Τοποθέτηση ετικέτας: ,

Αυτό το θέμα περιέχει 42 απαντήσεις, έχει 19 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  catmeow 4 μήνες, 2 εβδομάδες πριν.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 44 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #40043

  thermoSIFOUNAS
  Συμμετέχων

  Τι κάνετε όταν είστε σε μία τέλεια σχέση με κοινό όραμα τη δημιουργία οικογένειας αλλά θα θέλατε να κάνετε σεξ και με άλλους ;;;

  #40142

  De Leone
  Συμμετέχων

  Η τέλεια σχέση τι γνώμη έχει για τη πιθανοτητα να κανείς σεξ με άλλα άτομα ; Θεωρώ ότι γενικά γίνεται αρκεί να μοιράζεστε ίδιες απόψεις σχετικά με τη πολυγαμία και το σημαίνει αυτό για μια σχέση.

  #40377

  thermoSIFOUNAS
  Συμμετέχων

  Αυτό που φανταζόμουν. Υπάρχει πιθανότητα μία τέτοια σχέση να δεχτεί την πολυγαμία;; Νομίζω ότι οι άνθρωποι που θέλουν οικογένεια είναι αδύνατον να διαχειριστούν ”ο άνθρωπός τους” να σχετίζεται σεξουαλικά και με άλλους ανθρώπους.

  #40484

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Δεν έχει σχέση με τη δημιουργία οικογένειας. Αφού κι εσύ θες τη δημιουργία οικογένειας ΚΑΙ την πολυγαμία. Απλώς οι ελεύθερες σχέσεις δεν είναι για όλους. Ίσως να βοηθούσε μια βαθιά συζήτηση που ξεκαθαρίζει τους λόγους που η μία πλευρά θέλει και η άλλη όχι. Αν και φαντάζομαι ότι την έχετε κάνει ήδη.

  #40475

  Eleni Pe
  Συμμετέχων

  Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν σημεία, στα οποία δεν συγκλίνουμε με το άλλο άτομο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιτευχθεί μια κοινά ικανοποιητική λύση ή όχι. Οι επιλογές που έχουμε σε αυτή την περίπτωση είναι δύο: ή να λήξουμε τη σχέση, διότι διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε σε αυτό το κομμάτι (όποιο κι αν είναι αυτό) ή να διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε με αυτό.
  Έτσι συμβαίνει και με την πολυγαμία. Αν είμαι σε μια σχέση και θέλω να κάνω σεξ και με άλλους, οφείλω πρώτα να το συζητήσω με τον σύντροφό μου. Αν εκείνος είναι αρνητικός, είτε πρέπει να χωρίσω, αν η πολυγαμία είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα ή θα διαχειριστώ αλλιώς αυτή μου την επιθυμία, διότι είναι πιο σημαντικός ο σύντροφός μου.
  Δεν λέω ότι κάποια από τις δύο επιλογές είναι σωστότερη, είναι ζήτημα προτεραιοτήτων.

  #40648

  thermoSIFOUNAS
  Συμμετέχων

  Αχ ναι, νομίζω προς το συμβιβασμό από μεριάς μου πάει το θέμα αλλα η διαχείριση είναι λίγο δύσκολη…Πιστεύετε ότι με ψυχολόγο θα μπορούσα να το διαχειριστώ καλύτερα;; Ο σύντοφός μου είναι αρνητικός από ότι καταλάβατε και να χωρίσω δεν θέλω. Όμως πιέζομαι αρκετά τις στιγμές που η επιθυμία μου χτυπάει την πόρτα. Είναι ο/η ψυχολόγος μία καλή λύση;

  #40694

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Σίγουρα δεν είναι κακή λύση. Σκέφτηκα κιόλας να προτείνω να πάτε σε ψυχολόγο μαζί, αλλά δεν ξέρω αν η κατάσταση σας ενδείκνυται γι’αυτό, καθώς δεν έχετε κάποιο, ορατό τουλάχιστον, πρόβλημα στην σχέση, απλώς διαφορετικές επιθυμίες.

  Ίσως θα σε βοηθούσε να καταλάβεις περισσότερα για το τι είναι αυτό που προσπαθείς να διαχειριστείς. Πιστεύεις ότι σου είναι δύσκολο να είσαι σε μονογαμική σχέση γενικότερα ή χρειάζεσαι μια σεξουαλική ανανέωση, σαν διάλειμμα ας πούμε; Έχεις βρεθεί σε πολυγαμική σχέση ξανά;

  #40853

  thermoSIFOUNAS
  Συμμετέχων

  Ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη σχέση που είχα εως τώρα χωρίς διαλλείματα επίσης συγκατοικούμε 1 χρόνο τώρα. Νομίζω πως με την συγκατοίκηση η καθημερινή τριβή με επηρεάζει. Αλλά στις προηγούμενες σχέσεις μου δεν ήμουν πιστή καθώς δεν έμενα μόνο στην επιθυμία για άλλους. Έχω σκεφτεί βέβαια να ανανεώσω το σεξ μαζί του με διάφορους τρόπους (ερωτικά παιχνίδια κλπ.) μήπως μου φύγει αυτή μου η επιθυμία για άλλους. Δεν το έχω κάνει ακόμα όμως. Σε πολυγαμική σχέση δεν έχω ξαναβρεθεί.

  #40948

  friendoflove
  Συμμετέχων

  υπάρχουν πολλές πολυγαμικές/πολυσυντροφικές σχέσεις με παιδιά, σκυλιά, στεγαστικά δάνεια κτλ. αυτό που έχει σημασία είναι να θέλουν και οι δύο (τρεις, χιλιοι δεκατρεις; ) τα ίδια απο μια σχέση, να συζητάνε τι θέλουν συχνά γιατί μπορεί και να αλλάξει και να υπάρχει σεβασμός. είναι δύσκολό να πείσεις κ φυσικά απαγορευεται να εξαναγκάσεις κάποιον/κάποια που δεν θέλει πολυγαμία. θα πρότεινα να διαβάσεις το ethical slut, το οποίο είναι οδηγός για το πως να κάνεις πολυσυντροφικές ή ανοιχτές σχέσεις αλλά απ’ότι βλέπω δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ακόμα…

  #41042

  polychroma
  Συμμετέχων

  Τέλεια απάντηση, friendoflove! Κι εγώ βιβλίο ήθελα να προτείνω, κυρίως για πολυσυντροφικές σχέσεις, το ‘More than two’ του Franklin Veaux και επίσης συστήνω να δει κανείς τις απαντήσεις του στο Quora όσο αφορά τις σχέσεις. Αλλά κι αυτά στα αγγλικά είναι.

  #41343

  thermoSIFOUNAS
  Συμμετέχων

  Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας. Ευτυχώς Αγγλικα ξέρω καλά οπότε δεν θα δυσκολευτώ.

  #41340

  friendoflove
  Συμμετέχων

  ευχαριστώ polychroma! θα τσεκάρω κ γω αυτά που προτείνεις αν και δεν είμαι σε φάση πολυσυντοφικότητας ακριβώς, είμαι περισσότερο σε φάση ηθικής πολυγαμίας και relationship anarchism. να προσθέσω κάτι ως απάντηση στο τελευταίο σχόλιο της thermoSIFOUNAS, ότι αν είσαι όντως πολυγαμική το να ανανεώσεις το σεξ μαζί του δεν θα βοηθήσει (τουλάχιστον όχι για πολύ)… έχω μετανιώσει που δεν είχα το θάρρος, την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση να το αποδεχτώ και να το προτείνω σε προηγούμενες σχέσεις μου γιατί τελικά χώρισα. έτσι έχασα ανθρώπους που αγαπούσα πολύ και οι ενοχές που ένιωθα διότι κάπου έφταιγα και δε μπορούσα να με αλλάξω ήταν αβάσταχτες. κ οκ, δεν μπορείς να πείσεις κάποιον να γίνει πολυγαμικός, αλλά ίσως είναι κάτι που πολλοί δεν θα απέκλειαν αν έβλεπαν ότι είναι αποδεκτό από την άλλη πλευρά. καλή τύχη! 🙂

  #41384

  Ghostwriter
  Συμμετέχων

  Η πολυγαμία δεν είναι και τόσο κοινωνικά αποδεκτό φαινόμενο, και αυτό τα κάνει όλα πιο δύσκολα. Ακόμα κι αν είσαι πολυγαμικός/ ή, σιγά μην το παραδεχτείς…και πες ότι κάνεις οικογένεια και ένα βράδυ το παιδί ρωτάει που είναι η μαμά και απαντά ο μπαμπάς οτι βγήκε έξω, θα γυρίσει το πρωί. Μεθαύριο η γιαγιά θα το μάθει και θα αναρωτηθεί για περεταίρω λεπτομέριες και άντε να της πεις ότι η γυναίκα σου ήταν με άλλον για να ξεδώσει και ότι παραμεθαύριο είναι δική σου σειρά.

  #41440

  Donna
  Συμμετέχων

  Επειδή μαλλον βρίσκομαι σε μια παρόμοια φάση σαν την δίκη σου… να σε ρωτήσω κάτι; Πως είσαι σίγουρη ότι είσαι πολυγαμική και όχι ότι απλά ή σχέση σου δεν σε γεμίζει 100%; Και δεν το εννοώ σεξουαλικα μόνο… έχω κερατώσει όλες μου τις σχέσεις, (καλή είμαι κι εγώ) εκτός από αυτή που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή… ποτέ δεν είχε να κάνει μόνο με σωματική ανάγκη. Θα το έλεγα περισσότερο εγκεφαλική διέγερση που με ώθησε κατά κει, συνειδητά μόνο για μια βραδιά. Αλλά πάντα με συναίσθημα και όχι ωμές καταστάσεις. Ακόμα και τώρα με τον άνθρωπο που είμαι εδώ και κάτι χρόνια, νιώθω την επιθυμία πολλές φορές και πολύ έντονα να τσιμπολογήσω και άλλου και το έχω καταπιέσει από φόβο μη χαλάσει αυτό που έχω. Αυτό όμως που αναρωτιέμαι ώρες ώρες είναι πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται περί πολυγαμίας και όχι περί κάτι άλλου.

  #42188

  Curious
  Συμμετέχων

  @Donna, νομίζω η ερώτηση μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Πώς είσαι σίγουρη ότι είσαι μονογαμική, κι όχι ότι η κοινωνία και η κουλτούρα στην οποία μεγάλωσες και ζεις σου έχει μάθει να σκέφτεσαι ότι αυτό είναι το μόνο σωστό και αποδεκτό μοντέλο σχέσης, με αποτέλεσμα ακόμα κι αν σου βγαίνει κάτι διαφορετικό να το απορρίπτεις;

  Αυτό που είναι ίσως πιο χρήσιμο είναι να σκεφτεί ένα άτομο αν προτιμά να είναι με ένα μόνο άτομο και να καταπιέζει τις επιθυμίες του για ρομαντικές κι ερωτικές εμπειρίες και δέσιμο με άλλα άτομα ή αν προτιμά να είναι με περισσότερα άτομα, τα οποία επίσης έχουν ταυτόχρονα σχέσεις με άλλα άτομα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 44 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.