Αυτό το θέμα περιέχει 1 απάντηση, έχει 2 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  hakuna patata 8 μήνες, 3 εβδομάδες πριν.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #64771

  hakuna patata
  Συμμετέχων

  Πώς ανοίγεις μια 20xρονη και βάλε σχέση όταν δεν έχεις ιδέα πως γίνεται.Καθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

  #65182

  Curious
  Συμμετέχων

  Βήμα 1. Διευκρινίζεις τι εννοείς “ανοίγεις”:
  Είδη μη-μονογαμικών σχέσεων
  Είδη μη-μονογαμικών σχέσεων

  Βήμα 2. Καταβροχθίζεις σχετικό υλικό, για να καταλάβεις αν όντως το θέλεις, τι θέματα μπορεί να προκύψουν, πώς μπορείς να τα αποφύγεις/ λύσεις, πώς να το συζητήσεις με το συντρόφι σου αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Αν το έχετε ήδη συζητήσει, κάνετε τα βήματα 1 & 2 μαζί.
  Π.χ.
  Thirteen things I wish I’d learned before choosing non-monogamy
  Non-monogamy Help (Lola Phoenix)
  Multiamory Podcast

  Βήμα 3. Το συζητάς με το συντρόφι σου, συνεχίζετε να καταβροχθίζετε μαζί υλικό και να συζητάτε για το τι επιθυμεί ο ένας και ο άλλος από τη μη-μονογαμική σχέση.

  Βήμα 4. Ψάχνετε κοινότητες (facebook, forum σε αντίστοιχα site, αν γίνεται και κάποια στην περιοχή που είστε που να κάνουν συναντήσεις) για να έχετε ένα δίκτυο υποστήριξης. Κυρίως αν θέλετε κάτι ιδιαίτερα ανοιχτό (π.χ. πολυσυντροφικότητα). Αν θέλετε απλά να κάνετε σεξ μια φορά το χρόνο με άλλο άτομο, πιθανόν αυτό να μη χρειάζεται.

  Βήμα 5. Αφού αποφασίσετε τι ψάχνετε… το ψάχνετε. Συχνά μέσα από dating apps, σε κάποιες περιπτώσεις και μέσα από τις κοινότητες του βήματος 4 (δεν είναι όλες κατάλληλες). Καλό είναι να είστε εξαρχής ξεκάθαροι με τα καινούρια άτομα για το ότι είστε σε μη μονογαμική σχέση και για τη χρονική διαθεσιμότητά σας. Όταν βρείτε άτομα με τα οποία έχετε χημεία, ίσως βοηθήσει να συζητήσετε μαζί τους για αυτά.

  Βήμα 6. Προετοιμάζεστε ψυχολογικά για δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις και ανισορροπίες (π.χ. κάποι@ από τους 2 θα βρει υποψήφι@ πριν τ@ν άλλ@).

  Βήμα 7. You hope for the best.

  Γενικά, όσο καλύτερη είναι η επικοινωνία σας, όσο καλύτερα αντιλαμβάνεστε τα συναισθήματά σας, όσο καλύτερα μπορείτε να βάζετε όρια, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάει καλά το εγχείρημα. Αν αυτά δεν είναι καλά, θα δυσκολευτείτε και πιθανόν να πληγωθείτε. Αν μπορείτε, δουλέψτε τα πριν ανοίξετε τη σχέση.

  Συνεχίστε να επικοινωνείτε για το πώς σας φαίνεται, πώς αισθάνεστε, αν τελικά θέλετε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχατε συμφωνήσει αρχικά.

  Ελπίζω να βοήθησα! 😊

  #66361

  hakuna patata
  Συμμετέχων

  Ευχαριστώ πολύ!

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.