Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 26 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #57201

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Δεν ήξερα σε ποια άλλη κατηγορία μπορούσε να μπει το θέμα και μιας και επηρεάζει άμεσα τη σεξουαλική ζωή μας αποφάσισα να το βάλω εδώ.

    Αποφάσισα να γράψω και στο φόρουμ μιας και μετά από πολλά χρόνια κολπικών μυκητιάσεων (τα δύο τελευταία επανέρχονται πάντα μετά την λήξη της θεραπείας, ακόμα κι αν ήταν επιτυχής), διαφορετικούς γιατρούς και πολλές θεραπείες/προληπτικές δράσεις/γιατροσόφια, δεν λέω να απαλλαγώ. Φυσικά η χλωρίδα του κόλπου μου έχει πάθει τα πάνδεινα, οπότε τώρα φοβάμαι να κάνω κι άλλη θεραπεία. Στο μεταξύ, ζω στην Αγγλία, έχω δώσει άπειρα λεφτά σε ιδιωτικό γιατρό και με τον NHS δεν βγάζω άκρη.

    Σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα που έχω, αυτό το πράγμα με ρίχνει πολύ. Πολλοί μου λένε ότι είναι ψυχολογικό, αν κι εγώ βλέπω ότι κάθε φορά που θα πάθω κάτι, από απλό κρυολόγημα μέχρι να πάρω αντιβίωση, θα επανεμφανιστούν. Και όσο και να προσέχω, κρυολογώ αρκετά συχνά.

    Περισσότερο ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου και ίσως να μάθω και τις δικές σας. Ευχαριστώ.

    #57556

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Εγώ μια φορά είχα πάθει μόνο πριν 5 χρόνια και μου πέρασε μετά από 2 βδομάδες με κάτι χαπάκια που έπαιρνα από το στόμα. Ξέρω όμως, 2 περιπτώσεις ας πούμε οικείων προσώπων στις οποίες οι μυκητιάσεις ήταν επίσης επίμονες για χρόνια. Στην πρώτη περίπτωση, οι μυκητιάσεις συνοδεύονταν από ουρολοιμώξεις. Τελικά έκανε κι άλλες εξετάσεις και της βρήκαν προκαρκινικές αλλοιώσεις από hpv. 2 χρόνια ταλαιπωρήθηκε με φάρμακα, αντιβιώσεις, θεραπείες οι οποίες της προκαλούσαν περισσότερες μυκητιάσεις κτλ παρόλα αυτά πέρασε από μόνο του και σήμερα η κοπέλα είναι μια χαρά! (κάτω των 30 ετών) Ήταν όμως πολύ ψυχοφθόρο και άλλαζε συνεχώς γιατρούς γιατί ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά καθώς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα στις γυναίκες, ακόμα αποτελούν πολλές φορές μυστήριο και ύπουλα στη διάγνωση. Η δεύτερη περίπτωση τα ίδια για χρόνια. Μετά από χρόνια, το πήρε απόφαση να κάνει παραπάνω εξετάσεις. Της βρήκαν ότι τόσα χρόνια είχε e coli το οποίο της προκαλούσε τις κολπίτιδες. Για να επιμένει τόσο, κάτι άλλο μπορεί να κρύβεται από πίσω. Έχεις κάνει εξετάσεις μήπως έχεις κάτι άλλο που σου προκαλεί τις μυκητιάσεις;

    #57565

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Sailor Earth! Έχω κάνει φυσικά τεστ ΠΑΠ και πολλές κολπικες καλλιεργειες για διάφορα σεξουαλικως μεταδιδομενα και δεν έδειξαν τίποτα πέρα από μύκητες (κάποια στιγμή είχα εμφανίσει και κολπίτιδα, αλλά μόνο αυτό). Μου έκαναν και κάποιες γενικές αίματος που ήταν καθαρές. Φαντάζομαι όμως η γνωστή σου έκανε αλλού είδους εξετάσεις, σωστά; Όσες φορές έχω ρωτήσει τον Έλληνα γιατρό μου, μου έχει πει ότι δεν χρειάζομαι άλλες εξετάσεις και ότι οι επαναλαμβανόμενες μυκητιασεις ειναι κάτι συνηθισμένο. Το θέμα είναι ότι δε μπορώ άλλο να ζω με αυτό,οποτε αποφάσισα ότι θα επισκεφτώ κι άλλον γιατρό να πάρω μια ακόμα γνώμη για το τι εξετάσεις μπορώ να κανω.

    #57567

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Η πρώτη είχε κάνει hpv test και βιοψία (βιοψία μόνο αν σου πει ο/η γιατός να κάνεις) και η δεύτερη ειδική εξέταση ούρων. Εγω αυτά δεν τα ξέρω πολύ καλά γιατί μέχρι στιγμής δεν είχα άλλο πρόβλημα πέρα από εκείνη τη μυκητίαση αλλά από όσα ακούω από φίλες και γνωστές, επειδή πολλοί γυναικολόγοι δεν είναι αρκετά καλοί ή δεν έχουν και πολλές γνώσεις (άλλος ειδικεύεται στο ένα, άλλος στο άλλο κτλ) ή μπορεί ακόμα και να βγάλουν τελειώς διαφορετικά συμπεράσματα, το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς και σε άλλους γυναικολόγους να πάρεις κι άλλες γνώμες. Καλή δύναμη και σου εύχομαι να το ξεπεράσεις σύντομα! <3

    #57571

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Σ’ευχαριστω πολύ! 🙂 <3

    #57594

    Ηλιοστάλλακτη
    Συμμετέχων

    Παλεύω ένα χρόνο με τους μύκητες


    …Μήπως εδώ υπάρχουν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες;

    #57629

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Χαχα, ευχαριστώ, αλλά ήταν δική μου η ερώτηση! Και είχα διαβάσει και μια προσωπική ιστορία που είχε σταλεί παλιότερα και είχε σχόλια από τον γιατρό. Θεωρούσα ότι η θεραπεία αυτή θα με βοηθούσε και όντως βοήθησε, μέχρι που τη σταμάτησα και λίγο καιρό μετά ξαναέπαθα μύκητες.

    #57636

    Ηλιοστάλλακτη
    Συμμετέχων

    χαχαχχα αν σου πω ότι το σκέφτηκα μετά;;!! Είπα μήπως υπάρχει και στα σχόλια κάτι χρήσιμο, γενικά αναφέρονται αρκετά πράγματα.

    #57664

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Σκέφτηκες αν ειναι μορφή αυτοανοσου? Τι θέλω να πω. Λόγω άγχους κλπ το σωμα σου επιτίθεται εκει.
    Μην γράψω για υγιεινή και για αποφυγή στενων εσώρουχων, θεωρώ οτι τα εχεις εφαρμόσει.
    Για να ξαναεμφανιζονται ειναι μια μορφή καταλαβες αυτοανοσου. Παιζει ρολο η χρήση αντιβιοτικών, τα κανει να ξαναεμφανιζονται, οπως επίσης και η αλόγιστη κατανάλωση ζάχαρης.
    Κυκλοφορούν κατι αμπουλες που αυξάνουν τα βακτηρια γαλακτικού οξέος και ετσι υπάρχει ισορροπία των οξέων και δεν εμφανιζεται συχνα.
    Δεν ξερω τι απο ολα αυτά εχεις κάνει.

    #57695

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Πολύ πιθανό αυτό που λες, AnnaR, αν και δεν ήξερα ότι μπορεί να θεωρηθεί αυτοάνοσο.

    Αντιβιοτικά έχω να πάρω πολύ καιρό, εκτός αν εννοείς αντιμυκητησιακά. Την τελευταία φορά που πήρα (χάπια και κρέμα) έδρασαν και μετά από ένα μήνα τα ίδια: κρύωμα και ξανά ενοχλήσεις.

    Αυτό για την κατανάλωση ζάχαρης το έχω ακούσει, αλλά δεν θεωρώ ότι το παρακάνω. Βέβαια, τρώω αρκετούς υδατάνθρακες, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Επίσης αναρωτιέμαι αν κάπως συνδέεται με τον υποθυρεοειδισμό. Άκουσα και για συγκεκριμένες διατροφές αλλά δεν ξέρω αν είναι απάτη.

    Εννοείς αμπούλες φαρμακευτικές; Προς το παρόν έχω δοκιμάσει να τρώω κάτι ειδικά γαλακτοκομικά προιόντα που υποτίθεται βοηθάνε το ανοσοποιητικό. Μου τα πρότεινε γυναικολόγος στην Αγγλία. Βέβαια, ο Έλληνας γιατρός μου θεωρεί ότι αυτά δεν κάνουν απολύτως τίποτα κι ότι η λύση πρέπει να είναι κολπική θεραπεία/πρόληψη.

    #57707

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Mafalda εχω διαβασει για αμπουλες ναι που αδειαζεις το περιεχομενο στον κολπο ωστε να αποκατασταθει η ισορροπια. Κυκλοφορουν και συμπληρωματα διατροφής που περιέχουν προβιοτικά ( βακτήρια γαλακτικού οξέος).
    Προσωπικα θα προτιμουσα τις αμπουλες γιατι δρουν απευθειας, καταλαβες , οχι οτι και τα συμπληρωματα δεν κανουν καλα τη δουλεια τους. Μια χαρα την κανουν. Απλα οι αμπουλες δρουν επι τοπου , καταλαβες.
    Δες αυτο (χωρις να θελω να κανω διαφημιση, σιγουρα θα υπαρχου αντιστοιχα αλλων εταιριων):
    “Gynofit Κολπικo gel με γαλακτικό οξύ

    Γαλακτικό οξύ κατά των συμπτωμάτων βακτηριακής κολπίτιδας

    Το Gynofit / Κολπική γέλη κατά της κολπίτιδας είναι ο σύμμαχος κάθε γυναίκας στην αντιμετώπιση αλλα και πρόληψη των συμπτωμάτων κολπίτιδας.
    Η δραστική και ταυτόχρονα απαλή φόρμουλα του Gynofit συνδιάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του γαλακτικού οξέως, λεβουλινικού οξέως, ρ-ανισικού οξέως & γλυκογόνου.
    Ενδείκνυται για χρήση σε όλες τις μορφές κολπίτιδας.
    Κλινικές μελέτες δείχνουν οτι το Gynofit συμβάλλει στην ταχεία αποκατάσταση της κολπικής χλωρίδας και μείωσης των συμπτωμάτων κολπίτιδας όπως κνησμό, αίσθημα καύσου, δύσοσμες εκκρίσεις.”

    Το αυτοανοσο γιατι το ανεφερα. Ειχα γνωστη μου που εξαιτιας μιας περιοδου εντονου αγχους και στεναχωριας, εβγαλε δερματιτιδα στην πλατη, νευροδερματιτιδα της ειπαν , δηλ την ετρωγε εντονα το συγκεκριμενο σημειο οταν αγχωνοταν κλπ. Το ειπα αυτοανοσο, εντος εισαγωγικων, γιατι μπορει να περασες παλια μια κολπιτιδα , την θεραπευσες, κι επειτα επειδη περασες αγχος ή στεναχωρια ή οτιδηποτε αλλο, το σωμα σου εστιασε εκει. Βρηκε εκει μια αδυναμια αν θες και σου βγαινει συχνοτερα εκει. Γιατι απο τη στιγμη που και τη θεραπεια κανεις κανονικα , τοτε?
    Γνωμη μου παρε γνωμη αλλου γιατρου. Καμια φορα ενας γιατρος αλλης ειδικοτητας μπορει να μας πει κατι κι αυτο το κατι να μας γλιτωσει.
    Σε συμβουλευω να ψαχτεις. Παρε κι αλλες γνωμες. Κατι καπου θα βρεις τη λυση.

    #57779

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Άννα! Έχεις δίκιο, θα ψαχτώ περισσότερο και με άλλους γιατρούς.

    Έχει ενδιαφέρον γιατί οι δύο τελευταίοι γιατροί που με είδαν είχαν αντίθετες απόψεις ως προς τη θεραπεία – ο ένας μου είπε ότι η θεραπεία πιάνει, απλώς είμαι πολύ ευαίσθητη και κάθε φορά το σώμα εστιάζει εκεί, όπως λες κι εσύ, ενώ ο άλλος πιστεύει ότι δεν έχω βρει τη σωστή θεραπεία που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα μια και έξω. Αλλά τείνω να συμφωνήσω με την πρώτη άποψη.

    Έχω ήδη αγοράσει ένα παρόμοιο τζελ και σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Έχει αντίστοιχη δράση. Περιμένω, όμως, να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου.

    #57781

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Mafalda μου αυτό που αρρωσταίνεις συνέχεια μου συνέβαινε κι εμένα μια περίοδο και τελικά είχα έλλειψη βιταμίνης D. Από τη στιγμή που η βιταμίνη ήρθε σε φυσιολογικά επίπεδα, σταμάτησα να είμαι κρυωμένη όλη την ώρα.

    Αυτό θυμήθηκα και, με ένα γρήγορο ψάξιμο, βρήκα ότι η έλλειψη βιταμίνης D σχετίζεται με κολπίτιδες:
    https://m.naftemporiki.gr/story/1482013

    Δεν ξέρω αν μπορεί να σχετίζεται και με μυκητιάσεις αλλά, αφού όποτε κρυώνεις έχεις και μύκητες, δεν χάνεις τίποτα να το δεις κι αυτό, τουλάχιστον για το ανοσοποιητικό σου.

    #57786

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Αυτό που λες no_roots είναι πάρα πολύ πιθανό, μιας και εδώ που μένω δε με βλέπει ήλιος και είχα πράγματι έλλειψη βιταμίνης D πριν κανα χρόνο. Πήρα συμπληρώματα για πολύ καιρό αλλά δεν αποκλείεται να τα ξαναχρειάζομαι. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που τσεκάρω κάθε χρόνο έτσι κι αλλιώς λόγω θυρεοειδή, αλλά καλά που το είπες για να ρωτήσω συγκεκριμένα. Δεν είχα ιδέα ότι σχετίζεται με κολπίτιδες!

    Εντωμεταξύ, άσχετο λίγο, αλλά θυμάμαι τα πρόσφατα σχόλια σε μια ερώτηση στο Α,μπα για τα ελληνικά χαζογιατροσόφια και την τοπική εφαρμογή γιαουρτιού για τις κολπίτιδες και, πραγματικά, μόνο αυτό δεν έχω κάνει ακόμα!

    #57789

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Είναι μεγάλο θέμα η βιταμίνη D, εγώ μένω στην Ελλάδα, με βλέπει αρκετά ο ήλιος και οκ φοράω καθημερινά αντηλιακό στο πρόσωπο αλλά όχι και στο σώμα, και πάλι έχω έλλειψη. Το βρήκα τυχαία, μέσω του θυρεοειδούς κι εγώ, και πραγματικά λύθηκαν αρκετά προβλήματα όταν ήρθε σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι σημαντική βιταμίνη, οι γιατροί την αντιμετωπίζουν σαν ορμόνη πλέον (λόγια του ενδροκρινολόγου) και η έλλειψή της δημιουργεί αρκετά προβλήματα, ακόμα και ήπια κατάθλιψη.

    Θέλει λίγο προσοχή και με τα συμπληρώματα, όταν τα παίρνεις πρέπει να τσεκάρεις πως όντως σε πιάνουν, σου ανεβάζουν τα επίπεδα δηλαδή, και να δεις ποιό είναι το κατάλληλο για τον οργανισμό σου. Επίσης, όταν η βιταμίνη έχει φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα, μη νομίζεις πως θα παραμείνει εκεί από μόνη της. Για να καταλάβεις, εγώ πριν το καλοκαίρι είχα 60 (δεν θυμάμαι μονάδα μέτρησης), σταμάτησα τα συμπληρώματα, πήγα διακοπές, βόλτες, με είδε πολύ ο ήλιος και το φθινόπωρο η βιταμίνη είχε πάει 28 (έλεος). Πώς γίνεται ούτε ο γιατρός μπορεί να το εξηγήσει.
    Αυτό που θέλω να πω είναι πως ενδεχομένως χρειάζεται πιο συχνή παρακολούθηση και μία φορά το χρόνο να είναι λίγο.

    Όπως και να ‘χει, πραγματικά εύχομαι να είναι αυτό μια λύση στο πρόβλημά σου, τα γιαούρτια κλπ δεν τα σχολιάζω καν 🙂

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 26 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.