• Αυτό το θέμα έχει 10 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη πριν από τον χρήστη Ανώνυμος.
Επισκόπηση 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #61775

    GEORGIADOU FWTOULA
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα σε όλους.
    Ενιωσα την αναγκη να γραψω γι αυτο το θεμα εδω (αν θεωρειτε οτι δεν ειναι σοβαρο για το φορουμ μπορω να το σβησω)
    1) Με συγχωρειτε για το λεγειν μου και τα ορθογραφικα μου
    2) Γραφω εδω γιατι θεωρω οτι θα παρω πιο γρηγορες απαντησεις και ισως μιλησω και με καποι@ που εχει ζησει αναλογη εμπειρια
    Κατάγομαι απο ενα νησί που χρόνο με τον χρόνο ερημώνει.
    Σκιζεται η καρδια μου να πηγαινω τα καλοκαιρια και να βλεπω οτι οι κατοικοι πεθαινουν (ολοι ηλικιωμενοι εκτος μετρημενων στα δαχτυλα οικογενειων).Καθε χρονο εχουμε απώλειες και καθολου αφίξεις στο νησι μου.
    Σε πολυ λιγα χρονια το νησι θα γινει γλαρονησι και θα αποβιβαζονται εδω οι Τουρκοι γειτονες μας (ηδη ψαρευουν σε πολυ κτονινη αποσταση, σε ελληνικα υδατα και το νησι αμφισβητειται εντονα για την ελληνικότητα του).. γενικως η κατασταση δεν ειναι η καλυτερη αλλα δεν θελω να το θιξω περισσοτερο. Τελος παντων.

    Ο πατερας μου λογω ενος σοβαρου προβληματος υγειας επρεπε να μεινει σε μερος που να εχει νοσοκομειο (Φυσικα γιατρ@ δεν εχουυμε..δασκαλ@ με δυσκολια αποκτησαμε).Πριν λιγους μηνες με δυσκολια αποφασισαμε οτι επρεπε να φυγει Μας παραχωρει το μαγαζι του στο νησι.

    Εχουμε αποφασισει με τον αντρα μου να φυγουμε το καλοκαιρι εκει μόνιμα.
    Τα παιδια μου ειναι πολυ μικρα σε ηλικια αλλα χαιρονται παρα πολυ γιατι καθε καλοκαιρι και Χριστουγεννα τα περνουσαμε εκει και με τα παιδια του νησιου (τα μετρημενα και αυτα στα δαχτυλα) εχουν σχεση αγαπης οπως και εγω με τους γονεις τους μιας και τους ξερω απο μωρο τους περισσοτερους.
    Με αυτην μας την αποφαση δεν ειναι ολοι σύμφωνοι. Με πιασε η πεθερα μου κρυφα απο τον αντρα μου χτες και μου ειπε ουτε λιγο ουτε πολυ ποσο δυστυχισμένα θα ειναι τα παιδια εκει, πως θα τους στερήσουμε μια καλυτερη μορφωση, πως και εγω στερήθηκα γι αυτο εμεινα (μαλλον αμορφωτη ηθελε να πει αλλα το κοψε και ειπε <<γι αυτο εμεινες ετσι>>) ( εχω τελειωσει το λυκειο) και πως θα στερηθουν ακομα και τα βασικα εκει.
    Ειμαι πολυ στεναχωρημενη για ολα αυτα που μου ειπε και με τον τροπο που μου τα ειπε.
    Εδειχνε να με μισει με τον τροπο που μου μιλουσε.Σαν να ειμαι η κακια η σκυλ@ που της παιρνω τον γιο της και τα παιδια του. Μου ειπε πολλα ακομα αλλα δεν θελω να επεκταθω.
    Εχω προβληματιστει ομως γιατι εγω στο νησι μου εζησα τα καλυτερα χρονια της ζωης μου. Παιχνιδι χωρις κίνδυνο, επαφη με τη φυση, με τα ζωα. Μαζευομασταν ολοι στο μαγαζι του πατερα μου (το οποιο μαγαζι αποφέρει κερδη γιατι προμηθευομαστε βασικα αγαθα για τις αναγκες των κατοικων και οι ανθρωποι πινουν τον καφε τους η τσιμπολογανε κατι και υπαρχει ενας καποιος χωρος για τα παιδια. Ολοι εκει μαζευονται.
    Φοβαμαι ομως οτι επειδη οι καιροι αλλαξανε μια μερα τα παιδια μου θα γυρισουν και θα μου πουν οτι τους στερησαμε πραγματα με αυτην μας την αποφαση. Για τωρα δειχνουν ενθουσιασμενα που θα παμε εκει και θα ειναι με τα φιλαρακια τους.
    Πιστευετε οτι θα επρεπε να πω στον αντρα μου οτι η πεθερα μου προσπαθει να μας κρατησει εδω προσβαλλοντας με και προβάλλοντας τις αναγκες των παιδιων μας;
    Η αληθεια ειναι οτι εχω πληγωθει πολυ με αυτα που μου ειπε αλλα επειδη ο αντρας μου με υποστηριζει παντα θερμα στην μητερα του, δεν θελω να μαλωσουν παλι για μενα και να μην της μιλαει.
    Δεν θελω να με μισησει και αλλο αυτη η γυναικα, ηδη ελεγε πολλα για μενα που ο γιος τηυς ο σπουδαγμενος με κοιταξε.Ωστοσο, θελω να εχει καποια σχεση με τα εγγονια της γιατι στον αντρα μου και στα παιδια μου φερεται αψογα και τα παιδια μου την αγαπουν. Φοβαμαι οτι αν ο αντρας μου το μαθει και φυγουμε για το νησι δε θα της επιτρεψει να τα δει ξανα.
    Επισης, θεωρει εστω καποιος οτι θα στερησω οντως πραγματα στα παιδια μου; Ειναι κατι που πραγματικα δεν βλεπω; Καταλαβαινω οτι το επιπεδο μορφωσης δεν ειναι το καλυτερο αλλα σαν ανθρωπος θεωρω οτι παιζουν και αλλα πραγματα τον ρολο τους στη μορφωση και στην δημιουργια συγκροτημενων προσωπικοτητων.
    Σας ευχαριστω πολυ ολους εκ των προτερων για τις απαντησεις που θα μου δωσετε
    ΥΓ
    Η οικονομικη μας κατασταση εδω ειναι για κλαματα χωρις καμια βοηθεια. Εκει θα ειμαστε καπως καλυτερα.

    #61794

    Ηλιοστάλλακτη
    Συμμετέχων

    Με οικονομική κατάσταση για κλάματα και χωρίς καμία βοήθεια, μάλλον η ζωή στην επαρχία ακούγεται καλύτερα. Επίσης προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για παιδιά σε μικρή ηλικία. Το παιδί μου που πάει δημοτικό κάθε καλοκαίρι με παρακαλάει να μην γυρίσουμε από τις διακοπές μας στο ακριτικό μας νησί και να περνάει ξέγνοιαστα το χειμώνα με τα φιλαράκια, αλλά σκέφτομαι τις δικές μου εγωιστικές ανάγκες (χειμώνας στο νησί χωρίς σινεμά/εκθέσεις κλπ) Στο κάτω κάτω, μπορούν να αποφασίσουν να σπουδάσουν κάπου αν το θέλουν πραγματικά και προσπαθήσουν. Εσύ όπως λες έχεις πολύ καλές αναμνήσεις. Δεν ξέρουμε αν ζούσες σε μεγάλη πόλη αν θα επέλεγες πχ ακαδημαϊκή καριέρα κι αυτό σε περιόρισε. Καλή δύναμη σε ότι κι αν αποφασίσετε. Είναι σημαντικό ο σύζυγος να στηρίζει τις αποφάσεις σας και να είστε ομάδα.

    #61888

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Η πεθερά σου σε χειρίζεται και εσύ σκέφτεσαι πώς θα την προστατέψεις από την (δικαιολογημένη) οργή του γιου της. Κακώς. Δεν είναι δική σου δουλειά να διατηρείς καλή τη σχέση της με το γιο της, δεν είναι καν δική σου δουλειά να συνομιλείς μαζί της. Μητέρα του άντρα σου είναι, ας αναλάβει εκείνος τις διπλωματικές σχέσεις μαζί της. Προφανώς η “άψογη” συμπεριφορά της δεν είναι και τόσο άψογη αφού κρυφά από το γιο της κάνει ενέργειες που τον αφορούν άμεσα.
    Τέτοιους ανθρώπους δεν τους προστατεύουμε, ούτε προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε μόνες μας. Κυρίως δεν παίρνουμε μέσα μας αυτά που μας λένε και δεν τα κάνουμε δικά μας. Το ότι σου λέει ό,τι μπορεί για να σας κρατήσει εδώ (αλήθεια, γιατί δεν τα λέει στο γιο της;) δεν σημαίνει πως αυτά που λέει έχουν βάση. Σαφώς και να πεις στον άντρα σου τί συνέβη και να τον αφήσεις να κρίνει μόνος του πώς θα χειριστεί το θέμα. Εσύ μην ασχοληθείς άλλο.

    Πήρατε μια απόφαση σαν ζευγάρι, τα παιδιά είναι χαρούμενα, μια χαρά όλα. Προς το παρόν όλα φαίνεται να είναι καλύτερα για εσάς στο νησί, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον, ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά θα έχετε την ευκαιρία να επανεξετάσετε και να επιστρέψετε αν θέλετε. Τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα αποφασίσουν από μόνα τους το καλύτερο για εκείνα όταν έρθει η ώρα, πολύ πιθανόν μαζί με τα φιλαράκια τους. Το βασικό είναι ότι είστε όλοι μαζί σε αυτό, η πεθερά δεν μας νοιάζει, δεν χρειάζεται να είναι σύμφωνη, εσείς είστε ομάδα και αυτό φτάνει.

    Εύχομαι από καρδιάς να σας πάνε όλα καλά και ο πατέρας σου σύντομα να γίνει καλύτερα.

    #61917

    Φούστα Κλαρωτή
    Συμμετέχων

    Θα ήθελα να σου δώσω και μια άλλη διάσταση. Πλέον με το ίντερνετ υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες για να καλλιεργηθούν τα παιδια σε όποιο μέρος και αν βρίσκονται. Θέληση και οργάνωση να υπάρχει μόνο. Ιδίως αν είστε σε χάλια οικονομική κατάσταση, τι ευκαιρίες για καλύτερη μόρφωση θα δίνατε στα παιδιά; Σε μια μεγάλη πολη επιλογες υπάρχουν πολλές, το θέμα είναι τι μπορείς να “αγοράσεις” με ένα πενιχρό εισόδημα. Και πόσος χρόνος σου μένει να τρεχεις σε όλες αυτές τις επιλογές. Μπορείτε κάλλιστα να έρχεστε Αθήνα/Θεσσαλονικη 1-2 φορές το χρόνο και να χορταίνετε μουσεία και θέατρα. Εγώ πάντως στο κέντρο της Αθήνας μένω και έχω πάει 1 σινεμά/4 χρόνια και 2 θέατρο/5 χρόνια. Δίπλα μου τα εχω αλλά ούτε χρόνος ούτε λεφτά παίζουν.

    Από τη στιγμή που η ΔΙΚΗ σου οικογένεια (σύζυγος και παιδιά) είστε ΟΚ με το να ζήσετε στο νησί, δε θες τίποτα άλλο. Και δε θα υπογράψετε συμβόλαιο για να μείνετε εκεί την υπόλοιπη ζωη σας αν δε γουστάρετε. Με τα δεδομένα που μας δίνεις φαίνεται να είναι μια ορθή επιλογή και τίποτα δε σας εμποδίζει να φύγετε αν προκύψει άλλη ανάγκη. Κλάιν για την πεθερά, μη σκας.

    περαστικά στον πατέρα σου και να σας πάνε όλα καλά

    #62062

    Ζαβαρακατρανέμια
    Συμμετέχων

    Αγαπητή φίλη, η πεθερά σου μοιάζει να σε χτυπάει ακριβώς πάνω στο σημείο που ξέρει ότι θα σε πονέσει – την εκπαίδευση των παιδιών, πατώντας ήδη σε μία δική σου ίσως ανασφάλεια.
    Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι τα παιδιά που μένουν εκτός των αστικών κέντρων δεν μπορούν να σπουδάσουν εφόσον το θέλουν. Ίσως με λίγη περισσότερη ταλαιπωρία, αλλά μπορούν.
    Απ’ την άλλη τα παιδικά αυτά χρόνια που περιγράφεις τα γεμάτα ξεγνοιασιά μακρυά από την εντατικοποίηση των πόλεων πόσο όμορφα ακούγονται και πραγματικά πόσο ανεκτίμητης αξίας! Νομίζω ότι τα χαρούμενα και ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια είναι ένα τεράστιο εφόδιο του οποίου μόνο πολύ αργότερα καταλαβαίνει κανείς την αξία, όταν σαν ενήλικας κουβαλάει ένα τόσο μεγάλο θετικό φορτίο από τα κρισιμότερα χρόνια της διαπλασής του.
    Μιλάω από προσωπική εμπειρία έχοντας βιώσει πολύ ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.
    Καλή επιτυχία από καρδιάς.

    #62306

    GEORGIADOU FWTOULA
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τοσο μεγάλη υποστήριξη και την κατανόηση σας! Επιτέλους μπόρεσα να συνδεθώ να σας απαντήσω γιατί είχα πρόβλημα με το ίντερνετ.
    Πραγματικά ευχαριστώ κάθε μια/ κάθε έναν ξεχωριστά με βοήθησαν παρα πολυ τα λογια σας και η τοσο καλη διάθεση να με συμβουλέψετε και να μου ευχηθείτε για την υγεία του πατέρα μου.
    Ο πατέρας μου δυστυχώς δεν ειναι σε καλη κατάσταση. Η αλήθεια ειναι οτι δεν τον θυμάμαι ποτέ να πήγαινει σε γιατρο και ο,τι πρόβλημα ειχε το αφήνε.(πονούσε το ποδι του περπατούσε για να ισιωσει, πονούσε το δόντι του έπινε αλκοόλ για να περάσει) Εχει παρουσιαστεί και πρόβλημα στο νεφρό και είναι ενα τρομερά στενάχωρο θεμα.

    Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω πει κατι στον άντρα μου για αυτά που μου ειπε η πεθερά μου. Δεν θελω να δημιουργώ προβλήματα και δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς αλλά την φοβάμαι κατά κάποιο τρόπο. Εχουν συμβεί ήδη διάφορα και κάθε φορά που σταμάταει ο άντρας μου να της μιλάει νιωθω οτι με μισεί περισσότερο εκείνη.
    Ειχα παει διακοπές με τον άντρα μου και εκείνη στο νησί που κατάγεται η πεθερά μου στην αρχή της σχέσης μας (διακοπές μαζί της γιατί ήμασταν άφραγκοι στο αδειο σπιτι των γονέων της που φυσικα δεν μας άφησε να παμε μόνοι)
    και η πεθερά μου μου έλεγε οποτε έβρισκε ευκαιρία για την καταγωγή του πατέρα μου (η μητέρα μου καταγόταν απο το νησι και παντρεύτηκαν και πηραν στην κατοχή τους το μαγαζί του νησιου που ανέφερα. Η καταγωγή του πατέρα μου ειναι απο ενα χωριό στον Ποντο αλλα εχει ζησει ολη του τη ζωή στο νησί μας)
    Μου μιλούσε για τους βρωμιάρηδες τους Πόντιους που ήρθανε στο νησί της που μονο καπετανεοι και εφοπλιστές ζουσανε και τους βρωμισανε τα όμορφα τους μερη και οι γονεις της τους θεωρούσαν ηλίθιους, χαμηλής νοημοσύνης, εύκολα χειρισιμους και τις προσφυγοπουλες ανάλαφρες. Γενικά αυτό το άκουσα απο δυο τρια ατομα στο νησι που μίλησα. Το νησι που κατάγεται εκείνη ειναι ενα μεγάλο των 12νήσων.
    Ήμουν παρα πολυ ερωτευμένη. Το άντεξα για μια ολόκληρη βδομάδα χωρίς να βγάλω αχνά. Τοτε μονο για την καταγωγή μου ειχε να πει γιατί δεν ηξερε τίποτα αλλο για μένα. Μετα άρχισαν τα ωραία
    Απο τα 19 μου ακούω μονο τετοια. Μονο. Προσβολές ακομα και για το οτι αναπνέω
    Περίμενε ότι δεν θα συνεχίζαμε τη σχέση μας και οταν ειδε οτι προχωράμε με μειώνε για την μόρφωση μου οτι κρατάω Πίσω τον γιο της και παρα πολλα αλλα
    Ειλικρινά δεν εχω μιλήσει ποτε. οτι εχει μαθει ο αντρας μου το εχει μάθει είτε απο τον αδερφο του ειτε επειδή μονη της απο την κακια της καρφώθηκε.
    Εχω μάθει να μην μιλάω και φοβάμαι να το κανω χωρίς να μπορω να εξηγήσω γιατί. Μπορεί να θεωρεί κάποιος χαζό αυτο που λεω τωρα αλλα οταν αποφασίζεις να εισαι υποτακτικός μια φορά εισαι για παντα
    Τελος πάντων
    Έφερα απ εξω τους προβληματισμούς μου στον άντρα μου και μου ειπε οτι εφόσον θα είμαστε καλύτερα Οικονομικά θα εχουν περισσότερες ευκαιρίες τα παιδιά μας οπου και να είμαστε.
    Επίσης μου πρότεινε να παμε μαζί σε σεμινάρια μαγειρικής που θα ψάξει σε ιεκ γιατι το καλοκαίρι εχει αναπτυχθεί κάπως ο τουρισμός στο νησι για να μπορούμε να προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα (Κάτι που με έκανε παρα παρα πολυ χαρούμενη με το χερι στη καρδια γιατί δεν εχω ξανακάνει τίποτα τέτοιο)
    Οποτε προχωράμε μπρος ολοταχώς προς την απόφαση μας. Ελπίζω να μην συμβεί οτιδήποτε δυσάρεστο μέχρι το καλοκαίρι.
    Θέλω να πω στην κάθε μια/ καθε εναν που μου απάντησε οτι εκτιμώ παρα πολυ τη βοήθεια σας και σας ευχομαι να ειστε καλά ολοι σας με υγεια πανω απ ολα.

    #62322

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Φωτούλα πραγματικά ακούγεσαι καλόκαρδος και καλόψυχος άνθρωπος, με έμφυτη ευγένεια που βγαίνει πάρα πολύ στο γραπτό σου λόγο και ειλικρινά λυπάμαι για όσα έχεις ανεχτεί όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια, αυτό που μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό είναι πως πρέπει να της έχεις σπάσει πολύ τα νεύρα της πεθερούλας γιατί αυτούς τους ανθρώπους η αδιαφορία μπορεί να τους τρελάνει.
    Πέρα από την πλάκα όμως, εύχομαι και ελπίζω τουλάχιστον να μην τα παίρνεις βαθιά μέσα σου αυτά που σου λέει και να μην στεναχωριέσαι. Να ξέρεις πως η πεθερά σου δεν έχει πρόβλημα με εσένα, με το γιο της έχει που πήγε και ενηλικιώθηκε και δεν κάνει πλέον ό,τι θέλει η μαμά του. Εφόσον (ευτυχώς) δεν μπορεί να επιβληθεί σε εκείνον, προσπαθεί να επιβληθεί με πλάγιους τρόπους και κυρίως προσβάλλοντας εσένα. Βλέπει πως ούτε αυτό πιάνει και τρελαίνεται, είμαι σίγουρη γι’ αυτό.

    Ξέρεις ζω με έναν άνθρωπο που έτσι δεν μιλάει, όπως κι εσύ. Χρόνια τώρα τον “μελετάω” και προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος να μην αντιδρά όταν τον πατάνε κάτω ή έστω του φέρονται άσχημα (είναι και το εντελώς αντίθετο από εμένα) και τελικά έχω καταλήξει πως, πέρα από τη δυσκολία σας να γίνετε δυσάρεστοι, είναι ο δικός σας τρόπος να μην διαταράσσετε τη ζωή σας, να μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας να το πω αλλιώς. Οι άλλοι ας είναι όσο κακοί θέλουν, η δική σας ηρεμία είναι σημαντικότερη και ποσώς σας ενδιαφέρει να τους βάλετε στη θέση τους αν αυτό θα σας κοστίσει την ηρεμία σας.
    Φυσικά δεν ξέρω αν όλα αυτά ισχύουν και για εσένα, όμως όπως και να ‘χει θεωρώ πως έφτασε η ώρα να βάλεις τα όριά σου, σύμφωνα πάντα με τη δική σου ιδιοσυγκρασία. Κάνεις μια καινούρια αρχή στη ζωή σου, στη ζωή σας, κάνε την ολοκληρωμένη έχοντας απαλλαγεί από αυτό το βαρίδι. Ο τρόπος που βλέπω εγώ για να συμβεί αυτό είναι να σταματήσεις να έχεις την οποιαδήποτε επαφή με αυτή τη γυναίκα. Να πεις στον άντρα σου αναλυτικά τί έχει συμβεί και να του ζητήσεις να αναλάβει εκείνος την επικοινωνία μαζί της, δική του μάνα είναι εξάλλου. Το τί θα γίνει από εκεί και πέρα δεν είναι δική σου ευθύνη και δεν θα πρέπει να σε απασχολεί πλέον. Επίσης, να μην της δίνεις τη δυνατότητα να σε ξεμοναχιάζει για να σε προσβάλει κλπ, ό,τι έχει να σου πει να τα πει μπροστά στο γιο της. Όταν την βλέπεις να σου έρχεται, θα φεύγεις ή θα προφασίζεσαι κάτι και θα φεύγεις. Δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, αλήθεια.

    Πολύ χάρηκα με τα σεμινάρια μαγειρικής και που προχωράτε με την απόφασή σας, μπράβο! Πολύ στεναχωρητικό αυτό με τον μπαμπά σου, από την άλλη. Πραγματικά εύχομαι τα πράγματα να πάνε όσο γίνεται καλύτερα.

    #62441

    Between Worlds (she/her)
    Συμμετέχων

    Εσύ μεγάλωσες σε ένα νησί, για το οποίο έχεις μεγάλη αγάπη και θα ήθελες να επιστρέψεις. Στον άντρα σου αρέσει η ιδέα, σε στηρίζει και τώρα που βρέθηκε η ευκαιρία με το μαγαζί, υπάρχει και άμεσο κίνητρο. Και στα παιδιά σου αρέσει η ιδέα. Και ναι, θα είναι πιο ξέγνοιαστα. Δεν βλέπω πρόβλημα.

    Στην πεθερά σου δεν αρέσει η ιδέα, αλλά δεν την αφορά. Εσείς θα πάτε να ζήσετε σε νησί.
    Αν η πεθερά σου δεν διατηρήσει σχέση με το παιδί και τα εγγόνιά της, θα φταίει αυτή και όχι εσύ. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Ίσα – ίσα, αν διαβάζεις το σάιτ, θα δεις ότι όσες μεσολάβησαν να τα βρει ο άντρας τους με τη μητέρα του για να έχουν τη γιαγιά τα παιδιά, το έχουν μετανιώσει. Ειδικά, αν σε προσβάλλει στα μούτρα σου (αν δεν ήταν μητέρα του και ήταν φίλος του άντρα σου, δεν θα τον είχατε κάνει πέρα;). Από πρότυπα γιαγιαδοπαππούδων θα έχει μπόλικα στο νησί. Εμπιστεύσου τον άντρα σου, την ξέρει πολύ περισσότερα χρόνια.

    Επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι χαμηλών τόνων, μπορείς να απαντάς στην πεθερά σου με αθώο ύφος, ότι ό,τι απορίες έχει ας ρωτήσει το γιο της. Που αυτό έπρεπε να κάνει.
    Όσον αφορά τη μόρφωση μια χαρά μορφωμένη μου φαίνεσαι. Μια χαρά κείμενα γράφεις. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να είσαι και καλός άνθρωπος (που εσύ είσαι), όχι να προσβάλεις κόσμο (η πεθερά από κοινωνική μόρφωση παίρνει μηδέν). Οι σπουδές πλέον δεν σου εξασφαλίζουν δουλειά. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι πρόσβασης στη γνώση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μπορείς να βρεις την τελευταία φωτογραφία του πλανήτη Άρη. Σκέψου γίνονται μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης, δηλαδή είναι το κάθε άτομο στον υπολογιστή του και ο καθηγητής εμφανίζεται στην οθόνη. Και μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά σου, ακόμα περισσότερο. Και τι σημαίνει καλύτερη μόρφωση; Καλοί και κακοί δάσκαλοι μπορεί να βρεθούν παντού. Άσε που στην πόλη υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός και άγχος. Επίσης, δεν ξέρεις πως θα είστε μετά από 4-5 χρόνια που θα μεγαλώσουν τα παιδιά σου. Όταν θα έρθει η ώρα το συζητάτε ξανά με τον άντρα σου και παίρνετε μια κοινή απόφαση (όπως φαίνεται να κάνετε μέχρι τώρα).
    Περαστικά στον πατέρα σου.

    #62719

    Φούστα Κλαρωτή
    Συμμετέχων

    Φωτούλα, προχώρα σε θέλει όλη η χώρα! Η ιδέα με τα σεμινάρια ακούγεται πολύ ωραία και δείχνει ότι ο άντρας σου έχει πάρει πολύ ζεστά την ιδέα.

    Ελπίζω η φυσική απόσταση να βάλει λίγο μυαλό στην πεθερά σου, τουλάχιστον θα μπορείς να την αποφεύγεις πολύ πιο εύκολα και να μην εχετε καμία συναναστροφή.

    Ξέρεις, τα πραγματα που λέει κάποιος δείχνουν το δικό του επίπεδο. Εσυ μιλάς (γράφεις) όμορφα και ήρεμα. Η πεθερά σου χρησιμοποιεί απαράδεκτες και ρατσιστικές εκφράσεις. Εκεινη εκτίθεται. Μην ασχολείσαι άλλο, κοίτα μπροστά.

    #65943

    GEORGIADOU FWTOULA
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα σας! Ελπίζω πραγματικά να είστε ολοι καλά. Περνάμε πολυ δύσκολες στιγμές στη χώρα και εύχομαι να έχετε εξοπλιστεί με κουράγιο και καλή ψυχολογία.
    Σκέφτηκα να κάνω ενα update εδω αλλά μου φάνηκαν τόσο υποστηρικτικά τα λόγια σας και η βοήθεια σας που αποφάσισα να γράψω το θέμα ως ερώτηση στο ΑΜΠΑ και μετα ως update με σκοπό να ευχαριστήσω κάθε ενα άτομο που μου απάντησε ξεχωριστά. Δεν ξέρω αν θα δημοσιευτεί γιατι δεν κάμω κάποια ερώτηση ουσιαστικά αλλα θα ήθελα να γνωρίζετε οτι εχω επισημάνει τα ονόματα του κάθε ατόμου που μου απάντησε εδώ και ελπίζω να μην έχετε κάποιο πρόβλημα με αυτο!
    Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους

    #68215

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Φωτουλα η πεθερά σου είναι χειριστικος και τοξικός άνθρωπος. Να σταματήσεις να ανέχεται τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου. Επειδή εσκυψες το κεφάλι στα 19 σου δεν σημαίνει ότι θα το σκύβεις όλη σου τη ζωή. Βάλε τα όρια σου. Πότε δεν είναι αργα. Μου φαίνεται ότι θέλεις να είσαι η καλή νυφη. Δεν θέλεις να γίνεις δυσάρεστη. Μάντεψε! Ήρθε η ώρα να γίνεις δυσάρεστη και να βάλεις τον εαυτό σου πάνω απ’ όλα.
    Εάν έχεις wifi στο νησί τα παιδιά σου δεν θα στερηθούν τίποτα. Θα μπορούν να κάνουν μαθήματα σκάκι, μπαλέτο, κιθάρα, ξένες γλώσσες, μέχρι και φροντιστήριο στην 3η λυκείου και να περάσουν όπου θέλουν.
    Σας εύχομαι καλή αρχή στο ξεκίνημα σας! Πες μας και ποιο νησί είναι να έρθουμε το καλοκαίρι διακοπές!!

    Υ.Γ. Να πεις στην πεθερά σου ότι αυτός ο Πόντιος που υποτιμάει, αυτός παραχωρεί την επιχείρηση του σε σένα και στον γιοκα της και σας εξασφαλίζει για το μέλλον.

Επισκόπηση 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.