Τοποθέτηση ετικέτας: , ,

  • Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη Ανώνυμος.
Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #82970

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Ξεκίνησα να βγαίνω με έναν άντρα που ταιριάζουμε πολύ σε ενδιαφέροντα και γελάμε πολύ. Παρόλα αυτά προχθές είπε κάτι και με έβαλε σε σκέψεις, δεν μπορώ να το κατατάξω ως σεξισμό ή όχι κι εδώ ελπίζω να με βοηθήσετε. Μιλούσαμε για ταινίες και λέει, εμένα δεν μου αρέσουν οι χαζοκωμωδίες που εμφανίζονται ξέκ@λα και βγάζουν έξω τον κ@λο τους. Εκτός του ότι προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου ο άλλος να μιλάει έτσι, νομίζω ότι είναι μισογυνιστικό αυτό που είπε. Βλέπει δηλαδή τις γυναίκες σαν αντικείμενα και τις κριτικάρει με βάση τις επιλογές στα ρούχα και αν θα δείξουν κάποιο σημέιο του σώματός τους. Εσείς τι λέτε; Ήταν όντως μισογυνιστικό ή έχω αρχίσει να γίνομαι υπερβολική;

    #83023

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Είναι. Λυπάμαι αλλά είναι. Και μάλιστα δεν μπορώ να καταλάβω και τη σύνδεση των υποτιθέμενων ξέκ@λων με τις χαζοκωμωδίες. Να έλεγε για το the power of love, να καταλάβω τη σύνδεση(όχι να δικαιολογήσω φυσικά!) .. αλλά με τις χαζοκωμωδίες..μεγάλο το άλμα!Υπάρχουν τόσα άλλα να σε ενοχλήσουν σε αυτές που ακόμη για τον casual σεξιστή μου φαίνεται τραβηγμένο.Έχω την εντύπωση πως τα αφτάκια σου θα ακούσουν πολλά ακόμη στο άμεσο μέλλον. Ούφ.. Μπες στο ψητό με άμεσες συζητήσεις περί σεξισμού για να μην χάσεις χρόνο και κολλήσεις. Π.χ θίξε το slut shaming της Τούνη, ή οτιδήποτε. Ότι σου έρθει, και απο την συζήτηση θα κριθούν όλα. hakuna matata μου, δεν μου αρέσει που σε στενοχωρώ..αλλά δεν είσαι υπερβολική.

    #83073

    BabyDoll
    Συμμετέχων

    Σεξισμός είναι, οχι όμως για το τι είπε αλλά για το πως το είπε. Το ότι στις χαζοκωμωδίες υπάρχουν ή όχι στερεοτυπα ημίγυμνων γυναικών δεν είναι το θέμα, σε αυτές που βλέπει αυτό μπορεί. Το πρόβλημα είναι οτι τις είπε ξέκ@λα, αντί να πει πχ δεν μου αρέσουν γιατι υπάρχουν υπερβολικό γυμνό ή παρουσιάζουν όλες τις γυναίκες ως χαζές. Η συγκεκριμένη επιλογή λέξεων είναι το πρόβλημα και ένδειξη οτι ο τύπος μαλλον αντικειμενικοποιεί τις γυναίκες.

    #83092

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    @bournela: Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι ευτυχώς λίγο το ένα, λίγο το άλλο δεν πρόλαβα να κολλήσω αν και ταιριάζαμε σε πολλά (ξέρω αυτό δεν φτάνει). Τελικά νομίζω ότι είχε αυτό τον υπόγειο μισογυνισμό που είναι λίγο πιο δύσκολο να εντοπίσεις γιατί δεν είπε κάτι που έβγαλε μάτι. Είχα δηλαδή ήδη τσεκάρει απόψεις περί εκτρωσης και θηλασμού και ήταν οκ αλλά ναι αυτή η φράση του μου στάθηκε.

    Οπότε επόμενος παρακαλώ :p

    #83282

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Είχα σχέση πολλών ετών με μισογύνη που δεν είπε ποτέ μα ποτέ ούτε μισή μισογυνίστικη κουβέντα.Ποτέ!Τις έλεγε όμως με την συμπεριφορά. Υπόγεια, χειριστικά, κτλ. αλλά δεν ήξερα τότε ακόμα να διαβάζω τα από κάτω! Καλή συνέχεια hakuna matata! Βουρ στον επόμενο!

    #83253

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    @babydoll Σε ευχαριστώ για την απάντηση, ναι έχεις δίκαιο “Η συγκεκριμένη επιλογή λέξεων είναι το πρόβλημα”, νομίζω αυτό ξεκαθάρισε τη σκέψη μου γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί με ενόχλησε τόσο πολύ. Πάμε για άλλα 🙂

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.