in ,

To επόμενο βιβλίο στο Ampa Book Club

Aπό μια ιδιαίτερα επιδραστική θεωρητικό και κριτικό, την bell hooks, ένα βιβλίο που απαντά σε πολλές αναζητήσεις αναγνωστριών μας.

Mετά από το βιβλίο της Έλενα Καρακούλη Δέκα Τρόποι να Εκτεθείς (που αναλύσαμε εδώ) και τον Φεμινιστικό Τρόμο της Irene, το Ampa Book Club καταπιάνεται με μια επιδραστική κριτικό και φεμινίστρια συγγραφέα, την bell hooks (ψευδώνυμο της Gloria Watkins). Θα διαβάσουμε λοιπόν το βιβλίο της Σύνδεση: η γυναικεία αναζήτηση της αγάπης, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

bell hooks
Η Μπελλ Χουκς

Mετά από το βιβλίο της Έλενα Καρακούλη Δέκα Τρόποι να Εκτεθείς (που αναλύσαμε εδώ) και τον Φεμινιστικό Τρόμο της Irene, το Ampa Book Club καταπιάνεται με μια επιδραστική κριτικό και φεμινίστρια συγγραφέα, την bell hooks (ψευδώνυμο της Gloria Watkins). Θα διαβάσουμε λοιπόν το βιβλίο της Σύνδεση: η γυναικεία αναζήτηση της αγάπης, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Μαρτίνας Ασκητοπούλου, που απαντά σε πολλές από τις αναζητήσεις των αναγνωστριών μας.

hooks
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. Μπελλ Χουκς, Σύνδεση, Η γυναικεία αναζήτηση της αγάπης, Μτφρ.: Μαρτίνα Ασκητοπούλου, Εκδ. : Μεταίχμιο

Η αφοσίωσή της στον αγώνα για την εξάλειψη του σεξισμού, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης ήταν υποδειγματική.
Margaret Atwood

Η bell hooks μας έδειξε έναν έξυπνο, διορατικό και ολοκαίνουργιο τρόπο να σκεφτόμαστε τη φεμινιστική θεωρία.
Sara Ahmed

Η bell hooks προσκαλεί κάθε γυναίκα να αμφισβητήσει τα αφηγήματα της πατριαρχίας και να αναζητήσει με θάρρος την αγάπη. Με τη χαρακτηριστική επιβλητική και σαφή γλώσσα της εξετάζει τις ιδέες για την αγάπη και τον έρωτα που κυριαρχούν στη σύγχρονη κουλτούρα, αλλά και πώς αυτές άλλαξαν χάρη στο φεμινιστικό κίνημα – ακόμα και αν η κατοχύρωση νέων ελευθεριών δεν κατάφερε να αλλάξει σε βάθος τον πυρήνα των ερωτικών σχέσεων. Περιγράφοντας τις διάφορες μορφές αγάπης φανερώνει πώς οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να αναζητήσουν και να διεκδικήσουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους αυτή τη σύνδεση που θα οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Ραντεβού λοιπόν στις αρχές Αυγούστου για να το αναλύσουμε και να το συζητήσουμε παρέα στο Ampa Book Club!

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

1 Comment
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
A pretty mess
A pretty mess
10 μήνες πριν

+ επίσης/ παρενθετικά: η μπελ χοοκς είναι από τις εισηγήτριες της διαθεματικότητας στο φεμινισμό, έστρεψε την εστίαση στις διατομές φεμινισμού, τάξης, φυλής, ετεροκανονικότητας. Και ουσιαστικά με το έργο της, και τον τρόπο ζωής της, και το σώμα της το ίδιο, εγκάλεσε τις τότε φεμινίστριες για τα προνόμιά τους. Ήταν κόρη μαύρης υπηρέτριας σε σπίτια λευκών αστών (τα έχει γράψει και στο black bone – memories of girlhood). Και έχω την εντύπωση (διορθώστε με αν όχι) ότι το killjoy που έλεγε η αχμέντ το βασίζει (μεταξύ άλλων) στην ίδια τη φυσιογνωμια της μπελ χοοκς: οτι δηλ η παρουσία της και μόνο… Διαβάστε περισσότερα »