Το ότι η οσκαρική Juliette Binoche ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε μία νέα σειρά, αφιερωμένη στη διαδρομή του Christian Dior είναι μία καλή είδηση, κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί μετά από καιρό θα δούμε μία σπουδαία ηθοποιό σε έναν ρόλο – πρόκληση.
Δεύτερον, γιατί η συγκεκριμένη σειρά της Apple TV+ ίσως τολμήσει να αγγίξει τη γυναίκα – θρύλο της μόδας, προσφέροντάς μας σπαράγματα της πορείας της, όχι από την εποχή που μεσουρανούσε, αλλά από εκείνην που εκθρονίστηκε από έναν άλλον υπερταλαντούχο της μόδας.
Στο πλευρό της Binoche έρχεται ο Ben Mendelshon που με το δικό του ερμηνευτικό ταλέντο καλείται να περιγράψει ακριβώς αυτό, τη σχέση δηλαδή δύο εκ των σπουδαιότερων σχεδιαστών μόδας που είτε στο καλύτερο είτε στο χειρότερο σημείο της καριέρας τους, μπορούσαν να ανεβοκατεβάζουν τάσεις και φιλοσοφίες αναφορικά με το γυναικείο στιλ και τις έμφυλες ταυτότητες, σε μια χρονική περίοδο που ούτε ως ορολογία δεν υπήρχαν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακόμα και ο τίτλος της σειράς (σ.σ: “The New Look”) παίρνει έμπνευση από το nickname που είχε δοθεί στον Dior σε μια εποχή που το όραμα της Chanel είχε αρχίσει να τρεμοπαίζει και να φθίνει.
Είναι η περίοδος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και τοποθετείται η άνοδος του Dior με δημιουργίες γεμάτες ζωή και φρεσκάδα που αμφισβητούν τη δωρική, κλασική -και διαχρονική- άποψη της Chanel για το γυναικείο στιλ.
Ο δημιουργός της σειράς Todd A. Kessler που συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Apple TV+ σκηνοθετεί και υπογράφει το νέο εγχείρημα και όπως έχει γίνει γνωστό, στόχος του είναι να δει με προσοχή τη ζωή και τις δημιουργικές διαδρομές δύο ιερών τεράτων της μόδας, περιστοιχισμένες και από άλλους θρύλους της βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο Givenchy, o Pierre Cardin, o Yves Saint Laurent, κ.α.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

