Αυτό το θέμα περιέχει 8 απαντήσεις, έχει 3 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  AllesGoed 16 ώρες, 51 λεπτά πριν.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #40399

  Θα ήθελα να μάθω πώς συνδυάζετε η υπόλοιποι την καριέρα και την οικογένεια. Απο το Σεπτέμβριο ξεκινάω να δουλεύω πάλι (τώρα είμαι σε γονική άδεια) και θα έχει ο άντρας μου για λίγο καιρό γονική άδεια. Σε ένα χρόνο περίπου θα πρέπει να αποφασίσω αν θα θέλω να κάνω μια δουλειά με 41 ώρες την εβδομάδα, σταθερό ωράριο, η οποία δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, ή μια δουλειά με άγνωστο ωράριο, την οποία όμως ξέρω ότι λατρεύω. Ο άντρας μου έχει μια δουλειά επίσης 40 ώρες την εβδομάδα και κάνει στο σπίτι ακριβώς όσα εγώ, για να μην πω και περισσότερα. Η ερώτηση είναι λοιπόν, πώς την βγάζετε εσείς οι υπόλοιποι σούπερ γονείς, που συνδυάζετε καριέρα και οικογένεια; Τι συμβουλές δίνετε για εμάς τους καινούργιους γονείς;

  #40494

  AllesGoed
  Συμμετέχων

  Το πιο σημαντικό είναι να βρεις το χώρο και τους ανθρώπους που θα είναι μαζί με το παιδί σου όταν δουλεύεις. Αν νιώθεις ότι το παιδί σου ειναι κάπου που το φροντίζουν τότε θα μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου.
  Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι ότι όταν τελειώνεις τη δουλειά πρέπει να την αφήνεις πίσω. Δηλαδή όσο χρόνο έχεις με το μικρό να είναι για το μικρό. Καλό θα ήταν να αφήνεις το κινητό κάπου που δεν το βλέπεις (για τους tech freaks αυτο)
  Αν μπορείς και έχεις τη δυνατοτητα να βρεις καθαρίστρια, η ζωή σου θα διευκολυνθεί κατά 30%.

  #40626

  Φούστα Κλαρωτή
  Συμμετέχων

  Προσυπογράφω ο,τι είπε και η AllesGoed. Επίσης πρέπει να φτιάξετε ένα σχέδιο δράσης με το συντροφό σου (α)για την καθημερινή σας ζωή όταν θα δουλεύετε και οι δυο (δουλειές, φροντίδα παιδιού, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μένει ελεύθερος χρόνος και για τον καθένα σας κλπ) (β)για τις έκτακτες περιστάσεις. Αν πχ διαλέξεις τη σίγουρη, βαρετή δουλειά των 41ωρών ίσως αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να λείπεις πιο εύκολα για να καλύπτεις περιπτώσεις που αρρωσταίνει το παιδί ή να έχεις περισσότερη άδεια. Πρέπει λοιπόν να συνυπολογίσεις τι βοήθεια υπάρχει/θα πληρώσετε και τις συνθήκες εργασίας τις δικές σας. Και κάτι τελευταίο, άφθονος χρόνος για προσαρμογή του παιδιού με το χώρο-πρόσωπο που θα το φροντίζει όταν θα γυρίσεις στη δουλειά.

  #40671

  Ευχαριστώ και τις δυο σας. Ναι, τον χρόνο προσαρμογής τον έχουμε κανονίσει. Έναν μήνα, όπου θα πηγαίνω κι εγώ μαζί με τον μικρό και σταδιακά θα αυξάνουμε τις ώρες απουσίας μου. Πιστεύω αρκεί, τι λέτε εσείς; Τις ώρες που θα περνάω εκεί μαζί τους, θα μπορέσω να αξιολογήσω και το πώς δουλεύει αυτή η γυναίκα με τα παιδάκια, οπότε AllesGoed, πιστεύω το έχουμε κι αυτό καλυμμένο. Προς το παρόν ο μικρός είναι πολύ κοινωνικός, γι’ αυτό φροντίσαμε πηγαίνοντας σε συναντήσεις με άλλα παιδάκια και μαμάδες, αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει αυτό.

  Ουφ με αγχώνει πολύ το θέμα! Σκέφτομαι να κάνω αυτή τη δουλειά με τα άγνωστα ωράρια ένα-δύο χρόνια, να δω πώς θα πάει και πώς θα ταιριάζει αυτό στην οικογένειά μας κι αν δω ότι δεν… τότε θα το γυρίσω στην άλλη. Νιώθω τυχερή που έχω αυτήν την επιλογή τουλάχιστον.

  Αυτό με το σχέδιο δράσης, επίσης καλή ιδέα. Οι αρρώστιες με τρομάζουν ιδιαίτερα… Ήταν πρώτη φορά άρρωστος πρόσφατα κι είχε πυρετό μια εβδομάδα… Ευτυχώς ζούμε στη Γερμανία και μπορούν οι παιδίατροι να δίνουν άδεια και στους γονείς, 10 ημέρες το χρόνο για τον καθένα.

  #40766

  Φούστα Κλαρωτή
  Συμμετέχων

  Καρχαρία μου, μια χαρά ακούγεται, μην αγχώνεσαι. θα σου πρότεινα επίσης να αρχίσεις να χτίζεις και από τώρα το story στο παιδί. Παράδειγμα: αν γνωρίζετε από τώρα την κυρία με την οποία θα συνεργαστείτε, μπορείτε να περνάτε έξω από το σπίτι της αραιά και πού και να του λες, εεε κοίτα Καρχαριάκι, εδώ θα έρχεσαι του χρόνου. Αντίστοιχα μοιραστείτε ιστορίες δικές σας από τότε που πηγαίνατε σχολείο. Και καλές και κακές (εδώ με έμφαση στο πώς νιώσατε και πώς λύσατε το πρόβλημα τελικά). Μπορείτε να πάρετε επίσης και βιβλία, υπάρχουν υπέροχοι τίτλοι με θέμα την πρώτη μέρα στο σχολείο κλπ. Ψιλοξέρω το σύστημα στη Γερμανία, οπότε δε θα είναι σε πλαίσιο σχολικό ακριβώς τώρα, αλλά αυτά θα σας χρησιμεύσουν και για τα επόμενα χρόνια. Δε θέλω να σε αγχώσω, αλλά στα έκτακτα πρέπει να λάβεις υπόψη σου όχι μόνο και πότε αρρωσταίνει ο μικρός, αλλά και πότε μπορεί να αρρωστήσει η κυρία λόγου χάριν. Πάντως, μην ανησυχείς τόσο, ζείτε σε μια οργανωμένη χώρα. Αφού μπορούμε να τα καταφέρουμε εμείς στην παράνοια της Ελλάδας, όλα θα πάνε καλά 🙂

  #40772

  Α ναι, πες κι αυτό! Πρέπει να ρωτήσουμε τους εργοδότες μας αν γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις να τον παίρνουμε μαζί μας στη δουλειά… Μια συνάδελφος μια μέρα είχε φέρει την κόρη της, αλλά το κοριτσάκι ήταν 7 χρόνων. Αλλιώς πρέπει να παίρνουμε άδεια.

  #40854

  AllesGoed
  Συμμετέχων

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να επιτρέπεται να παίρνεις το παιδί στη δουλειά όταν δεν έχεις που να το αφήσεις. Φαντάζεσαι να το κάναμε όλοι αυτο; στη δική μου δουλειά ούτε το teleworking επιτρέπεται λόγω παιδιού. Επίσης ποιόν κοροϊδεύουμε, τι παραγωγή να βγάλεις με το διχρονο να χορεύει και να σου δείχνει κάτι κάθε 2.5 λεπτα; Όπως όλοι μας, θα πάρεις της αδειες που προβλέπει ο νόμος για όταν είναι άρρωστο το παιδί, και μετά θα πάρεις και κανονική άδεια που δεν θες αλλά τι να κάνεις.οκ αυτό έκανα εγω. Άλλοι συνάδελφοι το παίζανε άρρωστοι,αλλά εγω δεν μπορώ να κοροϊδεύω. Πάντως μετά τον πρώτο εξουθενωτικο χρόνο παιδικού σταθμού που, μα την Παναγία, ήταν άρρωστο καθε βδομάδα χωρίς υπερβολές, μετά ξαφνικά ηρέμησαν τα πράγματα.

  #40789

  Φούστα Κλαρωτή
  Συμμετέχων

  Δε νομίζω ότι θα έχετε τέτοια θέματα στη Γερμανία αλλά σιγά σιγά πρέπει να τα σκεφτείτε όλα και να καλύψετε κάθε ενδεχόμενο. Εγώ πχ που λόγω δουλειάς μια περίοδο ταξίδευα, ήμουν ήσυχη γιατί ήξερα ότι αν μας καλέσουν από το σχολείο επειδή το παιδί έκανε εμετό, ο άντρας μου θα μπορούσε να πάει να την πάρει και να τη φέρει στο γραφείο του. Μας έχει γίνει τόσο δεύτερη φύση, που την Κυριακή ξεκινάμε να λέμε “εγώ την Τρίτη θα έχω meetings, μη με υπολογίζεις για έκτακτα”, “εγώ την Τετάρτη θα σχολάσω αργά, οπότε δες το πρόγραμμά σου, ανέλαβε το φαγητό κλπ”. Σε όλο αυτό θα παίξει ρόλο και ποιος δουλεύει πιο κοντά στο φροντιστή του παιδιού όπως καταλαβαίνεις. Αλλά, ξαναλέω, ζούμε Ελλάδα!!

  #40912

  AllesGoed
  Συμμετέχων

  Σοβαρα; δεν το έχω ξανα-ακουσει αυτό με τα παιδιά στη δουλειά! Καρχαρία γράψε λάθος τότε, μπορεί στη δική σου τη δουλειά να αφήνουν να παίρνεις και τα παιδιά.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.