Τι θα έλεγα στον Άδωνι, αν υπήρχε περίπτωση να με ακούσει

Για το job description του Υπουργού

Αν δεν έχετε διαβάσει για αυτό εδώ, προτείνω να το διαβάσετε.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι στην ανταπάντηση του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, ούτε έχω την διάθεση να επιχειρηματολογήσω υπέρ του δικαιώματος στην έκτρωση. Δεν χρειάζεται, διότι είναι ήδη νόμος.

Κι έτσι φτάνουμε κατευθείαν στο θέμα.

Ο νόμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας, κύριε Γεωργιάδη.

Κάποτε οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι η έννοια της ηθικής δεν αρκεί για να συντονιστούν ειρηνικά μέσα στις κοινωνίες τους, γιατί α) κατάλαβαν ότι η ηθική δεν είναι απαραίτητα ιδιοκτησία της θρησκείας και β) είναι κάτι ιδιαίτερα ρευστό και δεν έχει μαζική αποδοχή. Όσο και να πιστεύετε ότι είναι προφανές τι είναι σωστό και τι όχι, πολύ φοβάμαι ότι πρέπει να σας εξηγήσω ότι δεν είναι. Και αυτό δεν είναι άποψη μου, είναι αυτό στο οποίο κατέληξαν οι άνθρωποι πολλά χρόνια πριν. Κι έτσι, για να συντομεύουμε, κατέληξαν σε ένα άλλο σύστημα, όχι τέλειο, αλλά πιο αποτελεσματικό: στους νόμους.

Οι νόμοι, κύριε Γεωργιάδη, δεν απαντούν σε όλα τα προβλήματα του ανθρώπου, αλλά είναι το εργαλείο το οποίο έχουμε συμφωνήσει όλοι να εφαρμόζουμε, και όταν λέμε «όλοι» σίγουρα εννοούμε όλους τους πολίτες, αλλά πολύ περισσότερο τους εκλεγμένους που βρίσκονται στη Βουλή. Είσαστε εκεί που είσαστε για να υπερασπίζεστε τους νόμους. Από τη στιγμή που μπήκατε σε αυτόν τον χώρο, δεν μιλάτε ως Άδωνης, αλλά ως Υπουργός. Ως Υπουργός όχι μόνο πρέπει να σεβόσαστε το Σύνταγμα, αλλά να το τηρείτε και να είσαστε διατεθειμένος να δώσετε τη ζωή σας γι’αυτό, αν χρειαστεί, και δεν το λέω μεταφορικά. Αν θεωρείτε ότι υπάρχουν νόμοι που χρειάζονται αλλαγή, κάτι που φυσικά είναι αναμενόμενο και προκύπτει, υπάρχουν επίσης εργαλεία προς αυτόν τον σκοπό, τα οποία είναι διαθέσιμα ΣΕ ΕΣΑΣ, διότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο βρισκόσαστε εκεί που βρισκόσαστε – και όχι για να γράφετε τη γνώμη σας στο Τούιτερ, κριτικάροντας το νόμο του Κράτους. Το Τουίτερ είναι για εμάς τους υπόλοιπους, για να περνάμε την ώρα μας. Ή θα τηρείτε τον νόμο ως κάτι ιερό, ή θα κάνετε ό,τι είναι στο χέρι σας για να βελτιώσετε το νόμο σύμφωνα με τους κανόνες. Αποψάρες έχουμε και εμείς. Από εσάς περιμένουμε αποτελέσματα. Θέλετε να γίνουν παράνομες οι εκτρώσεις; Ποιος σας εμποδίζει να το προσπαθήσετε; ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

Αν αγανακτείτε που μια άσχετη σας λέει πώς να κάνετε τη δουλειά σας, σας υπενθυμίζω ότι η δουλειά σας δεν είναι σε μια ιδιωτική επιχείρηση και εσείς δεν μιλάτε για τον εαυτό σας, αλλά για όλους μας. Ο λαός σας προσέλαβε, και ο λαός είναι υπεύθυνος να κρίνει αν κάνετε σωστά τη δουλειά για την οποία σας προσέλαβε να κάνετε. Αν δεν νιώθετε ότι το Σύνταγμα είναι ιερό, και υπάρχει κάτι ανώτερο που το κρίνει, όπως είναι πχ ο λόγος του Θεού, δικαίωμα σας να το πιστεύετε, αλλά τότε πρέπει να παραιτηθείτε και να γίνετε παπάς. Ως εργοδότης πρέπει να σας εξηγήσω ότι το job description προϋποθέτει απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη πίστη στο νομοθετικό σύστημα. Αν δεν το καλύπτετε, σας συνιστώ να αναζητήσετε άλλη δουλειά, γιατί κανείς δεν σας υποχρέωσε να υπηρετήσετε ένα σύστημα στο οποίο δεν πιστεύετε. Αν θυμάμαι καλά, είχατε και πριν επαγγελματική επιτυχία. Θα μπορούσατε να επιστρέψετε εκεί, και να σχολιάζετε τους νόμους στο Τουίτερ με την ψυχή σας.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

176 points
Upvote Downvote

31
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
14 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
22 Συντάκτες σχολίων
tsipoura_alaniaravaggelisGuacamolePo the PandaObserver Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εντωμεταξύ, το να μπει το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία για να μάθουν οι έφηβοι (και) πώς να παίρνουν σωστές προφυλάξεις στο σεξ και να αποφεύγονται έτσι σε μεγάλο βαθμό οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, δεν βλέπω να το συζητάει κανείς.

Blah blah
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλέ ούτε λόγος περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Φτου φτου και ξανά φτου μην τυχόν και γίνει κάτι τέτοιο και τα παιδιά μας αμαρτάνουν. Δηαδοσται!!1111 ( εντάξει έχω αηδιάζει με τον τύπο)

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Συζητιέται.Και μάλιστα και από αυτή την κυβέρνηση,στην οποία είναι υπουργός ο Γεωργιάδης.Έχει εξαγγελθεί ήδη.Στις δικές τους προτάσεις,όχι άλλων,μιλάνε ξεκάθαρα επίσης για απρόσκοπτη πρόσβαση στη δωρεάν,νόμιμη και ασφαλή διακοπή της κύησης για όλες τις γυναίκες.Όπως και για εμπιστευτικό τοκετό (ανώνυμη γέννα) και τη δυνατότητα,να δίνεται το παιδί για υιοθεσία,χωρίς να στιγματίζεται η γυναίκα ή να αναγκάζεται σε εγκατάλειψη του βρέφους.Και μια σειρά άλλα μέτρα,που θα είχε ενδιαφέρον και πιο γνωστά να γίνουν και να κουβεντιάσουμε για αυτά και να εξηγηθούν στον κόσμο.Αλλά δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν,να χαϊδεύουν τα αυτιά εκείνων,που όπως έγραψα και στο σχόλιο μου στη lifo,γαμάνε μάνες,Παναγίες,συζύγους στα γήπεδα.Κάνουν κι… Διαβάστε περισσότερα »

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του συζητάω και του πράττω. Στην προκειμένη ο κύριος Γεωργιάδης επέλεξε να υποστηρίξει ένα πρωτοσέλιδο που αναφέρετε ξεκάθαρα στις αμβλώσεις και να προσθέσει έστω έμμεσα ότι οι αμβλώσεις είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν το δημογραφικό. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ παρά ν’ αναρωτηθώ, δεν θα μπορούσε αντίστοιχα να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση διερευνά ένα υποστηρικτικό σχήμα ώστε η τεκνοποίηση να μη μοιάζει προνόμιο των λίγων στην Ελλάδα του 2020? Δεν θα ήταν διαφορετικό το μήνυμα που θα έστελνε?

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Γι’αυτό μιλάω για λαϊκισμό.Προφανώς και ξέρει τι προωθεί η κυβέρνηση του.Και δεν είναι και τίποτα κρυφό.Κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχουν ακουστεί και από τις αρμόδιες υπουργούς και δημοσιευμένα στον τύπο είναι.Και μάλιστα πρόσφατα πολύ αναλυτικά.Δεν ξέρει ή όταν έρθει η ώρα των νομοσχεδίων θα τα καταψηφίσει;Σκόπιμα ήθελε να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο κοινό.Δεν ξέρω τι μπορεί,να πιστεύει,ότι κερδίζει.Ξέρω,ότι χάνουμε σαν κοινωνία με αυτές τις τακτικές.

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλημέρα και καλή χρονιά: Φωτεινή είστε αισιόδοξη ότι οι νέοι θα χρησιμοποιούν την αντισύλληψη άμα μπει η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία η οποία θα χρησιμοποιείται όσο το κράνος στα παπάκια και στις μηχανές και όσο τηρείται ο ΚΟΚ από όσους έχουν περάσει την εκπαίδευση των οδηγών.
Δεν υπάρχει μάθημα για το φεμινισμό αλλά το site υπάρχει καθώς κάποιες ενδιαφέρθηκαν – η γνώση υπάρχει και είναι εύκολα προσβάσιμη. Οι περισσότεροι όμως θεωρούν ότι η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη δεν πρόκειται να τους συμβεί όπως και το τροχαίο.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Παρόλα αυτά, αυτό δε σημαίνει οτι δε θα έπρεπε να μπει το μάθημα στα σχολεία. Με την αδράνεια πάντως σίγουρα δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Για εμένα, έστω και ένα ζευγάρι εφήβων να αρχίσει να χρησιμοποιεί προφυλάξεις λόγω του μαθήματος, κέρδος θα είναι. Επίσης, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η χρήση κράνους και η τήρηση του ΚΟΚ είναι νόμοι του κράτους και δε θα έπρεπε να υπάρχει η παραμικρή ανοχή στην παραβίασή τους, ασχέτως της θέλησης του οδηγού. Η μη χρήση προφυλάξεων στο σεξ δεν είναι παράνομη, όσο επικίνδυνη κι αν είναι για το άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται τα παιδιά… Διαβάστε περισσότερα »

El cachorro
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο κύριος Γεωργιάδης ρίχνει την ευθύνη στις γυναίκες που, παρόλο που υπάρχουν τόσες μεθοδοι αντισύλληψης, καταλήγουν με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και κάνουν κι έκτρωση από πάνω οι ανεύθυνες. Θύμισε μου κύριε Γεωργιάδη ποιος αποτελεί εμπόδιο χρόνια τώρα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεια; Α ναι, εσείς και η Εκκλησία σας.

Όχι τίποτα άλλο, δεν τους κάνουμε και την εξυπηρέτηση με το δημογραφικό.

tsipoura_alaniara
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω εντελώς ως προς την εκκλησία. Αν καταφέρει κάποιος να βάλει στην εκπαίδευση τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα είναι μια τέτοια συντηρητική κυβέρνηση και μακάρι να το κάνει. Μόνο έτσι πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και οι συντηρητικοί εκπαιδευτικοί. Στην έκτη δημοτικού υπάρχει ένα κεφάλαιο μαθήματος με τίτλο “το αναπαραγωγικό σύστημα”. Είναι προς το τέλος του βιβλίου, διδάσκεται συνήθως προς το τέλος του σχολικού έτους. Ας μαντέψουμε ποιοι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να το διδάξουν, με διάφορες αστείες δικαιολογίες (πχ δεν έβγαινε η ύλη). Είναι λοιπόν αυτή η μερίδα ανθρώπων που αν και εκπαιδευτικοί θα κρίνουν αρνητικά μόλις ακούσουν για… Διαβάστε περισσότερα »

Guacamole
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν νομίζω να υπάρχει η παραμικρή διάθεση για κάτι τέτοιο. Εκτός αν έρθει καμία οδηγία από ΕΕ. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που δεν κατάφερε να βρει γυναίκες για υπουργούς και από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε οτι συνομιλεί με την Εκκλησία για τα θέματα παιδείας. Να πω και για εκείνον το νόμο περί βλασφήμιας που ήταν στο τσακ να περάσει αλλά ευτυχώς έφαγε τρελό κράξιμο και δεν το έκανε; Κάποια πράγματα πάνε πακέτο δυστυχώς

tsipoura_alaniara
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου Guacamole, δεν υπάρχει καμία διάθεση, ούτε καν σαν ιδέα.

fantasmataki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θα έπρεπε να περνάνε ψυχιατρικά tests πριν διανοηθούν να βάλουν υποψηφιότητα. Και ένα iq test με ένα υποτυπώδες κατώτατο όριο. Γιατί διαφορετικά καταλήγουμε να διαπραγματευόμαστε κεκτημένα.

Blah blah
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και μετά απορούμε γιατί αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά. Αυτό που με τρομάζει όμως είναι το ότι υπήρξαν άνθρωποι που τον ψήφισαν….και ζούν ανάμεσα μας😲😲😲

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

ΑΥΤΟ. Πες τα ρε Λένα. Εγώ για κάποιο λόγο εντωμεταξύ είχα δει το εμετικό πρωτοσέλιδο, αλλά απέφευγα τη δήλωση του Άδωνη και τα διάβασα τώρα όλα μαζι και τις απαντητικες επιστολές και με έπιασε ταραχή βραδιατικο. Πόσο ψεύτης και τρισαθλιος είναι ο Άδωνις που τολμά να κάνει λόγο για σεξουαλική αγωγή όταν η σεξουαλική αγωγή είναι ανύπαρκτη στα σχολεια και ο ιδιος και η ΝΔ γενικότερα είναι πατρίς-θρησκεία-οικογενεια και τερμα buttheart σε ο,τι αφορά αυτο το θέμα; Μας λέει δηλαδή ότι θα υποστήριζε ο ίδιος ο μπουμπουκος κάτι τετοιο, ώστε να αποφεύγονται οι εκτρώσεις; Εκτός αν αναφέρεται σε σεξουαλική αγωγή… Διαβάστε περισσότερα »

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Νιώθω πως είναι δοκιμασία πρωτοσέλιδα τύπου Sportime και οι συνοδευτικές δηλώσεις τύπου Αδωνη Γεωργιάδη. Δοκιμασία στις αντοχές και τις αντιστάσεις μας. Δοκιμασία της αξίας που δίνουμε στα κεκτημένα και της αντίδρασής μας ώστε να μην ξανανοίξουν κουβέντες που έχουν κλείσει οριστικά. Όσο θύμωσα με αυτά που διάβασα, άλλο τόσο χάρηκα με τα γρήγορα και καλά αντανακλαστικά πολλών, όπως του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου και τα δικά σου, Λένα. Ευχαριστώ γιατί σήμερα ένιωσα λίγο πιο ασφαλής.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“Θέλετε να γίνουν παράνομες οι εκτρώσεις; Ποιος σας εμποδίζει να το προσπαθήσετε;”.
Ε, σιγά – σιγά, θα πάει και προς τα εκεί η κουβέντα…

Guacamole
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γεια και χρόνια πολλά. Πολύ σωστή η απάντηση σου Α,μπα μου, όπως και η απάντηση Τσαγκαρουσιάνου, αλλά κάπου να ξεκαθαρίσουμε ό,τι ο κος Γεωργιάδης απευθύνεται κυρίως στους ψηφοφόρους τους. Οι οποίοι ψηφοφόροι εκστασιασμένοι, κάθονται και μασάνε τον πατριαρχικό και ρατσιστικό σανό του ίδιου και του κόμματός του, με τις ευλογίες της εκκλησίας βεβαίως βεβαίως. Απευθύνεται και αυτός, όπως και το κόμμα του, σε ένα άκρως συντηρητικό κοινό που έτοιμο είναι να πάρει τις τσουγκράνες και να μας πάει άλλα 50 χρόνια πίσω. Αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια. Και το χειρότερο; Οι ψηφοφόροι ζούνε ανάμεσά μας και είναι μπόλικοι. Ελπίζω να… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο κόσμος όμως τον ψήφισε ακριβώς για αυτά που λέει και κάνει με τον τρόπο του. Αυτά ζητάει ο κόσμος, “ο λαός”. Αυτά που έγιναν στο Ναύπλιο για μια αφίσα του χριστού με κραγιόν, αυτά που γίνονται με τη ΧΑ που και λεφτά θα τους επιστρέψουν και προς “σκευωρίας” πάει η δική. Αυτά και πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν.

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Την πώληση νανογιλέκων και βιβλίων του πατέρα Πλεύρη δεν θα την χαρακτήριζα και μεγάλη επαγγελματική επιτυχία ;-P

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αριστεία: ένας άνθρωπος που δεν έκανε ποτέ του έρευνα, ούτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, που δούλεψε στο μαγαζί του πατέρα του και η΄μόνη ανάπτυξη που έκανε είναι αυτή που περιγράφετε, είναι υπουργός έρευνας και ανάπτυξης!

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ζούμε σε μία δικαιοκρατική φιλέλευθερη δημοκρατία.Ο νόμος αποτελεί το μόνο εργαλείο συντονισμού της κοινωνικής ζωής.Το θέμα της ηθικής και πολιτικής στον Αριστοτέλη ταυτίζονταν αλλά τότε μιλούσαμε για άλλο πολιτικό/κυβερνητικό σύστημα.Η ηθική και η πολιτική σήμερα δεν μπορούν να ταυτιστούν λόγω έντονων διαφοροποιήσεων σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.Ο νόμος αποτελεί το το κύριο χαρακτηριστικό ενός κράτους δικαίου και το κράτος δικαίου ως βασική αρχή συνταγματικού κράτους είναι και μη αναθεωρητέα.Δεν κυβερνάται η χώρα από την ηθική αλλά από το Νόμο.Ακριβώς για το λόγο ότι η ηθική του καθενός διαφοροποιείται από του άλλου.Το δημογραφικό μπορεί να λυθεί αν,επιτελούς, οι άνθρωποι με… Διαβάστε περισσότερα »