Τοποθέτηση ετικέτας: , ,

Αυτό το θέμα περιέχει 9 απαντήσεις, έχει 7 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Wonderland 7 μήνες, 1 εβδομάδα πριν.

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #40243

  De Leone
  Συμμετέχων

  Οικογένειες που δεν ακολουθούν το στάνταρ μαμά+μπαμπάς+παιδιά, γιαγιάδες παππούδες κλπ. Τι δυσκολίες υπάρχουν; Ποσό αποδέκτες είναι; Τι πρέπει να ξέρουν τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά; Πως αντιμετωπίζεις τους γονείς οι οποίοι ακόμα δεν κατανοούν πως δυο άντρες ή δυο γυναίκες μπορούν να κάνουν οικογένεια ;

  #40376

  Marilyn
  Συμμετέχων

  Είμαι σε αυτήν τη φάση ακριβώς. Σε μυστήρια χώρα του εξωτερικού, παντρεμένη με άλλη γυναίκα και με μωράκι να φτάνει όπου να’ναι. Όλα αυτά που στην Ελλάδα δε θα τολμούσα να σκεφτώ, εδώ είναι απλά, εύκολα, αποδεκτά. Η στήριξη εδώ με έχει συγκινήσει. Και στην Ελλάδα, μια άλλη ζωή, μια ψεύτικη. Ευτυχώς δε χρειάζεται να επιστρέφω συχνά και να αντιμετωπίζω την κατάσταση εκεί ούτε να δίνω λογαριασμό σε κανέναν.

  Υπάρχουν νομικά θέματα, ανάλογα με τη χώρα βέβαια. Σίγουρα πριν κάποιος/κάποια σκεφτεί να έρθει στο εξωτερικό για να προγραμματίσει οικογένεια, θα έλεγα να ενημερωθεί για το τί ισχύει σύμφωνα με το νόμο της κάθε χώρας γιατί συνήθως προστατεύτει τους πολίτες της αλλά ενδεχομένως όχι ανθρώπους με άλλη εθνικότητα. Τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακόμη γκρίζα ζώνη και η κατάσταση είναι διαφορετική στην κάθε χώρα.

  Απογοητεύομαι με τα σχόλια στο ίντερνετ σε άρθρα σε ελληνικά μέσα (ακόμη και στα προοδευτικά και υποστηρικτικά) που αφορούν την lgbti+ κοινότητα. Υπάρχει όλο και περισσότερο μίσος. Αυτός είναι και ο λόγος που δυστυχώς δεν μπόρεσα ποτέ να αντιμετωπίσω την οικογένεια και τους γνωστούς στην Ελλάδα καθώς είναι προφανέστατη η ομοφοβία και ο συντηρητισμός και δεν αξίζει καν να δοκιμάσω. Προτίμησα να φύγω. Σε υπερβολικά θρήσκες, συντηρητικές οικογένειες, αν κάποιος το έχει κατορθώσει να φέρει τη ρήξη, θα ήθελα πραγματικά να ακούσω την ιστορία.

  #40452

  De Leone
  Συμμετέχων

  Και γω επίσης θα ηθελα να ακούσω success stories σ αυτό το κομμάτι…

  @marilyn ακόμα και με το δύσκολο κομμάτι της ιστορίας σου, μέχρις ωραία νέα να μοιραστείς !! Χίλια μπράβο που έφυγες και έκανες τις επιλογές σου !!

  Εγώ προσωπικά αυτό που βλέπω θετικό στην δίκη κου ιστορία είναι ότι οι γονείς μου στηρίζουν τη σχέση μου με τη κοπέλα μου και με παροτρύνουν να κάνω παιδί.

  Δεν αναφέρουν δεύτερο γονιό ή πως θα ναι γι’αυτούς αν έχουν ένα εγγονάκι που δεν θα είναι βιολογικά συνδεδεμένο μ αυτούς αλλά έχουν ψάξει πράγματα όπως τράπεζα σπέρματος και σύμφωνο συμβίωσης.

  (Επίσης η ελληνίδα μάνα μου κρυφό-χαίρεται στη πιθανότητα να χωρίσω γιατί καμία δεν είναι καλή για τη κόρη της …. αλλά ας κάνω ένα παιδί .. Αυτό το προσεγγίζω με χιούμορ αλλά αν υπάρχει άλλη τοποθέτηση γι αυτό το κομμάτι είναι ευπρόσδεκτη)

  #41334

  bozonio
  Συμμετέχων

  Και εμείς είμαστε σε φάση που το σκεφτόμαστε. Το κόλλημα μέχρι στιγμής είναι η δουλειά μου αφού κάνω ακαδημαϊκή καριέρα και μετακομίζουμε συχνά. Marilyn αν επιτρέπεται σε ποια χώρα είσαι; Εμεις είμαστε Αγγλία αλλά σύντομα γυρνάμε Αμερική και συγκρίνουμε την αντιμετώπιση των lgbt οικογενειών αλλά και το σύστημα υγείας.
  Ευτυχώς από πλευράς οικογένειας είναι και οι δυο πολύ υποστηρικτικές. De Leon και εμένα οι γονείς μου θέλουν πολύ να κάνουμε παιδι αν και θα προτιμούσαν να το κυοφόρησω εγώ (αποκλείεται).

  #43234

  Marina
  Συμμετέχων

  Κορίτσια μπράβο σας!
  Marilyn με το καλό το μωράκι σας!!

  #43973

  Ανώνυμος

  Marilyn, η απάντησή σου με συγκίνησε, με έκανε να χαμογελάσω. Εύχομαι και σε εσάς και στη bozonio και τη σύντροφό της τα καλυτερότερα 🙂 <3

  #45113

  Marilyn
  Συμμετέχων

  Ευχαριστούμε πολύ όλους σας για τις ευχές! Η μικρή γεννήθηκε και ευτυχώς είναι μια χαρά μέχρι τώρα. Η εμπειρία μας έφερε ακόμη πιο κοντά ως ζευγάρι και είμαστε μια πολύ χαρούμενη ομάδα πλέον. Φυσικά ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας. Πάντως προσπαθούμε να ξεκουραζόμαστε εναλλάξ και να στηρίζουμε η μία την άλλη και η στήριξη που έχουμε από τη δική της οικογένεια αλλά και από όλους τους φίλους μας είναι υπέροχη!

  Bozonio, μένουμε Βρυξέλλες εμείς. Αγγλία με Αμερική θα πρέπει να έχει διαφορά πάντως, έτσι; Με τον Τραμπ δεν είναι πιο δύσκολα τα πράγματα πλεόν; Έχει αλλάξει κάτι νομικά;

  Και ένα τεράστιο μπράβο σε όλες τις υποστηρικτικές οικογένειες! Να τις αγαπάτε λίγο παραπάνω!

  #47055

  bozonio
  Συμμετέχων

  Ανώνυμε και Μαρίνα, ευχαριστούμε πολύ! Είναι τόσο όμορφο να διαβάζουμε υποστηρικτικά σχόλια. Το μεγαλύτερο μέρος του Ίντερνετ είναι πολύ εχθρικό για τις lgbt οικογένειες.

  Marilyn πολλά συγχαρητήρια για το μωράκι σας! Εύχομαι ό,τι καλύτερο!
  Αγγλία και Αμερική έχουν πολλές διάφορες στο σύστημα υγείας. Και το θέμα με την Αμερική είναι ότι υπάρχουν πολλές νομικες διάφορες μεταξύ πολιτειών. Για παράδειγμα ενώ ο γάμος είναι παντού νόμιμος, σε πολλές πολιτείες πρέπει να γίνει υιοθεσία δεύτερου γονέα ακόμα και αν το παιδί αποκτήθηκε μέσα στο γάμο. Επίσης σε κάποιες πολιτείες είναι νόμιμο να σου αρνηθούν ιατρική βοήθεια για να κανεις παιδί για θρησκευτικούς(!) λόγους. Ευτυχώς εμείς πάμε σε μια από τις καλύτερες πολιτείες σε αυτά τα θέματα. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτό το θέμα λόγω Τραμπ μέχρι στιγμής αλλά δε θα το απέκλεια.

  Από πλευράς κόστους δυστυχώς και Αγγλία και Αμερική είναι ακριβή διαδικασία. Ένα στρειτ ζευγάρι που πηγαίνει για υπογονιμότητα μπορεί να πει ότι προσπαθούν μόνοι τους ένα χρόνο και μετά στην Αγγλία είναι δωρεάν και Αμερική συνήθως καλύπτεται από την ασφάλεια. Ένα ζευγάρι λεσβιών πρέπει πρώτα να πληρώσει 6 σπερματεγχυσεις στο γιατρό για να αποδειχθεί υπογονιμότητα. Όποτε είναι κάποιες χιλιάδες δολλαρια πολύ εύκολα.

  #47139

  Μαύρο Γατί
  Συμμετέχων

  Ααααχ παιδιά πολύ συγκινήθηκα να ακούω οικογενειακές ιστορίες τέτοιες ❤️❤️ Μακάρι να γνωρίσω κι εγώ σύντομα τη γυναίκα μου να γράψω κι εγώ 🙂 (επίσης κι η δική μου μαμά επιμένει να το κυοφορησω εγώ αλλά αποκλείεται, σε νιώθω όσο τίποτα bozonio 😁)

  #53430

  Wonderland
  Συμμετέχων

  Γεια σε όλες και ολους! Παρακολουθώ εδώ και καιρό τη ζωή στο σάιτ και χαίρομαι που έχει δημιουργηθεί εδώ ένας ασφαλής τόπος επικοινωνίας με ανθρώπους που λίγο πολύ μοιραζόμαστε κοινές απόψεις και ανησυχίες. Παίρνω λοιπόν και γω το θάρρος να σας συστηθω:Ειμαι η wonderland, και μαζί με την αγαπημένη μου σύντροφο είμαστε οι ευτυχείς μαμάδες μιας λατρεμενης δίχρονης μικρούλας! Ζούμε στην Αθήνα και Θα θέλαμε πάρα πολύ να ερθουμε σε επικοινωνία με άλλες οικογένειες σαν και την δική μας για να γνωριστουμε, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες της καθημερινότητας μας, να νιώσουμε λιγότερο μόνες. Να πω εδώ ότι μέχρι στιγμής ειχαμε θετική αντιμετώπιση από όσους γνωρίζουν το στάτους μας, τόσο τον οικογενειακό/φιλικό περίγυρο όσο και τους επαγγελματίες που χρειάστηκε να συμβουλευτούμε για διάφορα θέματα. Για ευνόητους λόγους όμως, η ζωή που ζούμε στο ευρύτερο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον δεν είναι εντελώς “ανοιχτή” κάτι που μας στενοχωρει και μας “φρενάρει” σε ένα βαθμο. Η αλήθεια απελευθερώνει! Κ όσο περισσότερη συμπαράσταση και υποστήριξη έχει κανείς, τόσο περισσότερο ατσαλωνεται απέναντι στις κακοτοπιες που είμαι βέβαιη ότι θα συναντήσουμε στο μέλλον, αν και αισιοδοξω ότι όλα καλά θα πάνε τελικα..
  Διάβασα και τα προηγούμενα σχόλια , θέλω να ευχηθώ κάθε ευτυχία/επιτυχια στα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν ήδη ή σκέφτονται να μεγαλώσουν την οικογένεια τους με ένα παιδί. Ανυπομονώ πραγματικά για τις απαντήσεις σας

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.