Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #73017

    Feline
    Συμμετέχων

    Καλημέρα,
    θα ήθελα να απευθυνω ένα ερώτημα στην κοινότητα που με απασχολεί. Είμαι νέα δικηγόρος κατοικος Θεσσαλονίκης και με δεδομένο ότι η δικηγορία είναι γενικά κακοπληρωμένη και δεν με ενδιαφέρει να την κυνηγήσω ιδιαίτερα, σκέφτομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην διερμηνεία, το οποίο είναι διετές και αρκετα απαιτητικό, περιλάμβάνει και ενα εξάμηνο πρακτικής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αλλά φοβάμαι ότι έστω κι έτσι δεν θα μπορώ να δουλέψω ως διερμηνέας ιδίως στο εξωτερικό. Υπάρχει κάποια αναγνώστρια διερμηνέας που θα μπορούσε να με κατατοπίσει;

    #73732

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Feline καλησπέρα!🙂

    Έχω ακριβώς το ίδιο προφίλ (είμαι κι εγώ κάτοικος Θεσσαλονίκης 😛) και τον ίδιο προβληματισμό με εσενα, θα μπορούσα να τα έχω γράψει εγώ! Ούτε εγώ συμπαθώ την δικηγορία και είμαι σε αναζήτηση του τι άλλο μπορώ να κάνω ιδανικά συνδυάζοντας τις ξένες γλώσσες που αγαπώ ιδιαίτερα (μιλάω 4). Εγώ έχω σκεφτεί την κατεύθυνση του τουρισμού να είμαι ειλικρινής, επειδή και η επαφή με ανθρώπους από άλλες κουλτούρες είναι κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα.

    Είμαι πραγματικά πολύ μπερδεμένη με το επαγγελματικό κομμάτι και με αγχωνει πολύ όλο αυτό. Δεν θέλω να κάνω λάθος και να χάσω χρόνο σε κάτι που δεν θα με βγάλει κάπου δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας.

    Ξέρω ότι δεν απάντησα στην ερώτησή σου αλλά μόλις είδα ότι και κάποιος άλλος με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά βρίσκεται στην ίδια θέση με εμενα, είπα να μοιραστώ και εγώ τον προβληματισμό και την δυσκολία μου.

    Συναγωνιστικούς χαιρετισμούς!! 😊😊

    #73812

    Feline
    Συμμετέχων

    Καλημέρα αποδημητικό πτηνό!
    Καταλαβαίνω πολύ καλά τους προβληματισμούς σου, με απασχολεί καθημερινά το θέμα και δεν έχω καταλήξει ακόμα πως θα το επιλύσω.
    Το ψάχνω πάντως ακόμα και στην κατεύθυνση που περιέγραψες, αυτήν του τουρισμού.
    Επειδή θα με ενδιέφερε να ανταλλάξουμε πληροφορίες και απόψεις πάνω στο θέμα θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε fb αν έχεις ή να πάμε και για έναν καφέ μιας και είμαστε στην ίδια πόλη.
    Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε βέβαια να τα πούμε κι από δω 🙂

    #87945

    Σεισάχθεια
    Συμμετέχων

    Καλημέρα! Έχουν περάσει πολλοί μήνες από όταν τέθηκε η ερώτηση και ίσως δεν έχει νόημα η απάντησή μου. Ωστόσο, γράφω με την ελπίδα ότι ίσως τη δείτε. Εγώ έχω σπουδάσει μετάφραση (πτυχίο και μεταπτυχιακό), τώρα σπουδάζω διερμηνεία και δουλέυω στον κλάδο μου 5 χρόνια. Έχω πολλές συναδέλφισσες που έχουν κάνει το μεταπτυχιακό του ΑΠΘ και γνωρίζω πόσο απαιτητικό είναι. Ο χώρος της διερμηνείας στην Ελλάδα είναι δύσκολος. Θέλει πολύ κόπο, συνεχή ενασχόληση κι επιμόρφωση, κυνήγι και λίγη τύχη. Είναι μια δουλειά που απαιτεί συνεχή εξειδίκευση. Μάλλον θα χρειαστεί αρκετός χρόνος από την αποφοίτηση για να μπορέσει κάποιος να βιοποριστεί (έτσι το έχω ζήσει εγώ τουλάχιστον κι έτσι το έχω δει στον κύκλο μου) και θα χρειαστεί ίσως να μελετήσεις και να προσανατολιστείς σε κάποιο συγκεκριμένο είδος διερμηνείας (δικαστηριακή, κοινοτική, ιατρική, διερμηνεία συνεδρίων κ.λπ) Κάθε ένας από αυτούς τους τομείς έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές τους συνθήκες εργασίας. Φυσικά παίζουν πολλά ρόλο, όπως οι γλώσσες εργασίας σου, ο επαγγελματισμός, η δικτύωση, οι γενικές γνώσεις, η προηγούμενη οικονομική άνεση (αν δουλεύεις ως ελεύθερη επαγγελματίας, θα χρειαστείς ένα κομπόδεμα για να αντέξεις τον πρώτο καιρό, ώσπου να χτίσεις πελατολόγιο και να έχεις σταθερή ροή εργασίας) Και οι ίδιες οι σπουδές είναι αρκετά απαιτητικές, από θέμα ωραρίου και μελέτης και θα πρέπει να είσαι αποφασισμένη ότι η διερμηνεία είναι κάτι που πραγματικά θες. Είναι πολλές οι πτυχές που θα μπορούσαμε να αναλύσουμε πάνω σε αυτό το καταπληκτικό (για μένα) επάγγελμα. Αν ψάχνεστε ακόμη, και έχετε άλλες απορίες να χαρώ να απαντήσω σε ό,τι μπορώ.

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.