Γεια σας!
Τελευταιες μερες του ετους… Καθε χρονο τετοιες μερες βαζω στοχους για τη νεα χρονια και ειμαι αισιοδοξη και χαρουμενη οτι θα τους πετυχω.
Και τελικα…δεν προλαβαινει να τελειωσει ο Γεναρης κι εχω ηδη απογοητευτει γιατι δεν εχω κανει κανενα βημα. Μονο σε μενα συμβαινει??
Εσεις τι στοχους βαζετε και πως καταφερνετε και τους πετυχαινετε? Καλες γιορτες!
ΑΠΟ ΤHΝ – Μελινα
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Εννοείται ότι δεν συμβαίνει μόνο σε σένα, είναι σύνηθες. Εγώ βάζω στόχο κάθε χρόνο ότι θα κρατήσω τη διατροφη που μου έδωσαν, και ότι θα χάσω τουλάχιστον δέκα έως είκοσι κιλά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό το λέω από το 2020 έως τώρα κι έχω αρχίσει να νιώθω γελοία. Μέχρι τρία κιλά χάνω, συχνά τα ξαναπαίρνω, τα ξαναχανω, ένα βήμα μπρος, δύο πίσω, τάνγκο. Βέβαια έχω ισχυρό εμπόδιο το μεγάλωμα μικρών και δύσκολων παιδιών μόνη μου. Που θα μου πάει, καθώς είμαι και πεισματάρα, κάποια χρονιά θα το πετύχω. Εύχομαι το 2024.
Το έβαζα για χρόνια αυτό το στόχο και αποτύγχανα….ώσπου ήρθε η ώρα που με κατάλληλο διαιτολόγο τα κατάφερα. Να θυμάσαι ότι θα συμβεί όταν όντως το πάρεις απόφαση.
Αν και δεν έχω κάνει ακόμη τον απολογισμό (τον κάνω πάντα 1/1 και τότε θέτω νέους στόχους- τώρα είμαι στη φάση που «πετάω» για να μη με βρει η νέα χρονιά με κάθε είδους βαρίδια) θέλω να σου πω πως φυσικά δεν είσαι η μόνη. Για μένα αξία έχει στον απολογισμό να κάνεις αξιολόγηση ακόμη και στους στόχους σου και κατά πόσο ήταν ρεαλιστικό να επιτευχθούν. Να αναλογιστείς τι σε εμπόδισε να τους πετύχεις (ίσως αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος για τη νέα χρονιά), να ξεκινήσεις δηλαδή απο τη βάση. Και να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Επίσης… Διαβάστε περισσότερα »
Αν οι στόχοι που βάζεις για να πραγματοποιηθούν χρειάζεται και η παρέμβαση άλλου ανθρώπου, καμιά φορά δυστυχώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνουν. Καμία φορά ούτε το κυνήγι δεν φτάνει. Παλιά έβαζα στόχο να δουλέψω σε ραδιοσταθμό επειδή δούλευα στο μακρινό παρελθόν όταν ήμουν φοιτήτρια στις πρώτες μου σπουδές. Αντιλαμβάνεσαι πως εάν δεν αρέσεις, δεν σε παίρνουν. Δεν με πήραν. Στην αρχή γινόμουν κομμάτια, μέχρι που ανακάλυψα τα podcast. Το έκανα χόμπι ένα διάστημα μέχρι που μπήκαν άλλα πράγματα στη ζωή μου που με γέμιζαν και με γεμίζουν περισσότερο. Όχι ούτε εγώ πραγματοποιώ όλους τους στόχους, είναι αδύνατο,εξάλλου. Εξαρτάται για… Διαβάστε περισσότερα »
Έχοντας αρκετή εμπειρία σε σόλο ταξίδια, θα σταθώ σε αυτά που ανέφερες σχετικά με το ταξίδι στην Πορτογαλία, μήπως μπορώ να σε βοηθήσω, ώστε να γνωρίζεις για την επόμενη φορά που μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο. Έξι ώρες αναμονής σε transit δεν είναι πολύς χρόνος. Ειδηκά αν πρέπει να βγεις, να παραλάβεις βαλίτσες και να ξαναπεράσεις check-in και ασφάλεια είναι το bare minimum. Αλλά ακόμα και αν δεν χρειάζεται να βγεις από την τransit area, πάλι χρειάζεσαι αρκετό χρόνο μεταξύ πτήσεων, ο οποίος εξαρτάται και από το μέγεθος και την οργάνωση του αεροδρομίου που κάνεις transit. Ακόμα και σε ένα… Διαβάστε περισσότερα »
Έι, κουλαρε. Η ζωη ειναι απροβλεπτη και ποτε δεν ξερεις πώς σου τα φερνει, και σε καθε περιπτωση μπορει να μη φτασεις εκει που εχεις πει, αλλα κι εκει που θα φτασεις καλα να ειναι. Υποτιθεται οτι τους στοχους μας τους βαζουμε γιατι θελουμε να κανουμε καποια πραγματα που μας κανουν ευτυχισμενες, οχι για να ταλαιπωρουμε τις εαυτες μας με ενοχες. Οποτε δες για αρχη ποιους απο αυτους τους στοχους βαζεις επειδη ειναι κατι που θελεις πραγματικα, και ποιους ετσι απλα για να βαλεις κατι. Κρατα αυτους που πραγματικα θες και χρησιμοποιησε τους για οδηγο, one step at a time.… Διαβάστε περισσότερα »
Απλά δεν βάζω καθόλου στόχους για το νέο έτος. Όταν βάζω έναν καινούριο στόχο ξεκινάω τις διαδικασίες για την πραγματοποίησή του την ίδια στιγμή ή με την πρώτη ευκαιρία. Και συνήθως τους πετυχαίνω επειδή είμαι πολύ επίμμονή και single-minded. Τα “στόχοι για το νέο έτος” μου θυμίζεί το “από Δευτέρα” και μου παραπέμπει πιο πολύ σε αναβλητικότητα.
Πειθαρχεία και επιμονή. Χωρίς πειθαρχεία δεν θα ξεκινήσεις χωρίς επίμονη δεν θα ολοκληρώσεις. Τώρα ξαναδιάβασε το από την αρχή…
Το μυστικο για να πετυχεις κατα τη γνωμη μου, είναι να είσαι ρεαλίστρια με τον εαυτό σου και να κανεις μικρά βήματα. Πέρσι είχα βάλει στόχο αντί να μην τρώω γλυκά καθόλου, να τα αντικαταστήσω με μπισκότα και μπάρες πρωτείνης με διάφορες γεύσεις και χαμηλά σε ζάχαρη (πλεον έχουν μεγάλη ποικιλία και στα καταστήματα υγειινής διατροφής και στο Amazon. Έχασα 5 κιλά και δεν τα πήρα πίσω χωρίς στέρηση, γιατι με αυτά τα επιδόρπια δε μπορουσα να φάω πάνω απο 1-2, ενω μπορώ άνετα να φάω μισό κουτί κλασικα μπισκότα σοκολάτας μόνη μου. Τις χρονιες που έβαλα στόχο να μην… Διαβάστε περισσότερα »
Εννοείται βάζω, κάθε χρόνο σταθερα: να κερδισω το τζοκερ κ να αδυνατισω! 🤣🤣🤣
Φιλιά σε ολ@!!! Καλές γιορτές!
Κατι σαν αυτα τα new year new me,που ποσταρουν αβερτα τετοιες μερες στα κοινωνικα δικτυα?
Επειδη ειμαι απο αυτους που βαζουν στοχους καθε παραμονη πρωτοχρονιας και ταυτοχρονα σημειωνω ποσους στοχους επιασα απο την προηγουμενη χρονια.. θα σου ελεγα πως απο τα γραφομενα σου, δεν μοιαζεις με ατομο που θετει στοχους με σκοπο να τους πραγματοποιησει, αλλα ποιο πολυ για να λεμε οτι “κατι καναμε” (και συγνωμη αν φαινομαι αποτομη) Βεβαια.. παιζει ρολο και το ειδος των στοχων που βαζεις. Πχ αν βαζεις στοχο να χασεις κιλα.. ειναι μια ζωη αγωνας (κατ εμε) Επισης.. τοσο γρηγορη απογοητευση, οταν δεν εχεις κανει ουτε βημα.. θα πρεπει να προβληματισει γενικοτερα για την πειθαρχεια και την επιμονη που διαθετεις,… Διαβάστε περισσότερα »