Αυτό το θέμα περιέχει 1 απάντηση, έχει 2 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Coco 8 μήνες, 2 εβδομάδες πριν.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #50338

  Coco
  Συμμετέχων

  Καλημέρα σε όλη την παρέα!
  Θα μπορούσαν τα άτομα που ζούνε στην Δανία να μου πουν την γνώμη τους για τη ζωή εκεί? Είστε ευχαριστημένοι σε γενικες γραμμές? Κόσμος/Καιρός/Δουλειές/δομές κτλ… Εγώ μεγάλωσα στη Γερμανία κ εδώ κ 4 χρόνια ζω σε γειτονική της χώρα. Έχω σχέση με Δανο εδώ όμως και οι δυο δεν μπορούμε να φανταστούμε να μείνουμε εδώ για πολλά χρόνια καθώς δεν μας καλύπτει η όλη νοοτροπία κ ο τρόπος ζωής. Όποτε το σκέφτομαι σαν ενδεχόμενο να πάμε στη χώρας καταγωγής του. Για Ελλάδα λίγο δύσκολο το βλέπω αλλά δεν το αποκλείω. Όσες φορές έχω πάει μαζί του εκεί περάσαμε πολύ ωραία κ σαν γενική εικόνα μου άρεσε τόσο η χώρα όσο κ ο κόσμος. Αυτός είναι λάτρης του καλού καιρού κ με αποθαρρύνει λιγάκι. Του αρέσει που ζούμε κεντρική Ευρώπη λόγω κλίματος κ λόγω επιλογών για εκδρομές/ταξίδια… Λείπει άλλωστε 10 χρόνια απο τη Δανία δεν γνωρίζει την επίκαιροτητα.
  Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

  #53496

  passenger
  Συμμετέχων

  Γεια σου Coco, προσωπικά είμαι καινούργια στη χώρα, η εντύπωση σου λοιπόν, είναι ότι οι πρώτοι μήνες της εγκατάστασης είναι αρκετά δυσκολοι ειδικά όσον αφορά την έυρεση διαμονής (αμα έχετε κατοικίδιο το πράγμα δυσκολεύει σημαντικά). Στην Κοπενχάγη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα κατοικιών προς ενοικίαση γιατί η αγορά είναι στραμμένη κυρίως στην πώληση τους. Επειδή ο φίλος σου είναι ντόπιος πιστεύω για εκείνον θα είναι αρκετά εύκολα τα πράγματα αλλά εσύ θα δυσκολευτείς αρκετά στην αρχή. Μόνο η έκδοση του αντίστοιχου ΑΜΚΑ στη Δανία προυποθέτει να εχεις συμβόλαιο (κατά προτίμηση >1 έτος) ενοικίασης ώστε να αποδείξεις τη μόνιμη κατοικία. Σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο https://www.nyidanmark.dk/en-GB για να καταλάβεις λίγο τι παίζει. Συνοπτικά θα σου πρότεινα να κάνετε μια έρευνα για τη διαμονή και αν αυτό πάει καλά τότε τα υπόλοιπα είναι θέμα πρωσωπικών σας προτιμήσεων.

  #58308

  Coco
  Συμμετέχων

  Γεια σου passenger, ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου και τις πληροφορίες.
  Τα θεματα διαμονής, ΑΜΚΑ, γραφειοκρατικά Κτλ δεν με απασχολούν τοσο. Περισσότερο εννοουσα τον τροπο ζωής, τον κοσμο, την αίσθηση να ζεις εκει. Το περιβάλλον σου. Δηλαδή εάν η δουλεια, διαμονή κτλ. Ειναι στρωμένα, περνας καλα;
  Σου εύχομαι καλη εγκατάσταση κ καλη συνεχεια.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.