Τι είναι το “Α, μπα;”

Το “Αγαπητή Α, Μπα” ξεκίνησε από μπλογκ με υπότιτλο “Η Α, μπα? λύνει απορίες και προβληματισμούς αισθηματικής, πολιτικής, επαγγελματικής, σελεμπριτικής ή οποιασδήποτε άλλης φύσης”. Το 2012 μεταφέρθηκε ως στήλη στη Lifo. Από εκεί με τα χρόνια απέκτησε ένα μεγάλο κοινό που ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για τις φιλικές, ερωτικές και οικογενειακές σχέσεις, για σύγχρονα προβλήματα, για τις Καρντάσιανς, για τα βιβλία που μας αρέσουν. Η συζήτηση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

Πώς κάνω εγγραφή;

Οι χρήστες, προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα δημοσίευσης σχολίων και θεμάτων στο AMPA.LIFO.GR, έχουν την δυνατότητα να εγγράφονται απευθείας με το e-mail τους (πατώντας το εικονίδιο με το ανθρωπάκι επάνω δεξιά στο ροζ μπάρα) ή μέσω των λογαριασμών τους στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Google και Τwitter. Στην πρώτη περίπτωση, η εταιρεία δεν μεταβιβάζει τα στοιχεία του χρήστη σε κανέναν άλλον και πουθενά αλλού. Στην δεύτερη, ισχύουν οι όροι που το κάθε κοινωνικό δίκτυο θέτει στους χρήστες του, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μεσάζων.

 

Γιατί να συνδέομαι με το ampa.lifo.gr και να μη πλοηγούμαι ως ανώνυμος χρήστης;

Αν θες να πλοηγείσαι ως ανώνυμος χρήστης, είσαι ευπρόσδεκτος!

Αν θες όμως να υπάρχει διάδραση και συμμετοχή στο περιεχόμενο του ampa.lifo.gr xρειάζεται να εγγραφείς και να συνδέεσαι ως μέλος της A,μπα.  Έτσι θα μπορείς  να σχολιάσεις, να αλληλεπιδράσεις με άλλους χρήστες, να συμμετέχεις στις συζητήσεις και τα φόρουμ, να μας στείλεις δικά σου κείμενα και φωτογραφίες που θα ήθελες να δημοσιεύσουμε- θα είσαι δηλαδή ενεργό μέλος της κοινότητας και μελλοντικά, θα έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο.

Το AMPA.LIFO.GR παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημοσιεύουν περιεχόμενο όπως ενδεικτικά κείμενα, σχόλια, εικόνες και βίντεο σε διάφορα σημεία του δικτυακού τόπου. Το περιεχόμενο αυτό είναι και παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του χρήστη που το δημοσίευσε ο οποίος και παραμένει ο μόνος υπεύθυνος για αυτό.

 

Τι δεν μπορώ να αναρτήσω στο ampa.lifo.gr ;

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης, οι χρήστες κατανοούν και συμφωνούν ότι έχουν τις παρακάτω υποχρεώσεις σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιεύουν στο site:

 • Να μην είναι είναι παράνομο, προσβλητικό, υβριστικό, πορνογραφικό δυσφημιστικό, ρατσιστικό.
 • Να μην στοχεύει να διαβάλλει ή να συκοφαντήσει πρόσωπα, εταιρείες ή οργανισμούς.
 • Να μην παρεμποδίζει τη σωστή λειτουργία του δικτυακού τόπου.
 • Να μην παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα τρίτων.
 • Να μην παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα.
 • Να μην συνιστά ποινικό αδίκημα με οποιοδήποτε τρόπο.
 • Να είναι σύμφωνο με την υπάρχουσα εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

 

Για ποιο λόγο μου ζητείται να συνδεθώ μέσω Facebook, Twitter ή Google+;

Πρόκειται για μία επιπλέον δυνατότητα, που διευκολύνει τον χρήστη, καθώς δεν χρειάζεται να προσθέσει τον προσωπικό του κωδικό, προκειμένου να συνδεθεί με το προφίλ του. Έτσι συνδέεται με ένα κλικ.

 

Αυτό σημαίνει πως ό,τι ποστάρω στο ampa.lifo.gr θα εμφανίζεται αυτόματα και στο προφίλ μου στο google plus / facebook / twitter;

Όχι.

 

Είναι ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα μου στο ampa.lifo.gr ;

Ναι. Η δικαιούχος «ΔΥΟ ΔΕΚΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.»,  δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιεί τυχόν προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς οι χρήστες θα χορηγούν σε αυτήν κατά τρόπο σύννομο με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους χρήστες ή προκειμένου να διαπιστώσει τις ανάγκες, επιθυμίες και προσδοκίες αυτών.

Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά δεδομένα των εγγεγραμμένων χρηστών είναι ασφαλή και προστατεύονται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, όπως δεσμεύεται να την εφαρμόζει η δικαιούχος εταιρεία.

Πού μπορώ να βρω τους όρους χρήσης του ampa.lifo.gr ;

Εδώ.

 

Πώς μπορώ να συνδεθώ στο προφίλ μου;

Πατώντας πάνω δεξιά στο εικονίδιο με την μαύρη φιγούρα.

 

Πώς μπορώ να αλλάξω το όνομα χρήστη;

Αφού συνδεθώ στο προφίλ μου επιλέγω την ένδειξη ΠΡΟΦΙΛ και στη συνέχεια Αλλαγή.

 

Πώς μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης;

Στις ρυθμίσεις του προφίλ, που εμφανίζονται πάνω δεξιά, πηγαίνοντας τον κέρσορα πάνω στην εικόνα προφίλ μου.

 

Πώς μπορώ να βάλω φωτογραφία στο προφίλ μου;

Επιλέγω επεξεργασία του προφίλ μου και από εκεί μπορώ να αλλάξω τη φωτογραφία μου, τη φωτογραφία του cover μου και τα στοιχεία μου που θέλω να εμφανίζονται στο προφίλ μου.

 

Μπορώ να μπω και από το κινητό;

Φυσικά. Πληκτρολόγησε ampa.lifo.gr στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείς στην κινητή συσκευή σου. Λογικά, η εφαρμογή περιήγησης θα σου επιτρέπει να δημιουργήσεις και μία συντόμευση του Α,μπα, ως ξεχωριστό εικονίδιο στην οθόνη του κινητού σου, ώστε να μπαίνεις με ένα κλικ.

 

Πώς μπορώ να στείλω ερώτηση στην Α,μπα;

Θα βρεις το πλαίσιο αποστολής ερώτησης σε δύο διαφορετικά σημεία μέσα στο ampa.lifo.gr.

 1. Στην πρώτη σελίδα, στη δεξιά στήλη θα βρεις το πράσινο πλαίσιο που γράφει: ΑΓΑΠΗΤΗ Α,ΜΠΑ ήθελα πάντα να σε ρωτήσω… Κάνε κλικ στο ΑΠΟΣΤΟΛΗ και γράψε την ερώτησή σου.
 2. Στο footer, στο σκούρο πλαίσιο τέρμα κάτω στο σάιτ δηλαδή, θα δεις με μεγάλα γράμματα ένα ροζ ερωτηματικό που γράφει ΡΩΤΑ ΜΑΣ. Κάνε κλικ στο ΑΠΟΣΤΟΛΗ και γράψε την ερώτησή σου.
 3. Αν και πάλι δυσκολεύεσαι, στείλε την ερώτησή σου εδώ.

 

Πώς μπορώ να στείλω την προσωπική μου ιστορία;

Συχνά, θα ζητάμε από το κοινό του Α,μπα να μοιράζεται προσωπικές ιστορίες για συγκεκριμένα θέματα. Το ξεκίνημα έγινε με ένα κάλεσμα για προσωπικές ιστορίες γύρω από την εγκυμοσύνη, τη λοχεία και τη δύσκολη πρώτη εμπειρία της μητρότητας που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας ή άλλες αντίξοες και επώδυνες συνθήκες. Το κάλεσμα για αποστολή νέων προσωπικών ιστοριών θα γίνεται τακτικά μέσα από την ιστοσελίδα καθώς και από τα social media. Για να μας στείλεις τη δική σου προσωπική ιστορία, θα βρεις το πλαίσιο αποστολής προσωπικής ιστορίας στο ampa.lifo.gr:

 1. Στην πρώτη σελίδα, στη δεξιά στήλη θα βρεις το πράσινο πλαίσιο που γράφει: ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ;  Κάνε κλικ στο ΑΠΟΣΤΟΛΗ και γράψε την ιστορία σου.

 

Μπορώ να βλέπω ποιος μου βάζει αρνητικές ψήφους στα σχόλιά μου;

Όχι. Μπορείς ωστόσο να δεις δεις τις ψήφους στην υπόλοιπη δραστηριότητά σου εντός του site πχ κείμενα, καταχωρίσεις κλπ

 

Θα δημοσιευτεί το όνομα ή το email μου αν δημοσιευτεί η ερώτηση ή η προσωπική ιστορία που σας έστειλα;

Όχι. Η ανωνυμία σου θα διατηρηθεί. Μπορείς ωστόσο να σημειώσεις ένα ψευδώνυμο της επιλογής σου, μέσα στο κείμενο που θα μας στείλεις.

 

Οι άλλοι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν το email μου ή το προφίλ μου στο facebook / twitter, με το οποίο έχω συνδεθεί;

Όχι. Στην επεξεργασία του προφίλ σου ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις ποια στοιχεία επικοινωνίας σου θέλεις να εμφανίζονται (πχ email, instagram, facebook, προσωπικό ιστολόγιο κλπ).

 

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με άλλους εγγεγραμμένους χρήστους;

Μέσω των δημόσιων συζητήσεων και τον σχολιασμό των άρθρων.

 

Μπορώ να κάνω chat με κάποιον άλλο χρήστη;

Προς το παρόν όχι. Είναι όμως κάτι που σκεφτόμαστε για το άμεσο μέλλον.

 

Πώς μπορώ να υποβάλω ένα άρθρο μου για δημοσίευση;

Από το προφίλ σας. Πατώντας το εικονίδιο με το μολύβι πάνω δεξιά.

 

Πώς μπορώ να γίνω μέλος της συντακτικής ομάδας;

Μπορείτε να μας στείλετε τις ιδέες και τις προτάσεις σας, καθώς και μερικά δείγματα της γραφής σας μέσω email στο ampa@lifo.gr και στην πορεία, θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

 

Γιατί οι απαντήσεις της Α,μπα δεν εμφανίζονται πλέον όλες μαζί, όπως παλιά στο lifo.gr;

Το ampa.lifo.gr είναι ένας νέος δικτυακός τόπος, ένα νέο σπίτι για την Α,μπα και την κοινότητα που δημιουργήθηκε τα έξι τελευταία χρόνια μέσα από την καθημερινή στήλη της στη Lifo. Εδώ, έχουμε περισσότερο χώρο αλλά και περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουμε το περιεχόμενο, τα κείμενα, τις συζητήσεις που προκύπτουν μέσα από την κάθε απάντηση και την κάθε ανάρτηση. Στόχος μας είναι η παρέα να κρατάει όλη μέρα και να εμπλουτίζεται με πολλά ακόμη ενδιαφέροντα, τα οποία θα επιλέγουμε και θα αναρτούμε μέσα στη ροή της κάθε ημέρας. Εάν επιθυμείτε να βλέπετε όλες τις ερωτήσεις συγκεντρωμένες, κάνετε κλικ εδώ.

 

Τι σημαίνει «Το site που μιλάει στις γυναίκες»;

Η απάντηση βρίσκεται εδώ.

 

Οι άντρες επιτρέπονται στο Α,μπα;

Ναι, σε κάθε περίπτωση. Η απάντηση βρίσκεται εδώ.