Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #83607

    Εγώ είμαι
    Συμμετέχων

    Γεια σας κοριτσια. Υστερα απο μια ενδελεχη ερευνα στις απαντησεις της Α μπα δεν μπορω να καταληξω καπου. Βρισκομαι σε μια σχεση 8 μηνων, που συγκατοικησαμε απο τους 4. Τους πρωτους μηνες δεν πιστευα στην τυχη μου, αφου ειχα βρει εναν ανθρωπο τρυφερο,με κατανοηση, υπεροχο σεξ και απειρες συζητησεις. Και απο τοτε που μειναμε μαζι ολα αλλαξαν. Αρχισε να αποφευγει οποιαδηποτε συζητηση περι προβληματων ειτε στη σχεση μας ειτε στο σπιτι με τη λογικη του οτι τον κουραζει και τον κανει να νιωθει ασχημα, μειωθηκε το σεξ και πλεον δεν μου εδινε καμια σημασια. Προσπαθησα πολλες φορες να επικοινωνησω τις αναγκες μου στη σχεση αυτη, αλλα ενω με ακουγε, μετα απο μερες μου ελεγε οτι με αυτα που επικοινωνησα (οτι θα ηθελα περισσοτερη τρυφεροτητα και επικοινωνια) τον κομπλαρα και δεν μπορει να λειτουργησει. Ετσι περναγε ο καιρος με υπομονη απο πλευρας μου και αδιαφορια απο μερους του, καθως εκανε πως ολα ειναι μια χαρα.
    Ωστοσο, η χαριστικη βολη δωθηκε οταν μετα απο πολυ κλαμα του τι κανω λαθος και δεν αξιζω λιγη προσοχη πλεον, του ειπα πως δεν γινεται να ειμαστε ετσι στους 8 μηνες και μου ειπε πως ετσι τον γνωρισα και ειμαι υπερβολικη. Μαζεψα τα πραγματακια μου και εφυγα. Γιατι μεσα μου νιωθω οτι αξιζω παραπανω πραγματα. Ωστοσο, μια φωνη μεσα μου φωναζει ΄εισαι απαιτητικη’ ‘και ξεκινησε ψυχοθεραπεια για να γινει καλυτερος για τον εαυτο του αλλα και για τη σχεση σας και εσυ τα τιναζεις ολα στον αερα’ και πως ισως ειμαι υπερβολικη που ζηταω καποια πραγματα οπως προσοχη και τρυφεροτητα, επειδη εχω εγω αλυτα θεματα.
    Θα ηθελα να μου πειτε και εσεις τις εμπειριες σας με ανθρωπους που δεν ταιριαζαν οι αναγκες σας απο την αρχη είτε στην πορεια, γιατι νιωθω τοσο χαμενη και -καμια φορα- τοσο προβληματικη που νομιζω πως δεν θα βρεθει ανθρωπος που να με θελει οπως ειμαι.

    Οπως και να εχει, σας ευχαριστω που υπαρχετε εκει εξω μια μια και ενας ενας και ενα ενα ξεχωριστα, γιατι μεσα απο τα βιωματα και τις εμπειριες σας δινετε δυναμη και κουραγιο σε πολυ κοσμο <3

    #83673

    Tulina S.
    Συμμετέχων

    Αγαπητή φίλη, εφόσον νιώθεις ότι σου αξίζει κάτι καλύτερο, καλά έκανες και αποχώρησες (=δεν συμβιβάστηκες)..Λες ότι οι ανάγκες σας ήταν διαφορετικές, οπότε γιατί πρέπει εσύ να είσαι εγωίστρια που τις επικοινώνησες (όπως λες) και δεν εισακούστηκαν? Μπορεί ο πρώην σου να μην τις παρέβλεψε επίτηδες, όμως, όπως εσύ δε μπορείς να τις αλλάξεις, έτσι κι εκείνος δε μπορεί να κάνει κάτι που δε το νιώθει. Η ασυμβατότητα είναι σε όλες τις σχέσεις πρόβλημα και όντως κάποιες καταστάσεις δεν αλλάζουν απλά με την κουβεντούλα (πχ. το σεξ δε γίνεται βεβιασμένα). Και εμένα μου είχε τύχει στο παρελθόν ένας τύπος (30 ετών), ο οποίος ψιλοήταν ασέξουαλ (το απέφευγε δηλαδή) και προσπαθούσε να με πείσει ότι έτσι είναι και δε μπορεί αλλιώς. Τα σπάσαμε γι΄άλλο λόγο, αλλά ευγνωμονώ την τύχη μου που ξέφυγα γιατί θα μου δημιουργούσε πολλά κόμπλεξ η στάση του. Και το χειρότερο ήταν ότι προσπαθούσε να μου το επιβάλει ως κάτι ‘νορμάλ’… εμ για εμένα δεν ήταν και τέλος (το συνειδητοποίησα όταν γνώρισα άλλο σύντροφο).
    Από κει πέρα, θέλω να σχολιάσω και αυτό με τη συγκατοίκηση (στους 4 μήνες). Για ποιο λόγο ακριβώς να το βιαστείς τόσο? Είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά πραγματικά γιατί να το κάνεις με έναν άνθρωπο που ακόμα δε γνωρίζεις αρκετά? Σημεία ασυμβατότητας θα εντόπιζες, νομίζω, και χωρίς να τον έχεις κάθε μέρα μες τα πόδια σου. Θα μπορούσατε να μένετε λίγες μέρες της εβδομάδας μαζί (πχ. ΣΚ) και τις υπόλοιπες ο καθένας στον χώρο του. Η σχέση σας και πάλι θα δοκιμαζόταν, αλλά υπό άλλες συνθήκες και χωρίς να χρειαστεί μετά να μαζεύεις τα πράγματά σου να φύγεις.
    Εφόσον έγινε, έγινε και τώρα ξέρεις.
    Εγώ σου δίνω θετικό feedback πάντως για την αποφασιστικότητά σου και εύχομαι να είσαι πάντα δυνατή, να διεκδικείς αυτό που θες! <3

    #83676

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ! καθόλου υπερβολική δεν είσαι. Συγκατοικήσατε νωρίς και φάνηκε γρήγορα πώς είναι. Η συγκατοίκηση πρέπει να βγαίνει αβίαστα και να είναι και οι δυο πλευρές χαρούμενες. Από τη στιγμή που δεν είσαι ικανοποιημένη, έκανες πολύ καλά γιατί δε χρειάζεται να βασανίζεστε και οι δύο, αν και έχω την εντύπωση ότι έχει αρκετά κλασικά χαρακτηριστικά πατριαρχίας και εσύ ταλαιπωρήθηκες και ταλαιπωρείσαι πολύ περισσότερο.

    #83687

    BabyDoll
    Συμμετέχων

    Η δική μου εμπερία είναι οτι με άτομα που δεν θέλετε τα ίδια πράγματα ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος να θελουν και οι δυο να βρίσκονται σε μια υγιή σχέση. Αν εσύ θες να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί, να κάνετε περισσότερο σεξ, να συζητάτε περισσότερο κι αυτός όπως λες αδιαφορεί καλά έκανες κι έφυγες. Δεν είσαι απαιτητική, αλλά ακομα κι αν είσαι, θα βρεις κάποιον που θα δέχεται τον χαρακτήρα σου, αλλιώς δεν θα είσαι ευτυχισμένη σε μια σχέση.

    Το οτι μείνατε μαζί από νωρίς σας βοήθησε να γνωριστείτε πιο γρήγορα και να δείτε οτι δεν ταιριάζετε, δε

    #83694

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Θα σου πω ότι έκανες πολύ καλά κι έφυγες. Και να μην γυρίσεις πίσω. Αυτά που σκέφτεσαι, τα έχουμε σκεφτεί οι περισσότερες, είναι ο φόβος της μοναξιάς, είναι η συνήθεια. Έλλειψη επικοινωνίας και τρυφερότητας είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, αν εθελοτυφλήσεις θα χάσεις το χρόνο σου αλλά κυρίως την ψυχική σου υγεία. Να βρεις κάποιον που θα έχετε τις ίδιες ανάγκες για επικοινωνία, τρυφερότητα κλπ.

    Θα σου πω κι εγω την εμπειρία μου μετα απο 4 -ΤΕΣΣΕΡΑ- χρονια με εναν άνθρωπο που δεν ταιριάζαμε καθόλου. Αυτός ήταν συναισθηματικά απόμακρος και δεν είχαμε καλή επικοινωνία. Συζητήσεις επί συζητήσεων, κλάματα, στεναχώρια μεγάλη γιατί απλά αγνοούσα όλα τα σημάδια. Γιατί υποχωρούσα και νόμιζα ότι είμαι υπερβολική. Γιατί ήταν καλό παιδί (δεν με χτυπάει, δεν πάει με άλλες, έχει δουλειά) και με αγαπάει. Γιατί όλα αυτά με τον καιρό συσσωρεύονται μέσα μας και γιγαντώνονται. Τι κατάφερα; Να χωρίσουμε ψιλοχάλια, να κλαίω για τους επόμενους έξι μήνες (ευτυχώς χωρίς να έχω επιθυμία επανασύνδεσης) και να μην είμαι διαθέσιμη συναισθηματικά για κάτι καινούργιο για κανένα χρόνο.

    Ναι να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία για εσένα όχι για τη σχέση, για να μάθεις ότι οι ανάγκες σου είναι σημαντικές και όχι υπερβολικές, να συνεχίζεις να διαβάζεις α,μπα, να μην αγνοείς τα σημάδια, να μην αγνοείς το ένστικτό σου σε καινούργιες γνωριμίες και θα βρεις κάποιον που οι ανάγκες σας θα αλληλοκαλύπτονται. Εγώ ακόμα ψάχνω αλλά είμαι αισιόδοξη. Απλά πλέον ψάχνω κάποιον που μαζί του θα περνάω καλύτερα ή το ίδιο όπως περνάω και single. Σου εύχομαι τα καλύτερα 🙂

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.