Αυτό το θέμα περιέχει 11 απαντήσεις, έχει 12 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  The-R-Esti 2 εβδομάδες, 6 μέρες πριν.

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #37544

  Ιστορίες και συμβουλές για να ξέρουμε τι να προσέχουμε

  #39398

  Souko
  Συμμετέχων

  1) Πάντα μα πάντα οι πρώτες συναντήσεις σε δημόσιο χώρο. Καφε ή μπαρ. Οχι στο σπίτι του, όχι σε απομερο μέρος.
  2) Να βρεθείτε εκεί, μην δώσετε διευθυνση σπιτιού, όσο και τζεντλεμανικό και ας σας ακούγετε να σας πάρει/πάει σπίτι σας.
  3) Εαν δώσετε social media, να μην δώσετε προσβαση σε όλα τα στοιχεία σας (restricted profile)

  #39414

  Ένας πιθανός κίνδυνος είναι τα stds! Η αποφυγή στο 95% είναι η χρήση προφυλακτικού και ίσως και η ερώτηση προς τον σύντροφο. Δε πιστεύω ότι υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής 😉
  Ένας άλλος πιθανός κίνδυνος είναι η ανταλλαγή κινητού και το πιθανό πρήξιμο από το άλλο άτομο με μηνύματα και τηλέφωνα, αλλά εδώ μάλλον το πρόβλημα εντοπίζεται νωρίτερα στη λάθος επιλογή ανθρώπου για ανταλλαγή τηλεφώνων!
  Δε θα μιλήσω καν για τον κίνδυνο δολοφόνων, ανώμαλων συντρόφων γιατί αυτό είναι αυτονόητο. Το αποφεύγεις βλέποντας φωτογραφίες με φίλους, μιλώντας με ειλικρίνεια και ευθύτητα που (συχνά) φέρνει και τον άλλο να μιλήσει αντίστοιχα και γενικά με την εμπιστοσύνη στη διαίσθηση και το ραντεβού σε χώρο με κόσμο και ίσως και γνωστούς σου ανθρώπους.
  Τέλος ο σημαντικότερος κίνδυνος όλων! είναι να σου ραγίσει η καρδιά αν ερωτευτείς χωρίς ανταπόκριση! 😉 Αλλά αξίζει να το ρισκάρεις!

  #39867

  sousouradaa
  Συμμετέχων

  Εγώ όταν βγαίνω ραντεβού με κάποιον από τσατ πάντα ενημερώνω μία φίλη μου με ποιον βγαίνω, που θα πάω και της στέλνω και το τηλέφωνο του. Ξέρω σαν διαδικασία είναι κάπως, αλλά έτσι νιώθω μια ασφάλεια.

  #39973

  fantasmataki
  Συμμετέχων

  Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να χρησιμοποιήσω τέτοια apps, αλλά έχω 2 φίλες που ασχολούνταν αρκετά. Η μία κατέληξε σε 5χρονη σχέση και η άλλη στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Εντοπίζω 2 σπάνιους αλλά σημαντικούς κινδύνους:
  1.Την κακοποίηση και το θάνατο (βλ. serial killer badoo)
  2.Τη βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια του sex. Αυτή είναι η περίπτωση της δεύτερης φίλης, όπου ο τύπος που βγαίνανε για κανα μήνα ανέβασε βίντεο από κρυφή κάμερα σε τσοντοσάϊτ. Εκείνη το έμαθε πολύ αργότερα, με τη δίωξη δεν έκανε δουλειά, αλλά με νομικές απειλές στον ηλίθιο και με report στα sites το βίντεο κατέβηκε. Μάλιστα αποδείχτηκε ότι αυτός είχε κάνει το ίδιο σε άλλες 2 κοπέλες. Ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το τραύμα.
  Συμφωνώ με souko σε αυτά που προτείνει. Χρειάζεται προσοχή παιδιά.

  #40328

  De Leone
  Συμμετέχων

  Νομίζω η souko έχει δώσει τις πιο σημαντικές συμβουλές. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, θέλει προσοχή όταν γνωρίζεις κάποιον/κάποια ακόμα κι αν είναι μέσω του φιλικού σου περιβάλλοντος.

  Εγώ γνώρισα τη κοπέλα μου μέση ονλινε Εφαρμογής και τα πάμε σχετικά καλά. Αν υπάρχουν θέματα σίγουρα δεν είναι λόγω του μέσου με του οποίου γνωριστήκαμε.

  #40352

  Το παπί.
  Συμμετέχων

  Αυτούς παιδιά πρέπει να τους δίνετε με ονοματεπώνυμο. Άκου βίντεο σε τσοντοσαιτ! Μη σου πω φωτοτυπία με τη φωτογραφία του και τοιχοκολληση σε κάθε πυλώνα της ΔΕΗ.

  #41715

  Pannenkoek
  Συμμετέχων

  Πολλά μπορείς να καταλάβεις από το προφίλ και τους διαλόγους που κάνεις με κάποιον(α). Τα παρακάτω tips είναι δικά μου, μετά από εμπειρία με 3-4 dating apps και έχουν προληπτικό χαρακτήρα. Όχι ότι θα σου κανείς πει, γεια σου είμαι ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτι.
  1) Αν ο κάποιος στο προφίλ του έχει μόνο μία φωτογραφία, και αυτή είναι θολή, κουτσή, ανάποδη, ή πολύ too much σαν μοντέλο από φυλλάδιο ‘η/ και συνοδεύεται με άσχετα τύπου κατοικίδια, τοπία, κοιλιακούς, μηρούς κλπ. τότε κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι το κάνουν για δικούς τους προσωπικούς λόγους (προσωπικά δεδομένα, ανασφάλεια για την εμφάνισή τους), αλλά κατά κανόνα κάτι δεν κολλάει (έχω δει πολλά επεισόδια catfish).
  2) Αν κάποιος δεν γράφει τίποτα στην περιγραφή του (ανάλογα το app) ή κάτι κρύβει ή δεν μπήκε στον κόπο να γράψει κάτι επειδή βαριόταν τη ζωή του και δεν παίρνει το app στα σοβαρά, οπότε δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Αλλά όσο και ιδιωτική να θέλει να κρατήσει τη ζωή του, ε δεν είναι και μυστικός πράκτορας, κάτι άλλο τρέχει.
  3 α) Θεωρείται δεδομένο, αλλά καλό είναι να αναφέρουμε ότι ποτέ δεν ανταλλάσσουμε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (βλ. διεύθυνση), κωδικούς, δεν στέλνουμε λεφτά (εκτός αν το financial domination είναι κάτι που αρέσει anyway) και γυμνές φωτογραφίες ή φωτογραφίες με εσώρουχα, όσο και ωραίο προφίλ κι αν έχει κανείς, όσο κι αν μας αρέσει.
  3 β) Αν μια ερώτηση είναι άβολη, πολύ προσωπική, πολύ ιδιαίτερη μπορούμε πάντα να πούμε δεν θα ήθελα να απαντήσω, δεν νιώθω άνετα να μοιραστώ αυτήν την πληροφορία με έναν άγνωστο σε ένα chat/ first date
  Έτσι επειδή μας αρέσει, δεν χρωστάμε καμία εξήγηση πουθενά.
  4) Αν κάτι μας φαίνεται περίεργο σε κάτι ζητάμε διευκρινήσεις. Πχ. Μιλούσα στο Hinge με κάποιον που είχε στο προφίλ του την πρόταση “I will know that I met the one if you own a walk in shoe closet”. Όταν τον ρώτησα γιατί αυτό, μου αποκάλυψε ότι του αρέσει να τον πατούν με ψηλοτάκουνα και να τον κλοτσούν. Δεν είναι το στιλ μου, οπότε έφυγα τρέχοντας από τη συνομιλία. Οπότε ρωτάμε, για να ξέρουμε που πάμε να μπλέξουμε.
  5)Προσωπικά, αν κάποιος μου αρέσει ένα chat από εφαρμογή, φροντίζω να συνεχίσουμε στο Whatsapp. Κάντε το αντίστοιχο. Ζητήστε ακόμα Viber, Skype, Facebook κλπ. και δείτε αν όντος μιλάτε με αυτόν που νομίζετε. Εγώ προσωπικά προτιμώ πριν από κάθε πρώτο ραντεβού να έχω μια τηλεφωνική ομιλία. Ο προφορικός λόγος είναι πιο φλου και αυθόρμητος από το chat, όπου ως ένα βαθμό ο άλλος επεξεργάζεται και ελέγχει πολύ τι θα γράψει. Αν είναι αυτός που λέει ότι είναι, και selfies θα στείλει και τηλέφωνο θα κάνει,ακόμα και βίντεο κλήση/ skype (true story, ο πρώην μου το έκανε, ώστε να βεβαιωθεί ότι είμαι αυτή που λέω πριν το 1ο ραντεβού μας και επειδή του είχα πει ότι είχα παραπανίσια κιλά, ήθελε να ξέρει αν είμαι τανκ ή όχι) Ενίοτε παρέχει πολλές πληροφορίες από το background της κλήσης. Δικαιολογίες τύπου δεν δουλεύει η κάμερα, είναι λίγο κουλές Επίσης, αυτό θα βοηθήσει στο να εφαρμόσετε αυτό που αναφέρει η Sousourada πιο πάνω.

  #42354

  Μαρή Κοντό
  Συμμετέχων

  Γεια σας! Χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια dating apps και έχω βγει αναρίθμητα ραντεβού. Συμφωνώ με τις κοπέλες για όλα όσα ανέφεραν (συνάντηση σε δημόσιο χώρο, κάποιος άνθρωπος να γνωρίζει τι ώρα θα βγείτε και με ποιον κτλ κτλ).
  Για εμένα ωστόσο είναι πολύ σημαντικό το ένστικτο. Αν νιώθετε ότι κάτι δε σας κολλάει αλλά δεν μπορείτε να εξηγήσετε με λογικά επιχειρήματα τι είναι αυτό, ακούστε το ένστικτο σας. Αν υπάρχει αυτή η αίσθηση στο στομάχι σας ότι κάτι δεν πάει καλά μην την αγνοήσετε. Επίσης, αν βγείτε για ραντεβού και νιώσετε ότι δεν είστε ασφαλείς, μη διστάσετε να καλέσετε κάποιον φίλο ή γνωστό να σας συναντήσει ή μπείτε απλά σε ένα ταξί ακόμα και για να πάτε μέχρι το αυτοκίνητο σας. Γενικά θέλει πολλή προσοχή και όταν κάτι δε σας κολλάει καθόλου καλά να απομακρύνεστε γρήγορα.

  #68224

  Ariadni
  Συμμετέχων

  Η αλήθεια είναι πως τα dating apps κρύβουν κινδύνους. Ωστόσο το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, το Twitter και το Instagram που ο καθένας έχει ψεύτικο προφίλ και δεν ξέρεις με ποιον συνομιλεί στην πραγματικότητα

  #77249

  Ανώνυμος

  Συμφωνω με τους προηγουμενους η συναντηση να ειναι σε χωρο με κοσμο,ημερα και να ξερει καποιος που εισαι,ειναι πολυ βασικα,αν μπορεις να εχεις και μια φιλη μαζι απο αποσταση ακομα καλυτερα.
  Θελει προσοχη γιατι η ανωνυμια μπορει να κρυψει τα παντα και καποιος/α να πεσει ευκολο θυμα και ολα τα σχετικα.Εχουμε δει/διαβασει πολλα.
  Απλα να εχεις μιλησει με τον αλλον/ην αρκετα να εχεις βγαλει καποια συμπερασματα να το πω ετσι,να συναντηθειτε ναι,απο κει και περα ειναι βλεποντας και κανοντας πως θα παει ολο αυτο,αν σου κανει κλικ αν θες να ξαναβγεις,αν σε ξενερωνει.
  Απλα επειδη το ενστικτο μας βοηθαει ,το γραψανε και αλλοι,αν δειτε κατι περιεργο παιδια φευγετε αυτοματως.Και απο συνομιλια και απο συναντηση.
  Θελω να πω υπαρχουν πολλα περιεργα εκει εξω και καλο ειναι να κραταμε μια πισινη.

  #82142

  The-R-Esti
  Συμμετέχων

  Δεν είναι ακριβώς σχετικό με κίνδυνο αυτό που θέλω να μοιραστώ, αλλά νομίζω σχετίζεται με το “να ξερεις τι να προσέχεις.” Σε εφαρμογές που υπάρχει επιλογή “τι ψάχνω/what I am looking for”, αποφύγετε τους άντρες που δηλώνουν μόνο ” looking for new friends” αν ειστε ανοιχτες σε κάτι παραπάνω από σεξ (δηλ στο ενδεχόμενο σχέσης). Είναι καμουφλαρισμένο “εγώ φίλες έψαχνα, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μου ζητάς κατι παραπάνω”- εννοείται μετα από κάποιο χρόνο που έχετε βγει και έχετε ολοκληρώσει και γενικά νομίζετε οτι εξελίσσονται καλά τα πράγματα.

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.