Αν βρίσκω τις γυναίκες ελκυστικές, είμαι bisexual;

Η Ιλένα Μπόγρη απαντά

Πάει λίγο καιρό που θέλω να σου γράψω γι’ αυτό το θέμα, αλλά όλο το αναβάλλω γιατί δεν ξέρω από πού να το πιάσω. Το πήρα απόφαση όμως, για να δούμε τι θα βγει. Είμαι γυναίκα, 30+, με ρομαντικές και σεξουαλικές εμπειρίες μέχρι στιγμής μόνο με άντρες. Πότε πότε αναρωτιόμουν αν είμαι bisexual, αλλά πάντα το απέρριπτα. Έχει τύχει αρκετές φορές να βρω γυναίκες ελκυστικές, αλλά δε νομίζω ότι αρκεί αυτό. Τελευταία όμως μου έχει γίνει πιο δύσκολο να απορρίψω την ιδέα. Κολλάω όμως, επειδή ενώ θα ήθελα να εξερευνήσω αυτό το κομμάτι μέχρι ένα σημείο, μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι θα το εξερευνήσω μέχρι τα άκρα (όπου με «άκρα» εννοώ σεξ ή/ και σχέση). Ίσως επειδή δεν είμαι τελικά bi, ή ίσως επειδή οι αναπαραστάσεις που έχω δει είναι πολύ συγκεκριμένες και κατά βάση απευθύνονται σε άλλο κοινό (στρέιτ άντρες…) και δεν με καλύπτουν. Είναι και κάτι άλλο που με απασχολεί. Δεν ξέρω αν αυτή η έλξη που νιώθω είναι ερωτική/ σεξουαλική (οπότε είμαι bi), αν είναι πλατωνική (απλά αναγνωρίζω ότι κάποια είναι όμορφη/ προσεγμένη/ έχει έναν αέρα, οπότε είμαι στρέιτ), ή αν είναι πολύ επηρεασμένη από την αντρική ματιά που βρίσκεται παντού (το οποίο ξέρω ότι ακούγεται περίεργο και με κάνει να νιώθω υπερβολική μόνο που το λέω). Με άλλα λόγια, μου αρέσουν οι γυναίκες επειδή αυτός είναι ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός, επειδή απλά είναι όμορφες, ή επειδή η κουλτούρα είναι τέτοια που προωθεί τα γυναικεία σώματα ως κάτι που είναι σέξι; Δεν είναι η ταμπέλα που με ενδιαφέρει, αλλά νιώθω ότι μου λείπει ένα κομμάτι του παζλ όσον αφορά τη σεξουαλικότητά μου, και η προοπτική να μη μάθω την απάντηση ποτέ με ενοχλεί. Να σημειώσω ότι σκέφτηκα μήπως έχω εσωτερικευμένη biphobia, αλλά δε νομίζω. Ίσα ίσα θα με θεωρούσα και κουλ και ευέλικτη αν καταλάβαινα ότι όντως είμαι bi (ακόμα κι αυτό όμως με βάζει σε σκέψεις). Κι επειδή αυτή τη στιγμή τουλάχιστον βρίσκομαι σε ανοιχτόμυαλο περιβάλλον και έχω κάποιους φίλους (και στρέιτ και bi) που θα αποδέχονταν κάτι τέτοιο χωρίς πρόβλημα, αυτό με ενθαρρύνει να προσπαθήσω να πειραματιστώ. Η σκέψη όμως ότι μπορεί να με έχει επηρεάσει τόσο η αντρική ματιά πάνω στα γυναικεία σώματα ή και η κοινωνική ενθάρρυνση του πειραματισμού ανάμεσα σε γυναίκες (πάλι για την αντρική ματιά) με αποθαρρύνει. Το ότι δηλαδή μπορεί να θέλω να πειραματιστώ επειδή αυτό θα θεωρούνταν σέξι από άντρες. Έχεις κάποια ιδέα για το πώς να ξεμπλέξω αυτό το κουβάρι; Αν υπάρχουν κι αναγνώστριες που ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός δεν ήταν ξεκάθαρος αλλά κατάφεραν να λύσουν το γρίφο, προς όποια κατεύθυνση κι αν ήταν τελικά, πώς το καταφέρατε;

 

Για να δω αν κατάλαβα καλά: Έχεις στα χέρια σου ένα κουβάρι κι έναν γρίφο που θες να ξεμπλέξεις.

Είσαι μπερδεμένη λες. Τέλειαα.

Ναι, αλλά όχι για τη σεξουαλικότητά σου. Πριν υιοθετήσεις οποιαδήποτε ερωτική  ετικέτα, φυσικό είναι να νιώθεις μπερδεμένη, γιατί εδώ καλά καλά δεν είμαστε εκπαιδευμένοι στο ποια είναι τέλος πάντων αυτή η σεξουαλικότητα μας.

Ξέρω πως είναι: O μισός σου εαυτός αρχίζει να σου κουνά το δάχτυλο απ τη μία κι απ την άλλη να σε τραβολογά ο άλλος σου μισός. Εκεί λοιπόν- εδώ είναι το gap προσοχή- αρχίζεις και αναρωτιέσαι για τα σχέδια που έχει ο θεός, οι άλλοι και τα κοινωνικά δίκτυα για σένα.

Παραγγέλνοντας το κοκτέιλ της αμφισβήτησης, ζήτησες να σου προσθέσουν κι ένα σοτ κουλτούρας μέσα, « σκέφτομαι μήπως έχω εσωτερικευμένη biphobia, αλλά δε νομίζω».

Ναι, είσαι οι γιατροί χωρίς σύνορα, με μοναδικό σύνορο/εμπόδιο το μυαλό σου.
Να αφήσουμε όμως λίγο στο πλάι την έννοια σου. Ε ξέρεις ποια έννοια, εμένα περιμένεις να στο πω;

Αυτό βρε παιδί, που κάθε λεπτό που περνάει, εσύ πρέπει να είσαι εντελώς σίγουρη για ότι κάνεις και ότι σου περνάει απ’ το μυαλό. Να έχεις τον έλεγχο στο πιλοτήριο.

Τι αλτερνατίβα είναι πάλι αυτή τώρα; Σε φοβίζει ο τρόπος που σε κάνουν οι λέξεις να αισθάνεσαι, γιατί απλά εσύ δεν θες να αισθάνεσαι τίποτα.

Είναι σεβαστό οποιουδήποτε το κενό.
Κι αυτό δεν είναι εργαλείο του sex coaching.
Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να επικυρώσεις.
Δεν είναι κάτι που πρέπει να δηλώσεις.
Δεν είναι κάτι δύσκολο, πανεύκολο είναι.
Και το πιο όμορφο δώρο που μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου.
Κι αντί γι αυτό, μήπως να παραδοθείς σε ό, τι είναι αληθινό μέσα σου, γιατί αυτό είναι και το μόνο σου σίγουρο.
Ε; τι λες; καλό νομίζω ακούγεται…

Μόλις ανακαλύψεις πως σε κάνει να αισθάνεσαι μια λέξη  όλα θ αποκτήσουν νόημα.
Έτσι, όχι, όχι σίγουρα δεν υπάρχει κουβάρι.

Σαν γυναίκα 30+ ανήκεις στην Generation Z.

Η προσέγγιση της γενιάς Z για το φύλο και τη σεξουαλικότητα είναι, έχεις δίκιο, επαναστατική και ξεβολεύει. Πλέον αρκετοί 30αρηδες  δεν αναγνωρίζονται ως εντελώς ετεροφυλόφιλοι και γνωρίζουν κάποιον που δεν αυτοπροσδιορίζεται σαν αγόρι ή κορίτσι.

Υπάρχουν οι χίπστερς, οι ασεξουαλικοί, οι αστείοι, οι καμμένοι από στρες και οι επιτυχημένοι εντός ορίων, οι υπερμάτσο, τα μακριά μαλλιά, τα κοντά μαλλιά, τα καθαρά ξυρισμένα πρόσωπα, τα γενειοφόρα, τα τατουάζ, τα τρυπημένα, τα μυώδη, τα λαμπερά, τα φτιαγμένα ζυγωματικά και τα λιλά εξτένσιονς. Αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, να μπουν μέσα του ή να γίνουν αναχωρητές, να σπουδάσουν ιατρική, να υποστηρίξουν στρατηγικές μάρκετινγκ, να αγωνιστούν για κοινωνική δικαιοσύνη, να γράψουν μυθιστορήματα ή να είναι άνεργοι, και πολλοί ακόμα που δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν.

Το θέμα πια είναι ευτυχώς ότι κανένας και τίποτε δεν είναι άσπρο- μαύρο. Όλοι αλλάζουμε. Συνέχεια. Γι αυτό προτείνω για αρχή ν αλλάξεις τις λέξεις του στόρυ που λες στον εαυτό σου.
Ζήσε σ’ ολόκληρο το φάσμα σου με αρμονία κι άσε τα χρώματά σου να σε εκπλήξουν.

Πιάσε μια υπέροχη λέξη: Chiaroscuro, φωτοσκίαση δηλαδή για τα δικά μας. Γεννημένη τον 16ο αιώνα στο ρεύμα του Baroque, χρησιμοποιήθηκε από τους ζωγράφους που δήλωναν με αυτή, την χρήση των έντονων κοντράστ ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, συνήθως τολμηρές αντιθέσεις που είναι ικανές να επηρεάσουν ολόκληρη τη σύνθεση. Και σήμερα υπάρχει σαν τεχνικός όρος και δουλεύεται από τους ιστορικούς τέχνης, ανθρώπους του σινεμά και της φωτογραφίας.

Γιατί στο είπα τώρα αυτό; Κοίτα να δεις, καθώς μεγαλώνεις, κάθε μέρα που περνάει, είναι σα να αποδέχεσαι, να φοράς τίτλους για σένα: Λες ας πούμε: Είμαι ετερόφυλη δεν παίζω στο γήπεδο των bisexuals. Τέλος.

Μπα; τι λες; γιατί να μην εκπλήξεις τον εαυτό σου, να μην τον  προκαλέσεις κάποιες φορές; ο.κ βοήθεια, φαντάσου ότι ο straight κι o gay συνυπάρχουν σε μια μπάντα χρωμάτων, όπως ακριβώς τα βλέπεις στο ουράνιο τόξο, κι αυτό το πρισματικό φάσμα είναι το τέλειο σπίτι σου για δοκιμή και πειραματισμό. Αυτό λοιπόν το φάσμα είναι ο μόνος δρόμος σου μέσα στην πληρότητα σου, μέσα σε όλα όσα μπορείς να είσαι.

Συμβαίνουν κι αυτά καμιά φορά από κει που δεν το περιμένεις…
Θυμήσου ότι η σεξουαλική ταυτότητά σου είναι ένα μοναδικό παζλ με εκπληκτικά πλακάκια και είναι έγκυρη. Θυμήσου ότι είσαι μοναδική και υπέροχη. Κι είναι εντάξει να είσαι μια κακή αμφιφυλόφιλη. Είναι εντάξει να έχεις μια προτίμηση για το ίδιο ή το άλλο φύλο, είναι εντάξει να ασχολείσαι αποκλειστικά με ανθρώπους μόνο ενός φύλου, είναι εντάξει να μην ασχολείσαι καθόλου με κανέναν. Είναι εντάξει να είσαι polyamorous. Είναι εντάξει να είσαι ασυγκίνητη απ το κοινωνικά αποδεκτό. Είναι εντάξει αν πέσεις σε ένα ετερόφυλο στερεότυπο. Και κυρίως είναι εντάξει να μην είσαι εντελώς 100% βέβαιη για την ταυτότητά σου. Δεν υπάρχει καν σωστός και λάθος τρόπος να γιορτάζεις την σεξουαλικότητά σου.

Το μόνο που υπάρχει είναι τα ναι που θα πεις στον εαυτό σου.

Κι αυτό το ναι θα σε κάνει ικανή να μυρίζεις τα αρώματα που αποκτά ο αέρας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Αν αφήσεις τις αισθήσεις σου τέντα θα τα πιάσεις. Καλά, καλά, περίμενε. Ανοίγουμε Γιαπωνέζικο λεξικό. Στο l η λέξη lei σημαίνει πνεύμα και η λέξη lenka πάει να πει.. ο ποιητικός σύνδεσμος μεταξύ δύο ανθρώπων, φαντάσου ένα πυρακτωμένο καλώδιο που μόνο εκείνοι μπορούν να δουν, να νιώσουν. Oxι όχι βγάλε τελείως το σεξ  από την εδώ εξίσωση. Μιλάμε για εκείνους-είμαι σίγουρη σου χει τύχει και σένα- που ερωτεύονται!

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

-17 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
The Skate WitchFlying GrandmaRitsa Vaitsiμ_αρεσει_να_χορευωFelis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
3,14159265
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω δεν έχω διαβάσει πιο κουραστική, φλύαρη και θολή απάντηση. Τέσπα, στο θέμα μας. Από αυτά που λες, θα σε έλεγα heteroflexible. Οι heteroflexibles βρίσκονται ανάμεσα στους straight και τους bi. Αν θα ήθελες έναν ορισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι heteroflexibles είναι κυρίως straight που καμιά φορά έλκονται από το ίδιο φύλο άσχετα εάν θα προβούν σε σεξουαλική πράξη ή όχι. O ορισμός από wiki: Heteroflexibility is a form of a sexual orientation or situational sexual behavior characterized by minimal homosexual activity in an otherwise primarily heterosexual orientation that is considered to distinguish it from bisexuality. It has… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Μήπως η κοπέλα μπερδεύτηκε περισσότερο με την απάντηση δεν ξέρω… Πάντως κι εγώ βρίσκω πολύ ελκυστικές τις γυναίκες. Τις χαζεύω ίσως περισσότερο από ότι χαζεύω τους άντρες. Μου αρέσει να τις παρατηρώ. Ακόμα κι αν μια γυναίκα δεν είναι ιδιαίτερα όμορφη, ψάχνω να βρω το πιο ωραίο σημείο πάνω της και το βρίσκω. Όμως δεν έχω καταφέρει ποτέ να τις φαντασιωθώ. Δεν μου έχει έρθει ποτέ έστω να φιλήσω κάποια. Έχω προσπαθήσει να σκεφτώ ότι κάνω σεξ με γυναίκα, αλλά δεν φαίνεται να μου κάνει κούκου. Αυτό δεν το βρίσκω ούτε καλό, ούτε κακό και δεν έχω προσπαθήσει να του… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Ζήσε σ’ ολόκληρο το φάσμα σου με αρμονία κι άσε τα χρώματά σου να σε εκπλήξουν”.. Τι υπέροχη συμβουλή. Θα ταίριαζε σε πολλούς από εμάς για πολλά θέματα, όχι μόνο σεξουαλικου προσανατολισμου. Η απάντηση είναι όντως λίγο θολή όπως ειπώθηκε σε άλλα σχόλια, αλλά στο τέλος νομίζω ότι μπορεί κανείς να τη συνοψισει στο απλό ” βγάλε τις ταμπέλες, αγάπησε τον εαυτό σου και ζήσε χωρίς τα καλούπια με τα οποία γαλουχήθηκες”. Εντάξει, σαφώς και δεν είναι εφικτό αυτό απ τη μία μέρα στην άλλη. Επίσης, η απάντηση μου έφτιαξε τη διάθεση (αν και δε σχετιζομαι με το θέμα της… Διαβάστε περισσότερα »

lcommalX
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα πω κι εγώ την αποψάρα μου ως bi/πανσέξουαλ, μήπως και σε βοηθήσει. Νομίζω τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. “μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι θα το εξερευνήσω μέχρι τα άκρα”. Εγώ θα έλεγα να μην προσπαθείς να το φανταστείς ντε και καλά έτσι γενικά κι αόριστα γιατί δεν βοηθάει απαραίτητα. Το θέμα είναι να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο για σένα που θα σου βγάλει κάτι παραπάνω. “οι αναπαραστάσεις που έχω δει είναι πολύ συγκεκριμένες και κατά βάση απευθύνονται σε άλλο κοινό (στρέιτ άντρες…)” Αν αναφέρεσαι σε πορνό έχεις απόλυτο δίκιο. Το lesbian porn απευθύνεται κυρίως σε… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Άσχετο, στο Sense8, ένιωθα ότι είχε μία υπερβολή στο κομμάτι αυτό της σεξουαλικότητας, ενώ θα μπορούσε να το πιάσει από τόσες άλλες πλευρές το θέμα της πνευματικής συνένωσης των sentiates! Φαντάζομαι όμως ότι, δεδομένης και της προσωπικότητας της Lana Wachowski, ήθελε να μιλήσει για αυτό. Μακάρι να έβγαινε συνέχεια στο  concept! Παρόλα αυτά το ευχαριστήθηκα, και είμαι απολύτως straight, τουλάχιστον έτσι νιώθω. Δεν απευθύνεται μόνο σε bi/gay κτλ, νομίζω ότι ήταν αρκετά καλογραμμένη σειρά, αν και πήγε βιάστηκα στο τέλος λόγω κοψίματος της σειράς, δυστυχώς. Γενικά, καταλαβαίνω την γράφουσα ότι το hype με τις ταμπέλες και τον σεξουαλικό προσδιορισμό πολλές… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ να ρωτήσω κάτι που δεν μου έγινε καθόλου σαφές: Ερωτικές φαντασιώσεις με γυναίκες έχεις? Αν ναι, τότε χρειάζεται να πειραματιστείς εκτενέστερα.
Ωστόσο, διακρίνω μια μεγάλη αγωνία να βάλεις τον εαυτό σου κάτω από μια ταμπέλα/κατηγορία, και νομίζω ότι τα έχεις κάνει ελαφρώς αχταρμά στο μυαλό σου.

lcommalX
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι δεν έχει , αν και είναι πιθανό να κάνω λάθος.
Το λέω επειδή γράφει «μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι θα το εξερευνήσω μέχρι τα άκρα (όπου με «άκρα» εννοώ σεξ ή/ και σχέση).»

μ_αρεσει_να_χορευω
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Κάπως έτσι κι εγώ, όπως εσύ, θαύμαζα από μικρή το γυναικείο φύλο, ομορφιά και χάρη. Με απωθουσαν οι ερωτικές ταινίες των γκέι γυναικών γιατί ήταν φτιαγμένες να τις βλέπουν άντρες. Επίσης δεν μου άρεσε η λέξη μπαισεξουαλ. Έβαλα πολύ καιρό πάγο σε όποια σκέψη μου να εξερευνισω το θέμα. Πάντα όμως γνωρίζοντας γυναίκες που με κάτι ξεχωριστό δικό τους με ελκυαν – είτε η φωνή, ο αέρας της κλπ – πήρα απόφαση να δοκιμάσω! Ειπα δεν με νοιάζουν οι ταμπέλες κ οι ταινίες. Μπήκα σε κύκλο μπαισεξουαλ κ γκέι, βρήκα το κατάλληλο άνθρωπο για μένα και το… προχώρησα! Θαύμα ήταν!… Διαβάστε περισσότερα »

Κρέμα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα μου άρεσε πολύ! Τι ωραίο διάλειμμα από την αυστηρή και επικριτική συχνά λογική της Λένας με μια πιο ποιητική και συναισθηματική προσέγγιση. Χρειάζονται και τα δύο ευτυχώς.

Flying Grandma
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Όμορφη απάντηση κ. Μπόγρη, διαβάζεται και χωρίς ερώτηση.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λένα, νομίζω ότι οι 30+ δεν είναι η Generation Z αλλά οι Millenials.(τώρα 28 ετών)
Ο αδερφός μου που έχει γεννηθεί το 1990 πχ, είναι στα όρια του Millenial.
Εγώ που έχω γεννηθεί το 1984 είμαι σίγουρα εκεί.

Εδώ για Millenials:
techtarget.com/definition/millennials-millennial-generation

Σίγουρα η Generation Z που είναι μετά τους Milennials δεν περιλαμβάνει τους 30+…
wikipedia.org/wiki/Generation_Z

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Διευκρίνηση! Το “τώρα 28 ετών” πήγαινε στην ηλικία του αδερφού μου.

milikaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ξετρελάθηκα με την απάντηση της Ιλένα !! Τι γραφή !!?? Νιώθω ένα τι.. πιο όμορφα τώρα απλά και μόνο που διάβασα το παραπάνω. Βέβαια και η απάντηση της lcommalX νομίζω έδωσε κατευθυντήριες γραμμές… Τώρα όσο αναφορά τη δική μου οπτική, η αλήθεια είναι πως κατανοώ την απορία σου, αλλά αφού είσαι ανοιχτόμυαλη, δεν έχεις θέμα από τον κοινωνικό σου περίγυρο και μπορείς να πράξεις με απόλυτη ελευθερία, γιατί τελικά να περιοριστείς στο να λύσεις θεωρητικά πρώτα αυτή την απορία, αφέσου και προσπάθησε να την λύσεις πρακτικά, και μετά το αναλύεις όσο θες, αλλά έχοντας πια δοκιμάσει… Να φλερτάρεις ή ότι… Διαβάστε περισσότερα »