• Αυτό το θέμα έχει 34 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη Amedea.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 35 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #52842

    Amedea
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Θα ήθελα την βοήθειά σας, στο εξής θέμα. Είμαι σε μια σχέση, η οποία κοντεύει να κλείσει χρόνο. Ο σύντροφός μου είναι πολύ κοινωνικός και εξυπηρετικός ως χαρακτήρα, παράλληλα είναι χωρισμένος αρκετά χρόνια. Αυτός ο χωρισμός τον ταραλούνησε πολύ, τον έκανε να ψάξει να βρει τι πήγε στραβά μέσα από βιβλία αλλά και δημιουργώντας καθαρά φιλικές σχέσεις με γυναίκες, όπου οι συζητήσεις ήταν πιο εποικοδομητικές πάνω σε θέματα σχέσεων. Επομένως έχει αρκετές γυναίκες φίλες, που σημαίνει ότι είναι ευαισθητοποιημένος και σε θέματα ισότητας οπότε το επικροτώ και μου αρέσει. Μέσα σε αυτές όμως, υπάρχει και μια γυναίκα, με την οποία η σχέση είναι πιο στενή. Θέλω να πω, πως η επικοινωνία αν δεν είναι καθημερινή μπορεί να είναι μέρα παρά μέρα. Κυρίως από εκείνη. Θα του στείλει συχνά καλημέρες, μπορεί να τον πάρει ή να του στείλει μηνύματα για να του μιλήσει για το πιο ασήμαντο και ανούσιο θέμα μέχρι θέματα επαγγελματικής, οικογενειακής φύσης ή που αφορούν στη δική της σχέση (η οποία βρίσκεται σε τέλμα και επίκειται ίσως χωρισμός). Αυτό γίνεται όποτε της καπνίσει και ενώ ο σύντροφός μου δεν της απαντάει πάντα, αυτή μπορεί να επιμείνει ξανά. Εμένα αυτό μου ξενίζει και με ενοχλεί. Ποτέ δεν είχα κολλητό και αν είχα, υποθέτω, ότι όταν αυτός θα βρισκόταν σε σχέση θα ήμουν πιο διακριτική στην επικοινωνία. Μέχρι τώρα δεν την έχω γνωρίσει από κοντά αλλά μόνο μια φορά έτυχε να μιλήσουμε τηλεφωνικώς για λίγα λεπτά. Πιστεύω ότι είναι θέμα του συντρόφου μου να βγούμε μαζί ώστε να γνωριστούμε. Του εξέφρασα πως αυτή η σχέση με φέρνει σε αμηχανία και μου έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ερωτηματικό, εκείνος μου είπε ότι δεν το είχε αντιληφθεί, ότι εάν ήταν να συμβεί κάτι θα είχε συμβεί, ότι εκείνος έχει επιλέξει να είναι μαζί μου, ότι ήδη έχει βάλει κάποια όρια όπως το ότι δεν σηκώνει το τηλέφωνο πάντα και το ότι της είπε, πως προτεραιότητα στο χρόνο του έχω εγώ και μετά όλοι οι άλλοι. Εμπράκτως ισχύουν όλα αυτά. Επίσης είπε ότι θα κανονίσει να βγούμε να γνωριστούμε. Ωστόσο το ΣΚ που έλειπα ταξίδι κανόνισαν και βγήκαν οι δυο τους. Περιμένω να δω αν όντως θα κανονίσει να βγούμε τελικά οι τρεις μας. Εκείνη είναι πολύ όμορφη γυναίκα. Σίγουρα θεωρώ ότι τον κολακεύει να βγαίνει μαζί της, είναι μια δεκαετία μικρότερή μας. Εμείς είμαστε 40+. Και οι δύο τον γνωρίσαμε πριν περίπου 4 χρόνια, που σημαίνει ότι δεν είναι να πεις και από μικροί ώστε να υπάρχει μια σχέση ζωής που να τους δένει. Αυτήν τη σχέση τη νιώθω σαν αγκάθι, δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο, δεν είμαι ζηλιάρα και ούτε μου αρέσει να κάνω σκηνές, το θεωρώ αστείο, δεν είμαστε παιδιά πια. Μπορεί όντως όλο αυτό να είναι φιλικό;

    #52938

    Ηλιοστάλλακτη
    Συμμετέχων

    Αγαπητή φίλη, δράττομαι της ευκαιρίας να πω κι εγώ τον πόνο μου. Βρίσκομαι κι εγώ σε μια ας πούμε παρόμοια θέση, παρόμοιες ηλικίες κι εμείς , πολύ κοινωνικός αυτός, σχέση 2 χρόνια. Εκείνος ασχολείται με ένα σπορ στο οποίο εγώ δυσκολεύομαι να ακολουθήσω. Κι εδώ έρχεται η δική μας «μικρούλα», ετών 30, με την οποία γνωρίστηκαν μόλις πέρυσι στην κοινή αυτή δραστηριότητα, με την οποία, ωστόσο, δεν περιορίζονται στο κοινό τους χόμπι αλλά και σε καφέδες, βόλτες, σινεμά, εκδρομές κλπ. Έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις έως καυγάδες, καθώς η εν λόγω δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή μου, και κάθε κοινή τους έξοδο την μαθαίνω – όταν την μαθαίνω – από σύμπτωση και πάντα εκ των υστέρων. Ο ίδιος υποστηρίζει σθεναρά όσα κι ο δικός σου, ότι αν ήταν να γίνει κάτι θα είχε γίνει, κι έχει επιλέξει να είναι μαζί μου, και το νιώθω ότι το εννοεί. Θα σου πω μόνο το εξής: ότι είναι να γίνει, θα γίνει έτσι κ αλλιώς. Δεν μπορούμε να εμποδίζουμε ούτε να έχουμε έλεγχο πάνω σε άλλους ανθρώπους, παρά μόνο σε μας, κι αυτό ενίοτε με δυσκολία! Επομένως εστίασε στο να περνάτε εσείς καλά, γιατί από την πείρα μου θα σου πω πως όποτε το έκανα, περνούσαμε όντως υπέροχα, κι έτσι δεν «αποζητούσε» την παρέα της. Όποτε εξέφραζα δυσαρέσκεια, σαν κακομαθημένο παιδί κανόνιζε μαζί της εκδρομές κλπ (και μάλιστα με κοινή διανυκτέρευση) Κι εγώ δυσκολευόμουν να δεχτώ πως γίνεται να μπαίνει στη ζωή σου τόσο έντονα ένας άνθρωπος που δεν είναι, όπως λες, παλιά φίλη ας πούμε. Είναι πολύ σημαντικό το ότι της έχει θέσει όρια, πάντως. Το αν αυτή δεν τα σέβεται, δεν έχει σχέση με σένα, μόνο εις βάρος της είναι. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

    #53082

    Amedea
    Συμμετέχων

    @stropeleki συμφωνώ στο ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, ευχαριστώ για την απάντηση. Τις εξόδους τους, τις πληροφορούμαι από τον ίδιο, βέβαια συμβαίνουν όταν δεν μπορώ εγώ. Έχουν μια συχνότητα ανά 15 μέρες περίπου, ενώ η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και τηλεφώνων είναι συχνή. Η αλήθεια είναι ότι τους πρώτους μήνες δεν είχα δώσει σημασία αν και μου την είχε αναφέρει από την αρχή. Στις διακοπές που περάσαμε για μια εβδομάδα, μου έκανε εντύπωση η επιμονή της να επικοινωνεί, ενώ ήξερε ότι ήμασταν μαζί. Το να την γνωρίσω δεν σημαίνει ότι θα λυθεί αυτή η προβληματική συμπεριφορά, αλλά πραγματικά η δια ζώσης επαφή πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να καταλάβω κάποια πράγματα γι’ αυτήν τη σχέση. Όπως και να έχει, όπως λέει και η Λένα το πρόβλημα το έχουμε με τους συντρόφους μας και όχι με τα τρίτα πρόσωπα.

    #53111

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    @Amedea, αν κάτι μου κάνει εντύπωση στην ιστορία σου είναι ότι είστε ένα χρόνο μαζί και δεν έχεις ακόμα γνωρίσει την καλύτερη του φίλη. Μιλάνε κάθε μέρα, δεν είναι μια απλή γνωστή. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι’αυτό;

    Όλα τα άλλα μου φαίνονται μάλλον φυσιολογικά, με την έννοια ότι ο ίδιος είναι ειλικρινής και βάζει όρια. Και βέβαια μπορούν ένας άντρας και μια γυναίκα να είναι φίλοι.

    Τώρα το γιατί εκείνη επικοινωνεί τόοσο συχνά, μου κάνει λίγο θέμα. Είναι μία σχέση που την είχαν πάντα; Είναι ότι αυτή είναι στα χωρίσματα και θέλει υποστήριξη; Αυτός τι παίρνει από την τόσο συχνή επαφή τους;

    Πιστεύω πάντως ότι καλό είναι να την γνωρίσεις. Πού ξέρεις, ίσως γίνει και δική σου φίλη.

    #53227

    Amedea
    Συμμετέχων

    @Mafalda, το ότι δεν μου την έχει γνωρίσει οφείλεται, σύμφωνα με αυτόν, στα διαφορετικά μας ωράρια και εν μέρει έχει ένα δίκιο, αλλά πολύ εν μέρει γιατί αν όντως θέλεις βρίσκεις ώρα. Επίσης, είναι ένα άτομο που θα οργανώσει τις εξόδους του την ίδια μέρα που θα βγει, που σημαίνει ότι εγώ λόγω κάποιων πρακτικών περιορισμών δεν μπορώ να ανταποκριθώ, θέλω μια μέρα πριν να το ξέρω. Στις αρχές της σχέσης μας, ήταν δυο φορές που μου είχε προτείνει να πάω να τους βρω, ενώ είχαν βγει , αλλά εκείνη την ώρα, ήταν πρακτικά αδύνατο για εμένα και το ήξερε. Μου φάνηκε, ειδικά τη δεύτερη φορά, ότι το πρότεινε έτσι για να το πει. Τους τελευταίους μήνες πριν γίνουμε εμείς ζευγάρι είχε ήδη αραιώσει η δια ζώσης επικοινωνία τους γιατί εκείνη είχε γνωρίσει τον τωρινό σύντροφό της, οπότε ο χρόνος που πέρναγαν μαζί περιορίστηκε. Τις εποχές προ του συντρόφου της, μου είχε πει ότι έβγαιναν σχεδόν μέρα παρά μέρα. Τώρα που εκείνη είναι στο μεταίχμιο να χωρίσει σίγουρα έχει ενταθεί ξανά η επικοινωνία. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι εκείνος για τους χ y λόγους αντλεί ικανοποίηση και χαρά να λέει τη γνώμη του όταν του τη ζητάνε και επειδή έχει ανεπτυγμένη κριτική σκέψη και δομημένο λόγο, πολλοί θέλουν να του πουν τον «πόνο» τους και να ακούσουν την άποψη του. Θα δώσω ένα χρονικό περιθώριο να δω τελικά, αν θα κανονίσει, όπως εκείνος είπε.

    #53173

    Ηλιοστάλλακτη
    Συμμετέχων

    Αγαπητή Mafalda, κι εγώ αναρωτιέμαι για το τι ακριβώς παίρνει κάποιος από τόσο συχνή επαφή με μια τόσο πρόσφατη γνωριμία, κι όχι φιλία ας πούμε ζωής. Εγώ μετά βίας κατορθώνω να βλέπω μια στο τόσο τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους με τους σημερινούς ρυθμούς, όχι να αναλώνομαι και σε περαιτέρω συναναστροφές. Συμφωνώ κι εγώ για την δια ζώσης γνωριμία, στην δική μου περίπτωση δεν το έχω κατορθώσει, ωστόσο.

    #53256

    Ηλιοστάλλακτη
    Συμμετέχων

    Amedea, έχεις απόλυτο δίκιο για το εν μέρει.

    #53904

    Amedea
    Συμμετέχων

    Κορίτσια επανέρχομαι στο θέμα, γιατί δεν βλέπω φως. Προέκυψε για αύριο μια εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από συναδέλφους του και στην εκδήλωση θα συμμετέχει κι εκείνη (αυτή δεν είναι συνάδελφος). Προτείνοντας του να βγούμε αύριο μου ανέφερε ότι έχει αυτή την υποχρέωση κι ότι μετά μπορεί να βγουν με τους συναδέλφους, οπότε και δεν κανονίσαμε. Για εκείνη δεν έκανε κουβέντα ότι θα λάβει μέρος. Η εκδήλωση είναι μια παρουσίαση από εικαστικές δημιουργίες και είναι ανοιχτή και στο facebook και από εκεί είδα πληροφορίες ότι θα είναι κι εκείνη. Μπορεί να πάει οποιοσδήποτε φίλος, συγγενής ή άσχετος περαστικός. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να με καλέσει εφόσον είναι μια εκδήλωση χαλαρή και δεν αφορά μόνο στον επαγγελματικό του κύκλο, παράλληλα θα ήταν μια ωραία ευκαιρία να την γνωρίσω. Πως θεωρείται ότι πρέπει να αντιδράσω; Έλεγα να του εκφράσω ευθέως ότι θα ήθελα να πάω, αν και Θα φανώ πιεστική. Δεν ξέρω, έχω προβληατιστεί.

    #53944

    Andromeda
    Συμμετέχων

    Στη θέση σου θα του έλεγα ότι είδα περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο fcb και θα ήθελα να πάω στην έκθεση. Και πήγαινε είτε με αυτόν είτε μόνη σου. Βέβαια το ότι πάτησε αυτή ότι θα παει, δεν σημαίνει ότι θα πάει 100%. Δεν ξέρω πόσο συχνά βρίσκεστε αλλά έχει αργήσει αυτή η συνάντηση…

    #53962

    Amedea
    Συμμετέχων

    @andromeda εκείνη θα πάει σίγουρα γιατί συμμετέχει. Η αλήθεια είναι, ότι εφόσον δεν με προσκάλεσε δεν έχω διάθεση να πάω. Σκεφτόμουν αυτό που είπες, να του πω ότι είδα και διάβασα για την εκδήλωση και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, ώστε να καταλάβει ότι ξέρω πως κι εκείνη θα είναι εκει, χωρίς όμως να αυτοπροσκαλεστώ. Επίσης μου ήρθε αναλαμπή ό,τι η κοπέλα γιορτάζει, άρα το ποτάκι after το έχω σίγουρο ότι θα το πιουν. Ένας ίσως ακόμη λόγος που δεν με καλέσε, μπορεί ήδη να το έχουν κανονίσει.

    #53977

    Ηλιοστάλλακτη
    Συμμετέχων

    Πολύ απλά κανόνισε με κάποια φίλη να πας, και ενημέρωσε φυσικά, απλά κι ανέμελα, ότι σου το πρότειναν, φαίνεται ενδιαφέρον και μάλλον θα πας. Απλά, πάντα.

    #53976

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Amedea πιστεύω πως μερικές φορές, στην προσπάθειά μας να είμαστε ανοιχτόμυαλες και μη πιεστικές, αγνοούμε καμπανάκια και αμφισβητούμε το ένστικτό μας ενώ καθόλου δεν θα έπρεπε. Εφόσον, όπως λες, είσαι άνθρωπος που δεν ζηλεύει αλλά ταυτόχρονα η σχέση αυτή αποτελεί αγκάθι για εσένα, τότε είναι αγκάθι πάει και τελείωσε και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί και από το σύντροφό σου εφόσον είστε ομάδα (που λέει και η Λένα).
    Οι διάφορες δικαιολογίες για το ότι ένα χρόνο δεν έχει κανονιστεί συνάντηση καταρρίπτονται σήμερα που άνετα θα μπορούσε να κανονιστεί συνάντηση, η οποία δεν θα ήταν και καθόλου άβολη αφού δεν θα βγαίνατε για να γνωριστείτε, αλλά θα παρεβρισκόσαστε και οι τρεις σε μια εκδήλωση. Στην οποία εκδήλωση δεν είναι ότι θα σε καλούσε, αλλά ότι θα τον ΣΥΝΟΔΕΥΕΣ ως το ζευγάρι του. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κανείς από τους υπόλοιπους συναδέλφους δεν θα συνοδεύεται.
    Οπότε, για σήμερα εγώ δεν θα έλεγα πως “θέλω να πάω”, θα έλεγα ευθέως πως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει να πάμε μαζί. Είναι μια ανοιχτή εικαστική εκδήλωση, μια σπουδαία ευκαιρία να γνωρίσεις και τη φίλη του που τόσο καιρό δεν συνέπηπταν τα προγράμματά σας (μπούρδες αν θες τη γνώμη μου) και γιατί όχι αφού κι εσύ μπορείς. Και θα απαιτούσα μια σαφή απάντηση, ίσως όχι πριν την εκδήλωση, αλλά σίγουρα αύριο.

    Σίγουρα μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας. Το ζητούμενο είναι ο σύντροφός σου να φέρεται όπως θα φερόταν αν δεν ήταν φίλη αλλά φίλος. Δηλαδή αν ήταν κολλητός, τόσο καιρό δεν θα τον είχες γνωρίσει; Αν ήταν κολλητός θα έστελνε μηνύματα για καλημέρα, καληνύχτα ή θα επέμενε τόσο όταν ο άλλος ήταν διακοπές με το ζευγάρι του;
    Εγώ δεν συμφωνώ πως της έχει βάλει όρια, το δεν σηκώνω το τηλέφωνο δεν είναι όριο και η άλλη δεν το καταλαβαίνει ως όριο, απλά καταλαβαίνει ότι εκείνη την ώρα δεν μπορεί να μιλήσει γιατί έχει εσένα δίπλα, γι’ αυτό και επιμένει. Αν ήταν κολλητός τί θα έκανε;

    #53975

    TER
    Συμμετέχων

    Αγαπητές φίλες, να σας καταθέσω και εγώ τις εμπειρίες μου και τα συμπεράσματά μου για το θέμα;
    Ο σύζυγός μου είχε δύο φίλες, με τις οποίες η σχέση ξεκίνησε στα φοιτητικά χρόνια. Οι σχέσεις αυτές έφθιναν με το πέρασμα των χρόνων. Τελικά αποδείχτηκαν παρέες και όχι φιλίες. ΟΜΩΣ εγώ αντιδρούσα, στενοχωριόμουν, ζήλευα κι ένιωθα μια ενόχληση σαν πετραδάκι σε παπούτσι!
    Με την ψυχοθεραπεία κατάλαβα αυτό που τόσο εύγλωττα η Αμπα συμπυκνώνει στη φράση “δεν έχεις πρόβλημα με τ……”. Ήταν τα όρια του συζύγου μου, που ήταν ελαστικά και με αυτά αισθανόμουν μετέωρη και ώρες ώρες δεύτερη τη τάξει!
    Εγώ έχω ένα φίλο χρόνια. Ποτέ του δεν έκρυψε την παρουσία μου στη ζωή του από τη σύντροφό του. Το αντίθετο, ήμουν από τους πρώτους που σύστησε. Και πολύ λογικά κατ´ εμέ, οι συχνές επαφές μας περιορίστηκαν τον πρώτο καιρό γνωριμίας τους.
    Όταν κάποια συμπεριφορά μας ενοχλεί, υπάρχει κάποια χορδή μας που χτυπάει. Καλό είναι να μην την προσπερνάμε από “ανωτερότητα” αλλά να ψάχνουμε το γιατί.
    Όρια κορίτσια, όρια.

    #54041

    Amedea
    Συμμετέχων

    Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εχθές το βράδυ, καθώς μιλούσαμε τηλεφωνικά του ανέφερα ότι είδα την εκδήλωση στο FB, διάβασα το concept, για τις ομάδες που συμμετέχουν και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα, χωρίς όμως να του πω ότι θέλω να πάω. Εκείνος προσπάθησε να μου την υποβιβάσει, ως ένα project όπου οι συμμετέχοντες είναι σε πρώιμο επίπεδο, οπότε δεν θα είναι και τίποτα το συναρπαστικό και πως όλο αυτό εξυπηρετεί περισσότερο τις δημόσιες σχέσεις του οργανισμού, που το διοργανώνει, εγώ δεν επέμεινα περεταίρω. Σήμερα δε, το πρωί, μου ανέφερε ό,τι μπορεί τελικά να μην πάει γιατί έχει μια σωματική ενόχληση που δεν τον διευκολύνει να μετακινηθεί και καλύτερα γιατί βαριόταν, βεβαία αν υποχωρήσει η ενόχληση τότε θα πάει, εγώ του είπα ό,τι εύχομαι να νιώσει καλύτερα. Μάλλον, δουλευόμαστε. Ωστόσο, διαβάζοντάς σας, τα πράγματα, μου είναι πιο ξεκάθαρα και θα του κάνω μια ειλικρινή κουβέντα για το πώς νιώθω και τι με έχει ενοχλήσει.

    #54148

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Συμφωνω κι εγώ για την ξεκάθαρη συζήτηση. Δεν χρειάζεται να το παίζεις κουλ και να φοβάσαι μη σε πει υπερβολική και ζηλιάρα, γιατί σίγουρα δεν είσαι. Είστε καιρό μαζί, δεν είναι παράλογο να θες να γνωρίσεις αυτήν την κοπέλα ούτε να τον συνοδεύσεις σε ένα επαγγελματικό event. Θα έλεγα ότι το αντίθετο μου φαίνεται παράλογο. Είμαι πάντα υπέρ των ξεκαθαρων συζητήσεων, όπως και να’χει.

    Και μιας που το έθεσε η no roots, γενικά τις άλλες παρέες του τις έχεις γνωρίσει; έχει άντρες φίλους τόσο στενούς;

    Καλή τύχη, περιμένουμε update!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 35 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.