in ,

Η Ρένα απαντά: Είμαι 5 μηνών έγκυος και δεν θέλω το παιδί

Είναι το δεύτερο παιδί μου κι ο σύντροφός μου τελείως αδιάφορος, πράγμα που μου έφερε μεγάλη στενοχώρια.

Είναι το δεύτερο παιδί μου κι ο σύντροφός μου τελείως αδιάφορος, πράγμα που μου έφερε μεγάλη στενοχώρια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ampa4778

Πραγματικά δύσκολες καταστάσεις.

______________

Η ιστορία της Ελπίδας όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Αγαπητή α, μπα. Ελπίζω τουλάχιστον εσύ να είσαι καλά. Είμαι έγκυος σε δύο εβδομάδες μπαίνω στον 5ο μήνα. Είναι το δεύτερο παιδακι μου. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τον σύντροφο μου και πλέον με τον ίδιο μου τον εαυτό. Μόλις βγήκε το τεστ θετικό πέταξα από τη χαρά μου, έκλαιγα από συγκίνηση. Μόνο εγώ. Όλοι γύρω μου ήταν αδιάφοροι. Ίσως επειδή ήταν το δεύτερο και οκ, χάρηκαν με το πρώτο, οπότε στο δεύτερο όλοι αντιδρούν λίγο κάπως.

Ο σύζυγός μου που ήθελε και εκείνος δεύτερο παιδί, ήταν επίσης αδιάφορος. Μέχρι σήμερα κάνει και φέρεται σα να μην είμαι έγκυος. Δεν τον απασχολεί αν κουραστώ μέσα στη μέρα να φροντίζω εκείνον το σπίτι μας το παιδί μας χωρίς καμία βοήθεια. Δεν τον ενδιαφέρει αν πονέσω κάπου μέσα στη μέρα, αν σηκώσω βάρος, αν ζαλιστω, αν αν αν. Δυστυχώς η συμπεριφορά του απέναντι μου, αλλά και απέναντι στην κόρη μας άλλαξε πολύ όταν βγήκε το δεύτερο τεστ θετικό, με αποτέλεσμα να μην θέλω ούτε εγώ πλέον να είμαι έγκυος και να το έχω μετανιώσει. Και σα να μην έφτανε αυτό. Μάθαμε ότι περιμένουμε αγοράκι. Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω απογοητευτηκα απίστευτα, αλλά δεν μπορώ να το πω σε κανέναν γιατί “θα μου πετάξουν πέτρες”. Το ίδιο και παραπάνω απόγοητεύτηκε και εκείνος.

Δεν ξέρω γιατί εγω το πήρα τόσο στραβά, δεν νιωθω καμία χαρά για την εγκυμοσύνη μου, ακύρωσα gender reveal και τα σχετικά, διότι είχε κι έχει χαθεί κάθε διάθεση. Ξέρω ότι είναι αμαρτία η έκτρωση. Ξέρω ότι είναι πολύ αργά για ένα τέτοιο βημα, διότι το μωρό είναι μεγάλο. Αλλά δεν μπορώ ούτε μισή στιγμή μέσα στη μέρα να βρω έστω κάτι θετικό στην όλη κατάσταση. Μόνο πανικό και άγχος για το νέο μωρό που θα έρθει σε 4 μήνες. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε και είμαι σε πανικό κάθομαι σε ένα σημείο όλη μέρα, χωρίς να θέλω να μιλήσω να φάω, να πιω, ή να κάνω οτιδήποτε. Σκέφτομαι πολύ άσχημα πράγματα και πλέον νιωθω ότι το μόνο που με κρατάει είναι η κόρη μου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Βοήθεια. ��

ΑΠΟ ΤΗΝ – Ελπίδα

______________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

Η κατάσταση της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ ευαίσθητη περίοδος στη ζωή της γυναίκας, κι αυτό δεν είναι ένα κλισέ.

Η νόμιμη άμβλωση στην Ελλάδα είναι στο πρώτο τρίμηνο από επιλογή, ή σε οποιαδήποτε φάση της εγκυμοσύνης για ιατρικούς λόγους. Δεν είναι θέμα αμαρτίας ή μη, είναι θέμα επιλογής πάνω στο σώμα μας που κατακτήθηκε με αγώνες. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που βλέπω είναι ότι δεν επέλεξες να μην κάνεις δεύτερο παιδί. Χάλασε η φάση από την αντίδραση του περιβάλλοντος που δεν είναι υποστηρικτικό.

Σε κατανοώ και κατανοώ και το άγχος σου. Δεν είναι λίγα αυτά που περιγράφεις. Αλλά και  εγκυμοσύνη από μόνη της είναι μια περίοδος που αγχώνει πάρα πολύ. Τόσα πράγματα που απασχολούν τη γυναίκα. Το φύλο του παιδιού είναι το λιγότερο.

Το βασικό τώρα είναι η προοπτική της συμμετοχής του συζύγου στα περαιτέρω. Αν η αδιαφορία είναι η άμυνά του στις αυξανόμενες υποχρεώσεις, πάει κάπως. Πρέπει όμως γρήγορα να αναλάβετε πλάνο επειδή ο καιρός θα φτάσει σύντομα. Αν δεν μπορεί να αναλάβει εκείνος το βάρος, πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσεις βοήθεια γιατί έχεις κι άλλο ένα παιδάκι που χρειάζεται τη φροντίδα σας.

Προτείνω να επικοινωνήσεις με τ@ γιατρό που σε παρακολουθεί, καθώς και την μαία, και να αναζητήσεις ψυχολογική υποστήριξη από δίπλα από τις ιατρικές υπηρεσίες. Πιστεύω θα σου κάνει πάρα πολύ καλό και θα σε βοηθήσει πολύ στην δύσκολη αυτή στιγμή που περνάς. Φρόντισε τον εαυτό σου, όλα θα πάνε καλά όταν φροντίσεις εσένα. Είναι αναγκαίο, μην το αμελήσεις. Στείλε μας update.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

21 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Σκληροπυρηνική Κατσαρίδα
Σκληροπυρηνική Κατσαρίδα
4 χρόνια πριν

Ελπίδα σε καταλαβαίνω πάρα πολύ. Μου είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο. Αρχικά ο σύντροφος ήθελε το παιδί και όταν πια ήταν αδύνατο να γυρίσουμε πίσω, άρχισε να φέρεται σαν να μην θέλει ούτε εμένα ούτε το παιδί. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο δυσκολεύτηκα με την εγκυμοσύνη. Πόσο ευάλωτη ένιωθα, πόση κατάθλιψη. Έφτασα να χάνω βάρος στα τελικά στάδια της εγκυμοσύνης γιατί δεν μπορούσα να φάω από τη στενοχώρια. Η έλλειψη στήριξης είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Το παιδί ενώ δεν ένιωθα να το θέλω πια το αγάπησα και το αγαπώ πάνω από όλα. Αλλά χωρισα με το σύντροφο γιατι δεν… Διαβάστε περισσότερα »

TNR
TNR
4 χρόνια πριν

Μπράβο σου. Σου έπεσε πολύ δύσκολο χαρτί αλλά έκανες το καλύτερο

Το Πουλί
Το Πουλί
4 χρόνια πριν

Έχμ αν ήταν ανεστραμμένα τα φύλα (“νιώθω απογοήτευση που είναι κοριτσακι”) θα το περνάγαμε έτσι ή θα καιγαμε σουτιέν και πατριαρχικά κατάλοιπα στην πλατεία Βάθη; Επισης, σοβαρολογουμε οτι άνθρωπος που συσχετίζει τα συναισθήματα του για ένα -δυναμει- βρέφος με βάση το φύλο του είναι κατάλληλος για γονέας; Εγώ λυπάμαι ήδη το άλλο παιδάκι. Ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ των εκτρώσεων.

Sto para 5'
Sto para 5'
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το Πουλί

Μην βαρατε μια έγκυο που με βάση τα λεγόμενα της μάλλον χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας. Πιθανώς θα μετανιώσει σύντομα για όσα νιώθει σήμερα.

Harry
Harry
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sto para 5'

Εγώ απορώ πως άφησαν να δημοσιευθεί τέτοιο σχόλιο. @Το_Πουλί, τρικυμία..

Marie
Marie
4 χρόνια πριν

Καταρχας: δεν είναι,κ ούτε ήταν ποτέ αμαρτία η έκτρωση. Οι αμβλώσεις είναι ιατρικές διαδικασίες. Απόλυτα φυσιολογικές και νόμιμες σε όλα τα δημοκρατικά κράτη. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι τα συνταγματικά σου δικαιώματα σαν πολιτης ενός δημοκρατικού κράτους σου επιτρέπουν να πάρεις αποφάσεις για τον εαυτό κ το σώμα σου χωρίς την παρεμβολή κανενός. Δεύτερον,πρέπει να πάρεις βοήθεια για το σπίτι. Βοήθεια που θα την έχεις κ αφού γεννήσεις κ όσο θα μεγαλώνουν τα παιδιά. Το 95% των γυναικών μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους είτε διαζευγμενες είτε όχι. Αυτό είναι fact και δεν αλλάζει. Πρέπει να έχεις ανθρωπο για καθαριότητα,σιδερο( η… Διαβάστε περισσότερα »

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marie

Νομίζω, περισσότερο ευθύνεται η στοργή που δεν παίρνει απο τον σύντροφό της, ότι την έχει αφήσει ΜΟΝΗ ΤΗΣ μπροστά σε τοσες ,κανονικά από κοινού, ευθύνες παρά η πεντοζάλη των ορμονών

Aetofolia
Aetofolia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κιμ Απίθανη

Και τα δύο είναι …..άστα!

Marie
Marie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κιμ Απίθανη

Σίγουρα ο νούμερο ένα υπαίτιος είναι αυτός. Κ αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Γιαυτό πρέπει να πάρει τα μέτρα της κ να δει απο δω κ πέρα τι δρόμο θα πάρει.μονη θα είναι παντοτε: άντρας που σε αφήνει να περνάς μόνη την εγκυμοσύνη σου,πάντα μόνη θα σε αφηνει!

Ocelotoς
Ocelotoς
4 χρόνια πριν

Τους γάμους/σχέσεις με αδύναμα θεμέλια ένα παιδί δεν τους ενώνει , τους διαλύει. Αυτή η νοοτροπία παλιά που λέγανε “ε καν του ένα παιδάκι να δεις πως θα τα βρείτε” είναι ένας μύθος. Για σας υποθέτω πως τα προβλήματα υπήρχαν από πριν , δεν τα έβλεπες όπως και τώρα και απλά βγήκαν στη φόρα με την αφορμή της εγκυμοσύνης. Κάτι λέει και για τη σχέση σας και για τον ίδιο το ότι κάνει πως δεν σε βλέπει , δεν σε βοηθάει έστω από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον προς μια έγκυο και γενικότερα στα δύσκολα δεν είστε ομάδα. Σε έχει αφήσει μόνη και… Διαβάστε περισσότερα »

Sto para 5'
Sto para 5'
4 χρόνια πριν

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Στο Αιγηνητιο νοσοκομείο βοηθούν ψυχολογικά μητέρες και λεχωνες δωρεάν μέσω ΕΟΠΥΥ. Η διεύθυνση είναι Δημητρεσα 10. Τρέχα και μήν χάσεις λεπτό. Είναι τόσο μαγική η έλευση ενός μωρού και τόσο άδικο να υποφέρεις από ψυχολογικά αίτια. Η μνήμη μου είναι πολύ νωπή από σχεδόν την ίδια κατάσταση με την δική σου απλά εμένα με κατέβαλε το μυαλό μου παρόλο που είχα όλη την στήριξη που χρειάζεται. Σήμερα 4 μήνες μετά την ψυχοθεραπεία ζω ευτυχισμένα με τα 2 μωρά μου κ τον άντρα μου Άσχημες μέρες υπάρχουν αλλά ξεπερνιουνται. Σε παρακαλώ μην λες ότι… Διαβάστε περισσότερα »

SS
SS
4 χρόνια πριν

Η εγκυμοσύνη δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για να προσλαμβάνεις τα αυτονότητα αισθήματα μεσα σε μια σχεση. Εννοώ, ότι αναφέρεσαι στην εγκυμοσυνη γιατι αυτή σου εδινε την τελευταια ελπίδα για ενα στοιχειωδες ενδιαφέρον, τρυφερότητα, αγαπη. Όμως, ούτε το ότι εισαι εγκυος δεν ξυπνησε το συζυγο. Δεν καταλαβαινω απο το γραμμα σου αν παντα ηταν αδιαφορος, καταλαβαινω ομως οτι σου λειπουν ολα αυτα, η συντροφικοτητα, το συναισθημα και μαλλον σου λειπουν καιρο. Η σχεση σου εχει προβλημα. Δεν ειναι η εγκυμοσύνη το προβλημα. Φαινεται οτι βιωνεις τη χειροτερη μοναξια, αυτη του να εισαι μονος μεσα σε σχεση. Και τωρα που… Διαβάστε περισσότερα »

Pipi
Pipi
4 χρόνια πριν

Πιθανόν θέλετε και οι δύο στήριξη από κάποιον ειδικό.. Κατανοώ την απογοήτευση (και το μένος στα σχόλια) για την αδιαφορία του συζύγου, αλλά και αυτός μπορεί να αντιμετωπίζει ζητήματα που λόγω της κατάστασης αδυνατεί να συζητήσει μαζί σου. Ωστόσο, είστε οικογένεια και είστε ακόμα μαζί. Και ακόμα κι εάν χωρίσετε θα παραμείνει πατέρας των παιδιών σας, και για αυτά η παρουσία του στη ζωή τους θα είναι πάντα σημαντική και απαραίτητη (μιας και περιγράφεται αδιάφορος αυτήν την περίοδο και όχι πρακτικά κακοποιητικός -μολονότι κι η αδιαφορία/παραμέληση μπορεί να ενταχθεί ενίοτε στην κακοποίηση..). Σε κάθε περίπτωση, η άποψή μου είναι να… Διαβάστε περισσότερα »

Samantha
Samantha
4 χρόνια πριν

Προφυλακτικό παιδιά προφυλακτικό 👌

Angeliki
Angeliki
4 χρόνια πριν

Κορίτσι μου, από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω πως η πρώτη σου αντίδραση όταν είδες το τεστ ήταν μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Όμως η αντίδραση του άντρα σου σε στεναχωρεί. Επίσης νιώθεις μεγάλο φόρτο με τις εργασίες του σπιτιού και την εγκυμοσύνη. Τέλος, αναφέρεις πως το φύλο του παιδιού σε συνδυασμό με τη στάση του άντρα σου και το φόρτο εργασίας σου έχουν δημιουργήσει πανικό και άγχος. Και κρατάω αυτό. Έχεις πανικοβληθεί και αγχωθεί. Κάπως οι προσδοκίες για το δεύτερο παιδί, κάπως η κακή συνεργασία με το σύζυγο, η έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος, οι ορμόνες… Ο πανικος και το άγχος μπορούν να… Διαβάστε περισσότερα »

George Kapages
George Kapages
4 χρόνια πριν

Σε κάθε περίπτωση απαράδεκτος και ανώριμος ο συζυγος, δεν το συζητω. Δεν ξερει να συζηταει και να αναλαμβανει τις ευθυνες του για το λαθος. Γιατί με αυτα που λες μάλλον ήταν λάθος επικοινωνιας εκ μερους του και δεν ηθελε δευτερο παιδι. Και επειδή μίλησες για αμαρτια, μάλλον έχει σπαστεί που λόγω των δικών σου θρησκευτικών προκαταλήψεων δεν μπορούσε να προτεινει έκτρωση. Η δική σου ευθυνη είναι ότι αγνόησες τα σημαδια από το πρωτο μηνα, ή το δευτερο, που εβλεπες το συζυγο αδιάφορο για την εγκυμοσυνη, ενώ κατα τα άλλα δεν αναφερεις κατι αρνητικο για το πρωτο παιδι. Σε κάθε περίπτωση,… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 4 χρόνια πριν από George Kapages
Sto para 5'
Sto para 5'
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  George Kapages

Προφανώς δεν είστε γονέας και δεν είστε και γυναίκα. Οπότε κρατήστε τέτοιου είδους σχόλια για τον εαυτό σας εφόσον δεν γνωρίζετε γιατί εκτιθεστε. Στους 5 και 6 μήνες μιλάμε πλέον για παιδί και όχι για ένα αόριστο κυημα. Άραγε πως θα νιώθατε αν η μητέρα ή ο πατέρας σας σκεφτόταν όπως εσείς όταν σας κυοφορούσε? Νομίζω ότι χρωστάμε την ενσυναίσθηση και σε εκείνους που δεν μπορούν να μιλήσουν είτε μωρά είτε ζώα είτε άτομα με ειδικές ικανότητες. Ευτυχώς ο κόσμος μας δείχνει σιγά σιγά να αλλάζει.