• Αυτό το θέμα έχει 8 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη Ανώνυμος.
Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #52994

    Φούστα Κλαρωτή
    Συμμετέχων

    disclaimer: δεν πρόκειται για μένα, μην ανησυχείτε, δε με χάνει η εξωτική Αθηνα

    Μια καλή φίλη ξεκινά το διδακτορικό της στο Άμστερνταμ και είναι σε αναζήτηση κατοικίας. Δυσκολεύεται όπως όλοι στην περιοχή! Αν έχετε κάποιο tip για το πού θα βρει αγγελίες ή αν έχετε κάποιο φίλο/γνωστό που αναζητά συγκάτοικο, bring it on!!

    #53020

    peanuts8965
    Συμμετέχων

    Λοιπόν αν ψάχνει για σπίτι και όχι για συγκατοίκηση, ας ξεκινήσει από funda και pararius που μάλλον τα ξέρει ήδη. Αυτό που όμως εμένα πραγματικά με βοήθησε ήταν που πήρα ένα ολλανδικό καρτοκινητό και έπαιρνα τηλέφωνο στις αγγελίες και το έβαζα και στα παραπάνω site για να κάνω viewings. Όσο χρησιμοποιούσα το ελληνικό νούμερο, ούτε έβρισκα ούτε με έπαιρναν τηλέφωνο πίσω..
    Μετά το επόμενο πράγμα που έκανα ήταν ότι ξεκίνησα να μπαίνω στα site των μεσιτών και άρχισα να ψάχνω στο εύρος τιμών που μπορούσα να πληρώσω. Ξανά τηλέφωνα και ραντεβού.
    Προτείνω επίσης να ψάξει τα facebook groups και το marktplaats.

    #56510

    κουκουρούκου
    Συμμετέχων

    Για φοιτητές υπάρχει και το kamernet site, που έχει ιδιαίτερα καλές τιμές αλλά δυστυχώς μεγάλη λίστα αναμονής. Επίσης λόγω τιμών Άμστερνταμ, θα πρότεινα και άλλες περιοχές, πχ Αμστελβειν. Η Ολλανδία είναι αρκετά μικρή χώρα, οπότε ακόμη και Ροττερνταμ να μείνει, σε 45 λεπτά μπορεί να είναι κέντρο Άμστερνταμ με το τρενο.

    #74519

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Μετακομιζω στην Ουτρεχτη το Σεπτεμβριο (εχω ηδη συμβολαιο δουλειας) και εχω αρχισει να ψαχνω για σπιτι/δωματιο. Απο οτι μου εχουν πει ειναι πολυ δυσκολο να βρεις σπιτι εκει. Σκεφτομαι να φτασω 1-2 εβδομαδες πιο πριν για να ψαξω για σπιτι (ξερω δεν ειναι και κανενα τρελο διαστημα αλλα απο το τιποτα). Ηθελα να ρωτησω συμβουλες για ευρεση σπιτιου εκει και αν εχει καποιος κλεισει σπιτι ενω ακομα δεν ειναι στην Ολλανδια.

    #74921

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Τα site που αναφέρονται παραπάνω αφορούν όλη την Ολλανδία. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις σπίτι γενικά και έχε υπόψη ότι τον Σεπτέμβριο έρχονται και όλοι οι φοιτητές. Το ότι έχεις συμβόλαιο δουλειάς είναι υπέρ σου. Εγώ θα πρότεινα να μην κλείσεις σπίτι πριν έρθεις Ολλανδία. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να μπω σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία, να κοιτάξω αγγελίες και να κλείσω ραντεβού από πριν για όταν φτάσω. Επίσης, μπορείς να κλείσεις και ένα airbnb για τον πρώτο μήνα για να είσαι πιο άνετη χρονικά. Καλή τύχη!

    #76813

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Μπορεί να βρει κανείς πολλές χρήσιμες πληροφορίες για θέματα σπιτιού, εργασίας κλπ στο playlist Εδώ . Το κανάλι έχει τακτικά και Q&A lives. Btw -όχι ότι έχει σημασία- o youtuber έρχεται συχνά στις αμποσυναντησεις μας 🙂

    #76988

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    @pannenkoek πόσες αμποσυναντήσεις έχουν γίνει εδώ στην Ολλανδία και τις έχω χάσει;; Ένα μωρό απέκτησα και μου φαίνεται έχασα τελείως την αίσθηση του χρόνου! Ελπίζω να μπορέσω να έρθω σε κάποια συνάντηση γιατί θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω από κοντά.

    #76976

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές 🙂

    #77269

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Χακουνα καλη τύχη ότι κι αν αποφασίσεις!

    Αχ Ολλανδέζα, δεν έχουμε κάνει επίσημη από τον περασμένο χειμώνα. Ωστόσο με το που χαλάρωσε το lockdown συναντηθήκαμε με το αμποπαρεακι που είχαμε φτιάξει τον Ιούλιο του 19…

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.