in ,

Keren Goldstein: Ποια είναι η γυναίκα πίσω από τη σπαρακτική έκθεση “She’s Gone”

Τα ρούχα τους είναι εδώ, εκείνες λείπουν: η κινηματογραφίστρια που αποφάσισε να “ουρλιάξει” μετά από 189 γυναικοκτονίες στη χώρα της

Τα ρούχα τους είναι εδώ, εκείνες λείπουν: η κινηματογραφίστρια που αποφάσισε να “ουρλιάξει” μετά από 189 γυναικοκτονίες στη χώρα της ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Keren Goldstein
Η Keren Goldstein

Πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν ακόμα μία γυναικοκτονία σημειωνόταν στο Ισραήλ, η Keren Goldstein, κινηματογραφίστρια και ακτιβίστρια είχε ήδη αρχίσει να προωθεί το project της “She’s Gone”.

Ήταν ο δικός της τρόπος να κραυγάσει για τη βία εναντίον των γυναικών σε όλον τον κόσμο, αλλά και για την -εν εξελίξει- θηριωδία εναντίον τους στο Ισραήλ που από το 2010 έως το 2019, μετρούσε τουλάχιστον 189 γυναίκες νεκρές. Πολλές από αυτές τις υποθέσεις παραμένουν άλυτες. Πολλοί από τους δολοφόνους παραμένουν ελεύθεροι.

Ganittsinman

Η Keren αποφάσισε να “μιλήσει” γι’ αυτό μέσω της Τέχνης της. Και το έκανε ωμά και με χάρη ταυτόχρονα. Χρησιμοποιώντας μόνο τα ρούχα που φορούσαν οι γυναίκες αυτές όταν τις σκότωσαν, μία φωτογραφία τους και ένα μικρό βιογραφικό.

DafnaBarZion

“Η καρδιά μου πάντα ακολουθούσε τον κοινωνικό ακτιβισμό. Θέλω να κάνω τον κόσμο μας καλύτερο. Πιστεύω ότι πρέπει να αφιερώσουμε τη ζωή μας στην αλλαγή της πραγματικότητας στην οποία ζούμε και να πάρουμε θέση για κοινωνικά ζητήματα, για την περιβαλλοντική κρίση και για κάθε άλλη αδικία. Όμως, το θέμα των γυναικείων δικαιωμάτων για εμένα είναι προτεραιότητα. Το She’s Gone μου επέτρεψε να εκφράσω μια αποτελεσματική διαμαρτυρία για τη βία κατά των γυναικών”, λέει η ίδια για το project της.

LimorRimokh

Αυτή η σπαρακτική έκθεση έρχεται στις 25 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και μοιάζει σαν αυτές οι μεγάλες απούσες, να στέλνουν έναν τρυφερό χαιρετισμό σε όλες εκείνες που τα τελευταία χρόνια, σε μία έξαρση έμφυλης βίας που ακόμη μαίνεται, δολοφονήθηκαν στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το project είχε ως αφετηρία την επίσημη κατοικία του Ισραηλινού προέδρου και της συζύγου του, της αείμνηστης Nechama Rivlin, η οποία την φιλοξένησε μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων.

Το έργο παρουσιάστηκε επίσης στο 1st Global Conference on Sexual & Gendered Violence στη Βιέννη, ένα συνέδριο για την ισότητα των φύλων στη Γενεύη, και βρισκόταν στο επίκεντρο ενός διαδικτυακού συμποσίου που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται, ότι η Goldstein συνεργάζεται με το υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ για προγράμματα που αφορούν τις προσλήψεις του φύλου και την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Δείτε περισσότερα για την έκθεση εδώ. 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια