• Αυτό το θέμα έχει 2 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη BabyDoll.
Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #90798

    Anonimos Anonimi
    Συμμετέχων

    Είμαι μαθήτρια Δευτέρας λυκείου και σκέφτομαι να καταφυγω στο εξωτερικό μετά τις σπουδές μου αλλά δεν είμαι σίγουρη. Από όσο ξέρω συμφέρει από άποψη χρημάτων/μισθού αλλά δεν γνωρίζω πώς θα το καταφέρω. Οι προτιμήσεις μου μέχρι στιγμής είναι η Δανία (κυρίως) , η Γερμανία και η Αγγλία. Έχω πολλές απορίες σχετικά με την ζωή/εργασία στο εξωτερικό αλλά αυτά που θέλω μάθω για αρχή είναι τα βασικά. Πρώτον, είναι απαραίτητο να έχω κάποιο πτυχίο στην γλώσσα της χώρας στην οποία επιθυμώ να πάω? Φτάνουν μόνο τα αγγλικά? (έχω ένα lower αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό, είμαι διατεθειμενη βέβαια να προχωρήσω και σε proficiency αν χρειάζεται) Δεύτερον, ποια είναι η διαδικασία για να φύγω από την Ελλάδα και να μείνω εκτός Ελλάδας? Τι χρειάζεται και πως μπορώ να το κάνω αυτό? Αυτά για τώρα, θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας και θα με χαροποιουσε πολύ αν μου λέγατε και τις δικές σας εμπειρίες με χώρες του εξωτερικού (είτε κάποια από αυτές που σας είπα είτε κάποια που θα μου προτείνατε) επίσης σκέφτομαι για κοινωνική λειτουργος (προς το παρόν)

    #91341

    Ντίνα
    Συμμετέχων

    Καλό θα ήταν να ξέρεις τη γλώσσα της χώρας στην οποία θα πας για να μπορέσεις να ενταχθείς πιο εύκολα, ακόμα και να μη χρειάζεται από τη δουλειά σου γιατί μπορεί να μην ξέρουν αγγλικά (πχ στο σουπερμάρκετ) και να μη μπορείς να βγάλεις άκρη. Επίσης, όλα σου τα χαρτιά και τα έγγραφα από το κράτος θα είναι στη δική τους γλώσσα. Αν δεν τη ξέρεις ήδη, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα να την μάθεις μόλις πας εκεί. Εγώ ήρθα για σπουδές και το proficiency δεν ήταν χρησιμο, έπρεπε να περάσω IELTS.

    Εγώ ζω στη Σκωτία (μια από τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι άλλες είναη η Αγγλία, η Ουαλία και η Βόρειος Ιρλανδία). Εδώ λόγω brexit θα ειναι πιο δύσκολο να έρθεις, νομίζω λένε το σύστημα θα είναι βάσει των επαγγελμάτων που έχουν έλλειψη, με πόντους για πτυχία κλπ. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί η κατάσταση είναι πολύ ρευστή ακόμα και πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι να σπουδάσεις. Όταν είσαι κανα χρόνο από το σημείο που θα είσαι έτοιμη να μετακομίσεις, κοίτα ονλάιν να δεις τι ισχύει.

    Γενικά, η διαδικασία θα είναι να ετοιμάσεις το βιογραφικό σου και να στείλεις σε όσο πιο πολλές δουλειές μπορείς. Αν πας κάπου έχοντας ήδη προσφορά για δουλεια, έχεις λύσει το βασικό θέμα, θα έχεις σημείο αναφοράς και ανθρώπους να σε βοηθήσουν να προσανατολιστεις. Πας σε ενοίκιο για λίγο καιρο (airbnb πχ), κάνεις βόλτες στη πολη και άμα έχεις δουλειά να δεις πού σου αρέσει και πού βολεύει να νοικιάσεις κάπου πιο μόνιμα. Και μετά είσαι ελεύθερη να φτιάξεις τη ζωή σου όπως θες εκεί 🙂 Η συμβουλή μου γενικά θα ήταν να κάνεις δραστηριότητες να γνωρίσεις κόσμο, ντόπιοις και άλλους ξένους και το τόπο που μένεις.

    #91425

    BabyDoll
    Συμμετέχων

    Ανάλογα με την χώρα που θα πας είναι απαραίτητη η γλώσσα. Σε χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία είναι απαραίτητο να ξέρεις την γλώσσα για να δουλέψεις γιατί οι ντόπιοι δεν ειναι τόσο ανοιχτοί με τα Αγγλικά. Στις Σκανδιναβικές χώρες τα αγγλικά είναι δεύτερη γλώσσα τους οπότε αν αρχικά πας μόνο με αγγλικά δεν θα έχεις κανέναν πρόβλημα. Εγώ αρχικά έζησα λίγο στο εξωτερικό όταν πήγα Εράσμους, νομίζω είναι μια καλή δοκιμή για να δεις αν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου, το εξωτερικό μπορεί να φαίνεται δελεαστικό ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά η ζωή είναι εντελώς διαφορετική, ειδικά στον βορρά. Εγώ αλλά και πολλοί φίλοι/γνωστοί έφυγαν στο εξωτερικό μέσω μεταπτυχιακού, έκαναν μεταπτυχιακό σε μια ξένη χώρα δηλαδή και μετά ξεκινάς με πρακτική. Αν έχεις ένα πτυχίο της χώρας και μια μικρή εργασιακή εμπειρία είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις δουλειά. Επίσης εξαρτάται από την ειδίκευση. Κοινωνική λειτουργός δεν ξέρω, εξαρτάται από την χώρα φαντάζομαι αλλά επειδή είναι ένα επάγγελμα οπου θα χρειαστεί να έρχεσαι σε επαφή με άτομα όλων των ηλικιών νομίζω οτι πρέπει να ξέρεις στην εντέλεια την γλώσσα γιατί κατά βασιν θα μιλάς με ντόπιους που ίσως δεν ξέρουν αγγλικά. Φίλες μου θεωρητικών επιστημών που σπουδαζαν ή δούλεαν έξω ήξεραν στην εντέλεια την γλώσσα. Αλλες σχολές όπως πληροφορική, οικονομικά, διοίκηση που θα εργάζεσαι σε εταρείες δεν είναι ανάγκη να ξέρεις την γλώσσα, με μόνο τα αγγλικά μπορείς να τα καταφέρεις. Ειδικά αν δουλέψεις σε πολυεθνική.

    Συμβουλή μου, προσπάθησε να βρεις ένα μεταπτυχιακό, υπάρχουν δωρεάν μεταπτυχιακά για φοιτητές της ΕΕ ή με πολύ χαμηλό κόστος (500 ή 1000€) και έχεις το δικαίωμα να μείνεις σε εστία που έχουν αρκετά χαμηλότερο κόστος από τα σπιτια. Τώρα που είσαι ακόμα στο λύκειο ξεκίνα να βελτιώνεις τα Αγγλικά σου, οπωσδήποτε να πάρεις το profieciency ή να προετοιμαστείς για ielts και να σκεφτείς τι ακριβώς θες να σπουδάσεις για να δεις αν μπορείς να εξασκήσεις αυτό το επάγγελμα στο εξωτερικό έχοντας πάντα στο μυαλό σου τον περιορισμό της γλώσσας.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.