Αυτό το θέμα περιέχει 1 απάντηση, έχει 2 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Mafalda 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #65872

  Mrs trouble
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα σας θα ήθελα να πω το πρόβλημα μου έχω σχέση με ένα παιδί περίπου 3,5 χρονια.Γενικα τα πάμε καλά και αγαπιόμαστε βέβαια εγώ έχω κάποια θέματα και ανασφάλειες γενικότερα ζηλεύω πολύ και νιώθω έλλειψη αυτοπεποίθησης.Η αλήθεια είναι ότι και αυτός μου έχει δώσει κάποια πατήματα (πχ κρατούσε επαφές με πρώην το έχω αναφέρει σε παλιότερο ποστ) Γενικά μου κάνει κομπλιμέντα αλλά εγώ αισθάνομαι πάλι άσχημα ευθύνεται βέβαια και το γεγονός ότι από την έναρξης της σχέσης πήρα 15 κιλά κυρίως από ψυχολογικούς λόγους.Τον έχω ρωτήσει αν του αρέσουν άλλες και αυτός μου λέει ότι αν δει καμία ωραια στον δρόμο θα τον τραβήξει και αν είναι πολύ ωραια μπορεί να την σκεφτεί και την επόμενη μέρα εγώ από τότε αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια σε φάση να σκέφτομαι να τον χωρίσω γιατί δεν νιώθω άνετα μαζί του.Δεν ξερω τι ν κάνω ότι και να μου πει το παίρνω πολύ βαριά. Τις προάλλες κοιτούσαμε παλιές φωτογραφίες από ταξίδι και μου λέει ´´πω πω πρέπει να χάσουμε κιλά ήμασταν πιο εμφανίσιμοι τότε´. και πάλι έγινα ράκος.Τι με συμβουλεύετε;είμαι υπερβολική η όντως αυτός με κάνει να νιώθει έτσι;

  #65954

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα Mrs trouble, ξαναδιάβασα και το παλιότερο θέμα που είχες ανοίξει.

  Δεν είσαι υπερβολική. Πιστεύω ότι λόγω ανασφάλειας παραμένεις σε μία σχέση που σου ενισχύει την ανασφάλεια, σαν φαύλος κύκλος δηλαδή. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά κάποια από αυτά που λες χτυπάνε καμπανάκια για τη συμπεριφορά του φίλου σου – αυτά πχ που λέει για τις ωραίες στο δρόμο που μου ακούγονται χειριστικά, αν και δεν ξέρω πόσο πιέζεις κι εσύ να πάρεις απαντήσεις που δεν σου αρέσουν. Νομίζω ότι αυτές σου οι ερωτήσεις σε συνδυασμό με το να ψάχνεις το κινητό του σε εμμονικό βαθμό είναι τελικά η ανάγκη σου να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι λίγη και αυτός θέλει άλλες. Λυπάμαι πολύ που το κάνεις αυτό στον εαυτό σου και ξέρω πόσο πονάει να επιβεβαιώνεις μόνη σου τους χειρότερους φόβους σου.

  Από την άλλη, σου έλεγε ψέματα για μεγάλο μέρος της σχέσης σας. Το βρίσκω λογικό να μην τον εμπιστεύεσαι. Θα βοηθούσε να μας έλεγες αν ένιωθες έτσι σε προηγούμενες σχέσεις σου, αν είχες. Αν όχι, προσπάθησε να φανταστείς πώς θα ήσουν σε μια υγιή σχέση. Τι συμπεριφορά θα περίμενες από τον άλλο, από εσένα. Σε ποιο βαθμό στα δίνει αυτά η τωρινή σου σχέση και τι θα μπορούσες να κάνεις για να στα δώσει;

  Και τέλος, έχεις σκεφτεί να μιλήσεις με ψυχολόγο; Αναφέρεις πολλά που δείχνουν ότι μάλλον θα σε βοηθούσε πολύ. Είναι πολύ κρίμα να υποφέρεις έτσι.

  #70615

  Vivian
  Συμμετέχων

  Ο λόγος που δεν έχεις τόση αυτοπεποίθηση είναι τα κιλά? είναι κάτι άλλο που πιστεύεις ότι υστερείς? Ή είναι επειδή πιστεύεις ότι εκείνου δεν του αρέσουν? Το θέμα είναι να είσαι υγιής και να είσαι στα κιλά που εσύ νιώθεις καλά. Ίσως προσπαθεί με τον τρόπο με τις φωτογραφίες να σου πει ότι δεν του αρέσουν τόσο αυτά τα κιλά για να σε παρακινήσει. Χωρίς να ναι απαραίτητα κομψό. Όμως το θέμα είνα να νιώθεις εσύ καλά όσα κιλά και να σαι. Το ότι κοιτάει κι άλλες κοπέλες πλέον δεν μου φαίνεται τόσο περίεργο. Κι έσυ θα κοιτάξεις κάποιον ωραίο. Το θέμα είναι το παραπάνω. Αν μόνο κοιτάει όχι ομως ότι ψάχνεται απλά έτυχε να κοιτάξει είναι οκ. Τώρα γενικά η αυτοπεποίθηση είναι μεγάλο θέμα. Βοηθάει να δοκιμάσεις πολλά πράγματα και η ψυχοθεραπεία. Εσύ μέσα σου σκέψου γιατί νιώθεις αυτό που νιώθεις. Βρες το πρόβλημα και λύστο. Μετά θα ναι όλα καλύτερα. Όταν εσύ νιώσεις καλά με τον εαύτο σου θα νιώσεις και πιο δυνατή και θα καταλάβεις τι σου αξίζει και τι όχι.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.