Αυτό το θέμα περιέχει 8 απαντήσεις, έχει 8 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Ανώνυμος 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #37540

  Τι είναι καλύτερο; Πλήρης ειλικρίνεια, ή μια ελαφριά βελτιστοποίηση; Πώς θα βρεις αυτό που θέλεις, παρουσιάζοντας αυτό που πρέπει;

  #38261

  Blanche Dubois
  Συμμετέχων

  Θα ψηφισω την “ελαφριά βελτιστοποιηση” αλλά επειδή ο όρος είναι πολύ σχετικός, θα εξηγήσω τι σημαίνει για μένα. Προσωπικά, κάνω πολύ προσεκτική επιλογή των φωτογραφιών, βάζω αυτές που με κολακευουν και τονίζουν τα δυνατά μου σημεία, εν γένει τις καλύτερες μου, ακομα κι αν αισθάνομαι οτι με δείχνουν καλύτερη από οτι μπορεί να ειμαι στην πραγματικότητα. Παρ’ολα αυτά δεν χρησιμοποιώ φίλτρα και φυσικά σε καμία περίπτωση αυτές τις εφαρμογές που μπορούν να σε κανουν αγνώριστη. Γενικά, το κονσεπτ μου είναι ότι θέλω να δείξω μια ωραία εικόνα αλλά σε καμία περίπτωση κάτι που δεν είμαι. Επίσης, θεωρώ λάθος να αποκρύπτεις εσκεμμένα βασικά στοιχεία της εμφάνισης σου. Για παράδειγμα φροντίζω να βάζω και ολόσωμες φωτογραφίες και κάποιες που να δειχνουν ξεκάθαρα το πρόσωπό μου. (Οταν λέω ολόσωμες δεν εννοώ κατι που να δειχνει ολες τις λεπτομέρειες του σώματος μου, ούτε και να δείχνει αναγκαστικά ακάλυπτα σημεία, αλλά να δίνει μια γενική εικονα του σωματοτυπου μου). Κι αυτό γιατί το θεωρώ χάσιμο χρόνου να αρχίσω να επικοινωνώ με κάποιον που όταν με δει από κοντά να ανακαλύψει πχ ότι ο σωματοτυπος μου δεν είναι του γούστου του ή να δω ζωγραφισμένη την απογοήτευση στο πρόσωπό του που η φλου και μακρινή φωτο που ειχα βάλει του είχε δημιουργήσει λάθος προσδοκίες. Ευτυχώς εκεί έξω υπάρχουν όλα τα γούστα, οπότε δεν χρειάζεται να φοβόμαστε να δείξουμε αυτό που είμαστε. Αντιθέτως, λειτουργούμε πιο στοχευμενα και κερδίζουμε χρόνο και ενέργεια! Και κατι τελευταίο. Υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να εκτεθεί για τον οποιοδήποτε λόγο και επιλέγει φωτος που είτε δεν φαίνεται το πρόσωπό του είτε είναι ασχετες με αυτόν (πχ ένα τοπίο ή το κατοικίδιο του). Σεβαστό μεν, αλλά εγώ προσωπικά δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να ασχοληθώ με αυτές τις περιπτώσεις.

  #41719

  Pannenkoek
  Συμμετέχων

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με την απάντηση της Blanche Dubois ως προς το συγκεκριμένο θέμα, γιατί έχω ένα συγκεκριμένο σωματότυπο και ακολουθώ την ίδια τακτική. Εξάλλου τα περισσότερα dating apps λειτουργούν κυρίως επιφανειακά, δεν είναι ότι κάποιος θα κάνει match μαζί σου για τον εσωτερικό σου κόσμο ή τον υπέροχο μουσακά σου. Έχει να κάνει με το marketing μέχρι κάποιον βαθμό και με το γεγονός ότι η αυτοπεποίθηση μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους στη ζωή μας. Ακόμα και τα super models βγάζουν πολλές φωτογραφίες για να πετύχουν τη σωστή λήψη για το εξώφυλλο.
  Σε οτιδήποτε άλλο προσωπικά ακολουθώ τον δρόμο της ειλικρίνειας. Λέω ότι σκέφτομαι, ρωτάω για να μάθω. Ποτέ δεν συμφωνώ ψεύτικα. Θα βάλω τις καλές φωτογραφίες μου, αλλά θα αναφέρω ότι είμαι υπέρβαρη κι αν ο άλλος έχει πρόβλημα με αυτό ας μου το πει, να πάω στο επόμενο chat.
  Ανάλογα με το τι κόσμο θέλεις να προσελκύσεις, διαμορφώνεις ανάλογα το προφίλ σου.
  -Αποφεύγω να βάζω οτιδήποτε αναφέρει “curvy girl” γιατί προσελκύει λιγούρια που απλώς ψάχνουν σεξ, ενώ για μένα είναι μια διαδικασία που προϋποθέτει πνευματική έλξη και συναισθηματική ασφάλεια. Επίσης έχω αναφέρει ότι δεν μου αρέσει η διαδικασία του one night stand και ας με έχει κάνει να χάσω matches.
  -Χιούμορ και ιδιοφυΐα είναι οι αγαπημένες μου λέξεις κλειδιά. Αν ο άλλος είναι ακομπλεξάριστος, και δέχεται ότι και οι γυναίκες μπορούν να είναι έξυπνες, τότε θα του αρέσει η προοπτική να μιλήσει μαζί μου.
  -Αναφέρω ότι μου αρέσει να πηγαίνω σε πάρτι γιατί είμαι εξωστρεφής άνθρωπος και θέλω να ξέρω ότι η άλλη πλευρά είναι πρόθυμη να με ακολουθήσει σε κοινωνικές δραστηριότητες (και ότι δεν είναι κολλημένος στο σπίτι του και τον μικρόκοσμό του). Επίσης αγαπημένες μου λέξεις είναι οι βόλτες στην παραλία, ταξίδια, περιπέτειες, ανοιχτόμυαλη και νέες εμπειρίες.
  -Όπως αναφέρει το προηγούμενο σχόλιο, προφίλ με κουλές φωτογραφίες είναι καλό να αποφεύγονται. Αντίστοιχα τα προφίλ χωρίς πολύ κείμενο ή με “κουφό” κείμενο. Όχι μόνο επειδή δείχνει ότι δεν το παίρνει κανείς στα σοβαρά. Για κάποιον λόγο, οι αλγόριθμοι τον apps σαν το tinder, χωρίζουν τους χρήστες σε 2 κατηγορίες, με κάποιο point system, αυτούς με τα πολλά match, που είναι θελκτικοί, δημοφιλείς και έχουν πολλούς πόντους και τους όχι δημοφιλείς, με τους λιγότερους πόντους. Δεν έχω πλήρη γνώση για το πως δουλεύει ο αλγόριθμος, αλλά είναι χρήσιμο να το αναφέρω για το εξής: κουλές φωτογραφίες σε προφίλ δίνουν χαμηλούς πόντους και προτείνονται αντίστοιχα να κάνουν match σε προφίλ με χαμηλούς πόντους (όπως επίσης και οι αναφορές χρήστη, θέλω να φαντάζομαι). Κάντε σοφή επιλογή σε εικόνες και κείμενο, κάντε swipe left χωρίς ενδοιασμούς, για να κερδίσετε περισσότερους πόντους και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον, και να μην σας εμφανίζονται μόνο “περίεργα” προφίλ, 2ης κατηγορίας.

  #42607

  Lilikouko
  Συμμετέχων

  Σας δίνω και εγώ μερικά tips, καθώς είμαι χρόνια στο κουρμπέτι και έχω διαβάσει και αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι.
  Φωτογραφίες:
  1. Τουλάχιστον 2, μία πιο κοντινή και μια ολόσωμη. Καλό είναι να ξέρει από την αρχή ο άλλος πως είμαστε για να αποφεύγουμε τα λεγόμενα και τίντερ-έκπληξη (το trademark δικό μου παρακαλώ). Π.χ. έχουμε τα κιλάκια μας; να μας θέλουν με τα κιλάκια μας. Είμαστε κοντοί, μέτριοι, ψηλοί; να το ξέρει ο άλλος από την αρχή.
  2. Όχι σέλφι. Οι σέλφι βγάζουν ένα ναρκισσισμό, μια μοναξιά και μια θλίψη συνάμα.
  3. Η πρώτη φωτο να μην είναι πάρα πολύ κοντινή γιατί αν έχεις κανένα μεγάλο smartphone και χαζεύεις στο τιντερ, μπορείς να δεις μέχρι και τις τρίχες στη μύτη του άλλου. Δεν είναι ελκυστικό.
  4. Πόζες χαλαρές, όχι στημένες για φωτογράφιση. Αλλά όχι τόσο χαλαρές, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι.
  5. Έχεις κατοικίδιο και το αγαπάς; Βάλε μια φωτο μαζί του, δεκτό, αλλά ορισμένα προφίλ είναι σαν να ψάχνει ο σκύλος για γκομενάκι και όχι ο ιδιοκτήτης.

  Περιγραφή:
  Προσωπικά θεωρώ ότι μια περιγραφή σε κάνει πιο ανθρώπινο, είναι μια ευκαιρία να δώσεις ένα μικρό στίγμα της προσωπικότητάς σου και δίνει και μια εύκολη αφορμή στον άλλο για να σου πιάσει κουβέντα. Τι σου αρέσει, πως περνάς τον χρόνο σου, κάτι αστείο για σένα.
  Δεν βοηθάνε καθόλου κάτι copy paste ατάκες που έχουν τα μισά προφίλ, μας δείχνουν τουλάχιστον ανέμπνευστους και δεν ξεχωρίζουμε από το σωρό.
  Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουμε τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς και τις γκρίνιες, πχ. μόνο γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν, υπάρχει κανένας φυσιολογικός εδώ πέρα; κλπ κλπ. Εννοείται πως υπάρχουν μέρες που απορείς με τη βλακεία που κυκλοφορεί, αλλά όταν γκρινιάζεις για κάτι αρνητικό, όχι μόνο δεν το αποφεύγεις, αλλά φαίνεσαι ξινούλης/-α.
  Αυτά από μένα!

  #67094

  Ανώνυμος

  Δεν ήξερα σε ποιο ακριβώς θέμα να κάνω αυτήν την ερώτηση και τη βάζω εδώ. Θέλω να κατεβάσω κάποιο app ή το tinder ή το badoo και να ψάξω κοπέλες από εκεί. Με φωτογραφία μου και τα στοιχεία μου τα αληθινά. Αλλά δε θέλω να με δουν γνωστοί, συγγενείς κλπ. Είχα κατεβάσει κάποτε το badoo και με ψεύτικη φωτογραφία δεν είχα απαντήσεις. Τι προτείνετε; Για μένα γνωρίζουν η μητέρα μου που δεν της αρεσεί, μια φίλη, οι πρώην μου και μια ξαδέρφη. Δεν έχω σκοπό να το μάθουν άλλοι. Όχι πως με ενδιαφέρει αλλά δε θέλω να μάθουν ότι είμαι λεσβία και μπήκα σε app να ψάχνω. Με την έννοια του κακού κουτσομπολιού.

  #67302

  Between Worlds
  Συμμετέχων

  Νομίζω, υπάρχουν dating apps (αν αυτό ψάχνεις), τα οποία είναι μόνο για γυναίκες που ψάχνουν γυναίκες και φαντάζομαι είναι πιο διακριτικά, ή τέλος πάντων βρίσκεις άτομα που ψάχνετε τα ίδια πράγματα. Ειδικά αν θέλεις να κάνεις αληθινό προφίλ. Αλλά δεν ξέρω πόσο απήχηση έχουν στο μέρος που βρίσκεσαι.

  Από φίλη που έχει ασχοληθεί με το άθλημα, μού είπε: από αγγελίες στο lesbian τελεία gr, πάντα με E-mail. Και στο τίντερ με ψεύτικο όνομα και χωρίς φωτογραφία ή φωτογραφία τοπίου.

  Ας μάς γράψουν όποιες έχουν ασχοληθεί με το άθλημα.

  #67320

  Ανώνυμος

  Σε ευχαριστώ για την απάντηση Between. Έμπαινα στο lesbian.gr πια δε βαζουν αγγελίες. Τώρα με μέιλ υπάρχει το lesandmore αλλά πολλές ίδιες, οι περισσότερες από Αθήνα και πολλοί άντρες που το παίζουν γυναίκες δυστυχώς. Το tinder δεν ξέρω πως δουλεύει. Αν γνωρίζει κάποιος. Νομίζω τέτοιες εφαρμογές θέλουν χρήματα να μιλήσεις μέσω μνμ; Δεν ξέρω αλλά έτσι που διάβασα γενικά στο google κάτι τέτοιο λένε σε forum διάφορα.

  #67930

  Curious
  Συμμετέχων

  Για το badoo δεν ξέρω, αλλά Tinder, OKCupid, Her (το τελευταίο μόνο για γυναίκες) δε χρειάζεται να πληρώσεις για να μιλήσεις, και στα 3 όμως μπορείς να πληρώσεις αν θέλεις πρόσβαση σε επιπλέον λειτουργίες (δε γνωρίζω αν αυτές οι επιπλέον λειτουργίες αξίζουν τον κόπο). Και στα 3 βλέπεις προφίλ ανθρώπων με φωτογραφίες και ό,τι πληροφορίες έχουν γράψει για τους εαυτούς τους και πατάς κάτι ή κάνεις swipe αριστερά ή δεξιά ανάλογα αν σου αρέσει ή όχι το προφίλ. Αν αρέσεις κι εσύ σε άτομο που σου άρεσε, γίνεται Match και μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα. Το OKCupid δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες να καταλάβεις με ποιον έχεις να κάνεις σε σχέση με τα άλλα.

  Προσωπικά πολύ δύσκολα θα έκανα like σε προφίλ χωρίς φωτογραφία – κι επειδή δε θα ήξερα αν θα μου άρεσε εμφανισιακά, αλλά επίσης επειδή πού ξέρω ποιος βρίσκεται από πίσω; Αν έχεις καλό λόγο που προτιμάς να μη δείξεις το πρόσωπό σου σε πολύ κόσμο, διάλεξε μια λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή (δηλαδή όχι tinder) και βάλε φωτογραφία εκεί.

  #77248

  Ανώνυμος

  Εγω πιστευω πληρη ειλικρινεια,βοηθαει και δειχνει πολλα εξαρχης.Οπου κι αν μπηκα κοιταξα να ειμαι ειλικρινης εξαρχης γιατι εδω που τα λεμε θα ηταν ωραιο να ελεγες καποια ψευτικα στοιχεια για σενα και καλα για λογους βελτιστοποιησης και να γνωριζες ενα ατομο εξαιρετικο και μετα να αποδεικνυοταν οτι οτι ειχες πει ολα τα στοιχεια που θα ειχες δωσει θα ηταν τερμα λαθος?Δεν θα ξενερωνε ο αλλος?
  Θα ξενερωνε.Εχω ξενερωσει κι εγω οταν άλλα λενε και αλλα βλεπεις, δεν μιλω για χρωμα μαλλιων μονο.
  Πιστευω η ειλικρινεια ανοιγει δρομους,οτι θελεις να πεις το βλεπεις ξεκαθαρα.
  Βεβαια δυσκολο κομματι και θελει πολυ δυνατους παικτες.Εχεις να κανεις με το ιντερνετ με την ανωνυμια με πολλα που βοηθουν να κρυψει καποιος επισης πολλα.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.