in , ,

“Γυναίκες στη φυλακή”: Μια εκδήλωση για τις ποινικές κρατούμενες των ελληνικών σωφρονιστικών καταστημάτων

Με αφορμή το πολυσυζητημένο βιβλίο της Μαρίας Φαφαλιού, μια ολοκληρωμένη συζήτηση για το σωφρονιστικό σύστημα και το φύλο

Με αφορμή το πολυσυζητημένο βιβλίο της Μαρίας Φαφαλιού, μια ολοκληρωμένη συζήτηση για το σωφρονιστικό σύστημα και το φύλο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

prison gf568c2dd0 1920

Μαρτυρίες, ποιήματα, σκίτσα, ημερολόγια, φωτογραφίες, καταγραφές. Πώς περνάει τη ζωή της στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα μια ποινική κρατούμενη; Τι πραγματικά γνωρίζουμε για τα Καταστήματα Κράτησης Γυναικών και για το “πριν” και το “μετά” αυτής της κατάστασης;

Αυτή την Πέμπτη, στις 20 Ιανουαρίου (19.00) σε μια μεγάλη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Φαφαλιού “Γυναίκες στη φυλακή – μαρτυρίες” και η προβολή του ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή, “Κλειστοί χώροι – Τα περιστέρια του Κορυδαλλού”. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις ομιλήτριες Mαρία Φαφαλιού, Εύα Στεφανή και Κατερίνα Μάτσα, δημιουργό του 18Άνω και στέλεχος του ΕΕΚ.

Fafaliou GYNAIKES 72 3

Το βιβλίο, γεμάτο από μαρτυρίες κρατουμένων είναι μία γνωριμία με τα σωφρονιστικά καταστήματα γυναικών, εμπλουτισμένη με τις απόψεις ειδικών που γνώρισαν από κοντά αυτές τις γυναίκες ή στάθηκαν δίπλα τους κατά το διάστημα της φυλάκισής του. Που έζησαν το “πριν” και το “μετά” και γνωρίζουν από πρώτο χέρι αυτό που αγνοούμε -ή παριστάνουμε ότι αγνοούμε.

Το βιβλίο θα προλογίσει ο Συντονιστής του “Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών”, Κλήμης Πυρουνάκης.

INFO

– ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ cooperativa – Mπόταση 7 και Σολωμού, Εξάρχεια

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια