Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #71199

    to_gati
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα σε όλους! Διαβάζω χρόνια τη στήλη αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum. Το θέμα μου αφορά μία από τις καλύτερες φίλες μου, που τη γνωρίζω 8 χρόνια (από το 1ο έτος της σχολής). Η φίλη μου ήταν πάντα αδύνατη με πολύ προσεγμένο σώμα, τον τελευταίο χρόνο ωστόσο, είχε αρχίσει να πηγαίνει σε διατροφολόγο για να χάσει 2-3 κιλά που είχε βάλει σε διακοπές και την ενοχλούσαν. Δεν της ήταν απαραίτητο αλλά αφού το ήθελε δεν της είπαμε κάτι. Πρόσφατα την είδαμε μετά από πολύ καιρό, αφού σε όλο το το lockdown δεν είχαμε βρεθεί και αντιλήφθηκα ότι όλο αυτό της έχει γίνει εμμονή. Έχει αδυνατίσει πολύ και τρώει ελάχιστα επειδή φοβάται ότι θα παχύνει με τα προβλήματα να είναι πλέον ορατά (της έχει κοπεί η περίοδος κλπ). Το θετικό είναι πως πηγαίνει ήδη σε ψυχολόγο εδώ και χρόνια, ωστόσο δεν φαίνεται να ακούει τις συμβουλές του, όπως και του διατροφολόγου. Δεδομένου ότι την παρακολουθούν ήδη οι αρμόδιοι ειδικοί, αυτό που κάνω για την ώρα είναι να την ακούω και να της λέω τη γνώμη μου όταν με ρωτάει, προσπαθώντας να μην την κρίνω. Ποιο είναι το πρόβλημα όμως;
    Αναγνωρίζω πως όλο αυτό που συμβαίνει δεν είναι υγιές, ωστόσο νομίζω πως έχει χτυπήσει κάποια δική μου χορδή, αφού με πιάνω όταν είμαι μαζί της να σκέφτομαι πολύ τι θα φάω, έως και να αποφεύγω να πάω μαζί της στην παραλία γιατί δεν έχω το σώμα της (ps. το σώμα μου είναι ένα average σαν να λέμε σώμα, ούτε πολύ αδύνατο, ούτε παχουλό και για καιρό ήμουν πολύ οκ με αυτό μέχρι πρόσφατα).
    Γιατί μου έσκασε ξαφνικά όλο αυτό; Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

    #71372

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Γατί μου, έχω βρεθεί στη θέση της φίλης σου. Έλαβα βοήθεια απ’ την οικογένειά μου όταν ήμουν στα 45 κιλά, λίγο πριν μου κοπεί οριστικά η περίοδος. Ένιωθα διαρκώς αδύναμη, κρύωνα, είχα αναιμία και έναν οργανισμό πολύ αδύναμο. Χρειάστηκα χρόνια για να φτάσω σε ένα επίπεδο όπου μπορούσα πλέον να νιώθω γεμάτη ενέργεια και να μη ζαλίζομαι. Η φίλη σου δεν πρέπει να πηγαίνει σε διατροφολόγο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί καρδιολόγο, ενδοκρινολόγο, ειδικ@ παθολόγο με εξειδίκευση στη διατροφολογία και γυναικολόγο. Πρέπει να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να λάβει ακόμη πιο εξειδικευμένη βοήθεια.
    Εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου να πάνε όλα καλά<3

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.