Αυτό το θέμα περιέχει 5 απαντήσεις, έχει 3 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Between Worlds 1 μέρα, 3 ώρες πριν.

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #70925

  reina
  Συμμετέχων

  Καλημέρα,
  Έως τώρα ήξερα ότι βάσει νόμου όλες μας δικαιούμαστε πρόσβαση σε δωρεάν άμβλωση. Έτσι γενικά, το βρίσκω σε πάρα πολλές πηγές. Τώρα όμως που προσπαθώ να βρω συγκεκριμένες πληροφορίες και διαδικασία πέφτω σε τοίχο! Αφού δε βρήκα τίποτα κατατοπιστικό στο ίντερνετ δοκίμασα τηλεφωνικά στο δημόσιο νοσοκομείο. Ο πρώτος άνδρας υπάλληλος στις πληροφορίες έχασε τα λόγια του. Μετά από 3 λεπτά σκέφτηκε ότι το λογικό είναι να με συνδέσει με τη μαιευτική κλινική. Η μία υπάλληλος εκεί με παρέπεμψε σε άλλη και η δεύτερη με τη δικαιολογία ότι υπήρχε θόρυβος μου έκλεισε το τηλέφωνο.

  Σημ. Και οι τρεις το πρώτο που ανέφεραν είναι ότι πρέπει να μιλήσω με το γιατρό μου. Μα, δεν ψάχνω ιδιωτικά.

  Η ερώτηση είναι: υπάρχει πράγματι δυνατότητα δωρεάν έκτρωσης; Ποια είναι η διαδικασία;

  Τα δεδομένα: Δεν υπάρχει ιατρικός λόγος. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Μιλάμε για επαρχία.

  #70982

  Between Worlds
  Συμμετέχων

  Ξαναπροσπάθησε στο νοσοκομείο της περιοχής σου. Γράψε αν θες και το μέρος, ή έστω μια κοντινή πόλη που μπορείς να πας, μήπως γνωρίζει κάποια κάτι πιο συγκεκριμένα.

  Ξέρω ότι στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα υπάρχει τηλέφωνο απευθείας για εκτρώσεις/αμβλώσεις. Αν πάρεις στο 1535 θα σου πουν. Ίσως υπάρχει και στο διαδίκτυο. Εγώ θα έβρισκα το τηλέφωνο από ένα μεγάλο νοσοκομείο και θα ρώταγα τη διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις και αν ξέρουν κάτι για το μέρος που μένω. Δεν ξέρω αν μπορείς να πας Αθήνα και τι ισχύει τώρα, λόγω του κωρονοϊού.

  Εύχομαι να βρεις άκρη σύντομα.

  #71000

  Φούστα Κλαρωτή
  Συμμετέχων

  Μη βασίζεσαι στο διαδίκτυο, δεν πρόκειται να βρεις άκρη. Ξέρω ότι τα περισσότερα νοσοκομεία σε μεγάλες πόλεις της επαρχίες κάνουν διακοπές κύησης δωρεάν. Διαφορετικά μπορείς να ψάξεις σε διπλανό νομό ή να έρθεις Αθήνα (Αλεξάνδρα, Ελενα, Αρεταίειο για αρχή να απευθυνθείς). Αν θες γράψε μας πού είσαι κοντά μήπως μάθουμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

  #71051

  reina
  Συμμετέχων

  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έψαχνα προσπαθώντας να βοηθήσω μια φίλη. Κι αυτή κι εγώ χαθήκαμε με τη γραφειοκρατία και την αδυναμία να βρούμε ΕΝΑΝ άνθρωπο σε δημόσιο νοσοκομείο να μας δώσει πληροφορίες. Δυστυχώς θα καταλήξει σε ιδιώτη γιατρό, ξοδεύοντας χρήματα που δεν έχει, γιατί δεν αντέχει την έξτρα ψυχολογική πίεση και το άγχος (περνάνε οι μέρες χωρίς αποτέλεσμα). Αναρωτιέμαι αν στην Αθήνα και χωρίς τους περιορισμούς του κορονοϊού θα ήταν πιο απλό, πάντως και στα εδώ νοσοκομεία που πήρα τηλέφωνο δεν κατάφερα να μάθω τη διαδικασία, τα βήματα που απαιτούνται και το χρόνο.
  Το μόνο που μου περιέγραψαν είναι ότι χρειάζεται εισαγωγή μια μέρα πριν και παραμονή άλλη μια μέρα, σύνολο δύο βράδια, με στόχο να με αποθαρρύνουν. Και όλοι σχεδόν με παρέπεμπαν στο γιατρό μου! Είναι τόσο αδιανόητο δλδ να μην έχει κάποιος την οικονομική άνεση να πληρώσει γυναικολόγο. Και τόσο απίθανο να μην έχει χρόνο να χάνει σε τηλέφωνα ή κάνοντας τουρ σε κλειστά για το κοινό νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα με “πληροφορίες” που μόνο πληροφορίες δεν παρέχουν!

  Αν κάποια πάντως ξέρει τη διαδικασία ας την γράψει έστω και τώρα, μπας και βοηθήσουμε την επόμενη….

  #71101

  Φούστα Κλαρωτή
  Συμμετέχων

  Δυστυχώς δεν υπάρχει στανταρ διαδικασία, μιλάμε για το ελληνικό δημόσιο. Εδώ ακόμα υπάρχουν νοσοκομεία που τα ραντεβού τους για να τα κλείσεις πρέπει να πάρεις σε διαφορετικούς αριθμούς από το 1535 και λοιπών γραμμών. Αυτό που θα έκανα θα ηταν να κλείσω ραντεβού να με δει γυναικολόγος μέσω του 1535 και εκεί να ζητήσω τη διακοπή της κυησης.

  #71239

  Between Worlds
  Συμμετέχων

  Επειδή είναι θέμα ταμπού, μήπως να έστελνες ερωτήση στο γυναικολόγο του site; Ό,τι και να σου πούμε εμείς, το έχετε σκεφτεί.

  Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.