in , ,

Η φρίκη του διπλανού δρόμου

Το χθεσινό περιστατικό στο Νέο Ηράκλειο δικαιώνει με τον πιο άγριο τρόπο το επιτακτικό αίτημά μας για μια ασφαλή πόλη

Το χθεσινό περιστατικό στο Νέο Ηράκλειο δικαιώνει με τον πιο άγριο τρόπο το επιτακτικό αίτημά μας για μια ασφαλή πόλη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

39 bis s
Φωτ.: Σπύρος Στάβερης/ ampa

Από το πρωί σε όλα τα ειδησεογραφικά sites φιγουράρει μία είδηση – τρόμος για ακόμα μία επίθεση σε νεαρή γυναίκα από ομάδα αντρών στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την 22χρονη βρήκε σε λιπόθυμη κατάσταση οδηγός ταξί. Την είχαν χτυπήσει, αποπειράθηκαν να τη βιάσουν, την είχαν ληστέψει.

Ο τρόμος γι’ αυτή τη γυναίκα -για ακόμα μία γυναίκα- ξεκίνησε περί τις 11 το βράδυ, όταν τρεις άνδρες την απήγαγαν και αφού την επιβίβασαν στο ΙΧ αυτοκίνητό τους, αποπειράθηκαν να την βιάσουν. Η ίδια έχασε τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε βρισκόταν πεσμένη σε στάση λεωφορείου στον «Σταθμό Λαρίσης».

Εκεί εντοπίστηκε από οδηγό ταξί, που διερχόταν έξω από το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει δώσει ήδη πολύτιμες πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές για τα χαρακτηριστικά των ανδρών που της επιτέθηκαν,
Η νέα αυτή επίθεση έρχεται να κάνει -με τον πλέον άγριο τρόπο- ακόμα πιο επιτακτικό το αίτημα όλων των γυναικών της πόλης για ασφάλεια στις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα. Χθες το ampa/lifo εγκαινίασε το project ενός διαδραστικού χάρτη με στόχο να “χαρτογραφηθούν” εκ νέου, από τις ίδιες τις γυναίκες, τα μη ασφαλή μέρη της πρωτεύουσας, να αναδειχθεί το πρόβλημα σε όλη του την τρομακτικότατη διάσταση και -ει δυνατόν- να υπάρχουν άμεσα αλλαγές.
Βρείτε τον χάρτη και υποδείξτε το σημείο που εσείς τρέμετε να διασχίσετε στην Αθήνα, ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

1 Comment
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Semiramis
Semiramis
4 χρόνια πριν

Αυτά πρέπει να τα στέλνουμε στους “ΠοΤε Θα ΜιΛηΣοΥμΕ γΙα ΑνΔρΟκΤοΝιΕσ?”, γιατί καλή η κοσμάρα που ζουν, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική