Αυτό το θέμα περιέχει 14 απαντήσεις, έχει 10 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Jelly Roll 10 μήνες πριν.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 15 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #37542

  Τι είναι, γιατί υπάρχει, και πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε

  #38978

  Jelly Roll
  Συμμετέχων

  Νομίζω πως το σεξ είναι όπως όλες οι σωματικές λειτουργίες: για καλύτερη απόδοση θέλει εξάσκηση, εξερεύνηση και γνώση. Η πολύ καλή γνώση του σώματός μας και των ιδιοτήτων ή των ιδιαιτεροτήτων μπορεί να μας γλιτώσει από πολλή φασαρία. Τουλάχιστον αυτό έχω συμπεράνει από την προσωπική μου εμπειρία.

  Και τώρα που είπα για τη γνώση του σώματος, θεωρώ πως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μάθουμε στα κορίτσια που μεγαλώνουν, είναι πως όχι απλά έχουν μια τρύπα που λέγεται κόλπος και από αυτή τη τρύπα βγαίνει το αίμα της περιόδου και διαστέλλεται όταν γεννιούνται τα μωρά, όπως μας μαθαίνανε όλες στην εφηβεία μας, αλλά πως ο κόλπος είναι μυς. Έχει μύες. Μπορεί να διαστέλλεται και να συστέλλεται ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορεί να παθαίνει μέχρι και κράμπες. Ότι μπορούν να μάθουν τρόπους να διαχειρίζονται κάπως τους μύες του κόλπου τους προς όφελός τους. Μακάρι να έχουμε κάποιον βιολόγο στην παρέα που να με διαψεύσει ευχάριστα, αλλά σε κανένα σχολικό βιβλίο βιολογίας δεν αναφέρεται ότι ο κόλπος έχει μύες. Που είναι μάλιστα ελέγξιμοι. Δεν θυμάμαι να το λέει πουθενά όπου αναφέρεται το αναπαραγωγικό σύστημα, καμίας τάξης.

  Εδώ η μάνα μου, 60 χρονών γυναίκα, δεν ξέρει ότι ο κόλπος της έχει μύες, νομίζει ότι είναι μια κρεατένια τρύπα η οποία ξεχειλώνει άμα κάνεις πολύ σεξ και η ευχαρίστηση που παίρνεις από αυτήν είναι δουλειά του παρτενέρ σου, ο οποίος πρέπει να είναι και πολύ μάστορας και με μεγάλα προσόντα για να γίνει δουλειά και ότι ο κολπικός οργασμός είναι τρομερά δύσκολος και είναι πολύ τυχερή όποια τον έχει. Κλισεδιές δηλαδή, που τις πιστεύαμε και εγώ και οι φίλες μου όταν ήμασταν μικρές (κάτι που λέγαμε για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που δεν είχα) πριν αρχίσουμε να διαβάζουμε και να εξερευνούμε τα σώματά μας μόνες μας και με παρέα.

  Το ότι ο κόλπος έχει μύες που λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο το έμαθα αρκετά αφού είχα ήδη κάνει σεξ για πρώτη φορά, διαβάζοντας ένα άρθρο για μια κοπέλα η οποία έχει μια πάθηση όχι ευρέως γνωστή, όπου οι μύες του κόλπου της σφίγγονταν πάρα πολύ με τον παραμικρό ερεθισμό, με αποτέλεσμα να πεθαίνει στον πόνο κάθε φορά που έκανε σεξ. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι πολλοί από τους γιατρούς στους οποίους απευθύνθηκε δεν την πήραν στα σοβαρά κι όσοι την πήραν δεν ήξεραν τι να της πουν. Αυτό σαν γεγονός τι λέει; Ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον επιστημονικό κόσμο. Άλλωστε τι μας νοιάζει από το γυναικείο κόλπο; Να βγάζει παιδιά και να μην έχει μολύνσεις ώστε να μπορούμε να μπαίνουμε χαρούμενοι (ξερνάω).

  Η πατριαρχία φταίει που πάρα πολλά πράγματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχουν μελετηθεί επιστημονικά, ή μελετώνται δειλά, ή εν πάση περιπτώσει οι τεκμηριωμένες επιστημονικές γνώσεις που υπάρχουν πάνω στο θέμα δεν είναι διαδεδομένες στον ευρύ πληθυσμό. Αφού τι μας νοιάζει αν και πως η γυναίκα περνάει καλά, που βασικά δεν πρέπει να περνάει καλά, να βγάζει παιδιά πρέπει.

  Επίσης, αν η αυτοϊκανοποίηση ήταν τόσο απενοχοποιημένη όπως είναι για τους άντρες η προσωπική σωματική εξερεύνηση των γυναικών θα ήταν σε άλλο επίπεδο και θα προσέφερε πολλή γνώση και πολύτιμη γνώση.

  Επομένως, νομίζω πως η γενική απενοχοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερες γυναίκες να βελτιώσουν τους οργασμούς τους.

  Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Αυτή είναι μια πραγματικότητα η οποία βοήθησε έμενα να αλλάξω εντελώς προσέγγιση στο ζήτημα, γιατί δεν περνάω τόσο καλά, γιατί δεν τελειώνω, πώς θα τελειώσω κι εγώ ή γιατί πονάω τόσο γαμώτο μου, άρα και γιατί δεν το απολαμβάνω πάλι.

  #40485

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Θα ήθελα να προσθέσω τι έχω βιώσει ως γυναίκα που μπορεί να τελειώσει μόνο με άμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας. Νιώθω λίγο σαν τη μαμά σου, Jelly Roll. Νιώθω ότι είναι τυχερή όποια έχει κολπικό οργασμό. Όχι για τον άντρα, βέβαια, αλλά νιώθω ότι κάτι κάνει καλά η ίδια που εγώ δεν μπορώ. Ακόμα και σήμερα, δεν μπορώ να αποβάλλω το αίσθημα ότι δεν τελειώνω “φυσιολογικά”, ενώ ξέρω πόσο λάθος είναι και πόσο με έχει καταπιέσει κι εμένα και άλλες γυναίκες αυτό. Να΄ναι καλά το Α,μπα που μπόρεσα να το πω κάπου αυτό.

  Το καλό με εμένα είναι ότι πάντα μιλούσα στους σεξουαλικούς συντρόφους μου και έλεγα ακριβώς τι μου αρέσει. Κάποιοι το έπαιρναν άσχημα που δε μπορούσα να τελειώσω με το φιρφιρίνι τους, αλλά ήθελα… ειδική μεταχείριση.

  #40614

  no_roots
  Συμμετέχων

  Α κι εγώ επί χρόνια πίστευα πως είναι πολύ τυχερή όποια έχει κολπικούς οργασμούς. Αυτά τα χρόνια ήταν βασικά εκείνα που δεν είχα σταθερό σύντροφο, οπότε σπάνια είχα οργασμό (μαζί με άλλον) γιατί και ο άλλος δεν ασχολιόταν και εγώ δεν επέμενα για να ασχοληθεί. Δεν αισθανόμουν ακριβώς μειονεκτικά, αλλά κάπως άτυχη, με τον ίδιο τρόπο που θεωρώ ατυχία το ότι τα μαλλιά μου είναι σγουρά και όχι σπαστά.
  Αλλά γιατί αυτό είναι “κλισεδιά” Jelly Roll; Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω;

  #42283

  Jelly Roll
  Συμμετέχων

  Νομίζω πως κάτι πέρασα λάθος. Μάλλον είπα πολλά πράγματα μαζί και δεν έβγαλα πολύ νόημα. Η κλισεδιά πάει στις ιστορίες που πιστεύει η μάνα μου και όλος ο κόσμος γύρω από τον γυναικείο οργασμό και σώμα, και συγκεκριμένα ότι είναι ένας τόσο διαδεδομένος μύθος που καταντάει κλισέ. Ο μύθος δεν είναι το ότι είμαστε όλες δυνάμει κολπικές. Μπορεί και να μην είμαστε. Όπως μπορεί να μην είμαστε και κλειτοριδικές. Είναι ένας κλισέ μύθος το ότι η γυναικεία ικανοποίηση εξαρτάται αποκλειστικά και με οποιοδήποτε τρόπο από τον παρτενέρ ο οποίος πρέπει να έχει το χρυσό φιρφιρίνι και ότι πρέπει να έχει ένα πουλί να, με το συμπάθειο. Και όλοι αυτοί οι μύθοι, οδηγούν σε κακό σεξ και ανασφάλειες και για τα δύο φύλλα. Αυτό που χρειάζεται είναι χωρίς άγχος και ντροπή αναζήτηση, δοκιμές και να είμαστε ανοιχτοί σε πράγματα. Και κυρίως να αποδεχτούμε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι όλοι με τον ίδιο τρόπο.
  Κάποτε ένιωθα κι εγώ ότι δεν πρόκειται να ευχαριστηθώ το σεξ ποτέ, γιατί δεν είχα ούτε γνώση, ούτε εμπειρία, ντρέπομουν να ψαχτώ, να ψάξω, να ρωτήσω, να μιλήσω και δεν έβρισκα και το νόημα να το κάνω, αφού είχα ψιλιαστεί ότι θα άκουγα παπαριές.
  Να σου πω μόνο πολύ χαρακτηριστικά ότι έχω πολύ δύσκολο κλειτοριδικό οργασμό. Άμα το πεις αυτό σε κοιτάνε οι άλλες γυναίκες σαν ούφο, σου λένε ότι δεν είναι δυνατό, κι όμως αυτή είναι για μένα η πραγματικότητα. Από την άλλη είχα την τύχη, η μάλλον για την περίπτωση μου, την ατυχία, οι πρώτοι μου σύντροφοι να είναι όλοι 18+ και δεν μιλάω για την ηλικία προφανώς.Για εμένα αυτό το πράγμα, ότι και να έκανα, ήταν εφιάλτης γιατί το μισό ήταν πόνος, το άλλο μισό ήταν οργασμός, και θα τελείωνα σε μερικά μπες βγες, ή δεν θα τελείωνα και καθόλου αν εξ αρχής η ενόχληση που ένιωθα ήταν μεγαλύτερη. Αλλά δεν θα σταματούσα, γιατί περίμενα να μου συμβεί το μαγικό, ή γιατί πίστευα ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει επειδή δεν είμαι και πολύ συνηθισμένη και δεν κάνω και πολύ συχνά σεξ. Κι επέμενα και πονούσα γιατί πίστευα ότι δεν είναι δυνατόν να μην τρελαίνομαι με το 18+. Έτσι μου είχαν πει, έτσι έπρεπε να συμβαίνει. Αλλά αμ δε. Αργότερα ανακάλυψα ότι η δική μου ευτυχία κρύβεται στο 12-15.
  Και να έχω τόσους και να τόσους, να τρίβουν, να ξανατρίβουν, να γλείφουν, να ξαναγλείφουν, να δίνω οδηγίες, να δοκιμάζουμε το ένα, το άλλο, το παράλλο, να έχουν όλη την καλή διάθεση (όχι όλοι, κάποιοι μόνο) και να μην γίνεται τίποτα σπουδαίο, γιατί απλά με μένα δεν μπορεί να γίνει τίποτα σπουδαίο και αυτοί στο τέλος να νιώθουν κι άχρηστοι, κι εγώ να νιώθω άβολα με τη φάση και την κατάσταση μου γιατί ποια γυναίκα δεν μπορεί να τελειώσει κλειτοριδικά και η απάντηση να είναι “εγώ”.
  Και φταίνε τα κλισέ και για τη ντροπή μου και για τον πόνο και την άγνοια μου. Και νομίζω πως φταίνε για όλες μας.

  #42875

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Ρε συ Jelly, μπερδεύτηκα. Τι εννοείς κρύβεται στο 12-15; Ο πόνος ήταν κολπικός; Ανακάλυψες που οφειλόταν; Συγγνώμη αν κάνω ακατάλληλες ερωτήσεις, να σου πω μόνο ότι κι εγώ έχω ζήσει κολπικό πόνο για καιρό (όχι όταν ξεκίνησα το σεξ, πολύ αργότερα), που ναι μεν δεν ήταν τρελά έντονος, αλλά ήταν αρκετός για να με ξενερώνει και να με αγχώνει. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη σε τι οφειλόταν.

  #43027

  Γβρμ
  Συμμετέχων

  Jelly roll μαζί σου μαζί σου all the way (pun not intended) για τα μεγαλα τσουτσουνια που ντεμεκ φέρνουν την ευτυχία! Τεράστιο πρόβλημα από το πουθενά και για τα δυο φύλα, όντως.
  Η άσχετη απορία μου είναι βρε παιδί μου πώς μιλάς με τόση ακρίβεια για τα εκατοστά. 12-15 λέει και 18+!!! Είχες μεζούρα πρόχειρη;;; Σου το έλεγαν οι ίδιοι;;; Εγώ μόνο είμαι που ό,τι και να μου πει ο άλλος θα το πιστέψω, δεν είμαι καθόλου καλή στον υπολογισμό μικρών αποστάσεων και σκαμπαζω μόνο από «πονάω/δεν πονάω» «βολεύει/δεν βολεύει»;! Μπράβο σου όμως που το κατάλαβες, πολύ σωστή.

  #43139

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Διάβασα την απάντηση της Γβρμ και, το παραδέχομαι, είμαι αργόστροφη.

  (Γβρμ, χρησιμοποιούμε την ίδια μονάδα μέτρησης, χαίρομαι που δεν είμαι μόνη μου)

  #43182

  Between Worlds
  Συμμετέχων

  Κι εγώ αυτήν την μονάδα μέτρησης χρησιμοποιώ.

  #43425

  Χοντρό μπιζέλι
  Συμμετέχων

  Συμφωνω με jelly roll, αλλα θα ηθελα να ρωτήσω, σε ποια ταξη και σε ποιο μάθημα διδάσκεται η ανατομια και ιδιαίτερα των γεννητικών οργάνων στο σχολείο? Ειμαι 25 και δεν εχω καμια σχετική ανάμνηση. Αντίθετα έχω φιλες που δεν γνωριζουν τιποτα για το σωμα τους και μου έχει γίνει η εξης ερώτηση λόγω του οτι σπουδαζω ιατρικη :
  ” αν χρησιμοποιησω ταμπον πως θα κατουρησω στη θαλασσα? Δεν θα γεμίσει το ταμπον απο τα κατουρα?”. Θεωρούσε η εν λογω φίλη ότι η τρυπα ειναι μια. Με στιγμάτισε τοσο η ερώτηση οσο και ο προβληματισμος της υπολοιπης παρέας αφου μοιράζονταν την ίδια ιδεα.

  #43670

  Back to reality
  Συμμετέχων

  Εγω ηθελα να μοιραστω τα εξης.
  Ξεκινησα τις σεξουαλικες επαφες στα 18 και αυνεχισα στα φοιτητικα μου χρονια να κανω συχνα σεξ με ευχαριστηαη επι των πλείστων. Μου αρεσε το σεξ και το αποζητουσα. Ειχα καψες και υοηρχαν φορες που ηθελα οπωσδήποτε. Επισης ακουγα για ζευγαρια που ελεγαν οτι το κανουν 1 φορα τη βδομαδα και μου φαινοταν απαραδεκτο.
  Ερχομαι λοιπον στα 32 τωρα, που ειμαι σε σχεση 4 ετων οπου ζητημα να κανω 2 φορες το μηνα σεξ και αυτο οχι επειδη το αποζητω αλλα επειδη σκεφτομαι πως περασαν οι μερες και πρεπει να γινει.
  Ανακαλυψα δε, πριν απο 1 εξαμηνο πως ειχα ενα προβλημα με τις σαλπιγγες και αυτος μπορει να ηταν ενας λογο που τελευταια βιωνα εντονο πονο κατα την επαφη, κατι που με εκανε να εχω αποστροφη προς το σεξ. Τωρα εγχειριστηκα και ειμαι στην αναρρωση (δεν εκανα ακομα σεξ για να δω αν θα ειναι αλλιως).
  Με τον πονο δικαιολογω την αποστροφη μου αλλα δεν πονουσα ολα τα χρονια απο τα 27 εως τωρα που μειωθηκε η σεξουαλικη μου επιθυμια. Εχω κανει ορμονικες εξετασεις για να δω αν οφειλεται σε αυτο αλλα ηταν ολα ενταξει. Το εχει παθει καποια καποιος αυτο; να χασει την επιθυμια για επαφη; και σε τι γιατρο θα πρεπει να παω;

  #45837

  anastasia
  Συμμετέχων

  Αισθανομαι τυχερή που είχα κολπικό οργασμό έστω μια φορά με συγκεκριμένο παρτενέρ. Η εμπειρία είναι πολύ δυνατή, ήμουν αρκετά μικρότερη. Θεωρώ ότι δεν είναι θέμα τεχνικής αλλά προσέγγισης. Εμείς κοιμηθήκαμε γυμνοί, αισθανόμουν ένα βαθύτερο δέσιμο και δεν υπήρχε πίεση ( πολύ σημαντικό για εμένα), όταν αισθάνθηκα ότι το σώμα μου το αποζητά έκανα την πρώτη κίνηση. Καθότι δεν είχα έως τότε κολπικό οργασμό, δεν είναι ότι το είχα βάλει στόχο, απλως προέκυψε. Ελπίζω να ξαναπροκυψει στο μελλον… Αλλιώς θα μείνω με την ανάμνηση

  #46324

  Curious
  Συμμετέχων

  Back to reality, αν δεν υπάρχει πόνος και οι ορμονικές σου εξετάσεις είναι εντάξει, το πιο πιθανό είναι να μην είναι ιατρικό το θέμα.
  Για αρχή, θα πρότεινα να σκεφτείς τα παρακάτω:
  1. Το σεξ που κάνεις τώρα, όταν το κάνεις, σου αρέσει; Γιατί αν όχι (βαριέσαι, πονάς, δεν κάνετε πράγματα που σου αρέσουν, κλπ), η σκέψη του δε θα σου φέρνει κάψες.
  2. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή σου γενικότερα και στη σχέση σου συγκεκριμένα που συμβάλλουν στο να μειώσουν τη διάθεσή σου, έστω έμμεσα; Πχ μήπως δεν κοιμάσαι καλά, δεν τρως καλά, έχεις πολύ άγχος, δεν τα πάτε καλά με το συντρόφι σου, κλπ. Αν ισχύουν κάποια από αυτά, ή και άλλα, είναι λογικό το μυαλό και το σώμα σου να είναι προσανατολισμένα στο να λύσουν αυτά τα θέματα, οπότε το σεξ είναι αφενός πιο κάτω στις προτεραιότητές σου, αφετέρου πιο δύσκολο να το θέλει το σώμα σου, ακόμα κι αν θεωρητικά το θέλει το μυαλό σου.
  3. Η αλληλεπίδρασή σου με το συντρόφι σου, εμπεριέχει πράγματα που θεωρείς σέξι και θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς το σεξ ή να ανάψεις; Σε κάποιους ανθρώπους η διάθεση για σεξ μπορεί να έρθει αυθόρμητα, χωρίς κανένα ερέθισμα, σε πολλούς άλλους όμως η διάθεση έρχεται ως ανταπόκριση σε ένα σύνολο ερεθισμάτων. Οπότε αν δεν υπάρχει ερέθισμα, πιθανόν γι’ αυτό να μην υπάρχει και διάθεση.

  Αν τα αγγλικά σου είναι καλά, προτείνω ανεπιφύλακτα το Come as you are της Emily Nagoski, ένα βιβλίο για τη γυναικεία κυρίως σεξουαλικότητα, αλλά νομίζω είναι χρήσιμο για όλους.

  #46325

  Curious
  Συμμετέχων

  @anastasia, για εμένα ισχύει το αντίθετο, με εξαίρεση την πίεση (αν υπάρχει πίεση πολύ πιο δύσκολος ο οργασμός, κολπικός ή μη).
  Ο κολπικός οργασμός για μένα είναι καθαρά θέμα τεχνικής. Δηλαδή, η θέση των σωμάτων και των εμπλεκόμενων μελών του σώματος, η κίνηση, η ταχύτητα, η διάρκεια και η σταθερότητα (των κινήσεων, όχι της σχέσης) είναι που καθορίζουν αν θα τελειώσω έτσι ή όχι.
  Μέχρι στιγμής, είναι πολύ πιο εύκολο όταν είμαι από πάνω κι έχω εγώ τον έλεγχο. Με αργές και μεθοδικές κινήσεις, μπορώ να βρω αυτό που μου αρέσει και να έρθω σε οργασμό. Δε συμβαίνει πάντα, αλλά δεν πειράζει. Όταν έχει κάποιος άλλος τα ηνία, πιο δύσκολα, νομίζω γιατί πολλές φορές κινούνται πιο γρήγορα. Κι ενώ μου αρέσει πολύ και αυτό και πραγματικά το απολαμβάνω, σπάνια θα τελειώσω κολπικά έτσι, συνήθως πρέπει να συμμετέχει το χέρι μου.

  Από εκεί και πέρα, ισχύει ότι ισχύει και πιο γενικά, θέλω να ξέρω και να βλέπω ότι ο άλλος γουστάρει εμένα κι αυτό που κάνουμε, ότι θέλει να το απολαύσω κι εγώ, ότι είμαι ασφαλής μαζί του κλπ.

  #46981

  Jelly Roll
  Συμμετέχων

  Λίγο πολύ για όλους είναι ζήτημα προσέγγισης νομίζω. Ρε παιδιά, όχι δεν έχω μεζούρα πρόχειρη, αλλά σαν μοδίστρα κι εγώ με τα μικρομεγεθη μέχρι σαράντα πόντους έχω μια εξοικείωση αρκετή ώστε να πετυχαίνω τους πόντους με το μάτι 😉. Τεσπα. Όσο για το δικό μου το θέμα, ναι έχω κάπως στενό και ανελαστικό κόλπο. Οπότε με τα ιδιαιτέρως προικισμένα παιδιά ασφυκτιώ άσχημα.
  Αγαπητή back to reality, σεξ με το ζόρι δεν γίνεται. Αν δεν έχεις πραγματικά διάθεση και κάνεις απλά επειδή “πρέπει” να κάνεις, που δεν υπάρχει πρέπει, αυτό φωνάζουμε όλοι μαζί εδώ μέσα, είναι λογικό να μην ανταποκρίνεται το σώμα σου. Επειδή αγαπάς το σύντροφό σου, δεν είναι καν απαραίτητο ότι τον επιθυμείς σεξουαλικά ακόμα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μπορεί ούτε αυτό να είναι και απλά να το χόρτασες με κάποιο τρόπο. Χορταίνεται κι αυτό ακόμα. Κι εγώ έχω μειωμένη όρεξη πλέον, όχι στο βαθμό που αναφέρεις σίγουρα. Εγώ το λαχταρώ λιγότερο από ότι παλιά γιατί αυτό που μου κάλυπτε ψυχολογικά το ίδιο το σεξ, έχει υπερκαλυφθεί στην παρούσα φάση. Μια μέρα μπορεί να είναι αλλιώς. Μια μέρα μπορεί να αρχίσω να επιζητώ από το σεξ άλλα πράγματα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 15 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.