Τοποθέτηση ετικέτας: , ,

Αυτό το θέμα περιέχει 3 απαντήσεις, έχει 4 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Ferenikei 8 μήνες πριν.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #51360

  El cachorro
  Συμμετέχων

  Γεια σας φίλες και φίλοι!
  Με το σύντροφό μου έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε να διευρύνουμε την οικογένεια μας αποκτώντας ένα παιδάκι. Από το νέο έτος θα το προσπαθήσουμε συνειδητά κι ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά. Αυτό που με αγχώνει μπορώ να πω πως είναι ο πρώτος καιρός. Πόσο συχνά τρώει, πώς το πιάνουμε, πώς το κάνουμε μπάνιο, εμείς κοιμόμαστε καθόλου, ξεκουραζομαστε; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις εμπειρίες και τις συμβουλές σας ή ακόμη και αστείες ιστορίες αν έχετε να διηγηθειτε. Σας φιλω πολύ!

  #51551

  Φούστα Κλαρωτή
  Συμμετέχων

  ολα να σας πάνε κατ΄ευχήν!
  Δεν ξέρω αν έχει νόημα να μπαίνουμε σε τέτοιες λεπτομέρειες πχ κοιμόμασταν,ξεκουραζόμασταν κλπ. Το κάθε παιδί και το κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Η δικιά μου κόρη για παράδειγμα από νεογέννητο λάτρευε τον ύπνο, δε μας ταλαιπώρησε καθόλου αυτό το θέμα. Της συναδέλφου μου το καημένο έχει κολικούς οπότε περνάνε όλο το βράδυ με ουρλιαχτά. Για πρακτικά θέματα θα βρεις βοήθεια σε ίντερνετ, καλα βιβλία, μαίες στο νοσοκομείο ακόμα και από τον παιδίατρο (ο δικός μας μάς είχε βοηθήσει πολύ σε τέτοια). Το μόνο για το οποίο έχω να σχολιάσω είναι το θέμα του πόσο συχνά τρώει. Όταν ακούω οδηγίες ταισματος του μωρού κάθε 3 ώρες αυστηρά και Χ ml γάλα αυστηρά…διαολίζομαι. Δεν είναι ρομπότ, μικροί άνθρωποι είναι, τάισέ το όποτε σου δείξει ότι πεινάει. Αν βλέπεις ότι δε χορταίνει δώσε κι άλλο γάλα. Ακούω κάτι πράγματα τύπου “βάλτο σε πρόγραμμα” και “μην το κακομαθαίνεις” για βρέφη τα οποία δρουν μόνο με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Το οποίο σημαίνει ότι οι βασικές ανάγκες πεινάω/φοβάμαι/πονάω πρέπει να καλυφθούν και όχι να τους συμπεριφερόμαστε λες και είναι φαντάροι. Τέλοσπάντων, μην το ξεχειλώσω το ζήτημα, γιατί δε ρώτησες αυτό.
  Αυτό που θα χρειαστείς είναι να είσαι σε απόλυτη εναρμόνηση με το σύντροφό σου γύρω από το θέμα παιδιού, ο πατέρας να εμπλακεί 100% σε όσα αφορούν το παιδί και όχι να πετάει χαρταετό.

  #51753

  Guardian
  Συμμετέχων

  Με το καλό και όλα να σας πάνε κατ’ευχήν! Όλες μας απασχολούν τα πρακτικά. Μέχρι να γεννήσουμε όμως διαβάζουμε τα άπειρα πράγματα, μετά ξεχνάμε τα περισσότερα και τα ξαναμαθαίνουμε στην πράξη όταν γεννήσουμε. Στην αρχή πιθανόν θα σου φαίνονται όλα πυρηνική φυσική και μετά από πολύ λίγο θα τα κάνεις αυτόματα, χωρίς σκέψη. Ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος. Να θυμάσαι να μην λογοκρίνεις τον εαυτό σου για αυτά που θα λες, θα σκέφτεσαι ή θα αισθάνεσαι και να θυμάσαι επίσης ότι όλα βελτιώνονται κάθε μέρα και περισσότερο. Καλή επιτυχία!

  #51916

  Ferenikei
  Συμμετέχων

  Ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος. Το λέω εγώ που ο γιος μου είναι δυόμιση μηνών.
  Γνωριζεστε με έναν νέο άνθρωπο που ήρθε να μείνει μαζί σας, έναν άνθρωπο που τώρα διαμορφώνεται και προσπαθείτε όλοι μαζί να βρείτε ισορροπίες.
  Νόρμες και κανόνες δεν υπάρχουν, το κάθε μικρούλι έχει δικό του χαρακτήρα και προσωπικότητα. Άλλο έχει κολικούς άλλο όχι, για παράδειγμα. Άλλο μπορείς να το πιέσεις να φάει παραπάνω, ο γιος μου κλείνει στόμα και γεια σας.
  Σε γενικές γραμμές, και όλα καλά να είναι, θέλουν κάθε τρεις ώρες περίπου φαΐ. Και τη νύχτα, στις αρχές. Να θυμάσαι να αλλάζεις πάνα τακτικά. Αγκαλίτσες. Αγάπη.Και ότι πει ο παιδίατρος. Φρόντισε να βρεις παιδίατρο πριν γεννήσεις γιατί πρέπει να το δει λίγες μέρες μετά την γέννα.
  Α, και να έχει viber (που θα το απαντάει, οχι διακοσμητικό).
  Με το καλό.

  #51962

  Between Worlds
  Συμμετέχων

  Από φίλες που πρόσφατα έκαναν παιδί, αυτό που είπαν είναι ότι (επειδή ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του) θα βρεις ένα άτομο (π.χ. μια άλλη μητέρα με λίγο πιο μεγάλο παιδί) που να εμπιστεύεσαι και να ακούς τις συμβουλές της. Και φυσικά, η μαία/μαίος, ή η/ο παιδίατρος. Οι πολλές απόψεις θα σε χαώσουν.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.