in ,

Η Ρένα απαντά: Πώς να μιλήσω στον σύντροφο για το σεξουαλικό του πρόβλημα;

Ο σύντροφός της έχει σεξουαλική δυσλειτουργία, αλλά επαναπαύεται στην σιωπή της. Πώς να το διαχειριστεί;

Ο σύντροφός της έχει σεξουαλική δυσλειτουργία, αλλά επαναπαύεται στην σιωπή της. Πώς να το διαχειριστεί; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ampa00

Πώς ένα απλό ζήτημα γίνεται τεράστιο.

______________

H ιστορία της Georgia A. όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Αγαπητή Ρένα, χρειάζομαι τη συμβουλή σου πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα, γτ δεν ξέρω πλέον πώς να το διαχειριστω.

Ειμαι σε σχέση με κάποιον 7 μήνες, εγώ 43 αυτός 38, χωρίς όμως σεξ γτ ο σύντροφός μου έχει φίμωση, (δηλαδή το μόριο του είναι καλυμμένο με δέρμα, χωρίς να ξεπροβάλλει καθόλου η “άκρη” τού ).Επειδή ζούμε σε διαφορετικές πόλεις, έχουμε συναντηθεί μόνο τρεις φορές από κοντά χωρίς σεξ, κ αυτό γτ εκείνος το αποφεύγει.Η σχέση βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε τηλεφωνική επικοινωνία, ή μηνύματα κ βιντεοκλήσεις.Μονο από εκεί νοιώθει άνετα να εκδηλωθεί σεξουαλικά .

Δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ ανοικτά, θέλω να είμαι διακριτική κ υπομονετική, αλλά βλέπω ότι μόνο έτσι θα πάει αυτή η σχέση, τηλεφωνικά. Εχω διαβάσει ότι η φίμωση φέρνει πόνο κατά τη σεξουαλική πράξη, δυσκολία στη δειυσδηση, κ άλλα πολλά προβλήματα γενικά..Ο ίδιος με πλάγιο τρόπο μια φορά ανέφερε ότι έχει κάποιες ενοχλήσεις κ ότι θα το αντιμετώπιζε ιατρικα, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα.Κ φυσικά αυτή η κατάσταση τον κάνει να είναι κ συναισθήματικα μαζεμένος, δεν εκδηλώνει ιδιαίτερη τρυφερότητα κ οικειότητα.Εγω τον θέλω πρώτα σαν άνθρωπο, δεν είμαι μαζί του μόνο για το σεξ, αλλά κ αυτό το έχω ανάγκη. Θελω να καταλάβει ότι τον θέλω όπως είναι, κ θα δεχθώ ό,τι κ όσο μπορεί να μου δώσει σεξουαλικά, με όποιον τρόπο μπορεί.

Τι να κάνω;; Να ανοίξω εγώ την συζήτηση ; Από τη μεριά του πάντως βλέπω πως έχει επαναπαυθει στην κατάσταση όπως έχει, αφού εγώ δεν λέω τίποτα.Εγω θέλω να τον στηρίξω σε αυτό το θέμα, αλλά πολλές φορές νοιωθω ότι εκμεταλλευται τη σιωπή μου για να κρατάει την κατάσταση όπως έχει. Πες μου τη γνώμη σου σε παρακαλώ, τι να κάνω, αυτή η στασιμότητα με αγχωνει, πώς να το χειριστώ;;

– από την Georgia A.

______________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

Φίλη Georgia σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου και την εμπιστοσύνη σου.

Η πραγματικότητα είναι πάρα πολύ σαφής. Ο φίλος σου γνωρίζει ότι έχει φίμωση ήδη από την εφηβεία του. Κι απορώ με τους γονείς, που δεν ελέγχουν, με πολλή κουβέντα και καθοδήγηση στα παιδιά τους, αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Είναι στα πλαίσια του να μεγαλώνεις αγόρι η συγκεκριμένη ερώτηση κι η οδηγία στις μικρές ηλικίες για “ρολλάρισμα” κάθε φορά στο ντουζ…(αγορομάνες, για σας τα γράφω έτσι παραστατικά)

Αν δεν το καλοσυνειδητοποίησε στην εφηβεία, τότε σίγουρα το κατάλαβε από την πρώτη φορά που προσπάθησε να κάνει διείσδυση. Σωστά διάβασες όσα διάβασες. Αν από τα, ας πούμε, 18 μέχρι τα 38 δεν έχει κάνει τις αναγκαίες ενέργειες, δηλαδή να πάει στον ουρολόγο και να προγραμματίσει περιτομή (αυτή είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία κι είναι αποτελεσματικότατη), δεν νομίζω ότι θα το λύσει ούτε μέχρι τα 58.

Κακά τα ψέμματα, οι άντρες σπανίως ξεκουνιούνται να πάνε σε γιατρό, και δη σε τέτοια θέματα. Εξ ου κι οι γυναίκες εμφανίζουν γενικώς μεγαλύτερη νοσηρότητα ενώ οι άντρες μεγαλύτερη θνητότητα, αυτό τα λέει όλα. Οι νεότεροι άντρες βέβαια είναι κάπως πιο απενοχοποημένοι. Αλλά η δικαιολογία ότι έχει κάποιες ενοχλήσεις και θα το φροντίσει είναι ακριβώς αυτό: δικαιολογία. Αν όντως ήθελε να το φροντίσει θα το είχε προγραμματίσει, δεν θα έκανε εισαγωγικές δηλώσεις καθησυχαστικού χαρακτήρα, ούτε θα επαναπαυόταν στην σιωπή σου.

Κατανοώ πόσο ευαίσθητο θέμα είναι για έναν άντρα η λειτουργία του μορίου του. Ωστόσο αν ο ίδιος είναι εντελώς μπλοκαρισμένος εξαιτίας μιας κατάστασης που μπορεί να λυθεί εύκολα και γρήγορα, σημαίνει ότι σκοπεύει να σχετίζεται με κοπέλες που είναι πρόθυμες για αλληλοαυνανισμό μέσω webcam. Αν αυτό σε καλύπτει, είσαι ΟΚ. Αν θες το παραπάνω, φοβάμαι ότι δεν θα το βρεις, είτε του μιλήσεις, είτε δεν μιλήσεις. Ο χριστιανός δεν έχει διάθεση να σε ικανοποιήσει, επειδή έχει το δικό του ψυχολογικό οχυρό γύρω από τη σεξουαλικότητά του.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

10 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
4 χρόνια πριν

Είπες μόλις ότι έχεις σχέση με κάποιον που συνάντησες 3 φορές από κοντά, χωρίς σεξ;;
ΣΧΕΣΗΗ??

Ocelotoς
Ocelotoς
4 χρόνια πριν

Και ο σύντροφός μου είχε. Δεν είχε προχωρημένη φίμωση και όταν αυνανιζόταν μόνος του δεν τον ενοχλούσε. Εν ώρα πράξης δεν τον ενοχλούσε πάντα αλλά η ενόχληση υπήρχε. Όταν είδε πως η ενόχληση του χαλούσε τη διάθεση , πήγε την επόμενη μέρα στο γιατρό. Επίσης ένας στενός μου φίλος είχε τον ίδιο πόνο (ενώ παλιότερα δεν είχε θέμα) , πήγε στο γιατρό τσακ μπαμ και το έλυσε. Η θεραπεία μετά δεν είναι κάτι τρομερό , πονάει βέβαια αλλά είναι ένα αναγκαίο κακό. Η άρνηση του φίλου σου δεν έχει να κάνει με το πρόβλημα που έχει , κυρίως έχει να… Διαβάστε περισσότερα »

Κεραμιδί Κεραμιδόγατα
Κεραμιδί Κεραμιδόγατα
4 χρόνια πριν

Καλά συμφωνώ ότι δεν είναι σχέση αυτό που έχετε. Απλή γνωριμία.
Πάντως το πρόβλημα αυτό μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερη ηλικία για διάφορους λόγους. Συμφωνώ όμως ότι οφείλεται σε αμέλεια εκ μέρους του. Η λύση είναι μία: η χειρουργική επέμβαση. Είναι μια πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία που δεν απαιτεί καν νοσηλεία. Πας, κόβεις και φεύγεις. Ευαίσθητο θέμα είναι γιατί δεν γνωρίζεστε καλά καλά. Αλλιώς θα πεις απλά: Τι έγινε μωρό μου έκλεισες ραντεβού για περιτομή ή ακόμη;
Εσύ ξέρεις πόσο αξίζει να χάνεις το χρόνο σου για κάποιον που δεν μπορεί να πάει να κόψει ένα πετσακι…

X96 AIA
X96 AIA
4 χρόνια πριν

Ευκολα και γρήγορα παντως η κατασταση αυτη δε λυνεται. Been there , done that. Εγω το εκανα στα εφτα μου και το θυμαμαι σαν τωρα και ποναω κ μονο που το σκέφτομαι. Δεν ειναι καθολου ευκολη η αναρρωση.
Κατα τα αλλα ,προφανως συμφωνω σε ολα και οτι η μοναδικη λυση ειναι αυτη.
Οσο πονο κι αν περασεις, δεν συγκρινεται με το μαγκωμα και το κομπλεξ που θα εχεις μια ζωη .
Οποτε αγαπητη γραφουσα, το συζητατε χτες, γιατι ειναι πολυ σοβαρο θεμα το οποίο δεν παιρνει απο παρατασεις

Tzoum-triala-la-tzom
Tzoum-triala-la-tzom
4 χρόνια πριν

Ενδιαφέρον αυτό με τη νοσηρότητα, θνητότητα, δεν το χα σκεφτεί ποτέ έτσι..

Samantha
Samantha
4 χρόνια πριν

Άστον και βρες κάτι φυσιολογικό.. Σίγουρα του το έχουν πει άλλες γυναίκες. Αν ήταν θα το είχε φτιάξει.. Μην χάνεις χρόνοοοο από τη ζωή σου σε τέτοια κατάσταση.. Άλλωστε μια γνωριμία είναι..

Konman
Konman
4 χρόνια πριν

Ακουστε ομως κυριες μου και την αλλη πλευρα του νομισματος, διοτι διαβαζω μερικα σχολια που λενε ελαφραν την καρδιαν οτι ενα πετσακι ειναι και υποθεση ρουτινας… Για να γινει περιτομη, πρεπει να κοπει ο χαλινος. Αυτο το σημειο στο πεος ειναι το πιο ευαίσθητο και θα μπορουσαμε να το παρομοιασουμε με την κλειτορίδα. Οταν λοιπον παει σε εναν οποιονδηποτε γιατρο και απλα του κανει περιτομη, ενδεχεται μετα να μη νιωθει σχεδον τιποτα πλεον στη βαλανο του, ειναι δηλαδη σαν να πατε εσεις να κανετε κλειτοριδεκτομη.Θα το κανατε; Δε νομιζω!! Σας μιλαω εκ πειρας, πηγα καποτε χωρις να έχω προβλημα φιμωσης… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 4 χρόνια πριν από Konman
SS
SS
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Konman

εκτός του οτι πλέον, η επεμβαση (περιτομη) γινεται χωρις νυστερι και σε 1 λεπτό (χειρουργικό stapler), εκτός του ότι σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται με φαρμακευτικη θεραπεία και μονο, αναρωτιεμαι η περιτομη απο αρχαιοτατων χρονων για θρησκευτικούς λόγους, αν ειχε εστω και την παραμικρη σχέση με την κλειτορειδεκτομή και την απουσία ευχαρίστησης. Αν είμαστε με τα καλα μας δλδ, τι αλλο θα διαβασω πια!

SS
SS
4 χρόνια πριν

Θελω να καταλάβει ότι τον θέλω όπως είναι, κ θα δεχθώ ό,τι κ όσο μπορεί να μου δώσει σεξουαλικά, με όποιον τρόπο μπορεί”. Δηλαδη εσυ εισαι κατι σαν τη Μαρια Τερεζα! Γιατι, γιατι, γιατι ΜΑ ΤΟ ΤΟΥΤΑΤΗ;;;;;;;;