Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παρουσίαση βιβλίου “Α, μπα”

25.10 @ 19:00

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, στις 19:00

‘Διεκδικώντας τον κλεμμένο χρόνο”

To “A, ΜΠΑ;” σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του με τίτλο ‘Διεκδικώντας τον κλεμμένο χρόνο’. Το πάνελ θα αποτελείται από Αμπίτισσες που θα μιλήσουν για τα χόμπι τους, το τι τους προσφέρουν, από πού παίρνουν τον χρόνο που τους αφιερώνουν καθώς και από τη Λένα που θα μιλήσει για το αμποβιβλίο, το παιδί που γεννήθηκε όταν το χόμπι της με το blogging μετασχηματίστηκε σε μια αλληλεπιδρώσα κοινότητα.

Περιγραφή

Χρόνος. Οι γυναίκες δεν έχουμε αρκετό. Ασχολούμενες δυσανάλογα με την ανατροφή των παιδιών, την οικιακή εργασία, τις εξωτερικές δουλειές και έχοντας, μέσα σ’ένα ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα, έξτρα καθήκοντα φροντίδας απέναντι σε διάφορους ανθρώπους, το να έχει μια γυναίκα ένα χόμπι συχνά προκύπτει απ’την επιμονή της στο κλέψιμο χρόνου, στην ανάγκη να δημιουργήσει μια μικρή χρονική φωλιά μέσα στην οποία να ξαποστάσει και να κάνει κάτι που την ευχαριστεί.

Είτε είναι η ζωγραφική είτε η κηπουρική, είτε η ανάγνωση κόμικς ή ο μοντελισμός, είτε μιλάμε για άθλημα ή δημιουργική απασχόληση, το χόμπι είναι αποτέλεσμα επιμονής, είναι συχνά ‘η δική μας ώρα’, μια ώρα πολύτιμη μέσα σε μια καθημερινότητα γεμάτη ρόλους, υποχρεώσεις και πάσης φύσης καθήκοντα.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Α,ΜΠΑ δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς εσείς οι ίδιες να έχετε ενεργητικό ρόλο. Στις 25/10 στις 19:00 ένα πάνελ Αμπίτισσων και η Λένα θα μιλήσουν για τον χρόνο που έκλεψαν για να τον κρατήσουν δικό τους, για την ικανοποίηση που προκύπτει απ΄την δημιουργική απασχόληση καθώς και την ευχαρίστηση του να βλέπει κανείς ενίοτε το χόμπι του να μετασχηματίζεται σε κάτι πιο εξωστρεφές που αφορά και άλλους ανθρώπους.

Τίποτα από αυτή την κοινότητα δεν θα υπήρχε αν η Λένα δεν ξεκινούσε να μπλογκάρει για διάσημους κοντά δέκα χρόνια πριν, αν δεν ξεκινούσε για πλάκα ν’απαντάει στις ερωτήσεις των πιστών σχολιαστριών και σχολιαστών της. Το Α,ΜΠΑ είναι αποτέλεσμα χόμπι. Είναι αποτέλεσμα κλεμμένου χρόνου. Από εκεί προέκυψε και ακόμη και σήμερα εσείς συχνά το διαβάζετε στα διαλείμμματά σας στη δουλειά, παρέα με τον καφέ σας το πρωί ή λίγο πριν κοιμηθείτε, στον πολύ δικό σας, πολύ προσωπικό σας χρόνο.

Το Α,ΜΠΑ θέλει να γιορτάσει τον χρόνο, τον προσωπικό χρόνο, τον χρόνο που παρακρατάει μια γυναίκα αποκλειστικά και μόνο για την ίδια γι’αυτό θα είναι τιμή μας να παρευρεθείτε στην διαδικτυακή μας παρουσίαση στις 25 Οκτωβρίου.

Ειλικρινά πιστεύουμε ότι όλες όσες συμμετέχετε ή απλώς παρακολουθήσετε αυτή τη συζήτηση θα έχετε κάτι να πάρετε και κάτι να δώσετε.

Κλείστε θέση πατώντας το link. Η παρουσίαση θα γίνει μέσω zoom. Σας περιμένουμε. 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25.10
Ώρα:
19:00

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για