Αυτό το θέμα περιέχει 2 απαντήσεις, έχει 3 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Mafalda 4 μέρες, 19 ώρες πριν.

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #37542

  Τι είναι, γιατί υπάρχει, και πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε

  #38978

  Jelly Roll
  Συμμετέχων

  Νομίζω πως το σεξ είναι όπως όλες οι σωματικές λειτουργίες: για καλύτερη απόδοση θέλει εξάσκηση, εξερεύνηση και γνώση. Η πολύ καλή γνώση του σώματός μας και των ιδιοτήτων ή των ιδιαιτεροτήτων μπορεί να μας γλιτώσει από πολλή φασαρία. Τουλάχιστον αυτό έχω συμπεράνει από την προσωπική μου εμπειρία.

  Και τώρα που είπα για τη γνώση του σώματος, θεωρώ πως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μάθουμε στα κορίτσια που μεγαλώνουν, είναι πως όχι απλά έχουν μια τρύπα που λέγεται κόλπος και από αυτή τη τρύπα βγαίνει το αίμα της περιόδου και διαστέλλεται όταν γεννιούνται τα μωρά, όπως μας μαθαίνανε όλες στην εφηβεία μας, αλλά πως ο κόλπος είναι μυς. Έχει μύες. Μπορεί να διαστέλλεται και να συστέλλεται ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορεί να παθαίνει μέχρι και κράμπες. Ότι μπορούν να μάθουν τρόπους να διαχειρίζονται κάπως τους μύες του κόλπου τους προς όφελός τους. Μακάρι να έχουμε κάποιον βιολόγο στην παρέα που να με διαψεύσει ευχάριστα, αλλά σε κανένα σχολικό βιβλίο βιολογίας δεν αναφέρεται ότι ο κόλπος έχει μύες. Που είναι μάλιστα ελέγξιμοι. Δεν θυμάμαι να το λέει πουθενά όπου αναφέρεται το αναπαραγωγικό σύστημα, καμίας τάξης.

  Εδώ η μάνα μου, 60 χρονών γυναίκα, δεν ξέρει ότι ο κόλπος της έχει μύες, νομίζει ότι είναι μια κρεατένια τρύπα η οποία ξεχειλώνει άμα κάνεις πολύ σεξ και η ευχαρίστηση που παίρνεις από αυτήν είναι δουλειά του παρτενέρ σου, ο οποίος πρέπει να είναι και πολύ μάστορας και με μεγάλα προσόντα για να γίνει δουλειά και ότι ο κολπικός οργασμός είναι τρομερά δύσκολος και είναι πολύ τυχερή όποια τον έχει. Κλισεδιές δηλαδή, που τις πιστεύαμε και εγώ και οι φίλες μου όταν ήμασταν μικρές (κάτι που λέγαμε για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που δεν είχα) πριν αρχίσουμε να διαβάζουμε και να εξερευνούμε τα σώματά μας μόνες μας και με παρέα.

  Το ότι ο κόλπος έχει μύες που λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο το έμαθα αρκετά αφού είχα ήδη κάνει σεξ για πρώτη φορά, διαβάζοντας ένα άρθρο για μια κοπέλα η οποία έχει μια πάθηση όχι ευρέως γνωστή, όπου οι μύες του κόλπου της σφίγγονταν πάρα πολύ με τον παραμικρό ερεθισμό, με αποτέλεσμα να πεθαίνει στον πόνο κάθε φορά που έκανε σεξ. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι πολλοί από τους γιατρούς στους οποίους απευθύνθηκε δεν την πήραν στα σοβαρά κι όσοι την πήραν δεν ήξεραν τι να της πουν. Αυτό σαν γεγονός τι λέει; Ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον επιστημονικό κόσμο. Άλλωστε τι μας νοιάζει από το γυναικείο κόλπο; Να βγάζει παιδιά και να μην έχει μολύνσεις ώστε να μπορούμε να μπαίνουμε χαρούμενοι (ξερνάω).

  Η πατριαρχία φταίει που πάρα πολλά πράγματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχουν μελετηθεί επιστημονικά, ή μελετώνται δειλά, ή εν πάση περιπτώσει οι τεκμηριωμένες επιστημονικές γνώσεις που υπάρχουν πάνω στο θέμα δεν είναι διαδεδομένες στον ευρύ πληθυσμό. Αφού τι μας νοιάζει αν και πως η γυναίκα περνάει καλά, που βασικά δεν πρέπει να περνάει καλά, να βγάζει παιδιά πρέπει.

  Επίσης, αν η αυτοϊκανοποίηση ήταν τόσο απενοχοποιημένη όπως είναι για τους άντρες η προσωπική σωματική εξερεύνηση των γυναικών θα ήταν σε άλλο επίπεδο και θα προσέφερε πολλή γνώση και πολύτιμη γνώση.

  Επομένως, νομίζω πως η γενική απενοχοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερες γυναίκες να βελτιώσουν τους οργασμούς τους.

  Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Αυτή είναι μια πραγματικότητα η οποία βοήθησε έμενα να αλλάξω εντελώς προσέγγιση στο ζήτημα, γιατί δεν περνάω τόσο καλά, γιατί δεν τελειώνω, πώς θα τελειώσω κι εγώ ή γιατί πονάω τόσο γαμώτο μου, άρα και γιατί δεν το απολαμβάνω πάλι.

  #40485

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Θα ήθελα να προσθέσω τι έχω βιώσει ως γυναίκα που μπορεί να τελειώσει μόνο με άμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας. Νιώθω λίγο σαν τη μαμά σου, Jelly Roll. Νιώθω ότι είναι τυχερή όποια έχει κολπικό οργασμό. Όχι για τον άντρα, βέβαια, αλλά νιώθω ότι κάτι κάνει καλά η ίδια που εγώ δεν μπορώ. Ακόμα και σήμερα, δεν μπορώ να αποβάλλω το αίσθημα ότι δεν τελειώνω “φυσιολογικά”, ενώ ξέρω πόσο λάθος είναι και πόσο με έχει καταπιέσει κι εμένα και άλλες γυναίκες αυτό. Να΄ναι καλά το Α,μπα που μπόρεσα να το πω κάπου αυτό.

  Το καλό με εμένα είναι ότι πάντα μιλούσα στους σεξουαλικούς συντρόφους μου και έλεγα ακριβώς τι μου αρέσει. Κάποιοι το έπαιρναν άσχημα που δε μπορούσα να τελειώσω με το φιρφιρίνι τους, αλλά ήθελα… ειδική μεταχείριση.

  #40614

  no_roots
  Συμμετέχων

  Α κι εγώ επί χρόνια πίστευα πως είναι πολύ τυχερή όποια έχει κολπικούς οργασμούς. Αυτά τα χρόνια ήταν βασικά εκείνα που δεν είχα σταθερό σύντροφο, οπότε σπάνια είχα οργασμό (μαζί με άλλον) γιατί και ο άλλος δεν ασχολιόταν και εγώ δεν επέμενα για να ασχοληθεί. Δεν αισθανόμουν ακριβώς μειονεκτικά, αλλά κάπως άτυχη, με τον ίδιο τρόπο που θεωρώ ατυχία το ότι τα μαλλιά μου είναι σγουρά και όχι σπαστά.
  Αλλά γιατί αυτό είναι “κλισεδιά” Jelly Roll; Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω;

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.