in

Μην πετάς τα γλυκά των εορτών!

Θέλετε εύκολο cheesecake και μπανόφι;

Θέλετε εύκολο cheesecake και μπανόφι; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

myriam zilles ew3sTx9Y3IA unsplash
Photo by Myriam Zilles on Unsplash

Ένας τρόπος να μετατρέψεις τα μελομακάρονα ή την βασιλόπιτα που περίσσεψαν (απορίας άξιο πως έγινε αυτό) σε γλυκό για το Σαββατοκύριακο

Αν είσαι από αυτούς που δεν έφαγαν όλα τα γλυκά των Χριστουγέννων, αφενός θα ήθελα πολύ να μάθω πως τα κατάφερες και αφετέρου, σου έχω 2 τέλειες συνταγές όχι μόνο για να μην τα πετάξεις αλλά να φτιάξεις δύο υπέροχα γλυκά, σε πολύ λίγο χρόνο.

 

Cheesecake με μελομακάρονα και μαρμελάδα

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 

  • Για την βάση

 250 γραμμάρια μελομακάρονα ή βασιλόπιτα.

 

  • Για την κρέμα cheesecake

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

300 γραμμάρια τυρί κρέμα

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Χυμό από μισό λεμόνι

 

evan hein LO1zRWDCCEo unsplash 1

 

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα υλικά της βάσης σε ένα μούλτι και τα μεταφέρουμε μέσα σε μία αντικολλητική αποσπώμενη φόρμα, 20 εκατοστών περίπου.

Τα απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στη φόρμα και πιέζοντας με τα δάχτυλα μας προσπαθούμε να κάνουμε μια ομοιόμορφη, σε πάχος, βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε σε σαντιγί.

Προσθέτουμε την κρέμα τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’ ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε την κρέμα με μία μαρίζ.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σερβίρουμε με όποια μαρμελάδα έχουμε εύκαιρη στο σπίτι. Ταιριάζει εξαιρετικά με μαρμελάδα μήλο και οποιαδήποτε μαρμελάδα εσπεριδοειδών.

 

natalie grainger DapP9j2DJMQ unsplash
Photo by Natalie Grainger on Unsplash

 

Banoffee με βάση από μελομακάρονα

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • Για τη βάση

250 γραμμάρια μελομακάρονα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εδώ βασιλόπιτα)

 

  • Για την γέμιση

3 ώριμες μπανάνες

750 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο

Μια πρέζα ανθό αλατιού

 

 

yulia khlebnikova EZlAKT3x3pg unsplash
Photo by Yulia Khlebnikova on Unsplash
  • Για την σαντιγί

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

50 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο

 

 

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα υλικά της βάσης σε ένα μούλτι και τα μεταφέρουμε μέσα σε μία αντικολλητική αποσπώμενη φόρμα 20 εκατοστών περίπου. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στη φόρμα και πιέζοντας με τα δάχτυλα μας προσπαθούμε να κάνουμε μια ομοιόμορφη, σε πάχος, βάση.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα μαζί με τον ανθό αλατιού και τα ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να γίνει η λείο.

Το απλώνουμε πάνω από την βάση.

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Βάζουμε την κρέμα μαζί με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και το χτυπάμε σε σαντιγί.

Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε για 1’ ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στο σερβίρισμα μπορούμε να το πασπαλίσουμε με λίγο σκόνη κακάο ή να τρίψουμε λίγη κουβερτούρα.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές της Mαρίνας μην ξεχάσετε να την ακολουθήσετε στο instagram!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

12 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aktinidio
Aktinidio
3 χρόνια πριν

Το μονο που περισσεψε ειναι τρια παραπανισια κιλα απα στην περιφερεια μου..

Observer
Observer
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aktinidio

Εχω περισσευούμενα περίπου μια ντουζίνα μελομακάρονα και δυο κουραμπιέδες (εχω φάει ένα μελομακάρονο κανένα κουραμπιέ) και η ιδέα να τα καταναλώσω με χαλάει όσο να πάω στα μπουζούκια ακόμα κι αν ήταν ελεύθερα. Κάποια ιδέα για να μην τα πετάξω καθώς δεν έχω μίξερ;

κόκκινο αυγό
κόκκινο αυγό
3 χρόνια πριν

Περισσεύει γλυκό;

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Γλυκά που περίσσεψαν;;;;; Καλό!

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαρίνα Χρονά

Μακάρι να είχα αυτή την εγκράτεια 🙂

Διάφανο Σελοφάν
Διάφανο Σελοφάν
3 χρόνια πριν

Στο σπιτικό μας τα μελομακάρονα δεν επιζούν με το πέρας των εορτών. Ίσα ίσα που με κάθε αποχώρηση μελομακάρονου από την πιατέλα ακολουθουσε και η καταμέτρησή τους για να σιγουρευτούμε ότι θα μείνει και κάτι για κανέναν επισκέπτη. Φέτο δεν είχαμε τέτοιο ζόρι. Αυτά που μένουν συνήθως είναι οι κουραμπιέδες και έχει γίνει κάτι σαν παράδοση να μετατρέπονται σε ενα λαχταριστο cheesecake λεμόνι.

Υ.Γ. Ακολούθησα τη συνταγή για τα μελομακάρονα και πραγματικά ήταν τέλεια!

Μαύρο Πρόβατο
Μαύρο Πρόβατο
3 χρόνια πριν

Για να περισσέψει κάτι πρέπει και να υπάρχει.Θέλω να πιστεύω πως κατάφερα και έμεινα στα κιλά μου γιατί τα γλυκά που έφαγα ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του χεριού (οχι δεν κάνω καθόλου πλάκα).Με τα γυμναστήρια κλειστά κάπως πρέπει να βρω τις ισορροπίες και οι θερμίδες έχουν το κακό οτι δεν καίγονται καθόλου έυκολα