Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #69310

    verbascum acaule
    Συμμετέχων

    Ζω μόνη μου σε μια μικρή πόλη στη βόρεια Πελοπόννησο. Στο σπίτι που μένω, ευτυχώς δικό μου, λόγω οικονομικής κατάστασης δεν μπορώ να έχω τηλέφωνο ή σταθερό internet. Για να μπαίνω στο internet χρησιμοποιώ το κινητό μου. Μου αρέσει η ποδηλασία, η ορειβασία (κάνω πορείες και αναβάσεις με οργανωμένες ομάδες) και γράφω.
    Πριν ενάμιση χρόνο, κατά παραίνεση του πρώην μου, είχα στείλει ταχυδρομικά φωτοτυπίες από καμιά εκατοστή χειρόγραφά μου ποιήματα, σε διάφορους εκδοτικούς οίκους.
    Μετά από κάποιο καιρό μου απάντησαν τηλεφωνικά από τρεις.
    Οι δύο μού ζήτησαν πολλά χρήματα για τα δεδομένα μου, χωρίς επιστροφή, εκτός αν έκανα τρελές πωλήσεις. Σιγά τώρα. Δεν είχα ούτε έχω αλλά και να τα ‘χα δεν θα τα ‘δινα.
    Από τον τρίτο μου είπαν ότι για τα βιβλία που εκδίδουν δεν παίρνουν χρήματα από τους συγγραφείς αλλά και δεν μπορούν να δίνουν χρήματα από τις πωλήσεις. Στις ποιητικές συλλογές συνήθως μπαίνουν μέσα, απλά δεν θέλουν να ζητάνε χρήματα. Θέλουν να εκδίδουν αυτούς που τους ενδιαφέρουν και όχι αυτούς που πληρώνουν. Αυτός που με πήρε, μου είπε ότι κατ’ αρχήν τον ενδιαφέρουν τα ποιήματά μου, αλλά θα ήθελε να τα ξαναδώ. Συζητήσαμε αρκετή ώρα και πολλές φορές μες στους επόμενους μήνες τηλεφωνικά και να μην τα πολυλογώ έχω μπει σε μια φάση να τα διορθώνω. Φυσικά τις διορθώσεις τις κάνω η ίδια. Όπως μου έλεγε ο φίλος μου (*): να προσθέτω αφαιρώντας και να αφήνω χώρο στον αναγνώστη να κάνει τη δική του ανάγνωση.
    Μου αρέσει σε κάθε ποίημα να υπάρχει αναφορά στο νερό. Το νερό και ο κύκλος του είναι το κίνητρό μου να γράφω. Αν βγει ποτέ συλλογή – ο φίλος μου μού λέει πως “με το που θα έχεις έτοιμο ένα υλικό 50 ποιημάτων, απλά πες μου το και μετά θα μιλάς με την επιμελήτρια εκδόσεων ποιητικών συλλογών του εκδοτικού οίκου” – θα ήθελα να βγει με το ψευδώνυμο verbascum acaule (που με εκφράζει τόσο πολύ!!) χωρίς καμία αναφορά στο κοινότοπο ονοματεπώνυμό μου.
    Με βοηθά (του στέλνω υλικό μέσω viber) όταν μπορεί και σε θέματα πρόσβασης, μέχρι να δω πότε θα βάλω σταθερό internet, για να μην έχω περιορισμό στα δεδομένα, και να πάρω ένα λάπτοπ. Όταν του είπα ότι νομίζω πως κάπου τον εκμεταλλεύομαι, μου απάντησε: “έλα ρε, φεμινίστρια και ενοχλείσαι να έχεις άντρα γραμματέα”. Εντάξει φίλος!

    (*) γιατί στο μεταξύ αναπτύχθηκε μια καθαρή και πάρα πολύ καλή φιλική επικοινωνία. Να τονίσω, νομίζω πρέπει, πως είναι παντρεμένος και έχει κόρη μόλις τρία χρόνια μικρότερή μου και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ, λόγω απόστασης. Ελπίζω σε κάποια παρουσίαση βιβλίου.

    #70027

    Φούστα Κλαρωτή
    Συμμετέχων

    Μπράβο σου και ελπίζω να εκδοθούν σύντομα! Μην ξεχάσεις να μας γράψεις για το βιβλίο !

    #70092

    verbascum acaule
    Συμμετέχων

    Σε ευχαριστώ πολύ!! Θέλει δουλειά.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.