Η Ισαβέλλα μιλάει με την Άννα Κόκορη για τη γυναικεία τριχοφυΐα, τα στερεότυπα, τα πρότυπα ομορφιάς, τα σχόλια του περίγυρου σχετικά με τις τρίχες στα σώματα των γυναικών και το απελευθερωτικό συναίσθημα που αισθάνεσαι όταν αποδέχεσαι και αγκαλιάζεις το φυσικό σου σώμα.
Αμέτρητα είναι τα στερεότυπα που αφορούν το γυναικείο σώμα. Ένα από αυτά είναι και η τριχοφυΐα. Η αντίληψη πως οι τρίχες στο γυναικείο σώμα σε μέρη όπως η μασχάλη, η ηβική περιοχή, τα πόδια είναι αντιαισθητικές και ανθυγιεινές είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία μας, με αποτέλεσμα τα νεαρά κορίτσια από την εφηβεία και μετά να ασχολούνται σε πολύ μεγάλη συχνότητα, αν όχι καθημερινά, με την αφαίρεση και το ξύρισμά τους.
Σήμερα όμως κάτι έχει αρχίζει και αλλάζει. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες και κορίτσια αποφασίζουν να μείνουν αξύριστες, είτε για να κάνουν κάποιο statement είτε λόγω ιατρικών υποθέσεων, και το υποστηρίζουν χωρίς να ντρέπονται. Aπό celebrities μέχρι καθημερινές κοπέλες αφήνουν τις φυσικές τους τρίχες να μεγαλώσουν στη μασχάλη.
Οι τρίχες στη μασχάλη είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατάκτηση του ελέγχου και της αυτοδιάθεσης του σώματος των γυναικών μακριά από στερεότυπα. Η 20χρονη Ισαβέλλα μιλάει για την απόφασή της να αφήσει τις φυσικές της τρίχες να μεγαλώσουν χωρίς να τις πειράξει.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Καλά κάνουν και οι ξυρισμένες, καλά κάνουν και οι αξύριστες.
Δεν ξέρω γιατί το κάνουμε τόσο θέμα 😅
Ας κάνει ο κάθε άνθρωπος ότι θέλει αρκεί να μην παραβιάζει την ελευθερία του διπλανού του.
“Η αντίληψη πως οι τρίχες στο γυναικείο σώμα σε μέρη όπως η μασχάλη, η ηβική περιοχή, τα πόδια είναι αντιαισθητικές και ανθυγιεινές”.
“Οι τρίχες στη μασχάλη είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατάκτηση του ελέγχου και της αυτοδιάθεσης του σώματος των γυναικών μακριά από στερεότυπα”.
Γι’ αυτό το κάνουμε τόσο θέμα.
Καταλαβαίνω τα σχόλια σας και συμφωνώ αλλά με τον καιρό και αυτό το θέμα θα λυθεί. Όσο ο καθένας μας κάνει ότι γουστάρει με το σώμα και την ζωή του στην πορεία κανείς δεν θα ασχολείται eventually. Επίσης, το τι είναι αντιαισθητικό και τι όχι είναι καθαρά υποκειμενική άποψη. Εμένα μου φαίνεται πολύ αντιαισθητικό μια γυναίκα να έχει τρίχες στην μασχάλη και στα πόδια. Αλλά δεν μου πέφτει λόγος και άρα ούτε θα το σχολιάσω ούτε θα ασχοληθώ. Αν κάποια κοπέλα έτσι θέλει να πορευτεί είναι ανθρώπινο δικαίωμα της. Τώρα, αν είναι η κοπέλα μου η οποία στα μισά της… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά μόδα είναι και αυτό! Θυμηθείτε, τα 00′ ήταν μόδα τα λεπτά φρύδια, αφού οι γυναίκες τα έβγαλαν ως εκεί που δεν παίρνει και δεν ξαναφύτρωναν, έγιναν μόδα τα παχιά φρύδια και αναπτύχθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία καλλυντικών, τατουάζ μέχρι και κάτι τριχωτά αυτοκόλλητα έχω δεί… Μετά τη μόδα της αποτρίχωσης με λείζερ ελπίζω να μη δούμε τριχωτά αυτοκόλλητα για τις μασχάλες και το πιπί!