Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #68113

    Eriboia.fem
    Συμμετέχων

    Σχέση με άτομο με πατριαρχικά κατάλοιπα. Έχω σχεση εδω και καιρο με ενα παιδι που ενω ειναι υπεροχος σε ολα και δεν μου δειχνει τετοιου ειδους συμπεριφορες στην ζωη μου λεει συνεχως και μουχτυπαει το θεμα της πατριαρχικης ιδεολογιας και οικογενειας και δαφως το υπερασπιζεται. Το γραφω με αφορμη μιας δημοσιευσης που μου εστειλα απο μια σελιδα στο φεισμπουκ που υπερασπιζεται τετοιου ειδους πιστευω. Δεν ξερω πως να το χειριστω… τον αγαπαω και μεχρι στιγμης ειναι ενταξει σε ολα αλλα οταν ξεκινανε αυτες οι κουβεντες μου γυρναει το μυαλο.

    #68375

    Ocelotoς
    Συμμετέχων

    Γειά σου!Ελπίζω να είσαι καλά!
    Καλά κάνεις και σου περνάνε ιδέες από το μυαλό.Το ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα η αφορμή μεταξύ σας για να δεις και να ζήσεις αυτα τα πατριαρχικά κατάλοιπα δεν λέει κάτι.Δεν έχει γίνει ακόμα αλλά κάποια στιγμή θα γίνει γιατί έτσι είναι εκείνος.
    Δοκίμασε να το συζητήσεις μαζί του και ασε τον να ξεδιπλώσει τι πιστεύει.Μπορεί να κανει λάθος και με την κουβέντα μεταξύ σας να μπορέσει να καταλάβει ενα δυο πράγματα παραπάνω.
    Από την άλλη επειδή κάποιος αλλάζει δύσκολα ιδεολογία/κοσμοθεωρία καλό είναι να σκεφτεις τι θα κάνεις αν δεν δείξει να καταλαβαίνει.Είπες πως τα έχετε καιρό.Αν συγκατοικήσετε κάποια στιγμή τι θα γίνει?Θα είναι υπέροχος τα πρώτα 5 χρόνια και μετά όταν η ρουτίνα χτυπήσει την πορτα θα τα περιμένει από εσένα?Ή μήπως θα ΒΟΗΘΑΕΙ με το μωρό αλλά κυρίως εσύ θα ασχολείσαι μαζί του?
    Το πήγα λιγάκι μακρυά.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι αν εσύ μπορείς να είσαι και τώρα και μελλοντικά με έναν άνθρωπο που θεωρεί την γυναίκα κατώτερη του άντρα.Τώρα είστε στα μέλια και περνάτε ωραία.Όταν θα υπάρχουν ευθύνες όμως?

    #68444

    Eriboia.fem
    Συμμετέχων

    Έχεις δίκιο. Ακριβώς αυτά φοβάμαι. Γιατί εντάξει τώρα μπορώ να πω πως είναι όλα καλά και δουλειές κάνει στο σπίτι και όλα μέλι γάλα με την σχέση μας… αλλά γενικότερα σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά για την ζωή…Εγώ δεν θέλω παιδιά (και πλιζ μην μου πει κάποιος την γνωστή ατάκα θα αλλάξει γνώμη) εκείνος θέλει 2-3-4-5… Το ξέρω πως δεν γίνεται να πάει μακριά κι αν πάει θα είμαι δυστυχισμένη γιατί στην τελική μπορεί να γίνει όπως τα θέλει αυτός…

    #69030

    Mrs Dalloway
    Συμμετέχων

    Τι εννοείς μπορεί να γίνει όπως τα θέλει αυτός; Θα κάνετε 2-3-4-5 παιδιά ενώ εσύ δε θες; Και ποιος θα τα μεγαλώσει αυτά τα παιδιά; Λες “γενικότερα σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά για την ζωή”. Αυτό δε δυσκολεύει τη σχέση από τώρα, ακόμα και χωρίς παιδιά ή συγκατοίκηση;

    #70874

    Eriboia.fem
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα! Την δυσκολεύει… Για αυτό θέλησα να γράψω εδώ για να πάρω διαφορετικές απόψεις! Είμαι μπερδεμένη γιατί έχω αισθήματα για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μου έχει δείξει στην ζωή πρακτικά στοιχεία της πατριαρχίας…αντιθέτως θα ελεγα. Όμως όλα είναι στα λογια. Δεν μου δείχνει απολύτως τιποτα… Αλλά μόνο στην ιδέα πως μπορεί να σκέφτεται με αυτά τα κατάλοιπα για εμένα…με πιάνει να έχω αμυντική αλλά και επιθετική στάση απέναντι του.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.