Έξω από μεγάλο δημόσιο κτήριο -ας μην πούμε ποιο- προσπαθώ να παρκάρω σε ώρα αιχμής στη μοναδική θεσούλα που υπάρχει. Έχω βγάλει αλάρμ, μικρή ουρά από πίσω αλλά υπομονετικοί οι άνθρωποι, με βλέπουν ότι κάνω μανούβρες για να χωρέσω το Πεζό το αρχαίο.
Ακριβώς πίσω μου ό,τι έχει κατέβει λεβέντης και την ώρα που κλειδώνει τον βλέπω απ’ τον καθρέφτη ότι κάτι μου λέει. Συνεχίζω εγώ την προσπάθεια μέχρι που το καταφέρνω και βλέπω τον λεβέντη να με δείχνει τύπου “κοίτα την άχρηστη πού το παρκάρει”.
Παίρνω φακέλους, τσάντες, τσαντάκια με πράγματα της δουλειάς και ετοιμάζομαι να βγω όταν καταλαβαίνω ότι με κράζει κανονικότατα γιατι έχω παρκάρει λέει στη θέση αναπήρων. Προς στιγμήν τα χάνω, μπλοκάρω, κοιτάω μπρος, πίσω, πλαγίως να δω πού είναι η πινακίδα. Στο μεταξύ, ο τύπος με κράζει κανονικά και μου ζητάει τα ρέστα.
“Δεν βλέπεις μπροστά σου, κοπελιά και λες και πολλά” μου απαντάει στην προσπάθειά μου να του εξηγήσω ότι εδώ δεν είμαι παράνομη. Με έχει αγχώσει, έχω αρχίσει και φουντώνω με το κράξιμο, μας κοιτάζουν οι περαστικοί και του γνέφουν με συμπάθεια (!!!) και είμαι έτοιμη να ξαναμπώ στο αμάξι για να το πάω κάπου παρακάτω, όπου βρω.
Την ώρα που προσπαθώ να σταματήσω τη συνομιλία κοιτάω προς το πίσω εκεί που έχει αμολήσει τη τζιπάρα του και συνειδητοποιώ ότι η περί αναπήρων πινακίδα βρίσκεται ακριβώς εκεί που έχει παρκάρει.
Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, βριζόμαστε αγρίως και πάνω στο χάος χάνω και τα γυαλιά μου! Απίστευτος καραγκιόζης (συγνώμη για τα γαλλικά) απλώς με όλο αυτό ήθελε να με αναγκάσει να πάρω το αμάξι μου, για να πάει το δικό του πιο μπροστά για να μη φάει κλήση.
Για κανά δίωρο μετά σκεφτόμουν ότι αυτός είναι σύζυγος – γκόμενος – γιος κάποιας εκεί έξω.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Ανάποδο τιμόνι
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Μπράβο σου που δεν έχασες τη ψυχραιμία σου!! Πάντως εγώ στη θέση σου θα καλούσα τη τροχαία, θα δινα πινακίδες κ θα κάνα καταγγελία για παρκάρισμα σε θέση αναπηρων😉 να μάθει το γουρούνι!