Αυτό το θέμα περιέχει 18 απαντήσεις, έχει 4 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  dev 2 μήνες, 3 εβδομάδες πριν.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #63431

  dev
  Συμμετέχων

  Χωρίσαμε μετά από 5 χρόνια σχέσης.Έκανα σχέση για λίγους μήνες με άλλον.Πίστευα πως είμαι καλά,πως βρήκα τον ένα και μοναδικό, αλλά σύντομα κατάλαβα πως δεν έπρεπε να είχα χωρίσει.Και επειδή ο πρώην επέμενε ακόμη ξαναγύρισα.Να του πω για τη σχέση αυτή ή θα του κάνω κακό;Έχω τύψεις…

  #63511

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Στη θέση σου θα το ελεγα. Όχι από υποχρέωση, αλλά γιατί προσωπικά δε μ’αρεσει να κρύβομαι από τον άνθρωπο μου, άσε που μπορεί να το μαθαίνε από αλλού.

  Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί έχεις τύψεις. Έκανες σχέση όσο ήσουν ελεύθερη, σωστά; Που είναι το κακό; Μπορεί κι εκείνος να έκανε κάτι όσο είχατε χωρίσει εξάλλου.

  #63516

  dev
  Συμμετέχων

  Όσο ήμουν ελεύθερη ναι.Τύψεις γιατί έπρεπε να του πω ότι προχώρησα όταν αυτός επικοινωνούσε μία στο τόσο για να τα ξαναβρούμε.Και να μην του λέω απλά να μη στέλνει,όπως έκανα.

  #63545

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Κατάλαβα. Αν όταν επικοινωνούσε εσύ δεν έστελνες διφορούμενα μηνύματα, αλλά ήσουν ξεκάθαρη στο ότι δεν θες να τα ξαναβρείτε και να μιλάτε, τότε ουσιαστικά του έδειξες ότι προχώρησες. Είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι το παίρνουν απόφαση μόνο αν τους πεις ότι υπάρχει άλλος – μερικοί ούτε και τότε. Αν αυτός ο άλλος ήταν ο λόγος για τον οποίο χώρισες τότε θα τον πληγώσει πολύ η πληροφορία. Το θέμα είναι, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να είσαι μαζί του κρατώντας αυτή την πληροφορία για τον εαυτό σου (με το ρίσκο να μαθευτεί που δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι); Ή θα νιώσεις καλύτερα αν το πεις και ξαλαφρώσεις με το ρίσκο να τον χάσεις;

  #63547

  dev
  Συμμετέχων

  Δεν ήταν διφορούμενα.Αντίθετα ήταν πολύ απόλυτα.Δεν ήταν ο λόγος ο άλλος.Ο λόγος ήταν η απόσταση κυρίως και όσα προβλήματα καθημερινότητας μπορεί να συνεπάγεται.Ρίσκο δεν υπάρχει,είναι σίγουρο πως η σχέση θα τερματιστεί. Και σίγουρα θα τον στεναχωρήσω και πάλι πολύ.Επίσης,στην παραμικρή πιθανότητα να πει οκ προχωράμε,είναι σίγουρο νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν ξεπερνιέται… αν σκεφτείς πως είναι ο ανδρικός εγωισμός.Και κάποια στιγμή στο μέλλον θα γυρίσει boomerang.Μήπως να αφήσω το χρόνο να περάσει;Να δω μήπως το ξεπεράσω;Γιατί πραγματικά το βάρος είναι μεγάλο.

  #63567

  Curious
  Συμμετέχων

  Κι εγώ νομίζω θα το έλεγα. Αφού χωρίσατε ήσουν ελεύθερη να κάνεις ότι θέλεις.
  Φυσικά και ξεπερνιέται κάτι τέτοιο. Όχι από όλους, ίσως.
  Ίσως πιο σημαντική ερώτηση είναι γιατί θεωρείς ότι αυτός συγκεκριμένα δε θα μπορούσε να το ξεπεράσει;
  Ίσως ακόμα πιο σημαντική ερώτηση είναι τι σε έκανε να καταλάβεις ότι δεν έπρεπε να είχες χωρίσει. Ίσως η απάντηση είναι κάτι που θα τον βοηθήσει να το ξεπεράσει;
  Τα προβλήματα που είχατε θεωρείς ότι θα λυθούν όταν τα ξαναβρείτε;

  #63618

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Ο αντρικός εγωισμός; Μήπως εννοείς τον εγωισμό του συγκεκριμένου άντρα;

  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χωρίσετε για κάτι τέτοιο. You were on a break και έκανες σχέση με κάποιον άλλον. Δεν του το είπες τοτε για τους λόγους σου (ένας καλός λόγος θα ήταν να μην τον πληγώσεις κι αλλο), αλλά ήσουν ξεκάθαρη ότι δε θες να είστε μαζί. Και τώρα που είστε πάλι μαζί θες να είσαι ειλικρινής. Πολύ τιμια σε βρίσκω. Αν πιστεύεις ότι θα σε χώριζε για κάτι τέτοιο, καλύτερα να το πεις για να ξέρεις τι άνθρωπος είναι μια ώρα αρχυτερα. Να πληγωθει λογικό, αλλά αν μετράει γιαυτόν η σχέση σας θα πρέπει να το ξεπεράσει, κυρίως επειδή δεν τον πρόδωσες κάπως.

  Αν σου είναι τόσο μεγάλο βάρος, δε νομίζω να σου φύγει με τον καιρό. Καλύτερα να το πεις. Επαναλαμβάνω όμως ότι σε θεωρώ απόλυτα σωστή.

  #63676

  dev
  Συμμετέχων

  Mafalda ναι…τον εγωισμό του συγκεκριμένου άνδρα εννοώ.Δεν θα δεχτεί πως κάποιος άλλος άγγιξε τη δικιά του. Εμένα π.χ. πραγματικά δε με νοιάζει τι έκανε στο μεσοδιάστημα, είναι απολύτως δικαιολογημένο και δε με αφορά καν να το θίξω σαν θέμα.

  #63675

  dev
  Συμμετέχων

  Curious κατάλαβα πόσο πολύ ταιριάζαμε και πως απλά πέρασε ο έρωτας και βγήκαν στην επιφάνεια οι αδυναμίες της απόστασης (που υπάρχει προς το παρόν λόγω δουλειάς). Ίσως έπρεπε να το παλέψω κι άλλο γιατί στις μέρες μας συνηθίζουμε να βάζουμε πιο σύντομα όρια ανοχής.

  #63710

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Dev, δεν μου φαίνεται καθόλου υγιές για σένα να είσαι με έναν άντρα που δεν δέχεται κάποιος άλλος να άγγιξε την κοπέλα του. Δεν μου πέφτει λόγος φυσικά και συγγνώμη για το θάρρος, αλλά μου χτύπησε καμπανάκι.

  Επίσης για το αν έπρεπε να παλέψεις, ο καθένας παλεύει όσο μπορεί κι όσο θέλει. Δεν υπάρχουν πρέπει ουτε η αυτοθυσία είναι ένδειξη αγάπης. Εκείνη την περίοδο ένιωσες ότι τα εμπόδια ήταν πολλά, άρα ορθώς έπραξες και χωρισες. Τώρα είναι το θέμα τι γίνεται.

  #63725

  dev
  Συμμετέχων

  Κατάλοιπα κακοποίησης…ναι δεν είναι υγιές.Σε κάποια άλλη κι εγώ αυτό θα έλεγα. Μπορείς να μου το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό με το καμπανάκι;Τι σκέψεις δηλαδή σου δημιούργησε;Για να δω αν σκέφτομαι το ίδιο…αν σκέφτομαι normal.

  (Πολύ βοηθητικές οι δύο παράγραφοι σου.Σ ευχαριστώ)

  Εκείνη την περίοδο όντως ένιωσα ότι τα εμπόδια ήταν πολλά.Όμως τώρα τι; Μήπως η κακή επόμενη εμπειρία με γυρνάει πίσω;Πως μπορεί να βεβαιωθεί κάποιος;ή κάτι τέτοιο απλώς πρέπει να το ξέρεις;

  #63771

  Μέντα
  Συμμετέχων

  Νομίζω πως η Mafalda έχει καλύψει αρκετά το θέμα. Θα ήθελα μόνο να σταθώ σε κάτι που είπες και μου χτύπησε. Χώρισες με τον πρώην και έκανες σχέση με κάποιον που θεώρησες τον ένα για σένα. Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα, που σημαίνει ενδεχομένως πως σου δημιούργησε συναισθήματα ή σου γέμισε κενά σε σημείο που ο πρώην σου δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Δεν μας λες τι έγινε και αποφάσισες ότι ο πρώην είναι τελικά αυτός που θες στη ζωή σου. Άλλαξε η συμπεριφορά του νέου συντρόφου; Είδες πράγματα που δεν είχες δει από την αρχή και σε τρόμαξαν; Προτίμησες την ασφάλεια του παλιού και γνωστού συντρόφου; Σε κάθε περίπτωση, αυτό που περιγράφεις είναι πως άφησες μια έντονη και όμορφη σχέση για έναν άνθρωπο που αν του πεις πως “σε άγγιξε άλλος όσο ήσασταν χωρισμένοι” δεν θα το αντέξει ο εγωισμός του.
  Μας δίνεις πολύ λίγες πληροφορίες, αλλά αυτό το σημείο νομίζω πως αξίζει να σημειωθεί.
  Με αυτά τα δεδομένα πάντως, κι εφόσον θες να τον κρατήσεις στη ζωή σου, εγώ δεν θα το έλεγα. 🙂

  #63855

  dev
  Συμμετέχων

  Περίπλοκη κατάσταση…ίσως να αντιλήφθηκα πως όσος έρωτας και ενθουσιασμός να υπήρχε στη νέα σχέση ταίριαζα περισσότερο με τον πρώην. Υπήρχαν π.χ. κάποια σημάδια ζήλιας. Μου έβγαινε και μένα αντίστοιχα υπερβολική ζήλια. Θέλω να το πω πάντως γιατί υποτίθεται θέλεις ό,τι έχεις στη ζωή σου, ειδικά αν θες να το κρατήσεις για πάντα, να είναι διάφανο,pure. Δεν πρέπει στον άνθρωπο μας να μπορούμε να τα λέμε όλα;Ή αυτά συμβαίνουν μόνο στο cinema και εγώ θα γεράσω ψάχνοντας μια τέτοια ιδανική σχέση?(ετών 35)

  #63833

  Mafalda
  Συμμετέχων

  Τι εννοείς κατάλοιπα κακοποίησης;

  Μου χτύπησε καμπανάκι γιατί μου ακούγεται σεξιστικό και κτητικό. Δεν θα τον πείραζε το συναισθηματικο κομμάτι, που εκεί να το καταλάβω, αλλά το ότι η κοπέλα του είχε δικαίωμα να κάνει ο, τι θελει ενώ ήταν ελεύθερη. Μου δείχνει έλλειψη σεβασμού και κατάπιεστικο χαρακτήρα. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά ούτε αν όντως έτσι είναι, αλλά δείχνεις σίγουρη ότι γνωριζεις ποια θα είναι η αντίδραση του.

  Δεν είναι καθόλου αναμενόμενη αντίδραση γενικά, πάντως. Να ζηλέψει λιγο, να πληγωθει, να το καταλάβω, αλλά από τη στιγμή που έχεις επιλέξει να είσαι μαζί του θα έπρεπε να αρκεί αυτό.

  Όντως δεν γράφεις πολλά που μάλλον είναι σημαντικά, όπως γιατί χωρισες και γιατί τα ξαναβρήκες με τον φίλο σου. Όπως επίσης γιατί θεωρούσες τον άλλον ιδανικό και τελικά άλλαξες γνώμη.

  Το ότι αναρωτιέσαι αν η κακή εμπειρία σε γύρισε στον πρώην λέει πολλά. Γύρισες για να μην είσαι μόνη και για να έχεις αγάπη από κάποιον ή όντως ξεπεράστηκαν τα εμπόδια; Γιατί αν είναι ακόμα εκεί, λογικά πάλι στο χωρισμό θα οδηγήσουν, εκτός αν κάπως ξεπεραστούν.

  Είναι διαφορετικά πράγματα το “γυρνάω γιατί μου ελειψε/δε βρήκα κάτι καλύτερο /αντέχω τελικά” και το “μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας και να κάνουμε νέα αρχή”.

  #63882

  dev
  Συμμετέχων

  Το καταλαβαίνω ότι το λες σαν ενδεχόμενο, αλλά δεν έψαξα για κάτι καλύτερο…κι ας μου έτυχε κάτι που θεωρούσα καλύτερο.Επέστρεψα γιατί μου έλειψε.Βέβαια τα προβλήματα ήδη φαίνεται πως δε θα λυθούν άμεσα (κυρίως με την απόσταση πάλι), αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Κι άλλο λούκι αναμένεται…
  Όσο για τα κατάλοιπα κακοποίησης, εννοώ πως έχω περάσει καταστάσεις καταπίεσης, οπότε κάτι τέτοια, όπως αυτό που ανέφερα, μου φαίνονται λίγο πταίσματα. Πολύ κακώς βέβαια…έπρεπε δηλαδή να το δω γραμμένο από εσάς για να συνειδητοποιήσω τη σημασία του.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.