Τοποθέτηση ετικέτας: , ,

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #80204

    shoot for the stars
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα! Δεν είμαι σίγουρη αν είμαι στη σωστή κατηγορία αλλά μου φάνηκε το πιο κοντινό. Εγώ λοιπόν θα ήθελα γνώμες για το εξής. Είμαι εδώ και ένα χρόνο περίπου στην ΑΘήνα και πρόσφατα χώρισα, οπότε επαναξιολογώ πολλές επιλογές μου και περνάω μια φάση που μου είναι αφάνταστα δύσκολο να κάθομαι σπίτι (ειδικά όταν σπίτι είναι ο καναπές της μαμάς μου μετά από 12 χρόνια :P). Ενώ γενικά προσπαθώ να ξαναφτιάξω τον κύκλο μου κλπ, είναι αρκετές φορές που θέλω να βγω για ένα ποτό σε ένα μπαρ που δεν θέλει να ακολουθήσει κάποιος άλλος γιατί μπορεί να μ’ αρεσει η μουσική ας πούμε ή το μαγαζί. Πόσο συνηθισμένο/εύκολο είναι να πάω μόνη μου? Όσο έμενα έξω, πήγαινα συχνά για καφέ/φαγητό/ψώνια μόνη μου, αλλά για ποτό δεν είχε τύχει. Εδώ πέρα δε ξέρω πόσο συνηθισμένο είναι και όσο το έχω συζητήσει οι περισσότεροι είναι αρνητικοί. Όταν ακούω δε και το επιχείρημα ότι ναι για τους άντρες είναι πιο κλασσικό να πηγαίνουν για ποτό μόνοι τους ενώ εσυ τι θα κάθεσαι να κάνεις, τόσο μου ανεβαίνει το άιμα στο κεφάλι. Οπότε θα ήθελα γνώμες για αυτό. Είναι όντως τόσο παράξενο για τα ελληνικά δεδομένα?

    #82080

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Από την δική μου εμπειρία, νομίζω είναι λιγότερο συνηθισμένο από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αν και θα έλεγα ότι αυτό ισχύει περισσότερο εκτός Αθήνας, στην Αθήνα είναι σαφώς πιο συχνό. Παρόλα αυτά, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κάτι που σε απασχολεί. Τι πάει να πει “οι περισσότεροι είναι αρνητικοί”; Εσύ άμα θέλεις να βγεις, θα βγεις και θα περάσεις καλά.

    Εγώ πάντως που τον έχω τον κύκλο μου, και πάλι επιζητώ καμιά φορά την ηρεμία ενός καφέ/φαγητού/ποτού μόνη μου και είναι κάτι το οποίο κάνω συχνά-πυκνά (παρόλο που θα μπορούσα να το κάνω με παρέα εννοώ). Βγες παιδί μου διασκέδασε! (Με ασφάλεια πάντα, είμαστε και σε περίοδο covid…)

    #87531

    soukaivou
    Συμμετέχων

    Εγώ γενικά κάνω άπειρα πράγματα μόνη μου, φαγητά, σινεμά, ταξίδια, τα απολαμβάνω όλα. Ε για ποτό μόνη μου δεν θα πήγαινα, όχι επειδή τι θα έκανα ή τι θα σκεφτόταν όσοι με έβλεπαν, αλλά επειδή 1000% όλο και κάποιος καλοθελητής θα βρισκόταν να με “γλιτώσει” από τη μοναξιά μου, και άντε να τον ξεφορτωθείς μετά.

    #88307

    peace of cake
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα και από εμένα! Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα είναι δύσκολο να συναντήσεις αυτό το φαινόμενο. Αν είσαι γυναίκα όπως λέει και η soukalvou είναι πολλοί αυτοί που θα θέλουν να σε “απαλλάξουν” από τη μοναξιά σου. Πάντως πραγματικά θαυμάζω τους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν πράγματα μόνοι τους όπως να πάνε για φαγητό, εγώ νιώθω άβολα να πω την αλήθεια. Μόνο για ψώνια απολαμβάνω να πηγαίνω μόνη μου γιατί ευχαριστίεμαι τη βόλτα και την ησυχία μου.

    #90379

    Oh mon Dieu
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα στην αμποπαρέα! Και στην Αθήνα τώρα αλλά και στο εξωτερικό συνήθιζα να βγαίνω μόνη μου για καφέ, φαγητό, βόλτα, ψώνια, ταξίδι και ομολογώ πως πάντα ήθελα να βγω για ποτό ακόμα και σε club. Το θέμα είναι ότι δεν το τόλμησα ποτέ, γιατί φοβάμαι τις άβολες προσεγγίσεις από αγνώστους.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.