in

Ιράν: Βίντεο δείχνει άνδρες της Αστυνομίας Ηθών να πιάνουν το στήθος γυναικών

Παγκόσμια κατακραυγή για τη σεξουαλική παρενόχληση διαδηλωτριών από τις δυνάμεις ασφαλείας του ιρανικού καθεστώτος

Παγκόσμια κατακραυγή για τη σεξουαλική παρενόχληση διαδηλωτριών από τις δυνάμεις ασφαλείας του ιρανικού καθεστώτος ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

iran
Φωτ.: EPA/SEDAT SUNA

Εδώ και ημέρες είναι γνωστές οι απειλές βιασμού ανδρών της Αστυνομίας Ηθών του Ιράν προς τις γυναίκες διαδηλώτριες, όμως εδώ και λίγες ώρες κάνει τον γύρο του κόσμου ένα βίντεο που δείχνει τις σεξουαλικές επιθέσεις που υφίστανται οι Ιρανές που συλλαμβάνονται να διαδηλώνουν, έναν μήνα μετά την άγρια δολοφονία της 21χρονης Mahsa Amini.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το BBC Persian φαίνεται ξεκάθαρα το πώς οι άνδρες ασφαλείας του Ιρανικού καθεστώτος αρπάζουν τα στήθη γυναικών που έχουν συλλάβει, ενώ όπως όλοι γνωρίζουν πια είναι άγνωστο το πώς και πού καταλήγουν όσες πέφτουν στα χέρια τους.

 

Το βίντεο, που πρακτικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες νεαρών γυναικών για τις απειλές βιασμού που δέχονται εδώ και εβδομάδες, προκειμένου να σταματήσουν τις διαδηλώσεις, έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και τις οργισμένες αντιδράσεις οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος στη χώρα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια