομμάτι ότι όλα θέλουν εξάσκηση. Εγώ τα πρώτα χρόνια έτρεμα. Τώρα , αξιολογώ με τι έχω να κάνω και ανάλογα αποφασίζω αν θα κρατήσω τον πελάτη ή όχι. Σε κάθε περίπτωση η επανάληψη και η προσοχή είναι το άλφα και το ωμέγα

Χαρουλίδιο
Χαρουλίδιο
3 χρόνια πριν

Ξεκίνα να βλέπεις how to get away murder και εμπνευσου από τη θεά annalise keating

Μῆτις / Mêtis
Μῆτις / Mêtis
3 χρόνια πριν

Μη μασάς. Εγώ στην αρχή αγχωνόμουν όταν ξυπνούσα το πρωί, μετά από δυο χρόνια φόρτωνα (ξυπνούσα θυμωμένη, έτοιμη να παίξω ξύλο, δεν μου φαίνεται πολύ υγιές αυτό τώρα) και μετά ξυπνούσα μπλαζέ με όλα και ξενερωμένη με την ζωή μου. Πάντως καλός άνθρωπος δεν ξυπνούσα, μπορώ να το παραδεχτώ. Ίσως αν έμενα λίγα χρόνια παραπάνω να είχα και κάποια άλλη, ευχάριστη (ευχάριστη όχι στο πλαίσιο της μανιοκατάθλιψης) πρωινή εμπειρία, δεν ξέρω. 1. Δεν φταις εσύ που έχεις ποιότητα και δεν είσαι καραγκιόζης. Η κοινωνία φταίει που δεν το σέβεται αυτό. Εγώ (μαχόμενη πάντα) κατάλαβα ότι παιχνίδι ήταν χαμένο όταν με… Διαβάστε περισσότερα »

alala
alala
3 χρόνια πριν

Ευχαριστώ πολύ που αναδείξατε την ερώτησή μου, είχα χάσει κάθε ελπίδα ότι θα πάρω απαντήσεις από το φόρουμ! Ευχαριστώ πολύ και όλους τους σχολιαστές, συναδέλφους και μη, που έκαναν τον κόπο να μου γράψουν τόσο πολύτιμες συμβουλές. Όλες μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες και θα αρχίσω να τις εφαρμόζω άμεσα. Θα σταθώ σε μια πρόταση της jbrian που θεωρώ κλειδί: το πήρα απόφαση ότι είμαι δικηγόρος. Κι εγώ αυτή την απόφαση πολύ πρόσφατα την πήρα. Επίσης δεν είχα ιδέα για τους toastmasters, θα έρθω σε επαφή μαζί τους. Και οι πρόβες στον καθρέφτη επίσης μου φαίνονται πολύ χρήσιμες, δεν το έχω… Διαβάστε περισσότερα »

Asteraki
Asteraki
3 χρόνια πριν

Δεν είμαι του κλάδου αλλά η καλύτερη συμβουλή για αυτοπεποίθηση κ επιβίωση στον επαγγελματικό στίβο όπως συμβουλεύουν γυναίκες ηγέτες είναι : fake it till you make it.
Προσωπικά με έχει βοηθήσει . Δεν φαντάζεσαι πόσο βοηθάει η «προσποίηση της αυτοπεποίθησης» στην αρχή κ κατόπιν γίνεται αυτό που λέμε κτήμα .
Πολύ ωραίο βίντεο επίσης εδώ https://leanin.org/education/communicating-with-confidence